Ηχεία Home Cinema για Onkyo TX-SR876

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά! Είμαι ψιλό-έως πολύ αρχάριος στο χώρο... και....

Μετά από αυτά που διάβασα σε αντίστοιχο topic στο forum αυτό, είμαι έτοιμος για την αγορά ενός Onkyo TX-SR876 από το http://www.schlauershoppen.de, και γι' αυτό θα ήθελα να μου προτείνεται ένα πακέτο ηχείων 5.1 που θα μπορούσε να ταιριάξει με τον ενισχυτή αυτό ή αν ένα πακέτο-σύνθεση 5.1 ηχείων δεν είναι αρκετό, τότε κάποια σύνθεση από διαφορετικά ηχεία.

Το πακέτο ηχείων Β&W MT-30 θα ήταν καλή επιλογή ή είναι τελείως άσχετη?

Reaction score
164
Απάντηση: Ηχεία Home Cinema για Onkyo TX-SR876

Καλωσήλθες στην παρέα μας! :107:
Πες μας για τι χώρο προορίζονται και πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις στο περίπου.

Reaction score
0

Είναι ένας χώρος γύρω στα 40 τετραγωνικά, σαλονι-καθιστικό-κουζίνα, όλα μαζί δηλαδή. Ο χώρος του καθιστικού είναι 4.50m x 7.00m. Στην διάσταση του 4.50μ είναι τοποθετημένη η τηλεόραση και ο καναπές απέχει απο αυτήν γύρω στα 3.00-3.50 μέτρα και ο υπόλοιπος χώρος μέχρι τα 7.00m είναι προς το παρόν άδειος. Το ύψος είναι 3.10m.

Γενικά είναι ένα χώρος με βασική χρήση την παρακολούθηση ταινιών-τηλεόρασης-wii-ps3.

Ξέχασα: 1.500€ με 2.000 € είναι περίπου τα χρήματα που θέλω να ξοδέψω για τα ηχεία.... τώρα και με λιγότερα δεν θα με χάλαγε αλλά αν είναι να επιτευχθεί ενάς "καλός" ήχος τότε χαλάλι.

Reaction score
10
Καλησπερα και καλως ορισες.

Απο τη δικη μου πλευρα, η Atlantic Technology εχει τα :

1200

2200

και 3200

που μπορουν να ταιριαξουν και στο χωρο σου και στη τσεπη σου.
Διαθεσιμα και προς ακροαση.

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ, καλά φαίνονται, φυσικά πρέπει να τα ακούσεις για να τα δεις. Θα ήθελα όμως πιο ντισαινάτα ή πιο επώνυμα! Δεν παίζει τίποτα άλλο?

Reaction score
0
Για το Design είναι γούστο του καθενός, αλλά όχι και δεν επώνυμα τα ηχεία της Atlantic Technology φίλε μου. Κάνε ένα search και θα καταλάβεις πόσο επώνυμα είναι.
Αν θέλεις να κοιτάξεις σε άλλη μάρκα δες σε Wharfedale σειρά Diamond 9 και Klipsch βεβαίως βεβαίως μιας και οι δυο μάρκες έχουν αρκετά ευαίσθητα και ποιοτικά ηχεία. :616:

Reaction score
50
Συμφωνώ με τον morfeus. Μην προσπερνάς έτσι τα Atlantic Technology (τουλάχιστον χωρίς να τ' ακούσεις). Αν ψάξεις λίγο θα δεις και threads με παρουσιάσεις των ηχείων της συγκεκριμένης εταιρίας με τις σχετικές εντυπώσεις των μελών που παραβρέθηκαν.

Απ' τη μεριά μου να προσθέσω και μια πρόταση για τα Monitor Audio. Κατά τη γνώμη μου αξίζουν κι αυτά μια ακρόαση.

Όσο για τα B&W που προτείνεις επίσης έχουν ειπωθεί αρκετά πράγματα σε άλλα threads (μπορείς να τα βρεις μ' ένα search). Απ' όσο θυμάμαι η γενική εντύπωση είναι πως για home cinema είναι μια χαρά, αλλά υστερούν λίγο σε απόδοση μουσικής. Βέβαια και πάλι ο τελικός κριτής είσαι εσύ. Γενικά πριν αγοράσεις οτιδήποτε άκουσέ το.

Reaction score
0

Έριξα μια ματιά σε αυτά που προαναφέρθηκαν και έχω συνγχιστεί....!! Τι εννοώ!! Πας για κάτι νορμάλ-καλό και πως γίνεται πορώνεσαι κάθε φορά και ανεβαίνεις ένα και δύο σκαλάκια πιο πάνω!! Anyway...!!

Είδα:
Diamond 9(9.6, 9CM, 9.2, yamaha YST-SE515) στα 1.250 €
KHT-5005.2 στα 1.750 €
Β&W MT-30(με PV1) στα 1.765 €
Klipsch RF52(Rf-52, RC52, RS42, RW-10d) στα 1.950 €
Β&W 684(684, HTM62, 686, ASW611) στα 2.000 €
Klipsch RF62(RF62, RC62, RS52, RW-12d) στα 2.700 €
KEF IQ9(IQ9, IQ6C, IQ3, IQ8DS) στα 2.900 €
B&W 683(683, HTM61, DS3, ASW610XP) στα 3.200 €

Όλα τα παραπάνω έκτος άπο τι κατάλαβα, είναι πολύ καλά το καθένα στην κατηγορία του αλλά μεταξύ τους δεν έχουν σχέση καμμία στην τιμή. Ξεκίνησα για ηχεία γύρω στα 1.500 € και έφτασα να κοιτάω με 3.000€. Το θέμα είναι αξίζει να ανεβώ τόσο ψηλά?? και άν ναι ποιο απο τα παραπάνω να προτιμήσω(τιμή/απόδοση)?

Εκείνο που επηρεάζει φαντάζομαι και μερικούς είναι και το design, θα τα βλέπεις και πόσα χρόνια, δεν τα έχεις μόνο για να τα ακούς! Τα περισσότερα απο αυτά είναι μεγάλα σε μέγεθος και θα είναι αισθητή η παρουσία τους.

Αν καταλήξω σε λύση μεγάλων ηχείων(floorstand) ποια είναι η μέγιστη απόσταση που πρέπει να τοποθετηθούν τα μπροστά ηχεία από την τηλεόραση? Το έπιπλο που έχω είναι ψιλο μεγάλο σε μήκος(3.60μ) και τα ηχεία πρέπει να τοποθετηθούν μετά το έπιπλο, συνεπώς γύρω στο 1.80 από τον άξονα της τηλεόρασης(52"), ενώ οι δορυφόροι θα είναι κολλητά στα άκρα του καναπέ που το μήκος του δεν είναι πάνω από 2.50 μέτρα. Δεν θα δημιουργείται συνεπώς ένα ορθογώνιο(θέση ηχείων) αλλά ένα τραπέζιο που θα κλείνει προς τον καναπέ. Επηρεάζει αυτό την τελική εικόνα του ήχου που θα λαμβάνω?

Και κάτι άσχετο αξίζει αντί του Onkyo TX-SR876 να πάρω τον Onkyo TX-SR906, είναι πολύ καλές αυτές οι τιμές στο http://www.schlauershoppen.de και με έχουν βάλει σε σκέψεις.

Sorry παιδιά αν σας ζάλισα και σόρρυ που ρωτάω τόσα ενώ δεν έχω καταλήξει στο budget που θα ξοδέψω. Πάντως όσο διαβάζω τόσο ανεβαίνει.

Reaction score
6
Αφού θέλεις μικρό μέγεθος και design και επώνυμα και πάνω απ 'ολα καλό ήχο σε αυτά τα λεφτα (περίπου) τότε δες αυτή τη σειρά:

http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=310

Τιμή καταλόγου 1999, οπότε με ελάχιστο ψάξιμο στα καταστήματα, θα τα βρεις περίπου στην τιμή που θέλεις.

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ Pleo! Κάποιος άλλος να μου πει μια άποψη ρε παιδιά για τα παραπάνω ηχεία? Μια ιδέα? Είμαι ψιλό-άσχετος και άντε να βρω άκρη τι να αγοράσω.

Τα front speakers, μπορούν να τοποθετηθούν στα 2 μέτρα από την τηλεόραση ή πρέπει να είναι πιο κοντά?

Reaction score
6
Πάντοτε θα πρέπει να έχεις υπ' όψη ότι όσο ανοίγει η απόσταση από ένα σημείο και μετά, τόσο μεγαλώνει η "τρύπα" στο κέντρο. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει τα ηχεία να είναι στραμένα προς τη θέση ακρόασης (toe). Έγκειται στη σχεδίαση του ηχείου από 'κει και πέρα πόσο ευρεία είναι η ηχητική εικόνα του. Σε ένα H.C. βεβαίως υπάρχει και το κεντρικό. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι κάποιες φορές (εγώ τώρα τελευταία όλο και περισσότερο) ακούμε και stereo.

Reaction score
0

Έχω αρχίσει και καταλήγω στα Β&W 683, που είναι αρκετά ακριβά σε σχέση με τα λεφτά που ήθελα να διαθέσω, αλλά διάβασε-διάβασε ψιλοπορώθηκα. Αξίζουν τα λεφτά τους? Πάντως από design προσωπικά μου αρέσουν πολύ, όσο από ήχο πρέπει να είναι αρκετά καλά από τι έχω διαβάσει. Το να τα ακούσω, από εδώ που είμαι και με το φόρτο δουλειάς λίγο δύσκολο, γι αυτό και ζητάω τις συμβουλές σας.

Μήπως είναι μεγάλα για τον χώρο μου όσον αναφορά τα watt?

όπως ανέφερα σε προηγούμενο post "Είναι ένας χώρος γύρω στα 40 τετραγωνικά, σαλονι-καθιστικό-κουζίνα, όλα μαζί δηλαδή. Ο χώρος του καθιστικού είναι 4.50m x 7.00m. Στην διάσταση του 4.50μ είναι τοποθετημένη η τηλεόραση και ο καναπές απέχει απο αυτήν γύρω στα 3.00-3.50 μέτρα και ο υπόλοιπος χώρος μέχρι τα 7.00m είναι προς το παρόν άδειος. Το ύψος είναι 3.10m."

Reaction score
0

ρε παιδιά κανένας δεν ξέρει κάι να με βοηθήσει.... σχετικά με αυτά που ρώτησα παραπάνω?

Reaction score
6
Αυτό στα 683 δείχνει ΟΚ
Sensitivity 90dB spl (2.83V, 1m)

Αυτό με φοβίζει κάπως για A/V
Nominal impedance 8Ω (minimum 3.0Ω)

To minimum δηλαδή. Αν ανεβάσεις ένταση μπορεί να "κόψει" ο ενισχυτής.

Θεωρητικά δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα πάντως.

Reaction score
50
Τα 683 είναι μεγάλα ηχεία, αλλά μάλλον δε θα έχεις πρόβλημα στο χώρο σου. Από την άλλη, τι εννοείς "διάβασε-διάβασε ψιλοπορώθηκα"; Αν δεν ακούσεις από κοντά μην ενθουσιάζεσαι τόσο εύκολα. Κι εγώ άκουγα πολλά καλά λόγια για διάφορα ηχεία, αλλά μετά την ακρόαση έφευγα απογοητευμένος. Γι' αυτό το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κρίνεις ο ίδιος! Επίσης μη θεωρείς ότι μια εταιρία, επειδή τη γνωρίζεις καλύτερα, θα έχει καλά ηχεία σ' όλες τις κατηγορίες τιμής. Αυτά τα λέω γενικά και δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένες εταιρίες/σειρές ηχείων.

Λοιπόν, προτάσεις έχεις πολλές... ξεκίνα τις ακροάσεις κι ό,τι θέλεις εδώ είμαστε! Τώρα βέβαια λες ότι δε σου είναι εύκολο λόγω απόστασης/χρόνου να ακούσεις ο ίδιος; Πού βρίσκεσαι δηλαδή; Γνώμη μου είναι να κανονίσεις κάποιο Σάββατο να πας Αθήνα (αν είσαι κοντά) έχοντας κλείσει όμως από πριν ραντεβού σε 2-3 καταστήματα που θα έχουν αρκετά ηχεία απ' αυτά που θες. Έτσι θα πάρεις μια ιδέα τουλάχιστον. Το καταλαβαίνω ότι ακόμα κι αυτό δεν είναι εύκολο πολλές φορές, αλλά να πάρεις κάτι βασιζόμενος μόνο σε κριτικές; Τόσα λεφτά θα δώσεις, αξίζει ένας κόπος παραπάνω (άσε που θα τα έχεις και για κάποιο καιρό)...

Reaction score
0

Ευχαριστώ!!! Για τις απαντήσεις παιδιά! Αν καταφέρω να ανεβώ 7-9 Νοεμβρίου που έχει την έκθεση θα είναι καλά!!

Reaction score
640
Για το Design είναι γούστο του καθενός, αλλά όχι και δεν επώνυμα τα ηχεία της Atlantic Technology φίλε μου. Κάνε ένα search και θα καταλάβεις πόσο επώνυμα είναι.
Αν θέλεις να κοιτάξεις σε άλλη μάρκα δες σε Wharfedale σειρά Diamond 9 και Klipsch βεβαίως βεβαίως μιας και οι δυο μάρκες έχουν αρκετά ευαίσθητα και ποιοτικά ηχεία. :616:
Καλα ηχεια τα diamond 9 αλλα οχι και ευαισθητα με 88 db και 6 ωμα σε ολα εκτος απο τα 9.6 και το μεγαλο κεντρικο

Reaction score
640
Παρε τα klipsch rf-51 με το sub της yamaha και καλυτερο sub ειναι και φτηνοτερο.
Ευαισθητα ηχεια πολυ καλυτερα απο τα wharfedale .

Reaction score
0
Καλα ηχεια τα diamond 9 αλλα οχι και ευαισθητα με 88 db και 6 ωμα σε ολα εκτος απο τα 9.6 και το μεγαλο κεντρικο
Εγώ έκανα απλά μια πρόταση. Όπως βλέπεις τα έχω βάλει με σειρά κόστους, πρώτα τα Diamond και μετά τα Klipsch μιας και δεν μπορούμε να βάζουμε στο ίδιο καζάνι ηχεία με τέτοια διαφορά τιμής. Σίγουρα τα Klipsch είναι καλύτερα απλά έχουν και διπλάσια μην πω τριπλάσια τιμή.

Reaction score
1.815
Ένα εξαιρετικό σέτ ηχείον για τον κατά τα άλλα άψογο ενισχυτή που έχεις επιλέξει, είναι τα Minipod ή τα Drop της Scandyna. Και τα δυο μοντέλα της εταιρίας είναι ότι πιο μοντέρνο και εξαίσιο σε ήχο έχει δώσει το καθαρόαιμο Hi-Fi. Δεδομένου του προυπολογισμού σου, στα 2000 ευρώ, δεν μπορείς να πάρεις καλύτερο συνδυασμό. Το περιοδικό "ΗΧΟΣ" σε τεστ συγκριτικό, έχει βαθμολογία στα Minipod ίση με τα.. Artemis της Αudio Spectrum!! Και να σκεφτείς ότι το ένα είναι ηχείο βάσεως και το άλλο δαπέδου! Με το συνδιασμό των 5 δορυφόρων του και το υπογούφερ του, θα έχεις ένα σύστημα Hi-Fi σε 5,1 απόλαύσεις!! Τα ηχεία μπορείς να τα θαυμάσεις εδώ: http://www.podspeakers.com/Products/Minipod.aspx
Aπ' ότι έριξα μια ματιά, τα ηχεία αντιπροσωπεύονται και στην Ελλάδα και μάλιστα μπορείς να πας για ακρόαση! Το site που τα αντιπροσωπεύει είναι το : http://www.homecinema.gr/details.php?prid=727

Από προσωπική εμπειρία θα σου πώ τα εξείς:
Έχω ένα σύστημα Hi-Fi με προενισχυτή ONKYO P-304 και τελικό ONKYO M-504. Το σύστημα είναι συνδεδεμένο με ένα ζεύγος Minipod καθώς και ένα Subwoofer το Bass station της ίδιας εταιρίας. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και με αποζημίωσε με το παραπάνω!!! Προηγούμενα ηχεία ήταν τα Rogers LS4a. Εαν γνωρίζεις το μοντελο της Rogers, θα καταλάβεις πολλά...
Kαλές Ακροάσεις!! Ο συνδυασμός ενισχυτή και ηχείων θα είναι αχτύπητος!!!!!:144:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale