Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Reaction score
1
Δηλαδή έκανες μέτρηση;

...

ειναι τοσο απλο αγαπητε φιλε. διαφορες των 3db ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ

τοσο μυαλο, γνωσεις και εμπειρια χρειαζονται πια?

συνεχισε, θα γραψω κι αλλα απλα τα γραφω ενα-ενα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μόνο ρε Ηλία μην αργείς γιατί θέλω να κάνω κάτι μετρήσεις στο σπίτι το απόγευμα. :114::114:

...

Reaction score
10
ειναι τοσο απλο αγαπητε φιλε. διαφορες των 3db ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ

quote]

Hλια συγγνωμη αλλα αυτο που λες ΔΕΝ γινεται!

Επισης αυτο που εσυ εκλαμβανεις για ψηλες μπορει να ειναι στα 8-9 Κhz! Aφου ειναι εμφανες οτι το ηχειο εχει σοβαρο προβλημα πανω απο τα 10 Khz!

Εχω ακουσει για χρυσα αυτια, αλλα τοσο πολυ?:142:

Σαν τον αλλον που μου λεει, "εχεις μια βυθιση στους 60 κυκλους"!:142:

Reaction score
250
Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Θα μου επιτρέψετε κάποιες παρατηρήσεις :

1) Το γεγονός ότι ένα ηχείο έχει (ή δεν έχει) τσιριχτό-επιθετικό-υπέρ το δέον φωτεινό χαρακτήρα σχετίζεται στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων με φαινόμενα που κατοικοεδρεύουν στην περιοχή των 2500-10000 Hz.Δεν σχετίζεται συνήθως με κάποιο μικρό ή μεγάλο roll-off πάνω από τους 13000 κύκλους.

Υπάρχουν ηχεία που είναι flat μέχρι και πάνω από τους 20000Hz και άλλα που έχουν και πάνω από +3db στους 20 χιλιόκυκλους. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι τα ηχεία αυτά έχουν καλύτερη συμπεριφορά σε αυτό που εμείς αναφέρουμε σαν ποιοτική αναπαραγωγή πρίμων.

Μπορεί ένα ηχείο να έχει roll off πάνω από τα 10000Hz και να δίνει αίσθηση καλύτερης λεπτομέρειας,φυσικότητας ,"αέρα" και ρεαλιστικής αίσθησης των οργάνων που "δραστηριοποιούνται στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων (από ένα που δεν παρουσιάζει ανάλογο roll off)!!!

Και μην ξεχνάτε ότι τα πρίμα είναι μια εκτεταμένη περιοχή συχνοτήτων που ξεκινάει από πολύ "χαμηλά"....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Το γεγονός ότι ένα ηχείο έχει (ή δεν έχει) τσιριχτό-επιθετικό-υπέρ το δέον φωτεινό χαρακτήρα σχετίζεται στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων με φαινόμενα που κατοικοεδρεύουν στην περιοχή των 2500-10000 Hz.Δεν σχετίζεται συνήθως με κάποιο μικρό ή μεγάλο roll-off πάνω από τους 13000 κύκλους.
Εμ αυτό είπα στα παιδιά όταν αναφέρθηκε ότι σε κάποια ακρόαση κατηγορήθηκε το ηχείο ότι τσιρίζει. Μπορεί να μην πηγαίνει ψιλά και κάλλιστα να τσιρίζει ή να μην τσιρίζει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι επαρκές στις υψηλές συχνότητες αν έχει τέτοιο roll off.

...

Reaction score
8
ότι είναι επαρκές στις υψηλές συχνότητες
πως μπορουμε να ορισουμε ακουστικα οτι ενα ηχειο ειναι επαρκες στις υψηλες συχνοτητες και ειναι αυτο απολυτα συνδεδεμενο με τις μετρησεις;

Θυμαμαι μαλιστα καποια εποχη, την δεκαετια του '80 αν θυμαμαι καλα, που ολοι οι κατασκευαστες προσπαθουσαν να φτιαξουν ηχεια και μηχανηματα με τελειες μετρησεις, πραγμα ομως που περιεργως δεν ανταποκρινοταν σε ηχητικη ανωτεροτητα σε σχεση με αλλες υλοποιησεις με μετριες μετρησεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εδώ τα πράγματα φαίνονται καλύτερα Βασίλη. Προσοχή όμως, αυτά αφορούν τις θεμελιώδεις συχνότητες. Οι αρμονικές, φτάνουν έως... κρατιέστε;

...102,4kHz :111:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
πως μπορουμε να ορισουμε ακουστικα οτι ενα ηχειο ειναι επαρκες στις υψηλες συχνοτητες και ειναι αυτο απολυτα συνδεδεμενο με τις μετρησεις;
Απλό είναι. Να μπορεί να παίξει τουλάχιστον εντός του ακουστού φάσματος διότι αυτές είναι και οι δυνατότητες ηχογράφησης (στο cd), ήτοι 20Hz-20kHz. Αυτό φυσικά μετριέται και εννοείται ότι ακούγεται.

...

Reaction score
250
Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

2) Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κ.Κωνσταντίνου εκφράζει την πικρία του σε σχέση με γεγονότα και ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τον κ. Χάρτζη.Ο κ. Χάρτζης είναι φυσικό να μην γνωρίζει τι έγινε τον καιρό που ο "συγχωρεμένος" Δημήτρης Ζαΐμης ξεκινούσε τις σχετικές δραστηριότητες . Αν βαρύνεται ο κ.Χάρτζης με κάτι επιλήψιμο (επαναλαμβάνω αν βαρύνεται) τότε αυτό δεν σχετίζεται με τον κ.Κων/νου.

3) Οι αναφορές του Κων/νου σε άστοχες κατασκευαστικές-σχεδιαστικές επιλογές και την αναξιοπιστία σχετίζονται με τις παλαιότερες version των ηχείων.Αν όμως οι ίδιες επιλογές ακολουθούνται μέχρι και σήμερα τότε το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Για παράδειγμα κάποια στιγμή η εταιρία για να αντιμετωπίσει-μεταθέσει στον χρόνο το πρόβλημα του 'βουλκανισμού" του φυσικού καουτσούκ χρησιμοποίησε spray ειδικής σιλικόνης.

Θα ήταν χρήσιμο να μας πει κάποια έγκυρη πηγή τα εξής:
α) Τι αναρτήσεις χρησιμοποιεί σήμερα;
β) Πως αφαιρείται το ανεπιθύμητο υλικό από τις μπασομεμβράνες;
Μηχανικά,φωτοχημικά ή κάπως αλλιώς;
γ) Τι ουσιαστικές διαφορές υπάρχουν στην τωρινή παραγωγή και αφορούν στο πλαίσιο φορέα-ξυλοκατασκευή σε σχέση με το παρελθόν;
δ) Τι γενικότερες διαφορές υπάρχουν στα σημερινά ηχεία;

Η κουβέντα έχει τεράστια σημασία γιατί ακόμη και αν έχουν λυθεί κάποια προβλήματα σήμερα δεν παύουν να υπάρχουν αρκετοί φίλοι που μην μπορώντας να αγοράσουν κάποιο καινούργιο Analysis στρέφονται σε μεταχειρισμένα. Και εκεί συνήθως αρχίζει ο γολγοθάς.....

Reaction score
11.773
Απλό είναι. Να μπορεί να παίξει τουλάχιστον εντός του ακουστού φάσματος διότι αυτές είναι και οι δυνατότητες ηχογράφησης (στο cd), ήτοι 20Hz-20kHz. Αυτό φυσικά μετριέται και εννοείται ότι ακούγεται.

...
Είχα διαβάσει ότι στα αρχικά βήματα του cd, κόβανε απότομα τις συχνότητες πάνω από 20 KHz στην έξοδο με άθλια αποτελέσματα στον ήχο. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν βαθυπερατά ομαλά φίλτρα μέχρι λίγο πριν τη συχνότητα δειγματοληψίας, οπότε βελτιώθηκε το αποτέλεσμα ηχητικά, επειδή άφηναν και συχνότητες πάνω από 20 να περάσουν. Μπήκε στο παιχνίδι και η υπερδειγματοληψία και κατέληξαν να έχουν βαθυπερατά φίλτρα που ξεκινούσαν την αποκοπή στα 20 KHz και η πλήρης αποκοπή ήταν λίγο πριν τα 176 KHz.
Αλλού διάβασα ότι ναι μεν δεν ακούς τις υψηλές, πάνω από 16-20 KHz, αλλά ακούς την επίδρασή τους στις πιο χαμηλές. Για παράδειγμα βάλε μια γεννήτρια ακουστικού σήματος να παράγει ημήτονο 13 KHz και τριγωνικό 13 KHz. Η διαφορά οφείλεται στις υψηλότερες αρμονικές. Δεν τις ακούς, αλλά ακούς την επίδρασή τους στις ακουστές συχνότητες.
Σχόλια παρακαλώ και συμπληρώστε/διορθώστε με αν έχω κάνει κάποιο λάθος/παράλειψη.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

δεν παύουν να υπάρχουν αρκετοί φίλοι που μην μπορώντας να αγοράσουν κάποιο καινούργιο Analysis στρέφονται σε μεταχειρισμένα. Και εκεί συνήθως αρχίζει ο γολγοθάς.....
Αυτό είναι πολύ σημαντικό: Όντως όσοι ενδιαφέρονται για Analysis στρέφονται πλέον σε μεταχειρισμένο, οι τιμές του καινούργιου είναι τουλάχιστον απίστευτες...
Δεν θεωρώ όμως "Γολγοθά" την επισκευή ενός Omega π.χ., αντίθετα νομίζω πως ένα επισκευασμένο θα χαρίζει για χρόνια ψυχική ευδαιμονία στον ιδιοκτήτη του, συν την απόλαυση της κατοχής ενός ακριβού ηχείου, κάτι σαν ένα μεταχειρισμένο σούπερ-σπορ πανάκριβο αυτοκίνητο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το πιατίνι από πού ξεκινά και μέχρι πού φτάνει;
Δεν ξέρω. Δες εδώ στοιχεία για μερικά όργανα καθώς και για τα κύμβαλα που προσεγγίζουν τα πιατίνια.

At least one member of each instrument family (strings, woodwinds, brass and percussion) produces energy to 40 kHz or above, and the spectra of some instruments reach this work's measurement limit of 102.4 kHz. Harmonics of muted trumpet extend to 80 kHz; violin and oboe, to above 40 kHz; and a cymbal crash was still strong at 100 kHz.
Όλο το paper, εδώ.

...

Reaction score
1
Αν κατάλαβες καλά, η διαφωνίες μας δεν είναι θέματα που θα στηριχτούν σε "απόψεις" οπότε μπορεί να βγει άκρη... ...μαζί με το γεγονός ότι πολλά ηχεία πάνε για service
Μα βλέπεις οτι αυτοαναιρείσαι; Η έκφραση "πολλά ηχεία" είναι "άποψη", δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος. Πόσα πολλά ηχεία δηλαδή; Και πόσα έχουν πουληθεί για να το δούμε στατιστικά το θέμα;
Συν το οτι μιλάμε για ηχεία κάποιων ετών, δεν ξέρω πόσων.

Όμως καλύτερα ας λήξει εδώ το συγκεκριμένο κομμάτι της κουβέντας, δε νομίζω πως έχει και κάποια ιδιαίτερη σημασία τελικά.

Κι όσο για τις μετρήσεις στο audiostatic, τότε φίλε ειλικρινά σου βγάζω το καπέλλο αφού το μέτρησες, και το βουλώνω! :129:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Να σου πω ένα μετρήσιμο μέγεθος; Μάλλον το 90% όσων παρακολουθούν το θέμα και έχουν Analysis είχαν κάποτε και από ένα πρόβλημα και δεν πήγαν στην εταιρεία κατασκευής. Σου κάνει ως μέγεθος; Και για να σου πω το άλλο το κορυφαίο: Κάποιοι προχθές έγραψαν εδώ, ότι τρίζει ακόμη και το ηχείο που έχει ο Τάσος ο Χάρτζης στο σπίτι του. Μα είναι δυνατόν να σφυράτε κλέφτικα;

Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει που ακριβώς διαφωνούμε και συνεπώς τους λόγους που απευθύνεσαι σε μένα. Στο ότι κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για το καλύτερο ηχείο στον κόσμο ενώ εγώ είμαι πιο συγκρατημένος ή στο ότι τα ηχεία (τα παλιά από ότι φαίνεται) έχουν κατασκευαστικά προβλήματα, κάτι που αποδεικνύεται σιγά σιγά με την κουβέντα; Τι είναι προτιμότερο να πείσουμε την εταιρεία να ασχοληθεί με το πρόβλημα ή να κλείσουμε τα μάτια και να πούμε "δεν πάει στο διάολο, ας μην αναφέρουμε ότι έχουν πρόβλημα τα ηχεία μας και μας κοροϊδεύουν"; Αν είχα εγώ τα ηχεία, θα είχα ήδη βγει στις εφημερίδες. Θα μάζευα και άλλους και θα έκανα διαδήλωση. Και τέλος πάντων, εκτός από τους παρευρισκόμενους, διαβάζουν το θέμα και άλλοι που έχουν ανάγκη από αυτήν την πληροφορία. Αφήστε το κουβάρι να ξετυλιχθεί. Μην επιμένετε απλά στο ότι είναι ένα πολύ καλό ηχείο και προχθές που το άκουσαν οι φίλοι σας, είπανε τα καλύτερα και δεν σηκώνετε και μύγα στο σπαθί σας. Δεν είπε κανείς ότι είναι κακό το ηχείο. Αυτές οι εμμονές δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

- Όσον αφορά στα audiostatic... προσπαθώ να μην μιλάω με γρίφους ούτε να ειρωνεύομαι κανέναν, (αν και έχω master σε αυτό), οπότε σε παρακαλώ να ακολουθούμε ένα σωστό ύφος.

...

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Αυτό είναι πολύ σημαντικό: Όντως όσοι ενδιαφέρονται για Analysis στρέφονται πλέον σε μεταχειρισμένο, οι τιμές του καινούργιου είναι τουλάχιστον απίστευτες...
Δεν θεωρώ όμως "Γολγοθά" την επισκευή ενός Omega π.χ., αντίθετα νομίζω πως ένα επισκευασμένο θα χαρίζει για χρόνια ψυχική ευδαιμονία στον ιδιοκτήτη του, συν την απόλαυση της κατοχής ενός ακριβού ηχείου, κάτι σαν ένα μεταχειρισμένο σούπερ-σπορ πανάκριβο αυτοκίνητο.
Αγαπητέ Φίλε θα μου επιτρέψεις να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου !

1) Γνωρίζω επτά (7) !!! πρόσφατες περιπτώσεις που έχουν εξελιχθεί όντως σε γολγοθά!
2) Δεν θα μιλήσω για μη πρόσφατες γιατί θα "χάσουμε την μπάλα".
3) Η παρομοίωση με τα μεταχειρισμένα σούπερ-σπορ πανάκριβα αυτοκίνητα απόλυτα εύστοχη αλλά μάλλον καταδεικνύει το αντίθετο από αυτό που εννοείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα
μια πρόσφατη εκπομπή του top Gear. Οι τρεις παρουσιαστές αγόρασαν τρεις μεταχειρισμένες Ferrari, Lamborgini , Maserati αντίστοιχα .Σκοπός να διαπιστώσουν αν το όνειρο απόκτησης ενός τέτοιου αυτοκινήτου μπορούσε να υλοποιηθεί έστω και με συμβιβασμούς.
Τελικά το όνειρο εξελίχτηκε σε εφιάλτη. Τεράστια κωμικοτραγικά προβλήματα αξιοπιστίας, χρηστικότητας,λειτουργικότητας που δεν είχαν τέλος...

Reaction score
1
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει που ακριβώς διαφωνούμε και συνεπώς τους λόγους που απευθύνεσαι σε μένα.
Μα δεν τα έχω μαζί σου, προς Θεού, κουβέντα κάνουμε!!!

- Όσον αφορά στα audiostatic... προσπαθώ να μην μιλάω με γρίφους ούτε να ειρωνεύομαι κανέναν, (αν και έχω master σε αυτό), οπότε σε παρακαλώ να ακολουθούμε ένα σωστό ύφος.
...
Εδώ έχουμε ολοφάνερα παρεξήγηση: ΔΕΝ σε ειρωνεύτηκα, το αντίθετο μάλιστα, αυτό που ένιωσα ήταν σεβασμός απέναντί σου, αφού εσύ έκανες κάτι που εγώ δεν έκανα ποτέ μου! Δεν είχα καμμία απολύτως πρόθεση να ειρωνευτώ, αν βγήκε έτσι το γραπτό κείμενο, ζητώ συγγνώμη.

Ο Ηλίας με γνωρίζει προσωπικά, μπορεί να σου μιλήσει για μένα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.969
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas