Αγορά ηχείων για τον Onkyo TX-SR876 (στα 1000 ευρώ περίπου)

Reaction score
1
Καλημέρα σε όλους,
Χθες παρήγγειλα τον Onkyo TX-SR876
και τώρα ψάχνω για ηχεία
Ο χώρος είναι κουζίνα και σαλόνι( ενιαίος )
Το σαλόνι μόνο του είναι 4μ.Χ 4μ. περίπου
Μου έχουν προταθεί τα Sub Yamaha YST-SW515 ή Koda GW-212
Και τα Wharfedale Diamond 9.Τι γνώμη έχετε? (το sub της Yamaha απότι διάβασα
πρέπει να είναι από τα καλύτερα).
Το budget είναι γύρω στα 1000 ευρώ (προτάσεις για παραπάνω δεκτές)
(Έχω και κάτι παλιά Roister 140w 6Ω 93 db, θα μπορούσα να τα
Χρησιμοποιήσω κάπου για αρχή, μπροστά ή πίσω, για να πάρω καλύτερα
τα άλλα ηχεία με την προοπτική να τα αλλάξω στο κοντινό μέλλον,
ή δε θα κολλάνε με τα άλλα ηχεία και θα χαλάσει όλο το σύνολο)
Περιμένω προτάσεις γιατί ο ενισχυτής έρχεται σε μία εβδομάδα
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά ηχείων για τον Onkyo TX-SR876 (στα 1000 ευρώ περίπου)

καλη σου μερα stssts!
εγω θα σου προτεινα Wharfedale Diamond 9.6 για κυριως 9 cm για κεντρικο και 9.1 για surrund ΠΡΟΣΟΧΗ τα 9.1 θα κοντραρεις ηχεια πολλων χιλιαδων €!!
ποσο εχουν τα Sub Yamaha YST-SW515 ή Koda GW-212??

Reaction score
0
Εγώ έχω τον 876 και το sub της Yamaha 515. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το μπάσο του ακριβώς σε ίδιο χώρο με τον δικό σου. Έχει πολλές ρυθμίσεις πάνω του για να πειραματιστείς και πιστεύω πως είναι πολύ καλο για την τιμή του. Η πλάκα είναι ότι το βρήκα σε μία προσφορά και το πήρα 230. Πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο σε αυτή την τιμή!!!!!!!!!

Reaction score
0
Εχω τα wharfedale 9.2 και sub το yamaha 515 αλλά τα έχω συνδεδεμένα με έναν yamaha 659.Από το sub είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Δυνατό και σφικτό μπάσο αν και το sub το έχω ανοικτό μόνο για χρήση home cinema και όχι για μουσική.
Τα wharfedale είναι πολύ καλή αγορά για τα λεφτά τους,είναι γλυκα και μουσικά αλλά λόγω αναισθησίας χρειάζονται μπόλικο ρεύμα,που πιστεύω ότι ο onkyo-sr876 μπορεί να δώσει.
Αν μπορείς θα ήταν καλύτερο να ακούσεις την σειρά 9 της wharfedale για να αποφασίσεις και μόνος σου αλλά θεωρώ το setup που σκέφτεσαι σωστό,αναλογικά πάντα με το πόσα σκέφτεσαι να δώσεις.

Reaction score
1
Με τα Roister 140w 6Ω 93 db τι να κάνω?
Να τα βάλω μπροστά και πίσω τα Diamond 9.6?
Ξέρετε κανένα καλό μαγαζί στην Θεσσαλονίκη για αγορά ηχείων?

Reaction score
50
Θα πάρεις τα 9.6 και θα τα βάλεις πίσω;;; Δεν έχει νόημα. Πίσω βάζουμε μικρά ηχεία συνήθως (όχι ότι και τα δαπέδου είναι πρόβλημα). Μπροστά βάζουμε τα πιο "μεγάλα" και πιο ποιοτικά ηχεία (όταν μιλάμε για διαφορετικά κύρια - surround ηχεία). Επίσης έχει μεγάλη σημασία τα μπροστά να δένουν με το κεντρικό. Άρα ό,τι ηχεία βάλεις μπροστά, πάρε και το κεντρικό της ίδιας σειράς.

