Καρτελ...DVD!!!

Reaction score
1.846
Απάντηση: Καρτελ...DVD!!!

Καθόλου καλά δεν τα λέει. Το dvd, με αυτή την τιμή πώλησης (~30 ευρώ), είναι τελειωμένο. Με ελιγμό, οι εγωίστριες εταιρίες διανομής, που δεν δέχονται να ρίξουν τις τελικές τιμές παρά το μεγάλο περιθώριο που έχουν, βρήκαν μέθοδο για εισπράξεις.
Φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους βιντεοκλαμπάδες, όπως δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους στη Siemens. Όχι όμως ότι υπάρχει συνωμοσία εναντίον τους. :601:

Reaction score
164
Δυστυχώς οι βιντεοκλαμπάδες πληρώνουν δύο ειδών αμαρτίες:
-Των εταιριών διανομής και των εφημεριδάδων που προτιμούν να πουλάνε τις φυλλάδες τους ως περιτύλιγμα των DVD και συνοδευτικό δοαφημιστικών.
-Τις δικές τους αμαρτίες. Επί χρόνια, όταν τα video club άνθιζαν, και αντίγραφα πουλούσαν, και κονσόλες έσπαγαν, και πειρατικά παιχνίδια πούλαγαν, και αντεγραμμένα νοίκιαζαν, και πριν την κυκλοφορία έφερναν απ' έξω αντίγραφα, και κασέτες μουσικές έγραφαν, και ό,τι παράνομο μπορούσαν έκαναν. Όχι όλοι βέβαια, αλλά ο κλάδος γενικότερα ήταν μέσα στις κόπιες.
Ε, ο τροχός γύρισε, και ήρθε η ώρα να το λουστούν. Τότε παρανομούσαν και την πλήρωναν οι διανομείς, τώρα παρανομούν οι χρήστες και την πληρώνουν αυτοί.

Reaction score
0
Τη νοοτροπία της κόπιας την καλλιέργησαν τα ίδια τα video-club δυστυχώς όπως ακριβώς το περιγράφει ο Unforgiven. Γι' αυτό τώρα το γυρνάνε στα TV box-sets και τα παιχνίδια (που αντιγράφονται/κατεβαίνουν κι αυτά αλλά λιγότερο εύκολα) για να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Κρίμα μεν, αλλά είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που δε βολεύει τους περισσότερους καταναλωτές και γι' αυτό πεθαίνει - το έχουμε ξανασυζητήσει κάποτε.

Reaction score
0
Μαλλον δεν διαβασετε καλα αυτα που γραφει, γιατι αν κρινω απο τις αποντησεις σας, ειναι εκτος θεματος! Τι λεει? τι απαντατε?

Reaction score
0
Μαλλον δεν διαβασετε καλα αυτα που γραφει, γιατι αν κρινω απο τις αποντησεις σας, ειναι εκτος θεματος! Τι λεει? τι απαντατε?
Πόσα μέλη ενός audio/video forum πιστεύεις ότι περιμένουν π.χ. το Πρώτο Θέμα να δώσει το DVD της ταινιας που θέλουν να δουν;

Δεύτερον, τα λίγα DVD εφημερίδων που έχω δει ήταν όλα με κάκιστη και πετσοκομμένη εικόνα. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτό πρόσφατα και όπως λέει το κείμενο γιατί έχω πάψει να ασχολούμαι.

Τρίτον, μέλος με 3 ποστ και όλα για το ίδιο θέμα να μας τη λέει πάει πολύ...

Reaction score
0
σε χαλαει που σου την λεω? δεν πειραζει ξυδακι! Αλλα αν σε ενδιαφερουν μονο τα 3 post και η ποιοτητα των DVD, δεν εχω τιποτα να σου πω παραπανω, απαντας στον εαυτο σου! Εγω κραταω τα 15000 στοματα, που πιθανων να πεινασουν, και εσυ κρατα την ποιοτητα των DVD!!

Reaction score
0
σε χαλαει που σου την λεω? δεν πειραζει ξυδακι! Αλλα αν σε ενδιαφερουν μονο τα 3 post και η ποιοτητα των DVD, δεν εχω τιποτα να σου πω παραπανω, απαντας στον εαυτο σου! Εγω κραταω τα 15000 στοματα, που πιθανων να πεινασουν, και εσυ κρατα την ποιοτητα των DVD!!
Καλά, ό,τι πεις... :121:

Reaction score
1.846
Απάντηση: Re: Καρτελ...DVD!!!

Τι λέει, εσύ ποιο απ' όλα θεωρείς το σημαντικότερο;

Reaction score
1.846
Απάντηση: Καρτελ...DVD!!!

το "15000",
μαλλον δεν το ειδα μονο εγω: http://media.yooblog.gr/
Σ' αυτό έχεις ήδη πάρει γνώμη:
... Φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους βιντεοκλαμπάδες, όπως δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους στη Siemens. Όχι όμως ότι υπάρχει συνωμοσία εναντίον τους. :601:
άλλο αν δεν σε καλύπτει. Αντί όμως να βάλεις δίπλα τη δική σου, έγραψες πως δεν διαβάσαμε καλά το κείμενο ... :108:
Άσε τα links και πιάσε το πληκτρολόγιο.

Reaction score
1
Αυτό που λέμε για τα 4-5 ποστ έχει την εξής αλήθεια. Σκοπός ύπαρξής σου σε τούτο το Forum είναι συγκεκριμένος, με συγκεκριμένο στόχο και θέλεις απλά κάπου να μας πείσεις. Δεν είσαι αντικειμενικός εξ'ορισμού.

Επι του θέματος. Δυστυχώς ή ευτυχώς κάποια επαγγελματα με τον καιρό σβήνουν, κάποια ανθίζουν και η ζωή συνεχίζεται. Αυτό που ενοικιάζαμε απο κάποιον 1.5ευρώ πλέον κυκλοφορεί σχεδόν ελεύθερα. Τι να κάνουμε, να τους απαγορεύσουμε όλους ή να τους το επιτρέψουμε και να κόψουμε μια τιμητική σύνταξη σε όλους τους εργαζομένους στο v.club? Και εγώ στενοχωριέμαι, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι γιαυτό. Αν αυτό που προσφέρεις πλέον δεν έχει ζήτηση ή προσφέρεται απο κάπου αλλού πιο φθηνά και πιο βολικά, τι να πείς και τι να κάνεις.

Τα βιντεοκλαμπ νομίσαν ότι είχαν βρεί την κότα με τα χρυσά αυγά (όπως και στο τέλος της δεκαετίας του 80...) και ξαναέκλεισαν. Μετά θυμάμαι βάζαν αμίγκες και (10 χρονών τότε) πήγαινα να παίξω. Απατεώνες, τίποτα δεν έπαιζε, πέρναγε η μισή ώρα προσπαθώντας να φορτώσει...

Παλιά υπήρχαν τα coin-op (είχαμε τέτοια οικογενιακώς...) απαγορεύτηκαν δια νόμου σε πληροφορώ. Αλλά και έτσι να μην ήταν με την εξέλιξη, τους υπολογιστές, της παιχνιδομηχανές δεν ξέρω τι τύχη θα είχαν.

Reaction score
0
εγω δεν προσπαθω να πεισω κανενα, αλλα δεν μπορω ομως να κανω τα στραβα ματια σε μια ιστορια που πλουτιζει τους πλουσιοτερους! Ναι, η αγορα μεταλασετε και εξελισετε, αλλα αυτο να γινεται με κανονες και οχι με ανωμαλη ανακαταταξη πραγματων και θεσεων. Εξ'ορισμου ενα επαγγελμα κορεζετε οταν υπαρχει υπερπληθωρα προσφαρας, δηλαδη οταν η προσφορα ξεπερνα την ζητηση, σε αυτη την περιπτωση ομως δεν ισχυει κατι τετοιο οταν ενας τριτος παραγωντας αθεμητα και παρανομα ελισετε μεσα σε μια αγορα προς οφελος του ενος και οχι του συνολου.

VG

Reaction score
0
tasmanos δεν μιλαμε για πλουτισμο,τα ΜΜΕ ειναι εξ'ορισμου ζημιογονα,τα λεφτα βγαινουν απο τους εκβιασμους και την διαπλοκή, και οχι απο τα...dvd.
Απλα ετσι κρατανε (προσωρινα) λιγο πιο υψηλα τα ελαχιστα νομιμα εσοδα τους,ερχεται η ωρα που και στον κλαδο των εφημεριδων θα δεις συρρυκνωση οσες προσφορες και να βαλουν

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Καρτελ...DVD!!!

εγω δεν προσπαθω να πεισω κανενα, αλλα δεν μπορω ομως να κανω τα στραβα ματια σε μια ιστορια που πλουτιζει τους πλουσιοτερους! Ναι, η αγορα μεταλασετε και εξελισετε, αλλα αυτο να γινεται με κανονες και οχι με ανωμαλη ανακαταταξη πραγματων και θεσεων. Εξ'ορισμου ενα επαγγελμα κορεζετε οταν υπαρχει υπερπληθωρα προσφαρας, δηλαδη οταν η προσφορα ξεπερνα την ζητηση, σε αυτη την περιπτωση ομως δεν ισχυει κατι τετοιο οταν ενας τριτος παραγωντας αθεμητα και παρανομα ελισετε μεσα σε μια αγορα προς οφελος του ενος και οχι του συνολου.

Αρχικά, να σε καλωσορίσω στο AVsite :107:

Συνεχίζοντας θα ήθελα απλά να σου αναφέρω πως η κοινωνία μας δεν είναι δίκαιη σε οτιδήποτε. Ισχύει ο νόμος της ζούγκλας και τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, δυστυχώς.
Ελπίζω μόνο πως κάποια στιγμή τα μεγάλα ζώα θα χορτάσουν (ή ακόμα καλύτερα θα σκάσουν από το πολύ φαγητό) και θα την γλυτώσουμε.......

Αν έχεις DVDclub πάντως, με σταθερό πελατολόγιο και αρκετά χρόνια στην αγορά, θα εξακολουθείς να βγάζεις τα προς το ζειν.
Αλλά σίγουρα η περίοδος των «παχουλών» αγελάδων πέρασε ανεπιστρεπτί

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.298
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale