ΡΥΘΜΙΣΗ bias PARASOUND 3500

Reaction score
0
ΕΧΩ ΤΟΝ PARASOUND 3500 KAI ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΩ ΤΟ bias.ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
ΕΧΩ ΤΟΝ PARASOUND 3500 KAI ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΩ ΤΟ bias.ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Μάλλον μπερδεύεις τους λαμπάτους με τους τρανζιστοράτους ενισχυτές. Οι τρανζιστοράτοι σε ελάχιστες περιπτώσεις θέλουν ρύθμιση μιας και τα χαρακτηριστικά των τρανζίστορς είναι σταθερά. Από ότι φαίνεται δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία οπότε ούτε καν να το σκεφτείς ακόμα και αν διαθέτεις τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Κοινός κάνει τζιζζζ και τζιζ σημαίνει βαρβάτη επισκευή.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Αν όντως θέλει ρύθμιση τότε έχουμε θέμα είτε με τη σταθερότητα του κυκλώματος είτε με την εργοστασιακή ρύθμιση που δεν γίνεται.

Πάντως εύκολο τρόπο για σωστή ρύθμιση της πόλωσης, ακόμα και για προενισχυτή, εγώ προσωπικά δε γνωρίζω.

Reaction score
0
Απάντηση: ΡΥΘΜΙΣΗ bias PARASOUND 3500

ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΛΑ ΥΠΕΘΕΣΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΡΥΘΜΙΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΩ.

Reaction score
0

ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΤΑ Β&W 801. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙΑ.

Reaction score
250

Αγαπητέ Φίλε
Θα σου πρότεινα να μην τον πουλήσεις πριν τον ελέγξεις ! Η διαδικασία είναι απλή και απαιτείται μόνο ένα πολύμετρο και λίγη προσοχή ! Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου τότε ένας φίλος σου με στοιχειώδη ευχέρεια στα ηλεκτρονικά είναι απόλυτα επαρκής! Η διαδικασία έχει ως εξής :

1) Πρέπει να "ζεσταθεί" ο ενισχυτής για 20 λεπτά.
2) Συνδέεις το πολύμετρο στα άκρα μιας από τις .22 Ohm αντιστάσεις (δεν έχει σημασία σε ποιαν).
3) Χωρίς σήμα στην είσοδο πρέπει να μετράς 4mv+/-1mv. Αν δεν έχεις τέτοια ένδειξη τότε την αποκτάς μέσω του ρυθμιστικού
TVR 1.
4)Με σήμα στην είσοδο πρέπει να μετράς 18mv+/- 2mv. Αν δεν έχεις τέτοια ένδειξη τότε την εξασφαλίζεις μέσω του ρυθμιστικού
TVR 3!

Έχεις περιθώριο να "ανέβεις" λίγο εξασφαλίζοντας περισσότερα Watt σε τάξη Α αρκεί ο ενισχυτής σου να ψύχεται επαρκώς !

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Βασίλη με τις τιμές που αναφέρεις το κάθε τρανζίστορ εξόδου έχει ένα ρεύμα ηρεμίας της τάξης των 18 mA (για τάξη Α ούτε κουβέντα με τέτοια πόλωση). Έχεις τις τεχνικές οδηγίες του μηχανήματος? Είναι αρρύθμιστος από την εταιρία?

Η δεύτερη ρύθμιση που αναφέρεις (με σήμα στην είσοδο) σε τι αντιστοιχεί και για τι σήμα μιλάμε?

Reaction score
13
Re: Απάντηση: ΡΥΘΜΙΣΗ bias PARASOUND 3500

Αγαπητέ Φίλε
Θα σου πρότεινα να μην τον πουλήσεις πριν τον ελέγξεις ! Η διαδικασία είναι απλή και απαιτείται μόνο ένα πολύμετρο και λίγη προσοχή ! Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου τότε ένας φίλος σου με στοιχειώδη ευχέρεια στα ηλεκτρονικά είναι απόλυτα επαρκής! Η διαδικασία έχει ως εξής :

1) Πρέπει να "ζεσταθεί" ο ενισχυτής για 20 λεπτά.
2) Συνδέεις το πολύμετρο στα άκρα μιας από τις .22 Ohm αντιστάσεις (δεν έχει σημασία σε ποιαν).
3) Χωρίς σήμα στην είσοδο πρέπει να μετράς 4mv+/-1mv. Αν δεν έχεις τέτοια ένδειξη τότε την αποκτάς μέσω του ρυθμιστικού
TVR 1.
4)Με σήμα στην είσοδο πρέπει να μετράς 18mv+/- 2mv. Αν δεν έχεις τέτοια ένδειξη τότε την εξασφαλίζεις μέσω του ρυθμιστικού
TVR 3!

Έχεις περιθώριο να "ανέβεις" λίγο εξασφαλίζοντας περισσότερα Watt σε τάξη Α αρκεί ο ενισχυτής σου να ψύχεται επαρκώς !
Βασιλη κατι δεν παει καλα με τα παραπανω νουμερα.
Αυτη δεν ειναι Ταξη Α.
Ας μας πει ο φιλος σε πρωτη φαση τι μετραει πανω στις αντιστασεις.

Reaction score
250
Απάντηση: Re: ΡΥΘΜΙΣΗ bias PARASOUND 3500

Βασίλη με τις τιμές που αναφέρεις το κάθε τρανζίστορ εξόδου έχει ένα ρεύμα ηρεμίας της τάξης των 18 mA (για τάξη Α ούτε κουβέντα με τέτοια πόλωση). Έχεις τις τεχνικές οδηγίες του μηχανήματος? Είναι αρρύθμιστος από την εταιρία?

Η δεύτερη ρύθμιση που αναφέρεις (με σήμα στην είσοδο) σε τι αντιστοιχεί και για τι σήμα μιλάμε?
Βασιλη κατι δεν παει καλα με τα παραπανω νουμερα.
Αυτη δεν ειναι Ταξη Α.
Ας μας πει ο φιλος σε πρωτη φαση τι μετραει πανω στις αντιστασεις.
1) Δεν είπε ρε παιδιά κανένας ότι ο ενισχυτής είναι σε τάξη Α.
2) Ο εν λόγω ενισχυτής σε κατάσταση παρατεταμένης ηρεμίας χαμηλώνει αυτόματα την "πόλωσή" του για λόγους οικονομίας.
Αν του βάλεις οποιοδήποτε σήμα και μετά το αφαιρέσεις τότε η πόλωση επανέρχεται για κάποια ώρα στα "κανονικά" επίπεδα.
Τότε ο ενισχυτής αυτός των 350 WATT αποδίδει 15 "αρχικά" Watt σε τάξη Α.Αν τον πολώσεις ψηλότερα τότε τα 15 γίνονται 20,25 κ.λ.π.
Ο ενισχυτής δεν είναι full class Α ούτε πρόκειται να γίνει.....

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: ΡΥΘΜΙΣΗ bias PARASOUND 3500

1) Δεν είπε ρε παιδιά κανένας ότι ο ενισχυτής είναι σε τάξη Α.
2) Ο εν λόγω ενισχυτής σε κατάσταση παρατεταμένης ηρεμίας χαμηλώνει αυτόματα την "πόλωσή" του για λόγους οικονομίας.
Αν του βάλεις οποιοδήποτε σήμα και μετά το αφαιρέσεις τότε η πόλωση επανέρχεται για κάποια ώρα στα "κανονικά" επίπεδα.
Τότε ο ενισχυτής αυτός των 350 WATT αποδίδει 15 "αρχικά" Watt σε τάξη Α.Αν τον πολώσεις ψηλότερα τότε τα 15 γίνονται 20,25 κ.λ.π.
Ο ενισχυτής δεν είναι full class Α ούτε πρόκειται να γίνει.....

Σε αυτη την περιπτωση το ρευμα Ηρεμιας ειναι αυτο που προκυπτει απο την δευτερη μετρηση (82mA ανα ημιαγωγο) και ειναι φυσιολογικο για την συνθηκη που αναφερεις (15 watt - class A).

Η πρωτη συνθηκη δεν ειναι παρα μια κατασταση energy saver (χειμερινης ναρκης) και τελικα δεν εχει και σπουδαιο νοημα να ρυθμιστει ακριβως.

Αστα τωρα αυτα.
Περιμενουμε τα αλλα περι ΜΛ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Βασίλη είναι κατανοητό ότι δε μιλάμε για πλήρη ισχύ σε τάξη Α. Απλά το ρεύμα ηρεμίας θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο ακόμα και για την ισχύ που αναφέρεις.

Επίσης ακόμη και με 15 Watts λειτουργίας σε τάξη Α η θερμική του εκπομπή θα ήταν περίπου 100 watts που σημαίνει ότι θα μπορούσες να τηγανίσεις στις ψύκτρες του.

Reaction score
250
Απάντηση: Re: ΡΥΘΜΙΣΗ bias PARASOUND 3500

Βασίλη είναι κατανοητό ότι δε μιλάμε για πλήρη ισχύ σε τάξη Α. Απλά το ρεύμα ηρεμίας θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο ακόμα και για την ισχύ που αναφέρεις.

Επίσης ακόμη και με 15 Watts λειτουργίας σε τάξη Α η θερμική του εκπομπή θα ήταν περίπου 100 watts που σημαίνει ότι θα μπορούσες να τηγανίσεις στις ψύκτρες του.
Ποιος σου είπε ότι αυτό δεν συμβαίνει ;

Αν κάποια από τα παρακάτω δεδομένα σου αρκούν κάνε τους υπολογισμούς σου (σε συνδυασμό με τις τιμές που έδωσα παραπάνω).

FEATURES

* Independent power supplies for each channel for true dual-monaural operation
* Massive encapsulated 1.4 kVA toroid power transformer for each channel
* 97,600 uF power supply capacitance for each channel
* Multiple polystyrene film bypass capacitors in power supply
* Direct coupled design uses no inductors or capacitors in the signal path
* DC servo direct-coupled audio circuits with 0.5 Hz rolloff
* Output transistors direct-coupled to speakers without LRC networks
* Cascode Class A input stages with matched J-FET pairs
* Hand-picked complementary MOSFET transistors in high voltage driver stage
* High-bias Class A/AB operation provides 15 Watts of pure Class A operation
* 8 complementary pairs of 15 ampere 60 MHz output transistors per channel

* High-quality Neutrik XLR jacks for balanced inputs
* Two sets of gold-plated metal structure RCA input jacks for balanced operation
* Two sets of gold-plated 5-way binding posts facilitates bi-wiring
* Multiple protection circuits, temperature sensors and silver-cadmium relay protection
* Glass epoxy circuit boards, double-sided for precision
* Two hand-made audiophile-grade AC power cords-separate for each channel

SPECIFICATIONS

* Continuous Power Output - Stereo:
350 watts RMS x 2, 20 Hz - 20 kHz, 8 Ω, both channels driven;
500 watts RMS x 2, 20 Hz - 20 kHz, 4 Ω, both channels driven
* Current Capacity:
120 amperes peak per channel
* Slew Rate:
> 200 V/µsecond
* Power Bandwith:
2 Hz - 150 kHz, +0/-3 dB at 1 watt
* Total Harmonic Distortion:
<0.025% at full power; < 0.01% at typical levels
* IM Distortion:
<0.03%
* TIM:
unmeasureable Dynamic Headroom: > 1.5 dB
* lnterchannel Crosstalk:
> 95 dB at 1 kHz, > 80 dB at 20 kHz
* Input Sensitivity:
1 V for 28.28 V; 2 V for full output
* Input Impedance:
100 k Ω
* S/N Ratio:
> 120 dB, full power
* Damping Factor:
> 1000 at 20 Hz
* Power Consumption:
1200 watts
* Dimensions:
w 19" x h 7" x d 22", h 7 5/8" with feet
* Net Weight:
85 lb.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Φίλε μου, ακόμη και δύο ή τρία χρόνια να μείνει ο ενισχυτής εκτός λειτουργίας, αυτό δεν συνεπάγεται σώνει και καλά πως έχει απορυθμισθεί. Το πιθανότερο είναι πως δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα. Βάλτον σε λειτουργία, να παίζει για μια – δυό ώρες σε χαμηλή στάθμη, και πιάσε με το χέρι σου τις ψύκτρες καθενός καναλιού. Ο ενισχυτής θα χρειάζεται ρύθμιση μόνον εάν η ψύκτρα του ενός καναλιού θα είναι σαφώς πιο θερμή από αυτήν του άλλου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο ενισχυτής είναι εντάξει, όσον αφορά το ρεύμα ηρεμίας, μιας και είναι εξόχως απίθανο να έχουν απορρυυθμισθεί και τα δύο κανάλια του, και να τύχει να έχουν και πάλι το ίδιο ρεύμα ηρεμίας. Αυτό δε γίνεται ούτε σε ταινία του Τζάκι Τσαν.

(Και μη γράφεις με κεφαλαία pls...)

Reaction score
0

ΟΚ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΕΖΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΩΡΑ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ, ΘΑ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

Reaction score
0

Καλησπέρα. Ρε παιδιά μπερδεύτηκα. Επειδή τυγχάνει να έχω και 'γω τον συγκεκριμένο τελικό και να σκέπτομαι να τον πωλήσω, υπάρχει τρόπος αναβάθμισης-βελτιώσης του, μέσω της ρύθμισης του ...."bias" (ομολογώ δεν ξέρω τι είναι)? Τελικά και βάση τα mail του κ. Βασίλη Τσαντούλη είχα τόσο καιρό ένα διαμάντι και δεν το εκτιμούσα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Re: Απάντηση: ΡΥΘΜΙΣΗ bias PARASOUND 3500

Τελικά και βάση τα mail του κ. Βασίλη Τσαντούλη είχα τόσο καιρό ένα διαμάντι και δεν το εκτιμούσα?
Α, γειά σου!

Reaction score
0

Θα ήθελα και την άποψη του κ. Τσαντούλη Βασίλη σχετικά με το πρώτο σκέλος της απορίας μου.
Ευχαριστώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Vaslamp