Απλά δεν έχω καταλάβει, τελικά τι έχεις αγοράσει; Ok, έχεις κάποια Roister ήδη. Τι ηχεία είναι αυτά, βάσης/δαπέδου; Αλλά αν καταλαβαίνω καλά δεν έχεις κεντρικό γι' αυτά τα ηχεία, σωστά; Από καινούριες αγορές έχεις κάνει καμία;

Reaction score
0

ΜΑΝΟ εγω του προτεινα λυση αλλα μαλλον δεν την διαβασε...
Wharfedale Diamond 9.6 για κυριως 9 CM για κεντρικο, και 9.1 για surrund

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων για τον Onkyo TX-SR876 (στα 1000 ευρώ περίπου)

ΜΑΝΟ εγω του προτεινα λυση αλλα μαλλον δεν την διαβασε...
Wharfedale Diamond 9.6 για κυριως 9 CM για κεντρικο, και 9.1 για surrund

Τις διαβάζω τις απαντήσεις σας
και σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο.
Απλά επειδή έχω βγει λίγο εκτός προϋπολογισμού,
Ρωτάω εάν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πίσω τα
Δαπέδου Roister emphasishttp://www.google.com/search?hl=el&...m=0&ct=result&cd=1&q=Roister+emphasis&spell=120 140w 6Ω 93 db
Και να μην πάρω τώρα τα wharfedale 9.2 για πίσω
μπροστά να βάλω τα 9,6
κεντρικό το 9 CM
και sub το Yamaha 515
Ευχαριστώ πολύ
(για πίσω να πάρω τα 9.1 ή τα 9.2?)

Reaction score
50
Για πίσω δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις ό,τι ηχεία θέλεις (λέμε τώρα!). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα πίσω συνήθως δεν παίρνουν πολύ ρεύμα και αν βάλεις μεγάλα ηχεία μπορεί να ζορίσεις τον ενισχυτή σου άδικα.

Αν σε πιέζει το budget βάζεις άνετα πίσω τα 9.1 που είναι πολύ καλά ηχεία έτσι κι αλλιώς.

Reaction score
1
Για πίσω δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις ό,τι ηχεία θέλεις (λέμε τώρα!). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα πίσω συνήθως δεν παίρνουν πολύ ρεύμα και αν βάλεις μεγάλα ηχεία μπορεί να ζορίσεις τον ενισχυτή σου άδικα.

Αν σε πιέζει το budget βάζεις άνετα πίσω τα 9.1 που είναι πολύ καλά ηχεία έτσι κι αλλιώς.
Οπότε προτείνεις τα 9.2.
Να κάνω μια λίγο «χαζή» ερώτηση,
Η βάση για τα 9.2 πουλιέται ξεχωριστά
Η περιλαμβάνεται στο πακέτο?

Reaction score
0
Προσωπικά είναι κάτι που δεν θα αγόραζα ποτέ εκτός και αν είχα πρόβλημα χώρου. Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως δεν παίζουν καλά αλλά σίγουρα όχι καλύτερα από κάποιο ηχείο στο μέγεθος των Diamond ή των Jbl ES 80 που αναφέρεις.
Δυστυχώς δεν τα έχω ακούσει αν και από τα χαρακτηριστικά τους τα βρίσκω πολύ καλά και άμεσα συγκρίσιμα με τα Diamond. Τέλος θα σε παρακαλούσα να προσέξεις την επιλογή σου για να μην "χαντακώσεις" την ενισχυτάρα που πήρες με μικρά ηχεία, θα είναι κρίμα (προσωπική άποψη πάντα). :107:

Reaction score
50
Οπότε προτείνεις τα 9.2.
Να κάνω μια λίγο «χαζή» ερώτηση,
Η βάση για τα 9.2 πουλιέται ξεχωριστά
Η περιλαμβάνεται στο πακέτο?
Κοίταξε να δεις: ένα ηχείο δε σημαίνει ότι είναι καλύτερο από ένα άλλο της ίδιας σειράς μόνο και μόνο επειδή είναι μεγαλύτερο. Απ' όσο θυμάμαι π.χ. στην προηγούμενη σειρά της Wharfedale το 8.1 ήταν giant killer και μάλλον καλύτερον απ' το 8.2. Οπότε πιθανόν να ισχύει κάτι αντίστοιχο για τα 9.1 και 9.2. Άλλα έτσι κι αλλιώς μην τρελαίνεσαι γιατί θα τα χρησιμοποιήσεις για surround ηχεία. Ό,τι και να διαλέξεις απ' τα δύο νομίζω θα καλύψει τις απαιτήσεις σου. Οπότε κοιτάς το budget σου και αποφασίζεις. Φυσικά πέρνα πρώτα και μια βόλτα από κάποιο κατάστημα να τ' ακούσεις κιόλας για να κρίνεις και μόνος σου.

Όσο για τις βάσεις των 9.2 δε γνωρίζω αν πουλιούνται μαζί με τα ηχεία ή μόνες τους. Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να το διευκρινήσεις εύκολα αυτό στο όποιο κατάστημα. :123:

Reaction score
0

πληροφοριακα τα 9.1 παιζουν καλυτερα απο τα 9.2 για περιφεριακα ετσι και αλλιως δεν σου χρειαζονται τα 9.2

Reaction score
1
Καλημέρα σε όλους,
Τελικά πήρα τα Diamond 9.6 για μπροστά
Diamond 9 CM κεντρικό
Και το Yamaha YST-SW515.
(τα περιμένω την Πέμπτη)
Είδα ότι τα Diamond δέχονται διπλοκαλωδίωση.
Υπάρχουν ειδικά καλώδια για την διπλοκαλωδίωση ή απλά
παίρνω δύο ίδια καλώδια και συνδέω το + και - του low και high
των ηχείων με τον ενισχυτή(έχει ειδικές εξόδους και ο ενισχυτής?
εάν όχι πως ενώνεις τα δύο καλώδια για μπουν σε μία έξοδο του ενισχυτή?)
Υπάρχει κάποιος καλός οδηγός για την παραπάνω διαδικασία?
Έχετε να προτείνετε καλά καλώδια ηχείων σε λογικές τιμές?
Πρέπει να προσέξω κάτι στην αγορά καλωδίων(υλικό κατασκευής, πάχος κτλ)?
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις
Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
0
Καλημέρα, καλορίζικα και καλές ακροάσεις φίλτατε. Λοιπόν για την διπλοκαλωδίωση αγόρασε δυο ίδια καλώδια πάχους 2,50 mm2 και τέλος γιατί αν μπλέξεις με μάρκες, υλικό κατασκευής κτλ κτλ θα πάθεις τίποτα και δεν λέει. Τώρα για τον τρόπο σύνδεσης άνοιξε το manual του Onkyo και δες στις σελίδες 23-30. Και πάλι καλορίζικα :605:

Reaction score
1
Εντάξει τα ηχεία έχουν από δύο εξόδους για high και low.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι που θα μπουν οι άκρες
+ ή – (από τα δύο καλώδια) από το ηχείο στον
ενισχυτή(γιατί απ’ ότι είδα έχει από μια
είσοδο + και – για κάθε ηχείο,
θα πάρω πχ τα + από τα δύο καλώδια θα τα ενώσω και μετά θα τα
βάλω στην είσοδο + του ενισχυτή σαν να ήταν ένα καλώδιο)?
Ευχαριστώ

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale