41Hz.com: Truepath

Reaction score
13
GJ Mike! Άντε καλορίζικος pseira! Περιμένουμε ακουστικές εντυπώσεις!

Μιχάλη δες και το AN17.pdf (Application Note – DO’S AND DON’TS WHEN DESIGNING FOR EMI COMPLIANCE) της Tripath για το θέμα. Θα το βρεις στο support page του 41hz ή μπορώ να στο στείλω κι εγώ.
Κωστα ευχαριστω.
GJ 2 u 2.

Ασε που εγω προτιμω Michelin :142:

Δεν πιστευω να υπαρχει τιποτε το αγνωστο εκει μεσα.
Εξαλλου τι να το κανω το EMI compliance.
Εδω μιλαμε για RFI.

Τελος παντων στειλε μου το εσυ εαν εχεις την καλοσυνη και δεν βαριεσαι, γιατι αυτοι :141: δυσκολευουνε την προσβαση.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Κάποια από αυτά θα βοηθήσουν - αν θυμάμαι καλά τις αντίστοιχες περιπτώσεις στο 41Hz forum. Mail sent!

Reaction score
2
Ψειρα, αν δεν τον παρεις αγκαλια να τσακιστεις και να ρθεις (τωρα που φτιαξα και pc στο σαλονι), ουτε που ξερεις τι σε περιμενει. Στον Καφατο θα σε δωσω κακομοιρη μου. Αντε, τελειωνε, κανονισε.

Reaction score
4
Ψειρα, αν δεν τον παρεις αγκαλια να τσακιστεις και να ρθεις (τωρα που φτιαξα και pc στο σαλονι), ουτε που ξερεις τι σε περιμενει. Στον Καφατο θα σε δωσω κακομοιρη μου. Αντε, τελειωνε, κανονισε.

Κανονιστηκε. :107:

Reaction score
0
Κωστα καλοακουστος.Ελπιζω να λυσετε το θεμα με τα RF γιατι ειναι σοβαρο προβλημα ασχετα αν η diy κοινοτητα δεν δινει σημασια σε αυτο το προβλημα αυτης της τεχνολογιας.

Τι ηχεια θα οδηγει το τερας?

Reaction score
4
Σταυρο σε ευχαριστω.
Απο ηχεια ποναμε οποτε η αλλαγη θα ερθει αρκετα συντομα.
Βλεπεις ηθελα εναν ενισχυτη που να με καλυψει ωστε με αυτον παραμασχαλα να κατασταλλαξω σε ηχεια γιατι αλλιως δεν βγαζεις ακρη.
Αυτην την στιγμη και για λιγο ακομη οδηγουν τα Klipsch RF5 και για ακομη πιο λιγο τα RB-61.

Reaction score
0
Πηγες αναποδα:):)
Επρεπε να καταληξεις σε ηχεια και μετα να βρεις και να φτιαξεις το καταλληλο ενισχυτη.

Στο λεω γιατι,αν φτιαξεις καμια μεγαλη κορνα,σε βλεπω παλι στου Μιχαλη να φτιαχνεις λαμπατο:):)

Reaction score
4
Επρεπε να καταληξεις σε ηχεια και μετα να βρεις και να φτιαξεις το καταλληλο ενισχυτη.

Στο λεω γιατι,αν φτιαξεις καμια μεγαλη κορνα,σε βλεπω παλι στου Μιχαλη να φτιαχνεις λαμπατο:):)
Πως να καταληξεις σε ηχεια βρε Σταυρο οταν πας να τα ακουσεις σε ενα μαγαζι και ακουγονται παντα διαφορετικα γιατι ο καθενας εχει και αλλα μηχανηματα απο πισω?
Εκει ειπα τελος και θα φτιαξω ενισχυτη και μονο με αυτον θα ακουω ηχεια.
Μαλλον τελικα δεν παω για κορνες αλλα για τα DIY Scanspeak Reference Plus που τα εχω βαλει στο ματι καιρο :137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.643
Κανονικα το τμημα του Ενισχυτη χρειαζεται εγκλεισμο μεσα σε κλουβι, και καθε καλωδιο που μπαινει η βγαινει απο την πλακεττα να απανταει στην ερωτηση : Κυριε μεταφερετε RF ή αλλες ουσιες ?
Είναι και λίγο θέμα τοποθέτησης.

Χρειάζεται να κατανοήσει ο κάθε ντιούης ότι η πηγή των παρασίτων είναι τα 2 πηνία εξόδου. Αυτά θα πρέπει να είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να θωρακίζονται. Προσωπικά την πλακέτα με τα πηνία θα την τοποθετούσα έτσι ώστε τα πηνία να κοιτάν σασσί και τίποτε άλλο....

Στη συγκεκριμένη κατασκευή θα τοποθετούσα ανάποδα την πλακέτα τους ώστε τα πηνία να είναι στο κάτω μέρος του κουτιού και εγκλωβισμένα από παντού από θωράκιση.

Με την τοποθέτηση και μόνο σχεδόν εξαλείφεται το "θέμα". Αρκεί να μη βλέπεις καν τα πηνία όταν ανοίγεις το σασσί....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.643
Γενικά πάντως, δεν αξίζει το άγχος για αυτά τα παράσιτα, καθώς δεν μπορούν να περάσουν σε κανένα μεγάφωνο. Η επαγωγικότητα των καλωδίων - πηνίων μεγαφώνων κλπ σχηματίζουν ένα πολύ καλό φίλτρο από το οποίο αυτά δε περνάν με τίποτα.

Άλλωστε τουίτερ που να παίζει σε τέτοιες συχνότητες δεν ανακαλύφθηκε ακόμα... η επαγωγικότητα του πηνίου του τουίτερ αποτελεί πλήρη φραγμό σε τέτοιες συχνότητες.

Το μειονέκτημα είναι για τα ραδιόφωνα που κυκλοφορούν τριγύρω....

Το πιο βασικό για μένα μειονέκτημα είναι ότι τα ενισχυτικά στάδια εξόδου δε βλέπουν αντίσταση σε αυτές τις συχνότητες και δημιουργείται μια ανατροφοδοτούμενη ταλάντωση και ταυτόχρονα τα συγκεκριμένα ενισχυτικά δεν αρέσκονται διόλου σε οδήγηση χωρίς φορτίο στην έξοδο, σε αντίθεση με τα Α ή ΑΒ στάδια. Τελικά ένα καλοσχεδιασμένο ζόμπελ κάνει τον ενισχυτή να συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα σε όλο το φάσμα.

Στους πυκνωτές τροφοδοσίας δοκίμασε έστω και παράλληλα ένα SIEMENS SIKOREL (105 βαθμών) και κάτι ακόμα επίσης παράλληλα στους 150 βαθμούς (αν βρεις, αλλιώς και στους 120-130). Είναι θέμα ταχύτητας κι όχι ποσότητας (τηρουμένων των αναλογιών πάντα). Ουσιαστικά παρακαλάν αυτά τα ενισχυτικά για παλμοτροφοδοτικό κι όχι για κλασσικό αναλογικό τροφοδοτικό. Κάτι ξέρουν οι μεγάλοι....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.643

Διαφωνώ. Παίζει καλύτερα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ηχείο.

Ο καλός ενισχυτής είναι καλός ενισχυτής, δεν υπάρχει έννοια ταιριάσματος, τα παίζει όλα σωστά.

Θέμα ταιριάσματος υφίσταται σε κακά σχεδιασμένα ενισχυτικά με κακά σχεδιασμένα ηχεία, όπου με κάποιους συνδυασμούς έχεις αξιόλογα αποτελέσματα.

Το δε παράδειγμα που έφερες, τα ενισχυτικά του Μιχάλη, είναι παντελώς άτοπο, διότι είναι απλά καλά σχεδιασμένα ενισχυτικά, οπότε δεν έχουν τα ελαττώματα που ζητούν κακοσχεδιασμένες κόρνες για να ακούγονται υποφερτά....

Reaction score
0
.....
Το δε παράδειγμα που έφερες, τα ενισχυτικά του Μιχάλη, είναι παντελώς άτοπο, διότι είναι απλά καλά σχεδιασμένα ενισχυτικά, οπότε δεν έχουν τα ελαττώματα που ζητούν κακοσχεδιασμένες κόρνες για να ακούγονται υποφερτά....
Ποιος μιλησε για ελλατωματικους λαμπατους?
Μια καλη BLH θελει και καλο λαμπατο.

Αλλα ο Κωστας εφυγε απο BLH οποταν μια χαρα θα ειναι

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Μαλλον τελικα δεν παω για κορνες αλλα για τα DIY Scanspeak Reference Plus που τα εχω βαλει στο ματι καιρο :137:
Κώστα δες κι αυτό: Ekta
Αλλά με το Vifa tweeter γιατί το Scanspeak είναι παράλογα ακριβό.
Έχω και τιμές για το kit που πουλάει ο Janzen (που περιλαμβάνει τα πάντα εκτός καμπίνες και μεγάφωνα).
Για το κόστος της κατασκευής και φινιρίσματος της καμπίνας από κάποιον, σχετικό με το αντικείμενο, ξυλουργό δεν έχω ιδέα βέβαια...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.643
Ποιος μιλησε για ελλατωματικους λαμπατους?
Ε, χμ χμ... εσύ (άσχετα αν δε το κατάλαβες) :126:

Μια καλη BLH θελει και καλο λαμπατο.

Λάθος. Ένα καλό ηχείο θέλει ένα καλό ενισχυτή.

Το αν ο ενισχυτής είναι λαμπάτος ή όχι δε παίζει καμιά απολύτως σημασία.

Ο καλός λαμπάτος με τον καλό "ψηφιακό" (πχ tripath) παίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. Το έχω ακούσει αυτό, δε μιλάω στον αέρα....

Η αναφορά σου στο ότι το συγκεκριμένο ηχείο (BLH) θέλει "καλό" λαμπάτο έχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ: Δεν είναι καλό ηχείο κι άρα θέλει ειδικής φύσης "κακό" ενισχυτή (λαμπάτο) ώστε να παίζει υποφερτά.

Reaction score
4
Κώστα δες κι αυτό: Ekta
Αλλά με το Vifa tweeter γιατί το Scanspeak είναι παράλογα ακριβό.
Έχω και τιμές για το kit που πουλάει ο Janzen (που περιλαμβάνει τα πάντα εκτός καμπίνες και μεγάφωνα).
Για το κόστος της κατασκευής και φινιρίσματος της καμπίνας από κάποιον, σχετικό με το αντικείμενο, ξυλουργό δεν έχω ιδέα βέβαια...
Ωραιο πραγμα δειχνει!!
Αν και η καμπινα ειναι δυσκολουτσικη.
Thanks φιλε και οτι αλλο εχεις στειλε να παιρνουμε ιδεες :615:

Reaction score
0
Συμφωνουμε οτι ενα καλο ηχειο θελει καλο ενισχυτη.Γιατι ομως ενας κορυφαιος λαμπατος ακουγεται διαφορετικα απο ενα κορυφαιο τρανζιστορ?

Οσο για τους τριπαθους,πραγματι πολυ καλα μηχανακια.Ομως δυο μικροι(Trends και Sonic Impact )που δοκιμασα για βδομαδες δεν ειχαν καμια σχεση με τον SET.Καμια.Βεβαια δεν μου αρεσουν οι γενικοτητες και ποτε δεν γενικευω,και φυσικα δεν ξερω αν συγκρινονται με τον Truepath.

ΚΑι δεν μιλω για ευφωνικοτητες και διαφορα ρομαντικα.Απλα δεν ειχαν καμια σχεση.Φταιει το ηχειο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.643
Όπως το θέτεις, το "κορυφαίος" με το "σωστός" ή καλύτερα με το "σωστά σχεδιασμένος" δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση (δυστυχώς). Το "κορυφαίος" έχει σχέση με την τιμή του.

Ο ενισχυτής αν είναι σωστά σχεδιασμένος ακούγεται ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο, είτε είναι λαμπάτος, είτε τρανζοστοράτος είτε ψηφιακός ή οτιδήποτε άλλο σου κατέβει.

Σαφώς υπάρχουν τέτοιοι, σωστά σχεδιασμένοι ενισςχυτές (ασχέτως τοπολογίας) που παίζουν το ίδιο. Δυστυχώς όμως, η πλειοψηφία των ενισχυτικών που κυκλοφορούν είναι συμβιβασμοί (συχνά με χοντράδες) και ως αποτέλεσμα έχει να παίζουν όλοι διαφορετικά μεταξύ τους, ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΠΟΛΟΓΙΑΣ, δηλαδή και δυό διαφορετικοί τρανζιστοράτοι δε παίζουν το ίδιο, όπως και δυό λαμπάτοι. Η σχεδιαστική τους κατεύθυνση (τρανζίστορ ή λάμπα ή οτιδήποτε άλλο) ουδεμία σχέση έχει με το κατά πόσο είναι σωστά ή όχι μηχανήματα.

Μπορεί να φταίει και το ηχείο, μπορεί να φταίνε κι άλλα πράγματα, δεν είναι εκεί η ουσία. Η ουσία είναι στο να μπουν όλα σε μια σειρά μες στο μυαλό μας, ώστε τελικά να βρεθεί μια άκρη. Αλλιώς αρμενίζουμε χωρίς πυξίδα, lost in space ένα πράμα...

Γενικά μιλώντας, τα tripath με τα SET έχουν εκπληκτικές ομοιότητες πάντως, και σχεδιαστικές. Από την άλλη πλευρά, η ελαττωματική εξ'αρχής σχεδίαση των μικρών trends που τα καθιστά σαφώς ανεπαρκή ως προς την οδήγηση σχεδόν οποιουδήποτε ηχείου σε αυτόν τον πλανήτη, δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος, παρά μόνο ανούσιας τελικά εμπειρίας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.482
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid