Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

ΒΑσιλη μου ειτε το θες να το παραδεχτεις ειτε οχι, ειναι παγκοσμιως παραδεκτο, οτι τα αμιγως ηλεκτροστατικα ηχεια δεν μπορουν να επιτυχουν τις σταθμες των μαγνητοστατικων.
Σε ολα τα συγκρητικα η ατομικα τεστ που εχουν γινει αυτο βγαινει ως συμπερασμα και αυτο δεν αλλαζει με μια εξαιρεση. Αυτο τοχει καταλαβει ακομα και η Μαρτιν Λογκαν και αν θες επιβεβαιωση μετρησε μονο την μεβρανη χωρις τα γουφερ οποιοδηποτε ηχειου της να δεις σε τι αστεια σταθμη θα φτασει. Ολος ο κοσμος, ολοι οι ριβιουερς, ολοι οι χομπιστες γνωριζουν οτι τα προβληματα των ηλεκτροστατικων ειναι οι σταθμες και το ρολ οφ στα ακρα. Τωρα τι να πω. Κυττα τις ανωτερες σταθμες που μπορει να φτασει ενα Μαρτιν λογκαν με τα γουφερ μαζι και πες μας. Τωρα για το ποσο ισχυ χρειαζονται τα μαγνητοστατικα για να φτασουν σε ανωτατες σταθμες αυτο ειναι αλλο. Απλα τα μαγνητοστατικα μπορουν να δεχτουν αυτην την ισχυ και για αυτο τις πετυχαινουν ενω τα ηλεκτροστατικα αν την δεχτουν θα γινουν καρβουνο. Αυτη ειναι μια αδυναμια κατασκευης και δεν αλλαζειοτι και να γινει.Γι αυτο βαζουν και τοσες μεβρανες στα χαμηλα την μια πισω απο την αλλη.

Α και κατι αλλο οι μετρησεις εμενα δεν μου λενε τιποτα γιατι οποιαδηποτε μετρηση ηλεκτροστατικου η μαγνητοστατικου σε συγκριση με ενα ηλεκτροδυναμικο ειναι αστεια. Αλλα αυτο δεν μου λεει τιποτα για την ακουστικη ποιοτητα του ηχειου.
Θανάση συμπάθα με αλλά οι ανακρίβειες είναι πολλές !!!!

1) Πες μου μια από τις "παγκοσμίως παραδεκτές" απόψεις που λένε αυτό που λές (περί σταθμών κ.λ.π.) ανάμεσα σε ίδιου μεγέθους σύγχρονα ηχεία των δύο σχολών.

2) Πες μου ένα από τα συγκριτικά αυτά που αναφέρεις!

3) Μήπως είδες το roll off στα άκρα του διαγράμματος που αφορά στο Ωmega;;;

4) Πειράζει που το MARTIN LOGAN CLS έχει μέγιστη στάθμη 115 db και μόνο με 250 Watt ενισχυτή. Βρες μου ένα μαγνητοστατικό ίδιου μεγέθους που βγάζει περισσότερο ! Και μην μου λες για διαχείριση ισχύος γιατί αν δώσεις 1000-2000 Watt σε ένα Ωmega
θα χτυπήσουν οι μπασομεμβράνες στους μαγνήτες και το ribbon θα παραδώσει το πνεύμα καρβουνιαζόμενο (ενώ κινείται υστερικά και ανεξέλεγκτα) υπό συνθήκες απείρου κάλους......

Κα τέλος πάντων ηλεκτροστατικό που διακινήθηκε στην αγορά ,
φτάνει τα 125db και κατεβαίνει στα 15 Hz υπάρχει.
Πες μου ένα μαγνητοστατικό της αγοράς που κάνει τα ίδια πράγματα !!!!!
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=757303&postcount=110

Reaction score
11.773
Εγώ με τα ακουστικά μου (όχι τα HD-600, τα άλλα) ακούω μερικές φορές και για 3-4 λεπτά μόνο πολύ δυνατά. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να μπορεί να παίξει πολύ δυνατά ένα ηχείο, έστω και αν έχουμε όρεξη να το ακούσουμε για λίγο χρόνο. Άλλωστε φχαριστιέμαι πιό πολύ τη μουσική όταν είναι πολύ δυνατά, μάλλον λόγω των παρακάτω καμπύλων
http://upload.wikimedia.org/wikibooks/en/c/cd/Isophones.JPG

Reaction score
250

γραφει λογω ... τιμιοτητας δηλαδη?
Ηλία αυτά δεν είναι πλάκες ! Ότι και αν υπονοείς! Άλλοι δεν είναι τίμιοι και το ξέρεις πολύ καλά ! Το ζητούμενο όμως δεν είναι αν ο χ κατασκευαστής είναι τίμιος !
Το ζητούμενο είναι αν το προϊόν του είναι καλό !
Και προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ ακόμη και αν ο κατασκευαστής είναι εγκληματίας ...............(που δεν είναι στην προκείμενη περίπτωση).....

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Ηλία αυτά δεν είναι πλάκες ! Ότι και αν υπονοείς! Άλλοι δεν είναι τίμιοι και το ξέρεις πολύ καλά ! Το ζητούμενο όμως δεν είναι αν ο χ κατασκευαστής είναι τίμιος !
Το ζητούμενο είναι αν το προϊόν του είναι καλό !
Και προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ ακόμη και αν ο κατασκευαστής είναι εγκληματίας ...............(που δεν είναι στην προκείμενη περίπτωση).....

διαβασε το προηγουμενο μηνυμα του Θαναση και θα καταλαβεις.

δεν υπονοουσα τιποτα, δεν αναφερομουν σε σενα πιο πριν ακομη οταν εγραψα αν εχει ακουσει καποιος τον αμφιτρυωνα και απαντησες εσυ(!)

χαλαρωσε Βασιλη. αγαπη, εκτιμηση και συμπαθεια τρεφω μονο για σενα.

συμπασχω μαζι σου.

i 've had enough guys.

Reaction score
8
2. σε παλαιοτερο τεστ του Χαι τεκ ηλεκτροστατικων - μαγνητοστατικων, αν και παλιο το μοναδικο που ειχε και Αναλυσις, αναφερω τις βαθμολογιες στην ενταση

MARTIN LOGAN AERIUS ηλεκτροστατικο ενταση 6
ACOUSTAT 11OO ηλεκτροστατικο ενταση 7
ACOUSTAT 12OO ηλεκτροστατικο ενταση 8
MAGNEPAN 1.5 μαγνητοστατικο ενταση 8
ANALYSIS EPSILON μαγνητοστατικο ενταση 9
MAGNEPAN 2.7 μαγνητοστατικο ενταση 10

3. μετρημενο στα 4 μετρα και με κλιση των ηχειων προς τα πισω, οχι δηλαδη κατακορυφα;

4.Προηγουμενως Βασιλη ο ιδιος αναφερες το Μαγκνεπαν με 117 ντι μπι.
και ενα παραδειγμα
Μαρτιν λογκαν SUMMIT υβριδικο με δυο γουφερ και ηλεκτροστατικη μεβρανη 120 ντι μπι
Μαρτιν Λογκαν SPIRE με την ιδια ακριβως μεβρανη και την αφαιρεση του ενος εκ των δυο γουφερ 115 ντι μπι. Αν αφαιρεθει και το αλλο γουφερ ποση θα ειναι η μεγιστη σταθμη;
αν και οι μετρησεις προσωπικα δεν μου λενε.

Reaction score
8
τελος παντων ας ηρεμησουμε λιγο, ετσι κι αλλοιως ολοι οπαδοι των πανελ ειμαστε και δεν αποκλειεται καποια στιγμη να πηδησουμε απο την μια τεχνολογια στην αλλη.
Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι τα Αναλυσις ειναι η καλυτερη ελληνικη προσπαθεια στον τομεα των ηχειων υπερηψηλης πιστοτητας

Reaction score
1.685
Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι τα Αναλυσις ειναι η καλυτερη ελληνικη προσπαθεια στον τομεα των ηχειων υπερηψηλης πιστοτητας
Μακαρι να συνεχιζε απο κει που σταματησε........

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Ασφαλως θα συμφωνησω κι εγω με τον Χρηστο και συνεχιζω....

ο Τασος ομως?
Αυτή είναι η απάντηση μου...

2008/11/13 Christos Skaloumbakas <[email protected]>
Αγαπητοί Φίλοι Ελληνες Κατασκευαστές,

Για τις 2 απονομές φέτος έχουμε ανεβάσει ιστοσελίδα, η οποία - όσον αφορά την πρόσφατη απονομή - θα εμπλουτιστεί με σχετικά σχόλια. Οταν ολοκληρωθεί και υπάρχει χρόνος, θα προωθηθεί σε όλα τα Audio Forums του κόσμου...

- http://aca.gr/event08-5_plaketes.htm

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας, ευχόμενος καλή συνέχεια στις κατασκευές σας, συνεργασία μεταξύ σας και καλή υγεία πάνω απ' ολα.

Θα ήθελα επίσης τυχον παλιές πικρίες μεταξύ σας να ξεχαστούν και να θαφτούν.
Η ζωη και το Ελληνικο δαιμόνιο κοιτάει μπροστά...

--

Regards
Christos Skaloumbakas

Reaction score
250

2. σε παλαιοτερο τεστ του Χαι τεκ ηλεκτροστατικων - μαγνητοστατικων, αν και παλιο το μοναδικο που ειχε και Αναλυσις, αναφερω τις βαθμολογιες στην ενταση

MARTIN LOGAN AERIUS ηλεκτροστατικο ενταση 6
ACOUSTAT 11OO ηλεκτροστατικο ενταση 7
ACOUSTAT 12OO ηλεκτροστατικο ενταση 8
MAGNEPAN 1.5 μαγνητοστατικο ενταση 8
ANALYSIS EPSILON μαγνητοστατικο ενταση 9
MAGNEPAN 2.7 μαγνητοστατικο ενταση 10

3. μετρημενο στα 4 μετρα και με κλιση των ηχειων προς τα πισω, οχι δηλαδη κατακορυφα;

4.Προηγουμενως Βασιλη ο ιδιος αναφερες το Μαγκνεπαν με 117 ντι μπι.
και ενα παραδειγμα
Μαρτιν λογκαν SUMMIT υβριδικο με δυο γουφερ και ηλεκτροστατικη μεβρανη 120 ντι μπι
Μαρτιν Λογκαν SPIRE με την ιδια ακριβως μεβρανη και την αφαιρεση του ενος εκ των δυο γουφερ 115 ντι μπι. Αν αφαιρεθει και το αλλο γουφερ ποση θα ειναι η μεγιστη σταθμη;
αν και οι μετρησεις προσωπικα δεν μου λενε.
Θανάση μαζί μιλάμε αλλά χώρια καταλαβαίνουμε !!!!!
Μίλησα επανειλημμένα για συγκρίσεις πάνελ σύγχρονων ηχείων με ισεμβαδικές μεμβράνες και όχι γενικά και ακαθόριστα για οποιαδήποτε ηλεκτροστατικά και μαγνητοστατικά !
Και μίλησα για τις μέγιστες δυνατότητες που μπορεί να εξασφαλίσει σήμερα η αγορά και η τεχνολογία ! Το αν ένα προϊόν είναι μέτριο ή παρωχημένων προδιαγραφών αυτό δεν χαρακτηρίζει όλα τα ίδιας αρχής λειτουργίας με αυτό.
Αν η Martin logan άφηνε τις life style προσεγγίσεις και έφτιαχνε
ένα πάνελ σαν του summit μεγέθους Αμφιτρύωνα τότε θα έκλεγαν μανούλες........(αυτά για τις στάθμες κ.λ.π.)

Κατά τα άλλα επιμένω:

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=758101&postcount=201

Reaction score
8
Εδώ ο Γ. Τζιάφης μάλλον θα έχει αντίρρηση...
Το μαγνητοστατικο ηχειο του κ. Τζιαφρη ειχα την τυχη να το ακουσω, συγκεκριμενα το μεσααιο μοντελο. Προκειται για ενα θαυμασιο ηχεειο που μπορει να οδηγηθει ακομα και με μικρους λαμπατους ενισχυτες, το πρωτο μαγνητοστατικο που με εντυπωσιασε σε αυτον τον τομεα. Σαν αισθηση παντως μου φανηκε να υπολειπεται ελαφρα των Αναλυσις, στον ηχητικο τομεα.αλλα αυτο επαναλαμβανω σαν αισθηση που μπορει να ειναι και λανθασμενη, μιας και ασφαλες συμπερασμα θα μπορουσε να βγει αν ειχα και τα δυο ηχεια στον ιδιο χωρο, ωστε να βγαλω ασφαλη συμπερασματα.

Reaction score
1.685
Αν θελεις, ανοιξε ενα νεο θεμα και θα σε οδηγησω εκει που πρεπει για να καταλαβσεις οτι μονο ΜΙΖΕΡΙΑ δεν ειναι.

Reaction score
250

τελος παντων ας ηρεμησουμε λιγο, ετσι κι αλλοιως ολοι οπαδοι των πανελ ειμαστε και δεν αποκλειεται καποια στιγμη να πηδησουμε απο την μια τεχνολογια στην αλλη.
1) Εγώ δεν είμαι οπαδός καμιάς σχολής !
Θα μπορούσα να ζήσω θαυμάσια με τα ηχεία του Σκαλούμπακα , όπως και με καλοστημένες καλές κόρνες εμπρόσθιας ή οπίσθιας φόρτισης.

2) Για την καλύτερη Ελληνική προσπάθεια ίσως θα έπρεπε να εκτιμήσουμε και τις εν εξελίξει προσπάθειες της Audio Technologies, τα κορυφαία της Mythos Audio, τις νέες δουλειές της Spicom και τα ηχεία της Sonus Aeterna. Πετυχημένο δε είναι αυτό που δυνητικά παίζει καλύτερα. Και όχι αυτό που έχει διεθνή εμπορική καριέρα . Η διεθνής καταξίωση έρχεται πολλές φορές και από τις καλές δημόσιες σχέσεις και τις διασυνδέσεις στα media των κατάλληλα επιλεγμένων dealers.

Έχουμε δει χιλιάδες αξιόλογες προσπάθειες να πηγαίνουν "άκλαφτες" και μετριότητες να γίνονται class A μέσω των γνωστών υπόγειων διαδικασιών !

Προσωπική μου άποψη είναι ότι στον χώρο των ηχείων η κορυφαία κατασκευή που γίνεται στην Ελλάδα είναι τα Μεγάλα ηχεία της SONUS AETERNA.Η τεχνογνωσία που ενσωματώνουν, η τελειότητα της εξαιρετικά σύνθετης κατασκευής και οι δυσκολίες υλοποίησης τους (για τον οποιονδήποτε κατασκευαστή σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου) τα κάνουν μοναδικά.
Και μην μου πει κανείς ότι είναι άσχημα , ή πως έπαιζαν στην έκθεση γιατί αυτά δεν μου λένε τίποτε.

Γιατί δεν έχει καταξιωθεί η εταιρία;;; Γιατί απλούστατα πάσχει σε δημόσιες σχέσεις και επιλογή συνεργατών-dealers.Ελπίζω ότι ο Σάκης Χατζηδημητρίου (sonus faber , yba, lyrnee κ.λ.π) θα ανατρέψει τα δεδομένα αυτά.....

υγ. Ά και κάποια στιγμή θα έπρεπε να τιμηθεί και ο Κατασκευαστής της Sonus Aeterna. Αν δεν ήταν αυτός σήμερα δεν θα υπήρχε η ANALYSIS..............

Reaction score
1.685
Re: Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

1)
υγ. Ά και κάποια στιγμή θα έπρεπε να τιμηθεί και ο Κατασκευαστής της Sonus Aeterna. Αν δεν ήταν αυτός σήμερα δεν θα υπήρχε η ANALYSIS..............
Βαλε.....κι αλλους....

Reaction score
1
ΑΝ η Martin logan άφηνε τις life style προσεγγίσεις και έφτιαχνε
ένα πάνελ σαν του summit μεγέθους Αμφιτρύωνα ΤΟΤΕ ΘΑ έκλεγαν μανούλες........(αυτά για τις στάθμες κ.λ.π.)

συμφωνω Βασιλη ! μπραβο για την σκεψη σου! ελπιζω να υλοποιηθει κάποτε!

απαραιτητη σημειωση: τα παραπανω τα εννοω και δεν γραφτηκαν με σκοπο να θιξουν κανενα και ιδιαιτερα εσενα.

Reaction score
59
Ό,τι και να γράφονται εδώ για τα Ανάλυσις, αυτό που έχω να πω είναι ότι, από τις επαφές μου στην Αμερική, θεωρούνται σπουδαία ηχεία και μας κάνουν περήφανους. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά.
Δυστυχώς ποτέ μου δεν τα έχω ακούσει. Λ.Σ.

Reaction score
8
Ό,τι και να γράφονται εδώ για τα Ανάλυσις, αυτό που έχω να πω είναι ότι, από τις επαφές μου στην Αμερική, θεωρούνται σπουδαία ηχεία και μας κάνουν περήφανους. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά.
Δυστυχώς ποτέ μου δεν τα έχω ακούσει. Λ.Σ.
Λουκα παροτι αντιπροσωπος των εξαιρετων και ανταγωνιστικων προς τα Αναλυσις υλοποιησεων της SOUNDLAMB, η παραπανω δηλωση σου σε τιμα ιδιαιτερα.

Βασιλη ειμαι απο τους πρωτους που αγαπω τους Ελληνες κατασκευαστες και αυτο φαινεται και στα μηχανημαυα μου, σο και στις αποψεις μου, οταν τις εκφερω οπου μπορω.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524