ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Χθες βραδυ η συζυγος με "επεισε" να δω την ταινια "Mamma mia"
την οποια παρεπιπτοντως εκεινη ειχε δει αλλες 2-3 φορες.
Αναποφευκτα ηρθαν καποιες αναμνησεις στο μυαλο μου
απο εκεινα τα χρονια στα οποια οι ΑΒΒΑ μεσουρανουσαν.
Τοτε, η πλευρα των λεγομενων "ροκαδων" τους θεωρουσε
λιγο-πολυ...εκτρωμα η σιχαμα της μουσικης.
Σημερα να υποθεσω πως τα πραγματα εχουν αλλαξει?

Ας συζητησουμε λιγο την περιπτωση ΑΒΒΑ.
Χαζοποπ η φαινομενο?

Reaction score
14
εμένα μου αρεσαν και ας με ελεγαν καρεκλά απο τότε!!! Ροκάς δεν ήμουν, ήμουν χαζοντισκόβιος!

Και οι ΑΒΒΑ ήταν μεσα στους αγαπημένους μου καλλιτέχνες

Το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ μου εδωσε μια καλή μουσική νότα οταν την είδα και το μουσικό κομμάτι της ηταν πανέμορφο.

Reaction score
59
Μια χαρα ηταν για την εποχη τους αλλα ακομα και σημερα ακουγονται !!

Παρα τα σημερινα hip-hop και αλλα χαζα που ακουγονται ειναι πολυ καλυτεροι σε ακουσμα.

Αλλωστε η νεολαια σημερα εχει κανει μια στροφη προς τα 80'ς και ψαχνει μανιωδως τραγουδια της εποχης εκεινης.

Παρα πολλα bars εδω κανουν βραδιες αφιερωμενες στα 80's και γινεται το αδιαχωρητο απο κοσμο !!!

Δηλωνω κι εγω καρεκλας !!!! :126:

Reaction score
62
Κι εγω μια από τα ίδια. Και μην ακούω για ροκάδες της εποχής, γιατί μέχρι και Καλομοίρα ακούν οι συγκεκριμένοι τη σήμερον ημέρα!!! Έχω και παραδείγματα!!

VG

Reaction score
0
Παλια η μουσικη βιομηχανια εφτιαχνε ειδωλα και ηρωες, μετα ανακαλυψαν οτι αυτο δημιουργει ανεξέλεγκτες πριμαντονες και τους δημιουργει προβληματα και ετσι περασαμε στο σημερινο στυλ οπου χιλιαδες μπαντες εμφανιζονται και εξαφανιζονται σε dt,το μονο απομειναρι αυτης της εποχης ειναι η Madonna.
Οι ΑΒΒΑ ειναι μια σαχλα και μιση,αλλα ολοι εχουμε κανει κεφι με 1/2/3 τραγουδια τους.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Αν δεν κανω λαθος οι ΑΒΒΑ μεσουρανουσαν τα late 70s μαζι με Boney M και διαφορα αλλα σκουπιδια.
Ηταν κατι σαν τον Ρουβα σημερα που τον ακουνε απο 6 ετων εως 15 το πολυ.

Οσο για το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ ειναι οτι πρεπει για να το βλεπουν γυναικοπαρεες .

Reaction score
14
Re: Απάντηση: ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Αν δεν κανω λαθος οι ΑΒΒΑ μεσουρανουσαν τα late 70s μαζι με Boney M και διαφορα αλλα σκουπιδια.

απο ενγνωσμένο DJ δεν περίμενα να τους αποκαλέσεις σκουπίδια... πάω στοίχημα οτι στα πλατώ σου εχουν παίξει πολλά βινύλια τους Νικολό!!!!

Καρέκλες ΝΑΙ αλλά ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ οχι.... εχουν και αυτοί θέση στην ιστορία της μουσικής, και μάλιστα υψηλή και οχι στα σκουπίδια!

απο αποψη μουσικής σύνθεσης τα τραγούδια που ΕΓΡΑΨΑΝ οι Bjorn Ulvaus & o Benny Anderson ήταν πολλά απο αυτά κορυφαία

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Γιαννη , απλα η αποψη μου ειναι.
Δεν εχω παιξει ποτε ΑΒΒΑ, ουτε για πλακα!
Μεχρι το 97 δεν επαιζα τιποτε αλλο εκτος απο rock-garage -psychedelic.
Mετα ασχοληθηκα με την συγχρονη dance σκηνη (progressive-house-minimal) οποτε και παλι δεν ειχαν ελπιδα.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

....

Δηλωνω κι εγω καρεκλας !!!! :126:
Εγώ είχα αδελφό "γκεράπα" :138:
Πήρα λίγο από αυτό, αλλά έχει βάση στην "μαύρη μουσική", όπως και η "καρέκλα"

Οι Abba είναι Hit και μόνο, όχι φαινόμενο.
Μια στο τόσο δηλαδή και τότε και σήμερα -ακόμα πιο σπάνια- (κάναπάρτυ).

Το ροκ είναι για συγκεκριμένη φάση στην ζωή μας και όχι για πάντα (σχολείο). Όλα τα άλλα τους την "σπάνε" (ΙΜΟ) !

Reaction score
1.844

Κατεπακριβώς! Πρόκειται για καταναλωτικό προϊόν της εποχής εκείνης. Και αυτή η άποψη δεν αναιρείται αν κάποιος, λόγω της παρέας ή του χώρου, τους έχει ακούσει. Αν αρέσουν σε φίλους σου πας πάσο, δεν είναι φιλική συμπεριφορά να κράζεις τα γούστα των φίλων σου.
... πάω στοίχημα οτι στα πλατώ σου εχουν παίξει πολλά βινύλια τους Νικολό!!!! ...
Επίσης ο ντιτζερέη :119: πριν καταξιωθεί, δεν είναι δυνατόν να αποτρέπει τις "παραγγελιές". Στη τελική, ο πελάτης πληρώνει και ο υπάλληλος δέχεται πιέσεις, ακόμα και από τον επιχειρηματία. Μόλις φυσικά είναι πια γνωστός, μπορεί να παίξει αυτά για τα οποία όλοι τον έχουν μάθει, χωρίς "παρακαμπτηρίους". :114:

Και κάτι σαν τεκμηρίωση. Νέα παιδιά ξέρουν ένα σωρό ροκ και όχι μόνο συγκροτήματα των 70'ς και 80'ς, αλλά αν τους πεις Abba το καταλαβαίνουν σαν άρνηση, ά μπα. :123:

Η δε ταινία, απ' όπου ξεκίνησε η συζήτηση, είναι εντελώς giatabaza, ούτε και η αγαπημένη μου Μέρυλ Στριπ δεν κατάφερε να τη σώσει.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Φαινομενο οι ΑΒΒΑ; ε, οχι βρε παιδια! ελαφρα ποπακια, ευχαριστα στο αυτι (οχι για πολυ) και τιποτα παραπανω. Και ασφαλως ουτε ...παπαρια - καλοστημενη μπιζνες που καπου καπου μας αρεσε. Κατεβασα σχεδον ολα τα τραγουδια τους - σημερα δεν ακουγονται (με εξαιρεση δυο; τρια; οχι παραπανω), αλλα στο σινεμα "δουλευουν" αλλιως...

Reaction score
1.213
Σιγουρα παντως εχουν πολλους πιστους fan. Τα τραγουδια τους , η αναμνηση εκεινης της εποχης και το ολο κλιμα της ..δεν ξερω μπορει να προσελκυουν καποιους ακομα και τωρα.
Για μενα ειναι τοσο γλυκαναλατοι που δεν μπορω με τιποτα να τους ακουσω.
Ουτε καν στο cinema που θα συμφωνησω με τον lakiss οτι δουλευει αλλιως το πραγμα.

Reaction score
40

Οι ΑΒΒΑ είναι από αυτά τα γκρουπς που κατάφεραν μετά από μια διάκριση στη Γιουροβίζιον το 1974 (από αυτό το τραγούδι άρχισαν όλα.....)
http://www.youtube.com/watch?v=wGs7dTjUsXw&feature=related
να καταξιωθούν όπως η Σελιν Ντιόν και άλλοι....
Δεν μπορώ να πω πως είναι από τα αγαπημένα μου της τότε εποχής και του τώρα αλλά μερικά τους τραγούδια είναι καλά...όπως το ''Gimme Gimme Gimme'', ''Dancing Queen'',''S.O.S.'' ένα ποπ και όχι ντίσκο κομμάτι με ιστορία...,Thank You For The Music πολύ καλό ποπ τραγούδι...κλπ...Οι φωνές των Anni-Frid Lyngstad και Agnetha Fältskog ήταν πολύ καλές και δεμένες μεταξύ τους....
Όλοι μαζί έφτιαχναν τραγούδια με μεράκι και καλό στίχο....σίγουρα δεν ήταν αγαπητοί στους φανατικούς ροκάδες....
Όμως αυτό που έκαναν το έκαναν με τον καλύτερο και αξιοπρεπέστερο τρόπο....Για μένα δεν είναι ούτε φαινόμενο ούτε και σαχλαμάρα.....

Τώρα....την ταινία δεν ήθελα να την δω γιατί είδα μερικά τρέιλερς και δεν μου άρεσε καθόλου η υπόθεση.....πήγαν όμως φίλοι μου (άνδρες) και την είδαν...λίγο περίεργο που τους άρεσε....:121:

Reaction score
40

Ανδρέα έχεις δίκιο πολύ καλό το είχα ξεχάσει....πολύ καλός στίχος πραγματικά!! ''the winner takes it all'

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Re: Απάντηση: ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Ανδρέα έχεις δίκιο πολύ καλό το είχα ξεχάσει....πολύ καλός στίχος πραγματικά!! ''the winner takes it all'
Oi στιχοι δεν ειναι καθολου τυχαιοι...
Ξερει κανεις να μας πει γιατι?

Reaction score
40

Ulvaeus Björn and Agnetha Fältskog και το διαζύγιο αυτών? .......το διάβασα τώρα:138:

Reaction score
3
Απάντηση: Re: ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Ποπ με Π κεφαλαίο, και Ταλέντα με Τ κεφαλαίο. Τελεία.
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα!

Αυτό είναι το πρώτο καραόκε που τραγούδησα!!!! :142:

Το αγαπημένο μου των ABBA!

Dancing Queen

[youtube]REElUors1pQ[/youtube]

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis