Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Reaction score
250
Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Συγχαρητήρια για την ιδέα αυτών των συναντήσεων ! :607:

Είναι σαφές ότι πέρα από την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων

πάνω στην αξιοποίηση των συγκεκριμένων ηχείων προάγουν

κάτι πολύ πιο σημαντικό ! Ίσως το πιο σημαντικό :

Την φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις .

Παράλληλα είναι σημαντικό ότι οι ιθύνοντες νόες αυτής της ιδέας

είναι εξαιρετικά παιδιά και καλών προθέσεων.

Εκτιμώ και συμπαθώ ιδιαίτερα τον Ηλία.

Έχω μεγάλη όμως επίσης αδυναμία στον Θανάση που είναι

μακράν το καλύτερο παιδί των av fora και ένας απίστευτα αγνός

,καλοσυνάτος και καλοπροαίρετος άνθρωπος.

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Eπειδη ετυχε να συναντησω τον Κυριο Χαρτζη χτες μου φανηκε ιδιαιτερα πικραμενος απο αυτα που εχουν γραφτει εδω και χωρις πολυ ορεξη να συμμετασχει...

Κανείς δεν τον εμποδίζει να εκφράσει δημόσια εδώ την πικρία του,

και να εκφέρει την δική του εκδοχή .

Αν μάλιστα είναι επαρκώς στοιχειοθετημένη και τεκμηριωμένη

τότε θα αποκατασταθεί η αλήθεια πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό.

Άλλωστε η θέση μου ήταν σαφής και ξεκάθαρη......

.................

........................................................................

Οι πληροφορίες για την παραπάνω αθέμιτη ενέργεια και αδικία

προέρχονται από τον Τζιάφη και μόνον.

Ο Τζιάφης όμως είναι ένας ιδιαίτερα και αποδεδειγμένα

ειλικρινής και τίμιος μέχρι αφελείας άνθρωπος.

16) Δεν έχω ακούσει ποτέ την άποψη του Χάρτζη.

Αν τα ανωτέρω καταγεγραμμένα τον αδικούν τον παρακαλώ

να εκφέρει την δική του άποψη.

Αν δεν θέλει να την καταγράψει μόνος του εδώ τότε ας

επικοινωνήσει μαζί μου και εγώ θα καταγράψω απόλυτα

πιστά εδώ την δική του εκδοχή. ...................

.......

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Συγχαρητήρια για την ιδέα αυτών των συναντήσεων ! :607:

Είναι σαφές ότι πέρα από την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων

πάνω στην αξιοποίηση των συγκεκριμένων ηχείων προάγουν

κάτι πολύ πιο σημαντικό ! Ίσως το πιο σημαντικό :

Την φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις .

Παράλληλα είναι σημαντικό ότι οι ιθύνοντες νόες αυτής της ιδέας

είναι εξαιρετικά παιδιά και καλών προθέσεων.

Εκτιμώ και συμπαθώ ιδιαίτερα τον Ηλία.

Έχω μεγάλη όμως επίσης αδυναμία στον Θανάση που είναι

μακράν το καλύτερο παιδί των av fora και ένας απίστευτα αγνός

,καλοσυνάτος και καλοπροαίρετος άνθρωπος.

Ευχαριστω πολυ Βασιλη.

Ο φιλος μου ο Θανασης ειναι πραγματικα οπως τον περιγραφεις.

Reaction score
1
Οσο για τις "γλύκες":
απο την πλευρα μου, δεν κραταω κακια σε κανεναν, μη σχετικο ή κακοπροαιρετο. Σε κανενα φερέφωνο.

Reaction score
1
Χθες το βραδυ, επισκεφτηκαμε (με την κοπελια) ενα φιλο (απο πολλα χρονια τωρα) και ακουσαμε ενα υπεροχο συστημα.

Με λιγα λογια, απαρτιζοταν απο πικαπ Gyrodeck με benz ace, προενισχυτη και τελικο Gamut (καλωδια και cd-player δεν αναφερω, δεν εχει καμμια σημασια για μενα και ακουσαμε βεβαια βινυλιο).
Α, τα ηχειακια βεβαια ηταν τα Analysis Omega.

Αν γραψω υπερθετικα, θα φανω υπερβολικος, το μονο που θα αναφερω ειναι οτι ακουσαμε πολυ ομορφα. Με το "πολυ ομορφα" αδικω το συστημα, αλλα δεν θα γραψω χαρακτηρισμους που μπορει να φανουν σε καποιον υπερβολικοι (χωρις να ειναι στην πραγματικοτητα).

Ο αγαπητος φιλος αν και αυτη τη στιγμη διαθετει μικρο χωρο ακροασης, δεν υπηρχε ιχνος τονισμου των χαμηλων.

Ευχαριστουμε πολυ για τη φιλοξενια. Να χαιρεστε το συστημα σας.

Υ.Γ και κοτετσοσυρμα να ειχε βαλει για καλωδιο, παλι θα επαιζε τελεια.

Υ.Γ 2. ειμαι καλο παιδι και δεν γραφω για φιλους με συστηματα που εχουν πανακριβα καλωδια (και συνοδα για τα οποια γινεται συνεχεια λογος) και απλα...ειναι δυστυχισμενοι με τον μιζερο ηχο που ακουνε.

Υ.Γ 3. ας με συγχωρησουν καποιοι (στο Υ.Γ2) αν τους πικρανα (χωρις βεβαια να αναφερω συσκευες και ονοματα). να ειναι καλα παντα και να χαιρονται τις μουσικες τους.

Υ.Γ 4. περιμενω pm απο κατοχους Analysis. αν υπαρχει καποιο προβλημα με ηχο, τοποθετηση , μπορουμε να βοηθησουμε μεσα στα ομορφα πλαισια του χομπυ μας.

Υ.Γ 5. συγνωμη αν σας εχω ζαλισει με αυτο το θεμα. Δεν θα γραφω για πολυ ακομα.

Καλημερα.

.

Reaction score
2.584
Καλημέρα, καλή εβδομάδα και συγχαρητήρια για το thread.
Τα Analysis Omega παίζουν μια χαρά (για τα γούστα μου) και στο δικό μου μικρό και ταπεινό σαλονάκι (3.30Χ460 μ). Δυστυχώς θα λείπω για κανά μήνα ακόμα απο τας Αθήνας οπότε αν είναι να κανονίσουμε/τε κάτι από Νοέμβριο που θα επιστρέψω.

Attachments

• 23,6 KB Προβολές: 108

Reaction score
8
Βασιλη καλως ηλθες στην παρεα μας
βλεπω αρκετους δισκους και ενα αξιολογοτατο πλατω και αυτο με χαροποιει ιδιαιτερα. Μη μου πεις οτι ανηκεις και στο κλαμπ των μπενζ εις;
Ελπιζω μολις επιστρεψεις να τα πουμε κι απο κοντα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βλέπω μεγαλώνει η παρέα. Σε λίγο θα κάνετε και Analysis club!

Να κάνω μια ερώτηση...
Βλέπω σε όλες τις φωτογραφίες που μπαίνουν, ότι τα ηχεία είναι πάντα στημένα με τις μονάδες υψηλών συχνοτήτων στην εσωτερική πλευρά. Υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος που γίνεται αυτό;

...

Reaction score
8
Θεμα γουστου και ταιριασματος με τον χωρο Νικο.
Εχω παρατηρησει οτι σε μεγαλους χωρους τα τουιτερ τα προτιμω προς τα μεσα, ενω σε μικρους προς τα εξω αλλα αυτο δεν ειναι ο κανονας μιας και οπως βλεπω και του Ηλια και τουτ Βασιλη, αν και μικροι σχετικα χωροι, τα εχουν προς τα μεσα, πραγμα που πιστευω προσθετει σε βαθος σκηνης, αλλα χανει σε πλατος. Αλλα αυτο ειναι καλυτερα να μας το πουν οι ιδιοι και ο Βασιλης ο Τσαντουλης που εχει πειραματιστει περισσοτερο απο ολους μας με τετοπιου ειδους ηχεια.

Reaction score
2.584
Με μεγάλη μου χαρά να τα πούμε και από κοντά, απο τις 5 Νοέμβρη και μετά (θα στείλω pms μόλις επιστρέψω). Το Gyro παίζει με την VDH MC-10 special. Τα υπόλοιπα φαίνονται στο public profile μου. Το Gyro το είχα ακούσει με denon DL-103 και με sumiko Blue Point αλλά τελικά κατέληξα στην VDH.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εχω παρατηρησει οτι σε μεγαλους χωρους τα τουιτερ τα προτιμω προς τα μεσα, ενω σε μικρους προς τα εξω...
Ακριβώς αυτό υπονοώ. Η τοποθέτηση των ηχείων με τα τουίτερ προς τα μέσα σε έναν μικρό χώρο (όπου εκ των πραγμάτων τα ηχεία δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους), θα μειώσει πολύ το εύρος της στερεοσκοπικής εικόνας. Γι αυτό μου κάνει εντύπωση.

...

Reaction score
2.584
Βλέπω μεγαλώνει η παρέα. Σε λίγο θα κάνετε και Analysis club!

Να κάνω μια ερώτηση...
Βλέπω σε όλες τις φωτογραφίες που μπαίνουν, ότι τα ηχεία είναι πάντα στημένα με τις μονάδες υψηλών συχνοτήτων στην εσωτερική πλευρά. Υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος που γίνεται αυτό;

...
Και εγώ είχα αυτήν την απορία ως κάτοχος magnepan MG-1.4 (υπάρχουν ακόμα, πίσω από τα Analysis με σκισμένες μεμβράνες, λόγω πεσίματος από αέρα) που τα είχα στημένα με τις μονάδες υψηλών στην εξωτερική πλευρά. Τα Analysis αντίθετα ακούγονται στον ίδιο χώρο καλύτερα με τα ribbons εσωτερικά, δεν ξέρω αν είναι σωστή η έκφραση "εστιάζουν καλύτερα"

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό τελικά είναι κάτι για το οποίο θα μπορούσε να μας διαφωτίσει ο ίδιος ο Κος Χάρτζης. Και πριν από λίγο μιλούσα μαζί του αλλά ξέχασα να τον ρωτήσω. :609:

...

Reaction score
0
Φίλτατοι χαίρετε,

Η ιδέα γιά τις συναντήσεις κατόχων Analysis φαίνεται πολύ καλή.
Εάν θέλετε συμμετέχω και εγώ (σαν κάτοχος ηχείων Analysis βέβαια , όχι σαν κατασκευαστής).

Μου αρέσει επίσης η ίδέα να συμμετέχουν και όσοι έχουν διαφορετικά ηχεία μεμβράνης.
Επειδή τα διαφορετικά δίπολα ηχεία μεμβράνης έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, μπορούν και αυτοί να δώσουν χρήσιμες ιδέες απο την εμπειρία τους.

Ως πρός την ιστορία της Analysis, διαβάζοντας όσα γράψατε εδώ, έμαθα κάποια πράγματα για την εποχή πρίν αναλάβω την κατασκευή τους.
Ο Δημήτρης στον ένα μήνα που δουλέψαμε μαζί, μου είχε πεί λίγα για το παρελθόν αλλά εκείνη την περίοδο ασχοληθήκαμε κυρίως με τεχνικά θέματα γιατί ήθελε να αποχωρήσει σύντομα.
Όταν ανέλαβα εγώ, η έδρα της τότε εταιρίας και η κατασκευή μεταφέρθηκε στον δικό μου χώρο οπότε ξέρω περισσότερα για την έως σήμερα περίοδο.

Τεχνικά θέματα

Κατά την γνώμη μου τα tweeter είναι καλύτερα "απο μέσα"
Καλύτερη εστίαση, σωστότερο μέγεθος στερεοφωνικής εικόνας.

Για τα εσωτερικά καλώδια οι γνώμες είναι αριθμητικά περισσότερες από αυτούς που εκφέρουν γνώμη.
Στα προσωπικά μου ηχεία βάζω το ίδιο καλώδιο που χρησιμοποιώ και στην παραγωγή (CS12).
Όταν θέλω να αλλάξω κάτι στόν ήχο, κάνω αλλαγές στο cross-over όχι στα καλώδια.

Το link είναι τα Orion στήν περυσινή έκθεση RMAF στο Denver
http://www.analysisaudio.com/Orion at RMAF 07.htm
(Την έβαλα για εσάς στον server μου γιατι δεν ξέρω πώς μπαίνει εδώ).

Καλό απόγευμα σε όλους,

Τάσος Χάρτζης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Analysis Orion

Full range μαγνητοστατικές μεμβράνες με κερασάκι το ribbon. Συνδυασμός για τους έχοντες φυσικά τον ανάλογο χώρο. Πολύ μου τρέχουν τα σάλια. Τι καλά που θα 'ταν να το ακούγαμε κάπου...

...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou