TRIPATH AMPLIFIER FROM EBAY

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.652
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλα σε όλους.

Δεν ξέρω αν είναι σωστό να ανοίξω το συγκεκριμένο ποστ εδώ. Λοιπόν παρέλαβα ενα μικρο ενισχυτή με το Τ2024 tripath chipακι. Θέλω να παρακάμψω το volume και να το κάνω σαν τελικό. Η εταιρεία που μου το πουλησε λέει ότι γίνεται και το έχουν κάνει πολλοί που το έχουν αγοράσει. Γνωρίζεται κατι επ'αυτού? Θέλω να το βάλω μαζί με τον pro-ενισχυτή της YAMAHA που έχω να δώ τι ποιότητα θα βγάλει.

P.S. Τα χέρια μου πιάνουν αλλά δεν ξερω το πώς να το κάνω. Θα το βγάλω και μια φώτο να δείτε το κύκλωμα.

Φιλικά Κωνσταντίνος

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.652
Βρήκα αυτή την απάντηση στο internet:

I would suggest you not use the jumpers for now. Rather than committing the amplifier to use as a power amp only, try it as a passive pre amp by using the volume control. You don't mention what pre amp you would be using with the T-amp but the chance that a passive pre will outperform most sub $2k active pre amps is pretty good, especially for a souped up T amp where parts quality has been the reason for the design. Advancing the volume control to its full rotation will effectively remove it from the signal path and allow you to hear the T-amp as a power amp only for comparison purposes. If, after some listening, you prefer your pre amp driving the amplifier, you can easily put the jumpers in place. As a rule, the T-amp likes tube pre amps and not many transistorized units unless you are well along in cash layout for the solid state variety.

Ισχύει ότι αν ανοίξουμε το volume του tripath ακούγεται σαν να περνουσε ο ήχος χώρίς volume;

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.407
Σαν να περνουσε ο ήχος χωρίς volume + δύο κολλήσεις + την επαφή του δρομέα

Reaction score
1.214
Θέλω να το βάλω μαζί με τον pro-ενισχυτή της YAMAHA που έχω να δώ τι ποιότητα θα βγάλει.
Δεν μπορω να βοηθησω αλλα μολις τελειωσεις το εγχειρημα πες αν θελεις εντυπωσεις .....:105:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.407
Αυτό μετράει;
Θέλω να πω, σε περίπτωση που αφαιρεθεί το ποτ, κανονικά δεν πρέπει να αντικατασταθεί με μία ίση αντίσταση προς τη γη, ώστε να μην μεταβληθούν οι αντιστάσεις εισόδου της αρχικής σχεδίασης;

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.652
Τι να πώ ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει μόλις το δοκιμάσω θα σας το πώ. Παντως ο κινέζος έχει κάνει καλή δουλειά απο πρώτη όψη, να δουμε ποτε τηα βρώ χρόνο να ξεμοντάρω τον YAMAHA απο την τηλεόραση να τον βάλω στο ηχοσύστημα. Μόλις το κάνω θα σας ενημερώσω.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
13
Αυτό μετράει;
Θέλω να πω, σε περίπτωση που αφαιρεθεί το ποτ, κανονικά δεν πρέπει να αντικατασταθεί με μία ίση αντίσταση προς τη γη, ώστε να μην μεταβληθούν οι αντιστάσεις εισόδου της αρχικής σχεδίασης;
Ναι. Κανονικα πρεπει.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.652
Καλησπέρα σε όλους.

Το πρώτο τεστ έγινε επιτυχώς. Με τον tripath λιγο πιο πάνω απο την μέση και τον Yamaha να παίζει σε όλο το φάσμα του volume αυτο το "μαραφέτι" εβγαλε άψογο ήχο σε σχέση με τον ενισχυτή τον Pioneer που έχω εδώ και 25 χρόνια έστω και μετά απο service. Ειδικά το CD εβγαλε ήχο που δεν έχω ξανακούσει σε καθαρότητα πάντα σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα που έχω. Ευχαριστώ τον Κυρίαρχο που με μύησε στο tripath μονοπάτι. Τα ΤΑΝΝΟΥ μου βρήκαν το τέρι τους.

P.S. Ελεω χρημάτων βλέπουμε για μεγαλύτερο τελικό στο μέλλον. Πάντως το tripath μπήκε στην καρδιά μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.258
Members
38.672
Νεότερο μέλος
Christos Kourmouzoglou