Έχω ένα δίλημμα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.882
Πες μου τι όνομα θα δώσεις στο ηχείο να σου πω πόσα να βάλεις. :137:

...
Δε μπορώ να σου πω το όνομα ρε, κωλύομαι. Πάντως, σοβαρά μιλάω, το σλόγκαν της σειράς προέρχεται από στίχο της Madonna. Συνεπώς, τα ηχεία θα είναι ακατάλληλα για hard rock και heavy metal. Το πολύ – πολύ να μπορούν να παίξουν αξιοπρεπώς το I was made for loving you, άντε και λίγο το Do you think I’m sexy, ενώ θα είναι fully compatible με Κανελίδου και Χατζηγιάννη. (χο, χο, χο...)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.882
Μου αρεσει παντως που θεωρειτε την κατασκευη ηχειου ευκολη υποθεση! Αμ δε! Οι κατασκευαστες εχουν οπως και να το κανουμε καποια χρονακια στην πλατη τους και καποιον εξοπλισμο. Αν νομιζετε οτι παιρνοντας ενα ring radiator φτιαχνετε ηχειο καλα κρασια. Το ηχειο δεν το κανουν τα καλα μεγαφωνα αλλωστε υπαρχουν απειρα παραδειγματα ακομη και Ελληνικων ηχειων με καλα μεγαφωνα που απλα δεν...
Αν παντως καταφερει ο diy κατασκευαστης ετσι απλα να φτιαξει ενα ηχειο με 2 tweeter να παιζει σωστα χωρις εντονο ψαξιμο και κοπο (7μηνες εως 2 χρονακια) πραγματικα θα ηθελα να το ακουσω και μετα εαν οντως παιζει θα το βουλωσω.
Με αδικείς! Αφού τα ηχεία θα πατάνε σε ακίδες! :138:

Εντάξει, σοβαρά τώρα, θα δεχθώ την άποψή σου, μόνον εάν αναφέρεις ρητώς, ονομαστικά, ποια ελληνικά ηχεία "δεν..." –και για ποιους λόγους, και για καθένα από αυτά θα αναφέρεις επίσης ρητώς και ένα παραπλήσιας τιμής ηχείο, από αυτά που εμπορεύεσαι, το οποίον επίσης "δεν...". Τελεία.

(Διότι, δεν μπορεί όλος ο κατιμάς, όλοι οι σκιτζήδες σκατοχέρηδες να έχουν μαζευτεί στην Ελλάδα και όλα τα αστέρια να είναι μαζεμένα στην Εσπερία, και να τα έχει καπαρώσει η Orpheus Audio βρε παιδί μου, τςςςςςςςςςς…)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.367
Μου αρεσει παντως που θεωρειτε την κατασκευη ηχειου ευκολη υποθεση! Αμ δε! Οι κατασκευαστες εχουν οπως και να το κανουμε καποια χρονακια στην πλατη τους και καποιον εξοπλισμο. Αν νομιζετε οτι παιρνοντας ενα ring radiator φτιαχνετε ηχειο καλα κρασια. Το ηχειο δεν το κανουν τα καλα μεγαφωνα...
Συμφωνώ απόλυτα. Άλλωστε αν ίσχυε το αντίθετο όποιος είχε ένα υπολογιστή με δυο σχετικά προγράμματα ένα κολλητήρι και δύο κατσαβίδια θα γινόταν κατασκευαστής.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.367
Οι μοναδικές μονάδες υψηλών που παίζουν η μία πάνω στην άλλη είναι τα Ribbons λόγω της περιορισμένης κατακόρυφης διασποράς τους.

Οι μονάδες μεσο-υψηλών στη φωτογραφία είναι όλες Ribbon.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.367
Και τα tweeter δίπλα τι ρόλο βαράνε; Και τα McΙntosh;

...
Μιας που ανέφερες τα McIntosh τα μεγάφωνα μεσαίων τους είναι 2 ιντσών και τα τουίτερ 3/4 της ίντσας. Που σημαίνει πολύ υψηλό σημείο κρος. Ρίξε και μια ματιά πως είναι τοποθετημένα τα τουίτερς.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.367
CROSSOVER FREQUENCIES
250Hz and 1.5kHz

...
Σίγουρα μιλάμε για το ίδιο ηχείο?
Δύο ιντσών μεγαφωνάκια και πιάνουν δουλειά από τους 250 κύκλους και το 3/4 της ίντσας τουίτερ από τους 1500?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σίγουρα μιλάμε για το ίδιο ηχείο?
Δύο ιντσών μεγαφωνάκια και πιάνουν δουλειά από τους 250 κύκλους και το 3/4 της ίντσας τουίτερ από τους 1500?
Ναι αυτό είναι Πέτρο.

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.367
Πάντως αν προσέξεις την τοποθέτηση των τουίτερς θα δεις ότι είναι μέσα σε εσοχές, προφανώς για μεγαλύτερη κατευθυντικότητα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.367
Τώρα θυμήθηκα ένα κεντρικό ηχείο της Peerless (DIY κατασκευή) με δύο τουίτερ. Βρήκα τα σχέδια αλλά δυστυχώς δε βρήκα το κροσόβερ του.
Πάντως σε ηχεία Home Cinema δεν είναι ασυνήθιστο το δεύτερο τουίτερ για τους ιδιαίτερους λόγους ενός τέτοιου συστήματος.

Reaction score
2
Με αδικείς! Αφού τα ηχεία θα πατάνε σε ακίδες! :138:

Εντάξει, σοβαρά τώρα, θα δεχθώ την άποψή σου, μόνον εάν αναφέρεις ρητώς, ονομαστικά, ποια ελληνικά ηχεία "δεν..." –και για ποιους λόγους, και για καθένα από αυτά θα αναφέρεις επίσης ρητώς και ένα παραπλήσιας τιμής ηχείο, από αυτά που εμπορεύεσαι, το οποίον επίσης "δεν...". Τελεία.

(Διότι, δεν μπορεί όλος ο κατιμάς, όλοι οι σκιτζήδες σκατοχέρηδες να έχουν μαζευτεί στην Ελλάδα και όλα τα αστέρια να είναι μαζεμένα στην Εσπερία, και να τα έχει καπαρώσει η Orpheus Audio βρε παιδί μου, τςςςςςςςςςς…)
Καταρχας ποτε δεν ειπα οτι στον ορφεα εχουμε καπαρωσει τα καλυτερα πραγματα. Τωρα για τα ηχεια αναφερω τα audio spectrum. Εχουν περασει απο εδω και ο αιολος και τωρα το ηλεκτρα με πραγματικα απογοητευτικες επιδωσεις. Κατασκευαστικα ειναι μια χαρα και στα μεγαφωνα αλλα ρε γαμωτω τα βαζω διπλα σε ηχεια του χιλιαρικου και χανουν κατα κρατος. Και να φανταστει σε ηχεια που δεν ειναι της προτιμησης μου οπως τα triangle. Βεβαια αυτο φαινεται και απο τις πωλησεις τους στο εξωτερικο που απλα δεν... αλλα να δωσω και 3-4 χιλιαρικα για αυτα τα ηχεια προτιμω να τα φαω σε ταβερνες. Απο εκει και περα υπαρχουν και καποιες φιλοτιμες Ελληνικες προσπαθειες οπως τα Αnalysis κτλ.

Reaction score
19
Θα τολμήσω να συμφωνήσω για τα Audio Spectrum. Και λέω θα τολμήσω γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που τους αρέσουν, έχουν το κοινό τους και γι' αυτό δεν είμαι σίγουρος αν το αυτί μου είναι εντάξει... Τελευταία φορά είχα ακούσει κάτι δαπέδου (€1100 περίπου αν θυμάμαι καλά) δίπλα σε κάτι Monitor Aυdio και Klipsh και απλά δεν έλεγαν τίποτα τα Audio Spectrum. Και σε σχέση με τα triangle που ανέφερες και έχω ακούσει επίσης σε κάποιο από τα μαγαζιά σας, πιστεύω ότι είναι μέρα με τη νύχτα.

Reaction score
0
Tα Audio Spectrum όντως έχουν το κοινό τους. Ούτε εμένα μου κάνουν κλικ, αλλά δε μου είναι και δυσάρεστα, απλώς αδιάφορα.
Άλλοι τα λατρεύουν.

Περί ορέξεως...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88