S.O.S ANALYTIKO INFO NEEDED

Reaction score
1
TI EINAI H DIPLOKALWDIWSH KAI TI I DIENISXYSH?POIOI OI TROPOI SYNDESHS AFTWN KAI PIOIA TA PROS KAI TA CONS?KATHE PLIROFORIA EKTIMATAI IDIETAIRA :138::111:

Reaction score
8
καταρχας φιλε Καλχα καλως ορισες στην παρεα μας.
Πριν απαντησω στις ερωτησεις σου θα σε παρακαλουσα να μην γραφεις γκρικλισχ γιατι κουραζομαστε να βγαλουμε νοημα και δευτερον μην γραφεις με κεφαλαια γιατι στο ιντερνετικο γιγνεσθαι σημαινει οτι μας φωναζεις.

Σε αυτα που ρωτας τωρα.
Πρωτον διπλοκαλωδιωση η διπλοενισχυση γινεται σε ενα ηχειο που μπορει να δεχτει κατι τετοιο. Δηλαδη εχει τεσσερεις ακροδεκτες στο πισω μερος του, βραχυκυλωμενους ανα δυο με ενα λαμακι η ενα κομματι καλωδιο. Αφαιροντας αυτους τους βραχυκυκλωτηρες κανουμε την διπλοκαλωδιωση η την διπλοενισχυση.

Τωρα με την διπλοκαλωδιωση απλως συνδεεις τον ιδιο ενισχυτη με το ηχειο, απλως τροφοδοτοντας το με διαφορετικο καλωδιο για τα χαμηλα και αλλο ενα για το υψηλο μερος των συχνοτητων. Μια τετοια συνδεση για μενα στο 99% των περιπτωσεων δεν αξιζει, αλλα αυτο οπως αναφερα ως προσωπικη γνωμη.

Με την διπλοενισχυση τροφοδοτουμε το καθε ηχειο με δυο ενισχυτες, οπου ο ενας ενισχυτης οδηγει τις υψηλες και ο αλλος τις χαμηλες.
Σε αυτην την περιπτωση οι διαφορες, συνηθως προς το καλυτερο ειναι σημαντικες και σε μεγαλο βαθμο βελτιωνουν κατα πολυ το ακουσμα.

Για οτι αλλο χρειαστεις στην διαθεση σου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Καλησπέρα και καλώς ορίσατε στο avsite kalchas.
Πριν ξεκινήσουμε θα σας παρακαλούσα να σεβαστείτε τους κανόνες και να μην γράφετε σε greekenglish.Επίσης να χρησιμοποιείτε πεζά γράμματα και όχι κεφαλαία γιατί η χρήση κεφαλαίων στην intrenetικη γλώσσα σημαίνει πως φωνάζετε.
Τώρα όσον αφορά τις απορίες σας:

1)Δίπλοκαλωδίωση:
Είναι η χρήση διαφορετικών ζέυγων καλωδίων (2) για την οδήγηση των ηχείων.Για να εφαρμοστεί χρειάζεται το ηχείο να φέρει 2 ζεύγη μπόρνες(είναι τα μεταλλικά μέρη που συνδέουμε τα καλώδια).
Από τις μπόρνες(ακροδέκτες στα νεοελληνικά)του ενισχυτή φεύγουν 2 ζεύγη καλωδίων για κάθε ηχείο και καταλήγουν(ανα ζέυγος) στους ακροδέκτες hi-mid και low.Θεωρητικά ο ήχος γίνεται καθαρότερος γιατί κάθε ζεύγος καλωδίων οδήγει διαφορετικές συχνότητες.Πρακτικά δεν είμαστε σίγουροι αν δεν το δοκιμάσουμε.

2)Διενίσχυση:
Είναι ή χρήση δύο τελικών ενισχυτών για την οδήγηση των ηχείων.
Ο κάθε ενισχυτής χρησιμοποιήται για να οδηγήσει τις μπόρνες hi-mid και low των ηχείων.Στα θετικά του συγκαταλέγονται η καλύτερη οδήγηση των ηχείων και ο καλύτερος ήχος.Στα αρνητικά
το αυξημένο κόστος και η δυσκολία του επιτυχούς ματσαρισματος των ενισχυτών.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Θανάση κλέβεις!!!!!
Δεν βάζεις τόνους και postαρεις γρηγορότερα εεεεεεεεεεεεεε;;;;;;:138:

Reaction score
8
εχεις δικιο, αλλα στα σχεδιαγραμματα με προλαβες
κατατοπιστικοτατα

βαζω κι εγω ενα για διπλοενισχυση με εναν τελικο για καθε ηχειο

Reaction score
1
να'στε καλα,ευχαριστω πολυ για το καλοσωρισμα και ανταποδιδω.καλως σας βρηκα..τωρα ποια τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα αυτων των 2 τροπων καλωδιωσης και ποιο το budget για το καθενα?

υ.γ:συγνωμη για τα greeklish.. :p

Reaction score
1
φιλε gstriftos:λεγοντας για ματσαρισμα εννοεις τις ρυθμισεις του ενος τελικου προενισχυτη να τις προσομοιωσουμε και στον αλλο για κοινη μεταφορα σηματος χωρις απωλειες,χρονικες διαφορες η οτι αλλο θα μπορουσε να συμβει?

Reaction score
8
Διπλοκαλωδιωση εγω προσωπικα δεν θα χρησιμοποιουσα γιατι οσες και δοκιμες να εχω κανει δεν ακουσα διαφορες. Στην διπλοενισχυση σαφως υπηρχαν ακουστες διαφορες. Τωρα στην περιπτωση της καθετης διενισχισης, δηλαδη ενας τελικος για καθε ηχειο υπαρχει το πλεονεκτημα του οτι ο καθε τελικος τοποθετειται κοντα στο ηχειο με μικρα μηκη καλωδιων ηχειων, αρα μικρες απωλειες απο αυτα.
Για μενα το συνολικο κοστος των καλωδιων ενος συστηματος δεν πρεπει να υπερβαινει το 10% ενος συστηματος, για αλλους το ποσοστο αυτο ειναι μεγαλυτερο και για λιγους μικροτερο.

Reaction score
1
χμμμ..διπλοενισχυση ειναι το byamplifying ετσι?μπερδευτηκα λιγο με την διπλοενισχυση και την καθετη διπλοενισχυση..

Reaction score
8
στην απλη διπλοενισχυση ο ενας ενισχυτης οδηγει το καναλι των πριμων και στα δυο ηχεια και ο αλλος το καναλι των χαμηλων.
Στην καθετη διενισχυση ο ενας ενισχυτης με το ενα του καναλι οδηγει τα πριμα και με το αλλο τα μπασα. Ο αλλος ενισχυτης με τον ιδιο τροπο οδηγει το αλλο ηχειο.

Reaction score
1
ευχαριστω.νομιζω οτι καλυφθηκα..δηλαδη καθετη διενισχυση ειναι οτι πιο τουμπανο παιζει στα αυτια μου..:112:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: S.O.S ANALYTIKO INFO NEEDED

Διπλοκαλωδιωση εγω προσωπικα δεν θα χρησιμοποιουσα γιατι οσες και δοκιμες να εχω κανει δεν ακουσα διαφορες. Στην διπλοενισχυση σαφως υπηρχαν ακουστες διαφορες. Τωρα στην περιπτωση της καθετης διενισχισης, δηλαδη ενας τελικος για καθε ηχειο υπαρχει το πλεονεκτημα του οτι ο καθε τελικος τοποθετειται κοντα στο ηχειο με μικρα μηκη καλωδιων ηχειων, αρα μικρες απωλειες απο αυτα.
Για μενα το συνολικο κοστος των καλωδιων ενος συστηματος δεν πρεπει να υπερβαινει το 10% ενος συστηματος, για αλλους το ποσοστο αυτο ειναι μεγαλυτερο και για λιγους μικροτερο.
Θαναση οταν εψαχνα για καλωδια ηχειων πηρα τηλεφωνο στην εταιρια που εχει τα γνωστα Van der Hul. Ο υπευθυνος της εταιριας μου ειπε οτι το καλωδιο ηχειων (και οχι μονο) πρεπει να εχει μηκος τουλαχιστον 1.80 εκ. ανεξαρτητως ποσο κοντα ειναι ο τελικος στο ηχειο και μου ανεπτυξε μια θεωρια γυρω απ αυτο. Αν ειναι σωστο η λαθος δεν ξερω. Αλλα υποτιθεται οτι αυτοι στα καλωδια συγκαταλεγονται στους κορυφαιους. Φυσικα ο καθε καχυποπτος μπορει να πει οτι επειδη το καλωδιο παει με το μετρο, οσο πιο μεγαλο το μηκος καλωδιου τοσο καλυτερα για την εταιρια. Τωρα αν εμεις καταλαβαινουμε καποιες διαφορες η αν νομιζουμε οτι καταλαβαινουμε αυτο ειναι ενα αλλο ζητημα που εδω μεσα εχει αναπτυχθει κατα κορον.

Reaction score
8
Βασιλη η λογικη ειναι απλη. Οσο μεγαλυτερο το μηκος του καλωδιου, τοσο επηρεαζει το σημα, οπως οτιδηποτε βαζεις στην πορεια του.
Η λογικη του ποια ηταν, δηλαδη με ποιο σκεπτικο υποστηριζε τα παραπανω;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
φιλε gstriftos:λεγοντας για ματσαρισμα εννοεις τις ρυθμισεις του ενος τελικου προενισχυτη να τις προσομοιωσουμε και στον αλλο για κοινη μεταφορα σηματος χωρις απωλειες,χρονικες διαφορες η οτι αλλο θα μπορουσε να συμβει?
Ακριβώς συν το γεγονός ότι ενώ ιδανικά οι τελικοί πρέπει να είναι ίδιοι είναι λίγα-και πανάκριβα-τα ηχεία τα οποία μπορούν να αντέξουν την ισχύ ένος τελικού που οδηγεί τα twiter χωρίς να καούν.Οπότε η πιό ασφαλής λύση είναι τελικός μικρότερης ισχύος για τα twiter(και αμα μπλέξουμε με συνδυασμούς λάμπα-τρανζιστορ,ελεί είναι που χάνεται η μπάλα).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Re: Απάντηση: Re: S.O.S ANALYTIKO INFO NEEDED

Θαναση οταν εψαχνα για καλωδια ηχειων πηρα τηλεφωνο στην εταιρια που εχει τα γνωστα Van der Hul. Ο υπευθυνος της εταιριας μου ειπε οτι το καλωδιο ηχειων (και οχι μονο) πρεπει να εχει μηκος τουλαχιστον 1.80 εκ. ανεξαρτητως ποσο κοντα ειναι ο τελικος στο ηχειο και μου ανεπτυξε μια θεωρια γυρω απ αυτο. Αν ειναι σωστο η λαθος δεν ξερω. Αλλα υποτιθεται οτι αυτοι στα καλωδια συγκαταλεγονται στους κορυφαιους. Φυσικα ο καθε καχυποπτος μπορει να πει οτι επειδη το καλωδιο παει με το μετρο, οσο πιο μεγαλο το μηκος καλωδιου τοσο καλυτερα για την εταιρια. Τωρα αν εμεις καταλαβαινουμε καποιες διαφορες η αν νομιζουμε οτι καταλαβαινουμε αυτο ειναι ενα αλλο ζητημα που εδω μεσα εχει αναπτυχθει κατα κορον.
Είμαι ΠΟΛΥ περίεργος να ακούσω την θεωρία...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab