Gebreselassie
Μαύρος!
- Reaction score
- 3.896
Δηλαδή έκανες μέτρηση;
...
...
Δηλαδή έκανες μέτρηση;
...
ΟΚ, δηλαδή άμα λάχει μας κάνεις κι ένα διάγραμμα με το αυτί; Ένα - ένα όμως. :137:ειναι τοσο απλο αγαπητε φιλε. διαφορες των 3db ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ
ΟΚ, δηλαδή άμα λάχει μας κάνεις κι ένα διάγραμμα με το αυτί; Ένα - ένα όμως. :137:
...
ειναι τοσο απλο αγαπητε φιλε. διαφορες των 3db ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ
quote]
Hλια συγγνωμη αλλα αυτο που λες ΔΕΝ γινεται!
Επισης αυτο που εσυ εκλαμβανεις για ψηλες μπορει να ειναι στα 8-9 Κhz! Aφου ειναι εμφανες οτι το ηχειο εχει σοβαρο προβλημα πανω απο τα 10 Khz!
Εχω ακουσει για χρυσα αυτια, αλλα τοσο πολυ?:142:
Σαν τον αλλον που μου λεει, "εχεις μια βυθιση στους 60 κυκλους"!:142:
Εμ αυτό είπα στα παιδιά όταν αναφέρθηκε ότι σε κάποια ακρόαση κατηγορήθηκε το ηχείο ότι τσιρίζει. Μπορεί να μην πηγαίνει ψιλά και κάλλιστα να τσιρίζει ή να μην τσιρίζει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι επαρκές στις υψηλές συχνότητες αν έχει τέτοιο roll off.Το γεγονός ότι ένα ηχείο έχει (ή δεν έχει) τσιριχτό-επιθετικό-υπέρ το δέον φωτεινό χαρακτήρα σχετίζεται στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων με φαινόμενα που κατοικοεδρεύουν στην περιοχή των 2500-10000 Hz.Δεν σχετίζεται συνήθως με κάποιο μικρό ή μεγάλο roll-off πάνω από τους 13000 κύκλους.
πως μπορουμε να ορισουμε ακουστικα οτι ενα ηχειο ειναι επαρκες στις υψηλες συχνοτητες και ειναι αυτο απολυτα συνδεδεμενο με τις μετρησεις;ότι είναι επαρκές στις υψηλές συχνότητες
Απλό είναι. Να μπορεί να παίξει τουλάχιστον εντός του ακουστού φάσματος διότι αυτές είναι και οι δυνατότητες ηχογράφησης (στο cd), ήτοι 20Hz-20kHz. Αυτό φυσικά μετριέται και εννοείται ότι ακούγεται.πως μπορουμε να ορισουμε ακουστικα οτι ενα ηχειο ειναι επαρκες στις υψηλες συχνοτητες και ειναι αυτο απολυτα συνδεδεμενο με τις μετρησεις;
Είχα διαβάσει ότι στα αρχικά βήματα του cd, κόβανε απότομα τις συχνότητες πάνω από 20 KHz στην έξοδο με άθλια αποτελέσματα στον ήχο. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν βαθυπερατά ομαλά φίλτρα μέχρι λίγο πριν τη συχνότητα δειγματοληψίας, οπότε βελτιώθηκε το αποτέλεσμα ηχητικά, επειδή άφηναν και συχνότητες πάνω από 20 να περάσουν. Μπήκε στο παιχνίδι και η υπερδειγματοληψία και κατέληξαν να έχουν βαθυπερατά φίλτρα που ξεκινούσαν την αποκοπή στα 20 KHz και η πλήρης αποκοπή ήταν λίγο πριν τα 176 KHz.Απλό είναι. Να μπορεί να παίξει τουλάχιστον εντός του ακουστού φάσματος διότι αυτές είναι και οι δυνατότητες ηχογράφησης (στο cd), ήτοι 20Hz-20kHz. Αυτό φυσικά μετριέται και εννοείται ότι ακούγεται.
...
Το πιατίνι από πού ξεκινά και μέχρι πού φτάνει;Οι αρμονικές, φτάνουν έως... κρατιέστε; ...102,4kHz.
...
Αυτό είναι πολύ σημαντικό: Όντως όσοι ενδιαφέρονται για Analysis στρέφονται πλέον σε μεταχειρισμένο, οι τιμές του καινούργιου είναι τουλάχιστον απίστευτες...δεν παύουν να υπάρχουν αρκετοί φίλοι που μην μπορώντας να αγοράσουν κάποιο καινούργιο Analysis στρέφονται σε μεταχειρισμένα. Και εκεί συνήθως αρχίζει ο γολγοθάς.....
Δεν ξέρω. Δες εδώ στοιχεία για μερικά όργανα καθώς και για τα κύμβαλα που προσεγγίζουν τα πιατίνια.Το πιατίνι από πού ξεκινά και μέχρι πού φτάνει;
Όλο το paper, εδώ.At least one member of each instrument family (strings, woodwinds, brass and percussion) produces energy to 40 kHz or above, and the spectra of some instruments reach this work's measurement limit of 102.4 kHz. Harmonics of muted trumpet extend to 80 kHz; violin and oboe, to above 40 kHz; and a cymbal crash was still strong at 100 kHz.
Μα βλέπεις οτι αυτοαναιρείσαι; Η έκφραση "πολλά ηχεία" είναι "άποψη", δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος. Πόσα πολλά ηχεία δηλαδή; Και πόσα έχουν πουληθεί για να το δούμε στατιστικά το θέμα;Αν κατάλαβες καλά, η διαφωνίες μας δεν είναι θέματα που θα στηριχτούν σε "απόψεις" οπότε μπορεί να βγει άκρη... ...μαζί με το γεγονός ότι πολλά ηχεία πάνε για service
Αγαπητέ Φίλε θα μου επιτρέψεις να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου !Αυτό είναι πολύ σημαντικό: Όντως όσοι ενδιαφέρονται για Analysis στρέφονται πλέον σε μεταχειρισμένο, οι τιμές του καινούργιου είναι τουλάχιστον απίστευτες...
Δεν θεωρώ όμως "Γολγοθά" την επισκευή ενός Omega π.χ., αντίθετα νομίζω πως ένα επισκευασμένο θα χαρίζει για χρόνια ψυχική ευδαιμονία στον ιδιοκτήτη του, συν την απόλαυση της κατοχής ενός ακριβού ηχείου, κάτι σαν ένα μεταχειρισμένο σούπερ-σπορ πανάκριβο αυτοκίνητο.
Μα δεν τα έχω μαζί σου, προς Θεού, κουβέντα κάνουμε!!!Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει που ακριβώς διαφωνούμε και συνεπώς τους λόγους που απευθύνεσαι σε μένα.
Εδώ έχουμε ολοφάνερα παρεξήγηση: ΔΕΝ σε ειρωνεύτηκα, το αντίθετο μάλιστα, αυτό που ένιωσα ήταν σεβασμός απέναντί σου, αφού εσύ έκανες κάτι που εγώ δεν έκανα ποτέ μου! Δεν είχα καμμία απολύτως πρόθεση να ειρωνευτώ, αν βγήκε έτσι το γραπτό κείμενο, ζητώ συγγνώμη.- Όσον αφορά στα audiostatic... προσπαθώ να μην μιλάω με γρίφους ούτε να ειρωνεύομαι κανέναν, (αν και έχω master σε αυτό), οπότε σε παρακαλώ να ακολουθούμε ένα σωστό ύφος.
...