- Reaction score
- 0
ΕΧΩ ΤΟΝ PARASOUND 3500 KAI ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΩ ΤΟ bias.ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Μάλλον μπερδεύεις τους λαμπάτους με τους τρανζιστοράτους ενισχυτές. Οι τρανζιστοράτοι σε ελάχιστες περιπτώσεις θέλουν ρύθμιση μιας και τα χαρακτηριστικά των τρανζίστορς είναι σταθερά. Από ότι φαίνεται δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία οπότε ούτε καν να το σκεφτείς ακόμα και αν διαθέτεις τον κατάλληλο εξοπλισμό.ΕΧΩ ΤΟΝ PARASOUND 3500 KAI ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΩ ΤΟ bias.ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Βασιλη κατι δεν παει καλα με τα παραπανω νουμερα.Αγαπητέ Φίλε
Θα σου πρότεινα να μην τον πουλήσεις πριν τον ελέγξεις ! Η διαδικασία είναι απλή και απαιτείται μόνο ένα πολύμετρο και λίγη προσοχή ! Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου τότε ένας φίλος σου με στοιχειώδη ευχέρεια στα ηλεκτρονικά είναι απόλυτα επαρκής! Η διαδικασία έχει ως εξής :
1) Πρέπει να "ζεσταθεί" ο ενισχυτής για 20 λεπτά.
2) Συνδέεις το πολύμετρο στα άκρα μιας από τις .22 Ohm αντιστάσεις (δεν έχει σημασία σε ποιαν).
3) Χωρίς σήμα στην είσοδο πρέπει να μετράς 4mv+/-1mv. Αν δεν έχεις τέτοια ένδειξη τότε την αποκτάς μέσω του ρυθμιστικού
TVR 1.
4)Με σήμα στην είσοδο πρέπει να μετράς 18mv+/- 2mv. Αν δεν έχεις τέτοια ένδειξη τότε την εξασφαλίζεις μέσω του ρυθμιστικού
TVR 3!
Έχεις περιθώριο να "ανέβεις" λίγο εξασφαλίζοντας περισσότερα Watt σε τάξη Α αρκεί ο ενισχυτής σου να ψύχεται επαρκώς !
Βασίλη με τις τιμές που αναφέρεις το κάθε τρανζίστορ εξόδου έχει ένα ρεύμα ηρεμίας της τάξης των 18 mA (για τάξη Α ούτε κουβέντα με τέτοια πόλωση). Έχεις τις τεχνικές οδηγίες του μηχανήματος? Είναι αρρύθμιστος από την εταιρία?
Η δεύτερη ρύθμιση που αναφέρεις (με σήμα στην είσοδο) σε τι αντιστοιχεί και για τι σήμα μιλάμε?
1) Δεν είπε ρε παιδιά κανένας ότι ο ενισχυτής είναι σε τάξη Α.Βασιλη κατι δεν παει καλα με τα παραπανω νουμερα.
Αυτη δεν ειναι Ταξη Α.
Ας μας πει ο φιλος σε πρωτη φαση τι μετραει πανω στις αντιστασεις.
1) Δεν είπε ρε παιδιά κανένας ότι ο ενισχυτής είναι σε τάξη Α.
2) Ο εν λόγω ενισχυτής σε κατάσταση παρατεταμένης ηρεμίας χαμηλώνει αυτόματα την "πόλωσή" του για λόγους οικονομίας.
Αν του βάλεις οποιοδήποτε σήμα και μετά το αφαιρέσεις τότε η πόλωση επανέρχεται για κάποια ώρα στα "κανονικά" επίπεδα.
Τότε ο ενισχυτής αυτός των 350 WATT αποδίδει 15 "αρχικά" Watt σε τάξη Α.Αν τον πολώσεις ψηλότερα τότε τα 15 γίνονται 20,25 κ.λ.π.
Ο ενισχυτής δεν είναι full class Α ούτε πρόκειται να γίνει.....
Ποιος σου είπε ότι αυτό δεν συμβαίνει ;Βασίλη είναι κατανοητό ότι δε μιλάμε για πλήρη ισχύ σε τάξη Α. Απλά το ρεύμα ηρεμίας θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο ακόμα και για την ισχύ που αναφέρεις.
Επίσης ακόμη και με 15 Watts λειτουργίας σε τάξη Α η θερμική του εκπομπή θα ήταν περίπου 100 watts που σημαίνει ότι θα μπορούσες να τηγανίσεις στις ψύκτρες του.
Φίλε μου, ακόμη και δύο ή τρία χρόνια να μείνει ο ενισχυτής εκτός λειτουργίας, αυτό δεν συνεπάγεται σώνει και καλά πως έχει απορυθμισθεί. Το πιθανότερο είναι πως δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα. Βάλτον σε λειτουργία, να παίζει για μια – δυό ώρες σε χαμηλή στάθμη, και πιάσε με το χέρι σου τις ψύκτρες καθενός καναλιού. Ο ενισχυτής θα χρειάζεται ρύθμιση μόνον εάν η ψύκτρα του ενός καναλιού θα είναι σαφώς πιο θερμή από αυτήν του άλλου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο ενισχυτής είναι εντάξει, όσον αφορά το ρεύμα ηρεμίας, μιας και είναι εξόχως απίθανο να έχουν απορρυυθμισθεί και τα δύο κανάλια του, και να τύχει να έχουν και πάλι το ίδιο ρεύμα ηρεμίας. Αυτό δε γίνεται ούτε σε ταινία του Τζάκι Τσαν.ΕΧΩ ΤΟΝ PARASOUND 3500 KAI ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΩ ΤΟ bias.ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Α, γειά σου!Τελικά και βάση τα mail του κ. Βασίλη Τσαντούλη είχα τόσο καιρό ένα διαμάντι και δεν το εκτιμούσα?