Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Reaction score
8
Πραγματικα απορω με την μανια σου απεναντι σε ενα υπεροχο ηχειο.
Ηλια πιστευω οτι κανεις λαθος. ΕΧω την αισθηση οτι ο Βασιλης πραγματικα αγαπαει τα Αναλυσις ισως και περισσοτερο απο ολους μας. Απλως ειναι η τιμιοτητα που τον κατεχει και εκφερει αυτα που πραγματικα πιστευει.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Υπαρχει ενα μικρο θεμα με τα Quad, αλλα δεν θα το γραψω εδω.

Βασιλη, θα ηθελα αυτα που γραφεις να τα τεκμηριωσεις με ακροασεις σε αντιστοιχα συστηματα.
Υπαρχουν θεματα που δεν εχεις συμπεριλαβει σχετικα με την αποδοση των ηχειων και υπαρχουν σημαντικοτατες ελλειψεις που εχουν να κανουν με τη φυσικη στις σκεψεις σου.

Πραγματικα απορω με την μανια σου απεναντι σε ενα υπεροχο ηχειο.

Την αγαπη μου Βασιλη.
Καλά τώρα... θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αυτά δεν αποτελούν σοβαρή επιχειρηματολογία, ειδικά σε κάποιο κάτοχο όλων αυτών των ηχείων που συζητάμε και... καθηγητή. :122:
- Υπάρχει ένα πρόβλημα... αλλά δεν θα σας το πω.
- Βασίλη δεν ξέρεις φυσική... αλλά δεν σου λέω το γιατί.

...

Reaction score
1
Καλά τώρα... θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αυτά δεν αποτελούν σοβαρή επιχειρηματολογία, ειδικά σε κάποιο κάτοχο όλων αυτών των ηχείων που συζητάμε και... καθηγητή. :122:
- Υπάρχει ένα πρόβλημα... αλλά δεν θα σας το πω.
- Βασίλη δεν ξέρεις φυσική... αλλά δεν σου λέω το γιατί.

...

Καλυτερα να μεινει αυτη η εντυπωση.

Reaction score
1
Ηλια πιστευω οτι κανεις λαθος. ΕΧω την αισθηση οτι ο Βασιλης πραγματικα αγαπαει τα Αναλυσις ισως και περισσοτερο απο ολους μας. Απλως ειναι η τιμιοτητα που τον κατεχει και εκφερει αυτα που πραγματικα πιστευει.

γραφει λογω ... τιμιοτητας δηλαδη?

Reaction score
1
Τελος παντων, περιμενω προσκλησεις σε ακροαση αυτων των υπερηχειων που περιγραφει ο Βασιλης.

:116:

εδω μεσα το συγκεκριμενο θεμα εχει ληξει για μενα. σειρα εχουν οι ακροασεις.

Reaction score
10
Ribbon με τρελα!

Eγω δεν καταλαβαινω γιατι ο αγαπητος φιλος Ηλιας εκνευριζεται!

Αν του αρεσει αυτό που ακουει εμας μας περισσευει, δεν χρειαζεται να πεισει καποιος τον άλλο. Ετσι και αλλιως ποτε δεν θα συμφωνησουμε.

Reaction score
8
analysis omega planar-ribbon loundspeakers

Specifications

Type: Full range, floorstanding loudspeaker

Woofer: Planar Magnetic, eff. area 564.2 sq in

Midrange/Tweeter: Direct Coupled Ribbon, eff. area 46.5 sq in

Inpedance: 4 Ohms

Sensitivity: 86dB/W/m

Frequency Response: 22Hz to 20kHz

Crossover Type: First Order (6dB per octave)

Crossover Frequency: 650Hz

Recommended Amplifier: 50 to 400 Watts

Dimensions: 66 x 24 x 2.4 (HxWxD in inches)

Weight: 99 lb each

Warranty: 3 years non-transferable

Price: $14,990 per pair

http://www.enjoythemusic.com/SuperiorAudio/equipment/0306/analysis_omega_planar.htm

Reaction score
8
Το συμπερασμα του τεστ της προηγουμενης σελιδας για τα OMEGA.

The Omegas are simply the most satisfying speakers, for every musical genre, that I have ever reviewed. Yes, I'm afraid they have permanently displaced my beloved Blue Heron 2s, and I expect to be listening to them for a long time!

Reaction score
1
Κατ'αρχήν καλησπέρα σας,

δεν άντεξα άλλο να σας διαβάζω, είπα να γράψω και εγώ δυό αράδες!

Ένα παλιό pdf που έχω, από το THE EAR, δεύτερο τεύχος, περιέχει ένα review του omega και κάποιες μετρήσεις που του κάνανε. (Αλήθεια, πώς μπορώ να ανεβάσω εικόνες; Δεν βλέπω το "manage attachments" που περιγράφεται στο help).

Πείτε μου όμως και κάτι άλλο, επειδή ειπώθηκε οτι ο αμφιτρύων αποτελεί το ευκολότερο φορτίο από τα analysis, πώς εξηγείται αυτό; Το ευκολότερο λογικά δεν είναι αυτό με τις μικρότερες διαστάσεις, το όμικρον δηλαδή;

Καλώς σας βρήκα!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλώς ήρθες!
Εικόνες μπορείς να ανεβάσεις πχ στο photobucket.com και να βάλεις τα link εδώ.

...

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

για το OMEGA τις εχω απο εναν παλιο ηχο αλλα πως ... εχει δικιο ο Κωστας.
Αναιβαζω του μικροτερου EPSILON απο το τεστ του 6 moons

http://6moons.com/audioreviews/analysisaudio/epsilon.html
Και τι αποδεικνύουν τα διαγράμματα αυτά Φίλε μου Θανάση;;;;;;

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Νομιζω οτι οι εταιρειες γνωριζουν τα προβληματα που εχουν και σταδιακα λυνουν τα προβληματα τους. Ο Θανασης σωστα ανεφερε το προβλημα. Σιγουρα η κατασταση βελτιωθηκε αλλα ακομη εχει δρομο. Το Sounddlab μπορει να χαμογελαει αλλα μην ξεχνας οτι βρισκεται και σε αλλη κατηγορια τιμης.
Μια ερωτηση: Αυτη την στιγμη σε τι αποσταση απο τον πισω τα εχεις? Γνωριζω οτι στο παρελθον εκανες αρκετες δοκιμες.
Vastsar η απόσταση του εμπρόσθιου μέρους του Α-1+ από τον πίσω τοίχο είναι στα 2 μέτρα, όπως όταν το άκουσες.
Η θέση αυτή είναι σταθερή σχεδόν από την αρχή μετά από πειραματισμούς και καταστάλαγμα μετά από συζήτηση με τον Dr West ως ιδανική.
Βρήκα το τεύχος 122 του The Absolute Sound με το τεστ του M-1 [Millenium 1] του J.Valin.Είναι παρίμοιο με το δικό μου ηχείο.
Επίσης σήμερα έλαβα το τεύχος 187[Buyer's Guide 2009] όπου στα καλύτερα ηχεία συμπεριλαμβάνει το Sound Lab M-1 και γράφει ο Valin τα εξής:
"A huge full-range electrostat, the M-1's have the biggest soundfield, by far the dippest bass (true 20Hz), and most lifelike dynamic range of any 'stats - in addition a gorgeous tone color, lightning transient responce, single-driver coherence, and phenomenal inner detail. The M-1's hemispherical panels provide excellent bottom end that can be a bit overpowering if placement and amplification aren't carefully minded. If bass should prove a problem Sound Lab provides several adjustments on its control box attached to the back of the speaker that allow you to tailor bass, mid, and treble to your room." JV
Ελπίζω να είναι χρήσιμη η άποψη του JV. Λ.Σ.

Reaction score
250

Κατ'αρχήν καλησπέρα σας,

δεν άντεξα άλλο να σας διαβάζω, είπα να γράψω και εγώ δυό αράδες!

Ένα παλιό pdf που έχω, από το THE EAR, δεύτερο τεύχος, περιέχει ένα review του omega και κάποιες μετρήσεις που του κάνανε. (Αλήθεια, πώς μπορώ να ανεβάσω εικόνες; Δεν βλέπω το "manage attachments" που περιγράφεται στο help).

Πείτε μου όμως και κάτι άλλο, επειδή ειπώθηκε οτι ο αμφιτρύων αποτελεί το ευκολότερο φορτίο από τα analysis, πώς εξηγείται αυτό; Το ευκολότερο λογικά δεν είναι αυτό με τις μικρότερες διαστάσεις, το όμικρον δηλαδή;
Καλώς σας βρήκα!
Καλώς τον !
Το ευκολότερο είναι σαφώς το μεγαλύτερο ηχείο !Είναι πρακτικά πιο ευαίσθητο και καλύτερο φορτίο για τους ενισχυτές.
Αυτό οφείλεται κυρίως στις μεγάλες επιφάνειες και στην ποσότητα του αέρα που κινούν και στο συνολικό μήκος των αγώγιμων ταινιών που αυξάνουν την "αντίσταση" του ηχείου.
ιδού και απόσπασμα από το link που παρέθεσε ο Θανάσης:

As seen from the graphs, the Epsilon's minimum impedance is 3 ohms and its maximum is 7.3 ohms. The maximum phase shift is +22 to -27 degrees. The Omega's minimum impedance is 5 ohms and its maximum is 7.9 ohms. The maximum phase shift is +19 to -11 degrees. The Amphitryon is the easiest load among the Analysis models and the Epsilon the least easy. Recent Epsilons show a minimum impedance somewhat raised over the below sample but the Epsilons reviewed should measure like the attached graph." Based on the Omega's showing here, one would have to suspect some kind of malfunctioning for Bill's 330wpc Innersound amp.

Reaction score
250

Το συμπερασμα του τεστ της προηγουμενης σελιδας για τα OMEGA.

The Omegas are simply the most satisfying speakers, for every musical genre, that I have ever reviewed. Yes, I'm afraid they have permanently displaced my beloved Blue Heron 2s, and I expect to be listening to them for a long time!
Το ξαναλέω γιατί ο Ηλίας πήρε φόρα και μιλάει για μανίες και άλλα "γραφικά". Το Omega και γενικά τα Analysis είναι πολύ καλά ηχεία.
Σε κανένα τομέα δεν είναι απολύτως κορυφαία !

Η γνώμη του οποιουδήποτε Reviewer που τα είχε στο σπίτι του για δύο εβδομάδες δεν μου λέει τίποτε. Τα είχα σε πλήθος εκδόσεων και προδιαγραφών για 7 περίπου χρόνια και τα ξέρω καλύτερα από τον ίδιο μου τον εαυτό. Τρεις δε κολλητοί μου Φίλοι με τους οποίους έχω τακτικότατες επαφές τα χρησιμοποιούν ακόμη.
Τα έχω ακούσει σε πολλούς χώρους και με άπειρα συστήματα!
Επιτρέψτε μου συνεπώς να έχω άποψη......

Το ζητούμενο όμως δεν είναι αν παίζουν ή αν δεν παίζουν . Ο καθένας που ακούει με τα αυτιά του ή τα μάτια του δικαιούται να έχει άποψη και είναι σεβαστή!

Αλλού είναι το πρόβλημα : Οι ελαφρά τη καρδία αναφορές σε μέγιστες εντάσεις , σε ποιότητα χαμηλού και πρίμων που αφορούν στις δύο προσεγγίσεις (ηλεκτροστατική και μαγνητοστατική)....

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.796
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag