WD TV HD: Δοκιμές για το καινούργιο firmware (1.01.01)

Reaction score
0
Από σήμερα είμαι και εγώ κάτοχος ενος HD-TV. Tα πρώτα συμπερασματά μου με το νέο Firmware και πάντα σε σύγκριση με το PC που έχω. Οι υπότιτλοι σωστει εκτος του τονισμένου κεφαλαίου Α.
Δεν μπόρεσα να παίξω συνεχόμενα Video clips με υψηλη ανάλυση.
Εκείνο όμως που με ενόχλησε είναι το μέγεθος του κάδρο σε MKV αρχεία. Αφηνε μαύρες μπάρες πάνω και κάτω.
Εκανα αυτό που είπε ο φίλος furious99 κσι όντως γέμισε η οθόνη ( Sony 32 ) αλλά με λίγο ξεχιλομένο κάδρο. Πάντως πολύ καλλίτερα. Εκείνο που πρόσεξα είναι ότι αμα διακόψεις την ταινεία και ξαναξεκοινησεις από εκει που δεκοψες χάνει την ρύθμιση του παραθύρου. Πιστεύω ότι εάν από κάποιον που ξέρει καλά Αγγλικά αναφερθουν αυτά τα προβληματάκια στη WD στο επόμενο Firmware θα είναι τέλειο το μηχανάκι.

Reaction score
19
Εκείνο όμως που με ενόχλησε είναι το μέγεθος του κάδρο σε MKV αρχεία. Αφηνε μαύρες μπάρες πάνω και κάτω.
Άμα η ταινία είναι γυρισμένη σε μικρότερο κάδρο από την τηλεόραση σου πώς να μη δείξει μπάρες δηλαδή;
Μπορείς να κάνεις zoom (και να χάσεις εικόνα από δεξιά-αριστερά) ή να το ξεχειλώσεις (και να δείχνει χάλια).

pali edo na zito voithia! exei tyxei se kapoion na min vgazei ixo h optical?
Μάνο κάνε κάτι με τα ελληνικά σου :126: Χρόνια σου πολλά κι όλας!

Μήπως ο ήχος που βγάζει δεν τον υποστηρίζει ο ενισχυτής σου;

Reaction score
0
καλησπερα και χρονια καλά.
Ολα καλα με το WD το μονο προβλημα ειναι με 2 αρχεια mkv 720p οπου στο ενα μου δειχνει υποτιτλους και ηχο (το μπανγκογκ με τον Γκειτζ) αλλα οχι εικονα! Το δευτερο δε το παιζει καθολου (la momme 720p) Tα δοκιμασα και στο ποπκορν το ιδιο πραμα! καμια ιδεα?
Σημειωτεον οτι το μπανκογκ το παιζει ο gomplayer στο laptop. Mηπως ειναι θεμα codecs?

Reaction score
19
Στο pc παίζουν κανονικά; Θα'χεις πέσει στην περίπτωση "περίεργων"/απαιτητικών mkv και δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι...

Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους, μπορει καποιος να ποσταρει καποιο Link που να αφορα video-demo
σε format 1080p/24 ετσι ωστε να κανω μια δοκιμη κι εγω με το WD TV ?

Εχω μια SAMSUNG FHD που υποτιθεται οτι υποστηριζει 1080p/24

Εχω κατεβασει αρκετα demo-promos videos σχεδον απο ολες τις γνωστες μαρκες LCD TVs.
Καποια τα εχω σβησει αλλα μεταξυ αυτων σιγουρα θα ειχα δοκιμασει και 1080p/24, απλα ηταν πολλα και δεν θυμαμαι...
Παντως ολα επαιξαν απιστευτα σταθερα και με φοβερη smooth κινηση..

Προσεξτε κατι πολυ σημαντικο !!

Ολα τα videos που δοκιμασα στη SAMSUNG απο το WD TV, ηταν μεσω HDMI ver 1.3a

..Κι ενω ειχα αρχικα HDMI ver 1.2, οταν αγορασα το 1.3a και το συνδεσα με την TV μετα απο λιγο διαστημα, εκει που εψαχνα τις επιλογες της TV βλεπω το εξης ωραιο κουφο..
Στα detail settings που εχει η TV μου εχει ενεργοποιηθει η επιλογη xvYCC.
Για οσους το εχουν ψαξει το θεμα θα πρεπει να γνωριζουν οτι το xvYCC ειναι πολυ καλυτερο απο το DEEP COLOR (διαβαστε λιγο το παρακατω)

Q: What is the difference between “Deep Color” and “xvYCC?”
A: Deep Color increases the number of available colors within the boundaries defined by the RGB or YCbCr color space, while xvYCC expands the available range (limits) to allow the display of colors that meet and exceed what human eyes can recognize.

Συνεπως το HDMI ver 1.3, κουβαλαει σαφως μεγαλυτερη πληροφορια σε δεδομενα τα οποια μεταφερονται ψηφιακα στην TV.

Στο AVS Forum διαβασα για εναν τυπο ο οποιος εχει TV SAMSUNG και ειχε προβλημα με τα 24Hz, του εκανε σπασιματα κ.τ.λ.
Ειχε λοιπον ξεσηκωσει καθε τεχνικο της SAMSUNG με αποτελεσμα να πηγαινουν σπιτι του και να του κανουν upgrade,reset και οτι αλλο ελεγχο μπορουσαν....τιποτα ομως δεν ειχε λυθει..
Στελνει γραμμα στην SAMSUNG με το προβλημα του και βεβαια του απαντησαν ευγενικα κι ωραια οτι θα δωσουν ιδιαιτερη προσοχη προκειμενου να λυσουν το προβλημα..
Τελικα κι ενω περιμενε για επιλυση, μια μερα σκεφτεται να παει να αγορασει ενα καλωδιο HDMI ver 1.3
Το συνδεσε στην TV και του λυθηκαν ολα τα προβληματα !!

Δεν το επινοησα, αληθεια το εχω διαβασει και αφορα περιπου 16 σελιδες post
Ισως καποιοι να το ξερετε...

Περιμενω για Link με 1080/24p....

Thanks !
Φιλε και εγω εχω μια Samsung Foul HD, αλλα δεν ξερω αν υποστηρίζει 1080 24hz. Πως μπορω να το καταλάβω? Αυτό που κατάλαβα βεβαια ηταν οτι στο συγκεκριμενο demo με τις αλπεις τρεμει σε καποια σημεια. Επίσης δεν ξερω τι διαφορά θα πρεπει να εχει το 24 Ηz από το 60, 50 και άλλα. To ΗDMI 1.3 πρεπει να ειναι το καλώδιο ή η Tv ή και στα 2?
To μοντελο της TV μου einai to LE40M86B.

Reaction score
0
Άμα η ταινία είναι γυρισμένη σε μικρότερο κάδρο από την τηλεόραση σου πώς να μη δείξει μπάρες δηλαδή;
Μπορείς να κάνεις zoom (και να χάσεις εικόνα από δεξιά-αριστερά) ή να το ξεχειλώσεις (και να δείχνει χάλια).

Οκ, τα ελληνικα ειναι πλεον ενταξει, sorry για την ταλαιπωρια.Ο ενισχυτης υποστηριζει αμφοτερα DD,DTS αλλα δεν μου βγαζει κανενα απο τα δυο. Ασε που ας μην κοροιδευομαστε η εικονα με ολα αυτα τα προβληματα(σπασιματα,σκιες,περιγραμματα)απεχει πολυ απ το να χαρακτηριστει αποδεκτη.Αν κατσεις και αναλογιστεις το κοστος (εγω το πηρα 99)σε σχεση με ολα αυτα που εχουν αναφερθει απο ολους εως τωρα,μονο καλη αγορα δεν μπορεις να το χαρακτηρισεις .

Reaction score
0
Στο pc παίζουν κανονικά; Θα'χεις πέσει στην περίπτωση "περίεργων"/απαιτητικών mkv και δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι...
το ενα αρχειο παιζει στο pc το αλλο καθολου , μου ζηταει codecs o gomplayer που δεν τα βρισκει ποτε

Reaction score
0
το ενα αρχειο παιζει στο pc το αλλο καθολου , μου ζηταει codecs o gomplayer που δεν τα βρισκει ποτε
Ενταξει, δεν ειναι δυνατον να εχουμε την απαιτηση την δουλεια που κανει ενα μηχανακι των 1000 να κανει ενα των 99,αλλα απο κει και περα δεν ειναι καθολου ανταγωνιστικο απεναντι στα ΝΜΤ (βλεπε e-great 215 ,HDX-1000 195).Μακαρι να βγει γρηγορα μια αναβαθμιση που να μου κλεισει το στομα γιατι εγω δεν εχω την ευχερια''να το κανω δωρο''.:105:

Reaction score
0
Παιδιά χρόνια πολλά, εύχομαι σε καθένα από εσάς ευτυχία, υγεία και επιτυχία σε όποιο τομέα και αν ασχολείται.

Στο θέμα μας τώρα. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις από το μηχανάκι αυτό, μόνο να δείχνει σωστά τους υπότιτλους πράγμα στο οποίο παρότι αναβαθμίστηκε ακόμα υστερεί. Πρώτο η απεικόνιση σε μερικά γράμματα είναι περίεργη (ουρίτσες στο "δ" π.χ.), δεύτερο όταν υπάρχει Α κεφαλαίο τονισμένο (Ά δηλαδή) δεν εμφανίζεται καθόλου και τρίτο το μέγεθος των υποτίτλων ακόμα και στο "40" δεν με ικανοποιεί-θα τους ήθελα μεγαλύτερους.
Μήπως είναι δυνατόν τα παιδιά που επικοινωνούν με το support της WD να τους θέσουν αυτά τα προβλήματα??

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ για την απάντηση και Χρονια Πολλα. Πόσο πρέπει να είναι το καδρο για να ποιάνει σωστα όλη την οθόνη;
Επίσης παρατηρησα σπασιματα στον ηχο σε MKV και DTS.

Reaction score
0
Φιλε και εγω εχω μια Samsung Foul HD, αλλα δεν ξερω αν υποστηρίζει 1080 24hz. Πως μπορω να το καταλάβω? Αυτό που κατάλαβα βεβαια ηταν οτι στο συγκεκριμενο demo με τις αλπεις τρεμει σε καποια σημεια. Επίσης δεν ξερω τι διαφορά θα πρεπει να εχει το 24 Ηz από το 60, 50 και άλλα. To ΗDMI 1.3 πρεπει να ειναι το καλώδιο ή η Tv ή και στα 2?
To μοντελο της TV μου einai to LE40M86B.

Το video με τις Αλπεις κι εμενα μου εκανε σπασιματα.
Το ειδα με λεπτομερεια, σκεπτομενος οτι μπορει να απαιτειται μεγαλο bitrate, μηπως ειναι αυτος ο λογος που τρεμει.
Αλλα τελικα επεσα εξω, γιατι παρακατω σε αλλες σκηνες και πιο συγκεκριμενα οταν η καμερα περιστρεφεται γυρω απο τα βουνα και ταυτοχρονα ζουμαρει, εκει επαιξε τελεια ! και σιγουρα εκει απαιτειται μεγαλυτερη επεξεργαστικη ισχυη !

Δεν ξερω τι να πω, αν δηλαδη φταιει το firmware του WDTV ή εαν φταιει το video. Εδω ειναι ενα link που εχει demo με video της microsoft, οπου αν διαβασετε εχουνε γινει στα 24Hz για super ποιοτητα ! Κατεβαστε καποια στα 1080p και καντε δοκιμες..http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx

Τωρα οσον αφορα τα 24, 50, 60
Για να δουμε ενα video με σωστη κινηση στο WDTV θα πρεπει..

Εαν το video ειναι 25fps τοτε επιλεγουμε τα 50Hz.

Εαν το video ειναι 29,97fps (δηλαδη 30fps) τοτε επιλεγουμε τα 60Hz.

Εαν το video ειναι 24fps (Cinema) τοτε επιλεγουμε τα 24Hz, για τις TV που δεν υποστηριζουν τα 24Hz δεν θα γινει αποδεκτη αυτη η επιλογη ή ακομα και αν γινει αποδεκτη θα βλεπετε σπασιματα στην κινηση, ειτε επιλεξετε 50Hz ή 60Hz. Αυτο που δεν ξερω ειναι οτι επειδη η TV που εχω υποστηριζει 24Hz, μηπως μεσω του HDMI 1.3 αντιλαμβανεται οτι μπορει να το κανει και γι αυτο το WDTV μου δινει τη δυνατοτητα της επιλογης 24Hz.
Δεν ξερω εαν σε τηλεορασεις που δεν υποστηριζουν 24Hz, το WDTV εμφανιζει ή κρυβει αυτη την επιλογη..πρεπει να το τσεκαρετε !

Παντως επιλεγοντας τα 24Hz στο WDTV, εαν πατησω το info στη samsung μου εμφανιζει ενα tab επανω αριστερα που γραφει..1920x1080@24Hz

Τωρα οσον αφορα την ποιοτητα της εικονας και την κινηση..
Ενταξει, εχω τσεκαρει πολλα HD video αλλα αλλαζοντας σε 1920x1080@24Hz και συμφωνα με αυτο που ειδα με τα ματια μου ειναι οτι εχει απιστευτη ευκρινεια και η κινηση ειναι smooth χωρις πιχελαρισματα, εχει τελικα μεγαλη διαφορα απο τα 50Hz, 60Hz.

Εαν τελικα μπορουσε να παιξει και χωρις τρεμουλιασμα θα ηταν ιδανικο.
Καλο θα ηταν να το στειλουμε με email στην WD ετσι ωστε να το διορθωσουν σε επομενο firmware.

Reaction score
0
Απάντηση: WD TV HD: Δοκιμές για το καινούργιο firmware (1.01.01)

Άσχετο αλλά σκεφτομαι να τους στειλω μειλ στο επόμενο απντειτ να βάλουν σκινς στο λειτουργικό... θα ηταν σουπερ ένα ολόμαυρο σε στυλ ps3. θα κάτσω να τους σχεδιασω εικονιδια και backgrounds να τους στείλω...

Reaction score
0
Πιστεύω μια καλή διόρθωση θα ήταν το zoom να μπορούσε να ήταν ελεγχόμενο απο εμάς (και όχι στάνταρ τιμές 2χ, 4χ, ή 8χ που είναι τώρα). Αυτό θα βοηθούσε πολύ στις περιπτώσεις όπου το αρχείο βίντεο είναι σε φορμά 4:3 ή wide με μαύρες λωρίδες επάνω και κάτω και θέλουμε να πιάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της οθόνης δίχως σημαντικές απώλειες.
Τυχαίνει να έχω και μια συσκευή της Lacie, το Lacinema (media player με σκληρό ενσωματωμένο) όπου μπορώ να επιλέξω την μεγέθυνση που θέλω μεταβάλλοντας κατά βούληση τα περιθώρια (επάνω και πλάϊ).
Άλλη βελτίωση που θα ήταν καλό να προτείναμε αφορά στους υπότιτλους. Το μέγεθος είναι ικανοποητικό αλλά αν μπορούσε να μεγαλώσει και άλλο θα ήταν ευπρόσδεκτο. Όμως πιο σημαντικό θα ήταν να μπορούσαμε να τους μετακινούσαμε (π.χ. στην περίπτωση του zoom, όπου χάνονται).
Τέλος, αν μπορούσε με το κλείσιμο της συσκευής αυτόματα να απενεργοποιείται και η τροφοδοσία του συνδεμένου σκληρού δίσκου, θα ήταν ακόμη μια σημαντική βελτίωση.
Σίγουρα απο μια συσκευή που την βρίσκει κανείς οριακά στα 100 € δεν έχεις τις πολλές απαιτήσεις, όμως νομίζω πως τα παραπάνω είναι σχετικά εύκολα υλοποιήσιμα.

Reaction score
0
καλησπερα και χρονια καλά.
Ολα καλα με το WD το μονο προβλημα ειναι με 2 αρχεια mkv 720p οπου στο ενα μου δειχνει υποτιτλους και ηχο (το μπανγκογκ με τον Γκειτζ) αλλα οχι εικονα! Το δευτερο δε το παιζει καθολου (la momme 720p) Tα δοκιμασα και στο ποπκορν το ιδιο πραμα! καμια ιδεα?
Σημειωτεον οτι το μπανκογκ το παιζει ο gomplayer στο laptop. Mηπως ειναι θεμα codecs?
Πολυ πιθανο corrupt αρχεια... Μου συνεβη και μενα με ενα αρχειο που ξαφνικα δεν επαιζε στο WD, ενω πριν επαιζε κανονικα...
Προσεχετε να κανετε eject το δισκο απο το remote πριν κλεισετε το ρευμα στο WD, και safe removal του δισκου απο το pc...

Reaction score
0
Εγω θα προτεινα για το καινουριο firmware αναγνωριση εξωτερικων optical drives (dvd-rom,br-rom) και αναπαραγωγη απο εκει καθως και συνδεση για εγγραφη προγραμματος στον σκληρο δισκο απο την tv(δεν ξερω αν ειναι εφικτο με το συγκεκριμενο hardware)...
τι λετε??:109:

Reaction score
0
Συμφωνώ με τον johnjohn77. Επίσης οι χαρακτήρες να έχουν μαύρο περίγραμμα γιατί δεν φαίνονται σε άσπρο φόντο. Ελπίζω ο κύριος - δεν θυμάμαι ποιος ήταν - που είχε επικοινωνήσει με email με την WD να το κάνει και τώρα.

Reaction score
1

E μην εχετε τοσες απαιτησεις απο μια συσκευη τετοιου κοστους, τη στιγμη που την εγγραφη σε HDD την κανουν συσκευες διπλασιας, ακομα και τετραπλασιας αξιας.

Ποιο πρακτικο ας πουμε θα ηταν να μπορεις να δημιουργεις playlists απο ταινιες ή τραγουδια και να τις αφηνεις να παιζουν. Απο το λιγο που το εψαξα, δεν ειδα να υπαρχει τετοια δυνατοτητα, σωστα?

Πιστευω εαν κινηθουμε μαζικα και παλι με emails προς την WD να λυσουμε τα οποια μικρα προβληματα. :)

Reaction score
0

Το λοιπον έχουμε και λεμε...

Ενα ελαφακι για τον kdamiko,
ενα ελαφακι για τον stelp77,
ενα ελαφακι για τον johnjohn77,
ενα ελαφακι για τον agnostos,
ενα ελαφακι για τον loufjohn και
ενα ελαφακι για τον nikkosnet.

Χο,χο,χοοοο....:136:

Reaction score
5.879

Mε μπερδεψατε παιδες.....να το παρω η να μην το παρω....αυτο που με ενδιαφερει εμενα ειναι να παιζω τα mp3/foto/avi

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo