Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Κάτι που πρέπει πάντως να προβληματίσει, όσους παίζουν ακόμη ή έχουν παρατήσει τα playmobil και τις κουδουνίστρες :137:, είναι για ποιόν λόγο η τεχνολογική ανάπτυξη των μαγνητοστατικών σχεδιάσεων είναι στάσιμη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ αυτή των ηλεκτροστατικών συνεχίζεται σχεδόν καθημερινά, με αρχηγό θα έλεγα την ML. Διότι, είναι δεδομένο ότι δεν βγάζει το ένα μοντέλο μετά το άλλο, μόνον για λόγους marketing. Ένα ηχείο της ML που ανήκει στην προηγούμενη 6ετία, δεν έχει καμία σχέση με ένα πρόσφατο, τόσο ηχητικά όσο και τεχνολογικά. Μάλιστα, αυτό δεν έχει να κάνει με τα γούφερ ή τα ενισχυτικά, αλλά με τον τρόπο λειτουργίας της ηλεκτροστατικής μονάδας. Οι άνθρωποι εξελίσσουν συνεχώς το θέμα και μπράβο τους. Αντίστοιχα οι μαγνητοστατικοί, είναι ίδιοι εδώ και δεκαετίες....
Εδώ ο Γ. Τζιάφης μάλλον θα έχει αντίρρηση...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φωτεινές εξαιρέσεις σίγουρα υπάρχουν.
Το θέμα είναι τι γίνεται στην αγορά. Η ανύπαρκτη τεχνολογική ανάπτυξη, σε σχέση με την ανάπτυξη των ηλεκτροστατικών όπου σχεδόν κάθε χρόνο διαβάζουμε για μια καινοτομία, προδίδει αν μη τι άλλο, ότι ο κόσμος απλά δεν ενδιαφέρεται. Και φυσικά, το ότι κάποιοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μια μονάδα υψηλών συχνοτήτων τύπου ribbon, δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Οι κατασκευαστές ηχείων planar/ribbon είναι σίγουρα λιγότεροι από αυτούς των ηλεκτροστατικών αλλά δεν είναι και λίγοι. Παρόλα αυτά, σπανίως ακούμε για τα επιτεύγματά τους. Πολλά μοντέλα τους δε, είναι ίδια στην αγορά εδώ και 10 χρόνια.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Γι αυτό κι εγώ είπα οτι θέλω να ακούσω ένα καλά στημένο και οδηγούμενο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ηλεκτροστατικό... :126:

Reaction score
8
Παντως εγω δεν βλεπω στο παρων θρεντ καποια αντιπαραθεση, αλλα συζητηση μεταξυ φιλων. που δεν μπορουν και θαταν βαρετο να συμφωνουν σε ολα.
Καταρχας θα συμφωνησω με τον Νικο, οτι το μεγαλυτερο προβλημα στις υλοποιησεις μαγνητοστατικων ηχειων ειναι οι ιδιοι οι κατασκευαστες τους, που εχουν αδρανησει στην εξελιξη των μοντελων τους, σε σχεση π.χ. με την Μαρτιν Λογκαν που εχει εξαιρετικη εξελιξη στα ηχεια της.
Αν εχω ακουσει για ζημιες σε Μαρτιν Λογκαν; ναι προχθες μαλιστα καποιος φιλος ανεφερε στο σαιτ οτι αλλαξε μεβρανη αλλα δεν θυμαμαι που.
Τα Αναλυσις το μονο προβλημα που εχουν ειναι στο υλικο της αναρτησης, τουλαχιστον τα παλια μοντελα και δεν ξερω αν στα τελευταια μοντελα αυτο εχει βελτιωθει. Δεν μπορω να τα συγκρινω ομως στην ποιοτητα κατασκευης με τα π.χ αναλογης ηληκιας QUAD που η ποιοτητα τους ηταν δραματικη.
Ως προς την ηχητικη αποδοση τωρα, επαναλαμβανω ενα πληρες ηλεκτροστατικο ηχειο οπως τουλαχιστον τα QUAD η τα ΕLECTROSTATIC δεν μπορει σε καμμια περιπτωση να φτασουν α. την υψηλη περιοχη των ριμπονς των Αναλυσις και Μαγκνεπαν β. την εκταση του χαμηλου τους και γ. τις σταθμες που αυτα μπορουν να επιτυχουν, οπως και αυτα δεν μπορουν να πιασουν σε αποδοση την μεσαια περιοχη των ηλεκτροστατικων. Αυτα εχω ακουσει και αυτα περιγραφω.
Επισης θα συμφωνησω με τον Νικο και αυτο αν θυμαται το υποστηριζω πολυ καιρο τωρα, οτι οσο και αριστο να ειναι το χαμηλο των μαγνητοστατικων, χρεισαζεται και ενα σαμπ, οπωσδηποτε κλειστου τυπου, για να αποδωσει οχι καλυτερη ποιοτητα η εκταση, αλλα το χτυπημα που αν και στην πραγματικοτητα σε μια ζωντανη ακροαση μπορει να μην υπαρχει, μη μου πειτε οτι σε ζωντανη μουσικη νοιωθετε την μποτα της ντραμς, ειναι ακρως ευχαριστη σε οικιακη αναπαραγωγη.
Και για να μην παρεξηγηθω αναφερα τα ηλεκτροστατικα πληρους φασματος που εγω εχω ακουσει, θα ηθελα δε απο τον Νικο ο οποιος ειχε τα ELECTROSTATICS και ως νυν κατοχος MAGNEPAN να μας πει αν διαφωνει η συμφωνει με τις διαπιστωσεις μου ως προς την ηχητικη αξιολογηση και τις μεγιστες σταθμες των παραπανω ηχειων.

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Κάτι που πρέπει πάντως να προβληματίσει, όσους παίζουν ακόμη ή έχουν παρατήσει τα playmobil και τις κουδουνίστρες :137:, είναι για ποιόν λόγο η τεχνολογική ανάπτυξη των μαγνητοστατικών σχεδιάσεων είναι στάσιμη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ αυτή των ηλεκτροστατικών συνεχίζεται σχεδόν καθημερινά, με αρχηγό θα έλεγα την ML. Διότι, είναι δεδομένο ότι δεν βγάζει το ένα μοντέλο μετά το άλλο, μόνον για λόγους marketing. Ένα ηχείο της ML που ανήκει στην προηγούμενη 6ετία, δεν έχει καμία σχέση με ένα πρόσφατο, τόσο ηχητικά όσο και τεχνολογικά. Μάλιστα, αυτό δεν έχει να κάνει με τα γούφερ ή τα ενισχυτικά, αλλά με τον τρόπο λειτουργίας της ηλεκτροστατικής μονάδας. Οι άνθρωποι εξελίσσουν συνεχώς το θέμα και μπράβο τους. Αντίστοιχα οι μαγνητοστατικοί, είναι ίδιοι εδώ και δεκαετίες.

...
Εδώ ο Γ. Τζιάφης μάλλον θα έχει αντίρρηση...
Εδώ θα συμφωνήσω με τον Χρήστο ! Όταν έχουμε πρόσφατης υλοποίησης μαγνητοστατικές μονάδες (όχι Ribbon) με πρωτοποριακή σχεδίαση που έχουν ευαισθησίες της τάξης των 95-96 db /w/m ,"αντίσταση" γύρω στα 8 Ω , δυνατότητα διαχείρισης μεγάλης ισχύος και μικρό μέγεθος τότε ναι!!!! Στα μαγνητοστατικά υπάρχει εξέλιξη.

Ελπίζω ο Τζιάφης να έχει αντιληφθεί τι έχει καταφέρει. Μια κατακόρυφη συστοιχία τέτοιων μονάδων σε κατάλληλη μπάφλα θα μπορούσε να κάνει θαύματα.
Και ενδεχομένως να συνδυαστεί με μια ανεξάρτητη (σε άλλη μπάφλα) μαγνητοστατική μονάδα μπάσων ή με μια ανεξάρτητη ηλεκτροδυναμική μονάδα χαμηλών ανοικτής ή κλειστής μπάφλας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θανάση μου, first of all, it's AudioStatic και όχι Electrostatic. Secondly το ribbon της Magnepan, όπως έγραψε κι ο Βασίλης κι εγώ, ουδεμία σχέση έχει με αυτό της Analysis. Τώρα ηχητικά, δεν υπάρχει καμία σύγκριση του ενός και του άλλου ηχείου που είχα. Αγαπάω το Audiostatic για συγκεκριμένα πλεονεκτήματά του. Υπερτερεί σαφώς έναντι του μαγνητοστατικού μου σε συγκεκριμένη περιοχή. Όμως το άλλο είναι πιο ολοκληρωμένο σαν ηχείο και το κυριότερο, δεν έχει προτιμήσεις σε μουσικό πρόγραμμα. Τέλος, δεν μασάει από εντάσεις και μπορεί να σταθεί (με τα ανάλογα ενισχυτικά) σε πολύ μεγαλύτερο χώρο.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Ελπίζω ο Τζιάφης να έχει αντιληφθεί τι έχει καταφέρει. Μια κατακόρυφη συστοιχία τέτοιων μονάδων σε κατάλληλη μπάφλα θα μπορούσε να κάνει θαύματα.
Συμφωνώ και επαυξάνω. Δανείζομαι την φωτογραφία από το ACA.

...

Reaction score
250

.....................
Αν εχω ακουσει για ζημιες σε Μαρτιν Λογκαν; ναι προχθες μαλιστα καποιος φιλος ανεφερε στο σαιτ οτι αλλαξε μεβρανη αλλα δεν θυμαμαι που.
.........
Μπράβο ρε Θανάση ! Και εγώ θα μπορούσα να σου αναφέρω 50 φίλους που τον τελευταίο καιρό άλλαξαν θόλους ή κώνους.
Το ότι κάποιος άλλαξε μεμβράνη η οποία μπορεί να ταλαιπωρήθηκε για χίλιους δυο λόγους από κακή χρήση ή αβλεψίες δεν σημαίνει τίποτε . Θα μπορούσες να ρωτήσεις εμένα που έχω φάει τα ηλεκτροστατικά στην μάπα για δεκαετίες.
Το ότι τα παλιά Quad τρυπούσαν-καιγόντουσαν από σπινθηρισμούς και το ότι τα πλαστικά πλαίσια των Quad 63 "πετσικάριζαν" δεν αποτελεί αφορμή για γενίκευση απόψεων που αφορούν σε σύγχρονες κατασκευές !

Reaction score
1
Βλεπω μια ποιοτικη παρεα με πολυ δυναμη και ορεξη. Μπραβο σε ολους.

Μια παρεα με μεγαλο ειδικο βαρος.

Ειμαι σιγουρος οτι καποιος πρεπει να ειναι πολυ ευχαριστημενος...

:615:

Reaction score
8
Βασιλη το συγκεκρημενο Μαρτιν λογκαν ηταν παλιοτερο μοντελο απλως ενα παραδειγμα ηταν και ηδη εχω αναφερει οτι η Μαρτιν Λογκαν εχει πλεον εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης.
Αλλωστε την γνωση σου και την εμπειρια σου τοσο πανω στα Αναλυσις, οσο και πανω στα Μαρτιν Λογκαν θα ηταν αδυνατον να την αμφισβητησει κανεις.

Reaction score
250

..................
......................................................................
Ως προς την ηχητικη αποδοση τωρα, επαναλαμβανω ενα πληρες ηλεκτροστατικο ηχειο οπως τουλαχιστον τα QUAD η τα ΕLECTROSTATIC δεν μπορει σε καμμια περιπτωση να φτασουν α. την υψηλη περιοχη των ριμπονς των Αναλυσις και Μαγκνεπαν β. την εκταση του χαμηλου τους και γ. τις σταθμες που αυτα μπορουν να επιτυχουν, οπως και αυτα δεν μπορουν να πιασουν σε αποδοση την μεσαια περιοχη των ηλεκτροστατικων. Αυτα εχω ακουσει και αυτα περιγραφω.
.....
Η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως ! Ας τα ξαναπούμε μήπως γίνουν κατανοητά!

1) Γιατί η ηλεκτροστατική μονάδα που ζυγίζει ολόκληρη το 1/100 του Ribbon που βρίσκεται πάνω σε mylar ή Capton έχει χειρότερα πρίμα από το ribbon αυτό;;;;. Δεν συζητώ για ribbon χωρίς πλαστικό φορέα και δεν συζητώ για συστοιχία μικρών Ribbons ή μαγνητοστατικών μονάδων-tweeters (όπως αυτές που είχαν τα μεγάλα infinity ή τα ηχεία του Σκαλούμπακα). Τα τελευταία έχουν σημαντικούς λόγους να έχουν καλύτερο πρίμο από το πρίμο των ηλεκτροστατικών. Να το πώ και διαφορετικά ! Αν ακούσετε το πρίμο των μαγνητοστατικών MAGNEPAN MG3A και μετά ακούσετε ένα ANALYSIS θα νομίσετε ότι τα ANALYSIS δεν έχουν πρίμα.

2) Γιατί μια ηλεκτροστατική μπασομεμβράνη έχει χειρότερο μπάσο από μια μαγνητοστατική ΙΣΟΥ εμβαδού;;;;;;;;;

3) Γιατί συνεχίζεται το βιολί για τις μέγιστες εντάσεις όταν είναι αποδεδειγμένο ότι υπάρχουν ηλεκτροστατικά (φυσικά μεγάλου μεγέθους ) που αποδίδουν με όχι υπερβολικά μεγάλους ενισχυτές 125db ενώ οι μαγνητοστατικές παραδοσιακές μπαλκονόπορτες
θέλουν πάνω από 2000Watt στο κανάλι για να δώσουν 119 db.

4) Γιατί χρησιμοποιούμε σαν παράδειγμα συνέχεια τα Quad χωρίς να σκεφτόμαστε ότι οι αντίστοιχης επιφάνειας παραδοσιακές μαγνητοστατικές υλοποιήσεις δεν είναι οι αμφιτρύωνες αλλά τα μικρά ANALYSIS,MAGNEPAN κ.λ.π;;;;
Έχει ακούσει κανείς εντάσεις , δυναμικά και εξαιρετικό μπάσο από τέτοιες υλοποιήσεις;;;;;;;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όπως τα λέει ο Bill είναι.
Ειδικά το θέμα ribbon, έχει παρεξηγηθεί λίγο. Σαφώς και δεν είναι όλα ίδια και δεν αποδίδουν όλα το ίδιο καλά. Για το Νο 2 μόνο, να σημειώσω ότι συνήθως, απλά δεν βρίσκεις παρόμοια υλοποίηση πλέον (με ενιαία μεμβράνη), για να την συγκρίνεις.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Στη φωτο, αυτό το μικρό ribbon που βλέπετε μπροστά είναι το πρωτοτυπο αυτού που ακούσατε στην Εκθεση.

Στο σπίτι του Γιώργου Τζιάφη το άκουσα ακόμα καλύτερα !!! (ήταν και στη μέση ενός πολύ μεγάλου δωματίου και είχε ένα μόνον 8" woofer) και από τότε σκέφτηκα ότι επρεπε να παρει και αυτός ένα βραβείο... :126:

Ειδικά σε κάποιο έργο ορχήστρας δωματίου του Vivaldi ήταν φοβερά ατμοσφαιρικό και ρεαλιστικότατο!!!

Στο δικό μας φορουμ έχω και άλλες φωτογραφίες και φιλμάκι όπου ακούγεται...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Από πλευράς διατάσεων πάντως, έχω την αίσθηση ότι το Quad 2905 έχει μεγαλύτερης επιφάνειας μεμβράνη από ότι ένα Analysis Ωμέγα, κάτι που ίσως να δικαιολογεί καλύτερη απόκριση αλλά όχι και το πρόβλημα των Quad στις μεγάλες εντάσεις. Δυστυχώς πουθενά δεν βρίσκω μετρήσεις απόκρισης για τα ηχεία της Analysis. Ποιός μπορεί να μας δώσει κάποια στοιχεία με σχετική ακρίβεια;

...

Reaction score
8
1. γιατι ειναι ριμπον και δεν καλειται να αναπαραγαγει ολο το συχνοτικο φασμα και για εμενα, αλλα αυτο ειναι προσωπικη γνωμη, τα πριμα των Αναλυσις ειναι εξαιρετικα. Και ας αναλυσουμε λιγο το θεμα. Εχοντας ακουσει και αλλα ηχεια που ειχαν πιο εκτεταμενα πριμα σε αυτο το σημειο του φασματος μπορω να πω οτι ηταν πιο εντυπωσιακα και εδειχναν πιο αναλυτικα αλλα ηταν ψευτικα. Τι εννοω με αυτο - παραδειγματα
1. Παιζοντας αρκετα χρονια κιθαρα ας ξεκινησουμε με αυτο το οργανο και συγκεκριμενα με την κλασσικη κιθαρα, οπου με τα Αναλυσις α. πρωτη φορα δεν ακουστηκε σαν ακουστικη αλλα πραγματικα σαν κλασσικη και δευτερον μπορουσες ευκολα να ακουσεις ποτε ο καλλιτεχνης επαιζε με τα δαχτυλα και δεν ακουγοταν λες και επαιζε με πεννα.
2. το πιανο ακουστηκε οσο πραγματικα μουντο ειναι.
3,οι γυναικιες φωνες στερουνταν αυτο το μακροσυρτο τενεκεδενιο σσσσσ που τοσο απεχθανομαι και
4, υπηρχε ο ογκος σε αυτην την περιοχη και οχι αυτη η χειρουργικη ακριβεια κοψιματος και λεπτυνσης που ναι μεν εντυπωσιαζει αλλα δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.

2. απλως μια παρατηρηση. Εχοντας ακουσει τα μεγαλα QUAD με τα πολλα φυλλα μεβρανης που το συνολικο εμβαδο τους ειναι πολλαπλασιο ενος Αναλυσις, εβγαλα το προσωπικο συμπερασμα οτι υστερουσαν αρκετα σε αυτον τον τομεα.

3.γιατι παλι Βασιλη αναφερεις μια εξαιρεση; Αναφερε και τα καινουργια QUAD που δεν μπορουν να υπερβουν τα 100 ντεσιμπελ. Η για να μην λεμε μονο για τα QUAD για υτα ACOUSTAT, τα AUDIOSTATIC κ.λπ.

4. Βασιλη για αναφερε μου εσυ ενα μικρο ηλεκτροστατικο πληρους φασματος που να εχει καλυτερο χαμηλο απο τα Αναλυσις και Μαγνεπαν που αναφερεις.

Reaction score
1
Από πλευράς διατάσεων πάντως, έχω την αίσθηση ότι το Quad 2905 έχει μεγαλύτερης επιφάνειας μεμβράνη από ότι ένα Analysis Ωμέγα, κάτι που ίσως να δικαιολογεί καλύτερη απόκριση αλλά όχι και το πρόβλημα των Quad στις μεγάλες εντάσεις. Δυστυχώς πουθενά δεν βρίσκω μετρήσεις απόκρισης για τα ηχεία της Analysis. Ποιός μπορεί να μας δώσει κάποια στοιχεία με σχετική ακρίβεια;

...

Υπαρχει ενα μικρο θεμα με τα Quad, αλλα δεν θα το γραψω εδω.

Βασιλη, θα ηθελα αυτα που γραφεις να τα τεκμηριωσεις με ακροασεις σε αντιστοιχα συστηματα.
Υπαρχουν θεματα που δεν εχεις συμπεριλαβει σχετικα με την αποδοση των ηχειων και υπαρχουν σημαντικοτατες ελλειψεις που εχουν να κανουν με τη φυσικη στις σκεψεις σου.

Πραγματικα απορω με την μανια σου απεναντι σε ενα υπεροχο ηχειο.

Την αγαπη μου Βασιλη.

Reaction score
8
Στο σπίτι του Γιώργου Τζιάφη το άκουσα ακόμα καλύτερα !!! (ήταν και στη μέση ενός πολύ μεγάλου δωματίου και είχε ένα μόνον 8" woofer) και από τότε σκέφτηκα ότι επρεπε να παρει και αυτός ένα βραβείο...
πολυ σωστη σκεψη για εναν ανθρωπο που εχει προσφερει τοσα πολλα στον τοπο μας και εχει μεινει στην αφανια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88