ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΗΧΕΙΑ;;;;;

Reaction score
10
Βασιλη,

Ο παπους ειναι τα INFINITY IRS V
τι καψουρα που ειχα με αυτα τα ηχεια...τρελλα λεφτα στην εποχη τους.

Για κοιταξτε ομως και μια δευτερη φωτο απο αυτη που εβαλε ο Βασιλης....
Ο Σκαφατος τι δουλεια εχει εκει ?????? :138:

Reaction score
250
Απάντηση: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΗΧΕΙΑ;;;;;

Μια και δεν μπορω να την ανεβασω, δειτε στο ποστ Νο 14 το ηλεκτροστατικο της sony, το SS-R10, που ειπε ο Βασιλης.

http://www.stevehoffman.tv/forums/showthread.php?t=110654

Εξαιρετικο θεμα, οπως παντα. Ευγε Βασιλη!!!
Ευχαριστώ θερμά Φίλε Πλάτωνα!!!

Εύγε και σε σένα που είσαι από τους μεγάλους μερακλήδες

των διαδικτυακών audiophile παρεών.

Ευχαριστώ και για το link που ξέχασα να βάλω....

Reaction score
80
Απάντηση: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΗΧΕΙΑ;;;;;

......
Μια που το θέτεις θα σου ζητούσα να τολμήσουμε μια άμεση
σύγκριση με κάποιο από τα ηχεία της B&W σε συνθήκες
ελεγχόμενες και σοβαρές. Κάτι τέτοιο θα έλυνε τις απορίες
πολλών...
Εξαιρετική ιδέα αλλά δύσκολα εφαρμόσιμη.

Θα μπορούσε κάποια στιγμή να γίνει στην Θεσσαλονίκη.... :126:

Το θαυμάσιο θέμα που ξεκίνησες με απασχολεί απο καιρού εις καιρόν, ειδικώτερα δε μετά απο μία συγκινητική εμπειρία με ένα Beveridge. Επιπρόσθετα, μου έδωσες μία ιδέα..... :144:

Πιστεύω ότι εκεί που έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα προόδου είναι στις κατηγορίες των φθηνών ηχείων. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν θυμάμαι κάποιο ηχείο που να μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά σε ένα καλό, σύγχρονο ηχείο χαμηλού κόστους.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΗΧΕΙΑ;;;;;

Ιδού:

[urlr=http://www.thevintageknob.org/SONY/sonyesprit/SSR10/SSR10.html]Εδώ[/urlr] σε μεγαλύτερη photo.
Πολύ θα ήθελα να τα ακούσω αυτά τα ηχεία.

...
Αχ, κι εγώ...:442:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.882

...
κινητήρων , τα συστήματα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων

κ.λ.π κ.λ.π κ.λ.π. υπήρξε τεράστια πρόοδος.

Στα ηλεκτροδυναμικά μεγάφωνα δεν υπήρξε.

Τα καλύτερα μεγάφωνα της 10ετίας του 80 (π.χ.τα βηρύλλια της

Υαmaha που ανέφερα πιο πάνω) είναι καλύτερα από τα

μεγάφωνα που παράγονται σήμερα).

(...)

Δεν
είναι όμως καλύτερα από τα καλύτερα μεγάφωνα που

υπήρχαν τότε.

Βασίλη, μάλλον διαφωνούμε επί των συγκεκριμένων σημείων και μόνον, υπό τη συνθήκη πως δεν είχα ποτέ την παραμικρή επαφή με τα NS2000M, παρά μόνον με τα NS1000, (τα εβένινα). Αλλά όπως και να το κάνουμε, η υποκειμενική αξιολόγηση δια της ακοής, τουλάχιστον εμένα, δεν μου αρκεί. Μακάρι κάποια στιγμή να έχω στα χέρια μου έναν τέτοιο θόλο της Yamaha, και να τον συγκρίνω με κάποιο αντίστοιχο σύγχρονο μεγάφωνο, με συγκεκριμένες μετρήσεις. Και πάλι όμως, ο παλιός θόλος θα έχει το μειονέκτημα της παλαιότητας. Τα δοκίμια δεν θα είναι συγκρίσιμα.

Πέραν αυτού, εάν εξετάσεις το θέμα υπό ένα ευρύτερο πρίσμα, τα άριστης ποιότητας μεγάφωνα είναι σήμερα πολύ ευρύτερα διαδεδομένα, έχοντας «κατέβει» σε χαμηλότερα τιμολογιακά στρώματα, (και επί του συγκεκριμένου σημείου μάλλον προτίθεμαι κι εγώ να κάνω αρκετές προτάσεις, σε τελική, εμπορική μορφή). Δεν παρέμειναν μόνον στο υπερυψηλό τμήμα της αγοράς, προς το οποίον απευθυνόταν τα βηρύλλια της Yamaha πριν 30 χρόνια. Βέβαια, κατά την τελευταία 10ετία έχει συμβεί και το αντίστροφο, με όλους αυτούς που έχουν ενσκήψει στο high end, που έχουν την αξίωση να πουλούν μεγάφωνα της πλάκας, μονταρισμένα σε μουράτες καμπίνες, πλασάροντας και καλά το πλεονέκτημα της υψηλής ευαισθησίας, ώστε να είναι κατάλληλα για «λαμπάτους» ενισχυτές «σινγλ έντεντ», που «κάνουν τη μικρότερη κατεργασία στο σήμα», προς χάριν της «ροής», του «βάθους», του «πλάτους», του «εστιασμού», αλλά βεβαίως και του θράσους και της αμετροεπείας τους. Μην αρχίσω να λέω ονόματα πάλι, τα έχουμε πει... Δεν αναφέρομαι σ’ αυτούς, αλλά σε συγκεκριμένους, σοβαρούς κατασκευαστές, που υλοποιούν εξαιρετικά μεγάφωνα και σε αρκετά λογική τιμή, πλέον.

Αλλά, όπως ασφαλώς γνωρίζεις, το θέμα δεν είναι στο κόστος, τουλάχιστον όχι μόνον σ’ αυτό, διότι αυτό είναι κάτι εν πολλοίς αυθαίρετα καθορισμένο. Ο διαμαντένιος θόλος της Thiel τιμάται εφτά χιλιάρικα, ενώ ο διαμαντένιος θόλος της B&W –ως ανταλλακτικό- τιμάται μόλις 600 ευρώ. Αμφότερα, όμως, είναι πολύ καλά, ίσως ακόμη και άριστα μεγάφωνα.

Πέραν αυτών, μη μένεις μόνο στα υλικά του διαφράγματος, μόνο σ’ αυτό που φαίνεται. Παίζουν κι αυτά το ρόλο τους, και μάλιστα πολύ σημαντικό, αλλά οι βελτιώσεις που υπάρχουν μέσα στο μεγάφωνο, στον κινητήρα, είναι επίσης σημαντικές. Το να φτιάξεις ένα μεγάφωνο, ή μια μεμβράνη σε τελάρο, με χαμηλές παραμορφώσεις και ομαλή απόκριση στο 1W, είναι εύκολο. Τα δύσκολα έρχονται μετά, όσο αυξάνεται η στάθμη, όσο μεγαλώνει η διαδρομή. When the going gets tough, the tough get going… (ή το ρίχνεις στη «ροή» και την «ελάχιστη κατεργασία στο σήμα», μπας και ψαρέψεις κανένα παραμυθιασμένο).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.882

Κατά τα άλλα δεν συμμερίζομαι την εμμονή στα monoblocks

τα "κολλημένα" στα ηχεία. Έχουν απίστευτα-αναμφισβήτητα

θεωρητικά πλεονεκτήματα που στην πράξη για λόγους που

σηκώνουν κουβέντα δεν επαληθεύονται πάντα.
Να ένα ωραίο θέμα που μπορείς να ανοίξεις και να μου εξηγήσεις γιατί δεν επαληθεύονται πάντα αυτά τα θεωρητικά πλεονεκτήματα...

Reaction score
0

Εξελιξη υπαρχει. Στις μερες μας με λιγα λεφτα, αγοραζεις συστημα που πριν 20 χρονια φαινοταν απιαστο ονειρο. Μικρα ηχειακια με μικρη αντισταση, μεγαλο sensitivity και 40hz-50Κhz αποκριση. Με 300 ευρω ας πουμε.

Απλα για να φτασεις αυτες τις επιδοσεις και καλυτερες πρεπει να βρεις την τεχνολογια. Εξελιξη υπαρχει και ειναι στις λεπτομερειες. Οι λεπτομερειες ομως κανουν τη διαφορα στο αυτι και την τσεπη.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Μικρα ηχειακια με μικρη αντισταση, μεγαλο sensitivity και 40hz-50Κhz αποκριση.
Κατι δεν παει καλα εδω.
Συνηθως τα μικρα σε μεγεθος ηχεια εχουν χαμηλη ευαισθησια και δεν κατεβαινουν στους 40Ηz.

Reaction score
0

Monitor Audio BR2 90db 42hz min (300 euro)
Mordaunt Short 914i 39Hz min (480 euro)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

42 Ηz μπορει να λενε τα manuals, αλλα σε ποσα -db αναφερουν?

Reaction score
0

Στα 2 συγκεκριμενα δεν γραφουν, αλλα εαν μου πεις τι ψαχνεις 8α ψαξω και θα βρω την απαντηση. Για ποσα -db μιλαμε? Οσο λιγοτερα -db, τοσο πιο σιγα θα ακουγονται οι συχνοτητες. Ενα καλο ηχειο πρεπει λογικα να παιζει τα 42Ηz ακομα και σε λιγα -db.
Απο την αλλη σε λιγα -db, ετσι και αλλιως τα μπασα δεν ακουγονται καλα λογω της φυσιολογιας των ανθρωπινων αυτιων.

Μεταξυ ας πουμε mission M71i kai Eltax monitor III ta eltax λενε πως κατεβαινουν γυρω στα 50Ηz ενω τα mission sta 60Hz. Τα Εltax οντως εχουν παραπανω μπασο.

Αν και για να λεμε την αληθεια οι καλες ηχογραφησεις βαζουν gate για κατω απο 30db γιατι μπουκωνει τον ηχο, και οσο για τις ψηλες συχνοτητες εαν δεν εισαι γατα δε θα ακουσεις 50Κhz που διαφημιζουν καποιοι. Οποτε πολλα απο τα High End ηχεια ειναι φτιαγμενα μαλλον για cyborgs και οχι για ανθρωπινα αυτια.

Οποτε γενικα τα manuals πρεπει να ειναι γραμμενα πανω κατω με βαση καποια standard -db.

Reaction score
1.844

Στα 2 συγκεκριμενα δεν γραφουν, αλλα εαν μου πεις τι ψαχνεις 8α ψαξω και θα βρω την απαντηση ...
Π.χ. από 42HZ μέχρι 16Khz +-6dB :126:

Reaction score
0

Σωστός! Αλλου πηγε εμενα το μυαλό μου με τα -db...
Λοιπόν τα ΜAudio einai +/-3db

Ta MS δεν γραφουν, αλλα εαν θυμαμαι καλα καπου εκει εχουν και αυτα +/-3db. Οπως και να εχει ας μην ειναι 42 ας ειναι 45 και παλι πολυ καλο. Εαν καποιος θελει τα εxtra 15db μπορει να παρει για τετοια ηχεια ενα φτηνο sub.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members
38.489