Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
Θαναση οταν εψαχνα για καλωδια ηχειων πηρα τηλεφωνο στην εταιρια που εχει τα γνωστα Van der Hul. Ο υπευθυνος της εταιριας μου ειπε οτι το καλωδιο ηχειων (και οχι μονο) πρεπει να εχει μηκος τουλαχιστον 1.80 εκ. ανεξαρτητως ποσο κοντα ειναι ο τελικος στο ηχειο και μου ανεπτυξε μια θεωρια γυρω απ αυτο. Αν ειναι σωστο η λαθος δεν ξερω. Αλλα υποτιθεται οτι αυτοι στα καλωδια συγκαταλεγονται στους κορυφαιους. Φυσικα ο καθε καχυποπτος μπορει να πει οτι επειδη το καλωδιο παει με το μετρο, οσο πιο μεγαλο το μηκος καλωδιου τοσο καλυτερα για την εταιρια. Τωρα αν εμεις καταλαβαινουμε καποιες διαφορες η αν νομιζουμε οτι καταλαβαινουμε αυτο ειναι ενα αλλο ζητημα που εδω μεσα εχει αναπτυχθει κατα κορον.Διπλοκαλωδιωση εγω προσωπικα δεν θα χρησιμοποιουσα γιατι οσες και δοκιμες να εχω κανει δεν ακουσα διαφορες. Στην διπλοενισχυση σαφως υπηρχαν ακουστες διαφορες. Τωρα στην περιπτωση της καθετης διενισχισης, δηλαδη ενας τελικος για καθε ηχειο υπαρχει το πλεονεκτημα του οτι ο καθε τελικος τοποθετειται κοντα στο ηχειο με μικρα μηκη καλωδιων ηχειων, αρα μικρες απωλειες απο αυτα.
Για μενα το συνολικο κοστος των καλωδιων ενος συστηματος δεν πρεπει να υπερβαινει το 10% ενος συστηματος, για αλλους το ποσοστο αυτο ειναι μεγαλυτερο και για λιγους μικροτερο.
Ακριβώς συν το γεγονός ότι ενώ ιδανικά οι τελικοί πρέπει να είναι ίδιοι είναι λίγα-και πανάκριβα-τα ηχεία τα οποία μπορούν να αντέξουν την ισχύ ένος τελικού που οδηγεί τα twiter χωρίς να καούν.Οπότε η πιό ασφαλής λύση είναι τελικός μικρότερης ισχύος για τα twiter(και αμα μπλέξουμε με συνδυασμούς λάμπα-τρανζιστορ,ελεί είναι που χάνεται η μπάλα).φιλε gstriftos:λεγοντας για ματσαρισμα εννοεις τις ρυθμισεις του ενος τελικου προενισχυτη να τις προσομοιωσουμε και στον αλλο για κοινη μεταφορα σηματος χωρις απωλειες,χρονικες διαφορες η οτι αλλο θα μπορουσε να συμβει?
Είμαι ΠΟΛΥ περίεργος να ακούσω την θεωρία...Θαναση οταν εψαχνα για καλωδια ηχειων πηρα τηλεφωνο στην εταιρια που εχει τα γνωστα Van der Hul. Ο υπευθυνος της εταιριας μου ειπε οτι το καλωδιο ηχειων (και οχι μονο) πρεπει να εχει μηκος τουλαχιστον 1.80 εκ. ανεξαρτητως ποσο κοντα ειναι ο τελικος στο ηχειο και μου ανεπτυξε μια θεωρια γυρω απ αυτο. Αν ειναι σωστο η λαθος δεν ξερω. Αλλα υποτιθεται οτι αυτοι στα καλωδια συγκαταλεγονται στους κορυφαιους. Φυσικα ο καθε καχυποπτος μπορει να πει οτι επειδη το καλωδιο παει με το μετρο, οσο πιο μεγαλο το μηκος καλωδιου τοσο καλυτερα για την εταιρια. Τωρα αν εμεις καταλαβαινουμε καποιες διαφορες η αν νομιζουμε οτι καταλαβαινουμε αυτο ειναι ενα αλλο ζητημα που εδω μεσα εχει αναπτυχθει κατα κορον.