Ηχεία Tannoy Sensys DC1 η DC2

Reaction score
1.042
Ψαχνοντας για ηχεια ειμαι κοντα στα 2 παραπανω
το προβλημα μου ειναι ο χωρος που θα τα βαλω
το σαλονι που θα μπουνε ειναι το μικρο 24τμ 3.40χ6.30 τμ. και τα υπολοιπα 3.5 τμ. καταλαμβανονται σε ενα ανοιγμα για την κουζινουλα (ειναι σε μορφη L )
O Χωρος που θα ειναι ,ειναι 4χ3.40 και απο πισω εχει μια μικρη τραπεζαρια με 4 καρεκλες
το sub εχω ειναι το 515 και ο ενισχυτης ,ειμαι μεταξυ του onkyo 706 η 806
το ερωτημα μου ειναι αν τα dc2 ειναι υπερβολικα για τον χωρο και αν πρεπει να σταθω στα μικροτερα βασης dc1!
O προβληματισμος μου ειναι ποιο πολυς λογω του οτι αν επαιρνα τα dc2, μελλοντικα, ισως ,πηγαινανε στο μεγαλυτερο σαλονι που ειναι 45 τμ.
υπαρχει καποια αποψη ?
Για πισω ηχεια σκεφτομουνα 2 δορυφορους Μ1 της b&w αλλα μειωνοντας το μπατζετ σκεφτομαι να βαλω τους 4 δορυφορους απο το σετακι της sony sa-ve 705 που εχω περισσευμα

Reaction score
8
προσωπικα θα προτιμουσα σαφως τα ηχεια βασης, ποσο μαλλον που θα υπαεχει και σαμπ για την αναπαραγωγη των χαμηλων συχνοτητων.
Ο κυριος λογος οτι οσο κατεβαινουμε στο συχνοτικο φασμα, τοσο μεγαλυτερη αλληλεπιδραση εχει η τοποθετηση του ηχειου στον χωρο και ετσι ενα μεγαο ηχειοθελει αρκετη ελευθερια χωρου για να βρεθει η σωστη θεση τοποθετησης, αμ βρεθει, ενω ενα μικρο μπορει να τοποθετηθει πιο ευκολα στις περιορισμενες θεσεις και μαλιστα ενος μικρου καθιστικου.

Reaction score
8
τα Μ1 δεν τα εχω ακουσει, τα Τανου τα θεωρω πολυ αξιολογα απο πλευρας ηχου, ισως λογω και των ομοκεντρικων μεγαφωνων, αν και προτιμω τα Κεφ, τοσο ηχητικα, οσο και απο πλευρας πιο ευκολου φορτιου.
Απο την αλλη η ομοιογενεια με τα 5 Μ1 ειναι πολυ σημαντικη, μια και θεωρω για σινεμα πιο σημαντικο να ειναι ολα τα ηχεια απο την ιδια σειρα, εστω και αν ηχητικα ειναι ελαφτως υποδεεστερα.

Reaction score
6
Και τα δύο ηχεία που αναφέρεις έχουν σφουγγαράκι στη συσκευασία για να ταπώνεις το bass reflex. Στην περίπτωση των DC2 το bass reflex βρίσκεται πίσω και ανάλογα την απόσταση από τον πίσω τοίχο το χρησιμοποιείς ή όχι.
Μιλάω ως ιδιοκτήτης παρόμοιου ηχείου που το έχω συνδιάσει με τα sony SA-VE 835 που κι εμένα έχουν περισέψει από το σετάκι!!!
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=112
με ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορά.

Είπα να έχω ένα floorstander δηλαδή και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.

Μην ξεχνάς ότι με τα floorstander φτάνεις και σε μεγαλύτερες εντάσεις.

Reaction score
1.042
Οποτε θες να πεις οτι αγοραζοντας τα μεγαλα και αν χρειαζεται ταπωνοντας τα ,δεν θα μπουκωνουν λογω μικρου χωρου!
Τα πισω sony πως τα βλεπεις? ειδα οτι εχεις τα ακριβα tannoy,πως και δεν τα αναβαθμισες και αυτα?

Reaction score
6
Οποτε θες να πεις οτι αγοραζοντας τα μεγαλα και αν χρειαζεται ταπωνοντας τα ,δεν θα μπουκωνουν λογω μικρου χωρου!
Τα πισω sony πως τα βλεπεις? ειδα οτι εχεις τα ακριβα tannoy,πως και δεν τα αναβαθμισες και αυτα?
Για το πρώτο που λες, ακριβώς αυτό εννοώ. Ότι σε περίπτωση που έχεις ουρίτσες στο μπάσο, με τα σφουγγαράκια έισαι ΟΚ.

Τα Eyris τα πήρα λόγω waf (ταιριάζει το χρώμα με τον χώρο μου) αλλιώς τα Sensys θα έπαιρνα που είναι σχεδόν τα μισά χρήματα και έχουν ελάχιστες διαφορές στον ήχο.

Όπως σου είπα έχω τα λίγο μεγαλύτερα sony από τα δικά σου, τα 835 και έχω αλλάξει το sub όπως κι εσύ. Τα δικά σου τυχαίνει να τα έχει ο αδερφός μου! (Καλά από τον ίδιο ψωνίζουμε;:138:).

Η αναβάθμιση είναι διαχρονικό θέμα. Δεν σταματάει ποτέ. Εν καιρώ...

Να ξέρεις ότι ο ήχος θα απογειωθεί με τα DC2 (όπως έγινε και στη δική μου περίπτωση) και θα το καταλάβεις γιατί πλέον το sub κατ' αρχάς θα ξαλαφρώσει. Θα παίζει μόνο εκεί που πρέπει. Αν θυμάμαι καλά τα 705 κροσάρουν στα 140Hz και έτσι το sub αναγκάζεται να παίξει πολύ ψηλά. Με τα ηχεία δαπέδου μπροστά, ένα σημαντικό μέρος των χαμηλών θα βγαίνει από αυτά και το μπάσο από το sub θα γίνει πραγματικά παντοκατευθυντικό.

Τα ίδια σε μικρότερο βαθμό (αλλά και μικρότερες εντάσεις) θα ισχύσουν και με τα DC1.

Reaction score
1.042
τα dc1 σκεπτομουνα να τα βαλω στο μεγαλο σαλονι μονο για μουσικη αλλα μ αρεσουν εμφανισιακα και τα roister status 4.2 στο wenge
το κακο ειναι οτι στο μεγαλο σαλονι δεν μπορω να βαλω μεγαλα γιατι ο χωρος ειναι περιορισμενος λογω τζακιου και παραγονου τοιχου και ετσι η μονη λυση ειναι βασης!
Παρεπιπτοντως το sub σε τι αποκοπη το εχεις?

Reaction score
6
τα dc1 σκεπτομουνα να τα βαλω στο μεγαλο σαλονι μονο για μουσικη αλλα μ αρεσουν εμφανισιακα και τα roister status 4.2 στο wenge
το κακο ειναι οτι στο μεγαλο σαλονι δεν μπορω να βαλω μεγαλα γιατι ο χωρος ειναι περιορισμενος λογω τζακιου και παραγονου τοιχου και ετσι η μονη λυση ειναι βασης!
Παρεπιπτοντως το sub σε τι αποκοπη το εχεις?
Εκεί που ορίζει το κάτω άκρο των υπολοίπων δορυφόρων δηλαδή 120Hz.
Στην πράξη όμως μπορεί να μπει και χαμηλότερα αφού από τα 80 εώς τα 120 δεν υπάρχει σημαντική πληροφορία στα C,SR και SB. Τα front δηλωμένα large εννοείται και παίζουν όλη την πληροφορία.
Το sub αναλαμβάνει την πληροφορία LFE και την πληροφορία από 120 και κάτω των C,SR και SB.

Reaction score
8
βρε απο τους 80 και πανω οι συχνοτητες ειναι κατευθυντικες και θα ακουγεται που ειναι το υπογουφερ και οτι οι συχνοτητες προερχονται απο αυτο. Ασε που οι περισσοτεροι AV κοβουν στους 80 χωρις δυνατοτητα ρυθμισης.

Reaction score
6
βρε απο τους 80 και πανω οι συχνοτητες ειναι κατευθυντικες και θα ακουγεται που ειναι το υπογουφερ και οτι οι συχνοτητες προερχονται απο αυτο. Ασε που οι περισσοτεροι AV κοβουν στους 80 χωρις δυνατοτητα ρυθμισης.
Ναι, αυτό που λες είναι σωστό αλλά τα υπόλοιπα ηχεία του φίλου κάτω από τους 140 κύκλους δεν βγάζουν τπτ.
Συγκεκριμένα τα δικά είναι παρόμοια και κάτω από τους 120 κύκλους δεν βγάζουν επίσης τπτ (ή βγάζουν κάτι στα +άπειρα dB).
Και αυτό που λέω το επιβεβαιώνει τόσο η δοκιμή που έχω κάνει με roll off συχνότητες που τους έβαλα, όσο και το Audyssey του A/V μου.

Reaction score
6
οποτε πρεπει να κανει αναγκαστικα καποιους συμβιβασμους.
Πάντα τα δορυφορικά ηχεία είναι συμβιβασμός ακόμα και αυτά που κροσάρουν κάτω από τους 80.
Το θέμα είναι πως ξεκινώντας με ένα καλό ζευγάρι μπροστά ο ήχος γίνεται πολύ καλύτερος.

Reaction score
8
ιδιαιτερα αν μπορεσει και προσθεσει το κεντρικο απο την ιδια σειρα, ο ηχος θα βελτιωθει κατα πολυ.

Reaction score
1.042
ιδιαιτερα αν μπορεσει και προσθεσει το κεντρικο απο την ιδια σειρα, ο ηχος θα βελτιωθει κατα πολυ.

ενοειται οτι και το μεσαιο της σειρας θα παρω!
παρεπιπτοντως στο δευτερο σαλονι να προτιμησω τα dc1 tannoy η τα roister 4.2? για μουσικη?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.298
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale