Επαγγελματικα ηχεια για σπιτικη χρήση.Υπαρχουν??

Reaction score
181
Λοιπόν Μιχαήλ τα EON μου παίζουν από χθές.
Και μου αρέσουν πάρα πολύ.
Απρόσμενα πολύ!

Υπάρχουν όμως προυποθέσεις...
Ο χώρος μου είναι 120 τ.μ
Και είναι φροντισμένος ως προς τα πρίμα/μεσαίες τουλάχιστον.
Δηλαδή όλοι οι τοίχοι περιμετρικά είναι φτιαγμένοι με πέτρα και διακοσμητικό τουβλάκι πράγμα που "σπάει" αρκετά τα πολλά πρίμα και τις απ' ευθείας ανακλάσεις.
Η οροφή έχει πάνω από την θέση ακρόασης και τα ηχεία ρικοφόν και το ίδιο πολλά σημεία του χώρου, τοποθετημένα με την μέθοδο του καθρέπτη...

Τα ηχεία παίζουν καταπληκτικά με φλάτ ρύθμιση, εκτός της περιοχής των 125 χερτζ που έχω δώσει +2dB.

Βασικά πάιζουν τρομερά κοντά με το χαιφαικό σύστημα που είχα πριν.
Σα να δεν άλλαξε τίποτα!
Μόνο που πάιζουν ακόμα πιο άνετα και αβίαστα και σωματατερά/αληθοφανέστατα με καλύτερη ατάκα και μάλιστα χωρίς την συνδρομή (ακόμα) των μπασσοκαμπίνων μου που είχε το παλιό μου σύστημα.
Και το παλιό σύστημα σημειωτέον ότι ήταν τρανό... και πρακτικά χωρίς ψεγάδια...
Επίσης ανταπεξέρχονται σαφώς καλύτερα ακόμα σε μακρινή απόσταση.
Εκπληκτικό δε είναι ότι έχουν πολύ καλή στερ. εικόνα!!!
Βέβαια ότι και να έβαλα εκεί μέσα πάντα είχε εικόνα λόγω του χώρου και της άπλας...
Με λίγα λόγια τα EON γέμισαν τον χώρο πανεύκολα με μουσική!

Για μικρότερους χώρους υποθέτω πως και τα 10ιντσα EON θα κάνουν πολύ καλή δουλειά.
Είναι και φθηνότερα...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Επαγγελματικα ηχεια για σπιτικη χρήση.Υπαρχουν??

John μιλας για το EON 15 G2 ,σωστα?

Reaction score
313

Γιάννη, έτσι όπως τα γράφεις, πρέπει να έχεις και "μαμώ τους χώρους"...:116:

Το λέω γιατί τα παθητικά ΕΟΝ 1500 δεν μου έχουν ακουστεί καθόλου "Hi-Fi", όπου κι αν έχουν παίξει...:117:

Φυσικά, έξω, παίζουν πολύ καλά...:126:

Εκτός κι αν...υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορες με τα ενεργά...:117:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ειναι τελειως διαφορετικα πραγματι!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Οι βασικες διαφορες ειναι οτι το 1500 φοραει ενα μεγαφωνο με κεραμικο μαγνητη το οποιο δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι Jbl η Eminence.
Και η καμπινα ειναι ολη πλαστικη.

Το 15G2 εχει ενισχυτη 300 W για το woofer και 100w για το tweeter.Ενισχυτες που ειναι φτιαγμενοι ειδικα για τα μεγαφωνα που βλεπουν μπροστα τους.
Ακομη η μπαφλα ειναι φτιαγμενη απο αλουμινιο και αποτελει μερος του basket του μεγαφωνου το οποιο εχει μαγνητη νεοδυμιου.
Απ οτι ειδα βγηκε καινουρια σειρα.
http://www.soundservice.gr/jbl_eon_300500_series.htm

Reaction score
0
Ακριβοτζον ευχαριστω πολυ για την αναφορα.
Να σε πω!!!!!
Σε παιρνει να τα στριμωξεις σε κανα μικροτερο δωματιο να δεις τι ψαρια πιανουν εκει????
(καλα λεμε και καμμια μαμακια να περναει η ωρα ρε φιλε!!!)

Να συμπληρωσω δε οτι, για ...κακη μου τυχη τις πρωτες φορες που παιξαν τα EV ηταν σε ανοικτους και μεγαλους χωρους και δεν ειχα παρει χαμπαρι τιποτα.
Οταν τα εβαλα σε κανονικο δωματιο επεσα απο τα συννεφα σε συγκριση με αυτο που ακουγα.
Τες παντως νομιζω οτι ο Σταυρος εχει πιασει τον παλμο μου και θα περιμενω νεα του.

Reaction score
181
Παιδιά όπως και να το κάνουμε έχω μια κρυφή "χωρική" περηφάνεια...
Βασικά όταν ξεκίνησα να φτιάχνω το τσαρδί μου, αν και δεν μου πολυπερισσεύαν... έκανα υπομονή...
Ήξερα από παλιά ότι έιναι αλλιώς η ηχητική άπλα...
Γι' αυτό και καμιά φορά διαβάζω "πράματα και θάματα" στα 15 τ.μ και τα προσπερνώ... αβίαστα... (συγγνώμη...)
Όχι ότι δεν δικαιούτε ο καθείς να γουστάρει, αλλά υπάρχει ένας... όσο ναναι εγκλωβισμός... και διαφορετικά μέτρα σύγκρισης...
Βέβαια μάλλον δεν υπάρχει σύγκριση αλλά το καλό είναι ότι όλοι να προσπαθούν και μπράβο τους.
Τεσπά με λίγα λόγια ο καθείς ψάχνει το βέλτιστο σύμφωνα μ' αυτά που έχει αλλά και με τις ανάγκες του.-
Πολλές φορές διάβασα ότι ακούμε τον χώρο μας και σύμφωνα μ' αυτά που είδα τείνω πλέον να το πιστέψω.

Στο προκείμενο, δεν έχω ακούσει τα JBL τα 1500άρια αλλά απ' όσο διάβαζω, μάλλον ο Νίκος έχει δίκιο.

Αυτό που κατάλαβα είναι πως δικάιως αυτό το brand name έχει γίνει θρύλος, όπως και τα αντίστοιχα ενισχυτικά της Crown...

Reaction score
8
Παιδες

Αν εχω καταλαβει μιλατε για ηχεια μιας καποιας κατηγοριας χρηματων και επιδοσεων.

Αν λοιπον μιλαμε για αυτες τις κατηγοριες θα ηθελα να πω οτι επειδη δουλευω τα active ΕΟΝ σε συναυλιες...ειναι JBL, θελουμε δεν θελουμε, με οτι συνεπαγεται αυτο. Ειναι φυσικα, κατα τι καλυτερα απο τα προγενεστερα, αλλα παντα στο ιδιο μηκος κυματος.

Πιθανον να μην εχετε ακουσει HK, NEXO ή MEYER να παιζουν, ειτε σε εσωτερικο ειτε σε εξωτερικο χωρο. Εκει ξεχνας οτι εχεις ακουσει απο τις υπολοιπες μαρκες. Εντελως απροβληματιστα ηχεια.

Αυτα οσον αφορα το επαγγελματικο σκελος. Δεν νομιζω βεβαια οτι υπαρχει και ερασιτεχνικο οταν μιλαμε για ΕΟΝ.

Φιλικα
Β.Β

Reaction score
0
Πιθανον να μην εχετε ακουσει HK, NEXO ή MEYER να παιζουν, ειτε σε εσωτερικο ειτε σε εξωτερικο χωρο. Εκει ξεχνας οτι εχεις ακουσει απο τις υπολοιπες μαρκες. Εντελως απροβληματιστα ηχεια.
Μμμ...μαλιστα τωρα αρχιζει και ξεκαθαριζει λιγο το τοπιο και για μας τους ασχετους!!!!

Αρα και εδω παει οτι πληρωνεις παιρνεις....
Επειδη ειμαστε , ή μαλλον ειμαι ,εκτος του χωρου σου και λαμαβανομενου υποψη του γεγονοτος οτι τοσα ακουγονται για τους επαγγελματιες (καλα εννοω πχ δεν μασανε με μαρκες, χρησιμοποιουν φτηνα καλωδια, δεν τους ενδιαφερουν οι επαφες, γενικα γελανε με εμας και με αυτα που τους δινουμε σημασια) νομιζα οτι το ιδιο ειναι και με τα ηχεια .

Αλλα εδω δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα και το καλο πρεπει να το ακριβοπληρωσεις ,γιατι πραγματι ειναι καλο.

Οντως αυτα τα ηχεια που μας αναφερεις φιλε noize ουτε τα ξερω και φυσικα σιγα μη τα εχω ακουσει.

Κατα πως παει η δουλεια με καμμια ιδιοκατασκευη με βλεπω....θα παρω μια καμπινα ,θα βαλω και δυο επαγγελματικα μεγαφωνα και οτι παιξει επαιξε:142:

Αληθεια ρε παιδια ποια η γνωμη σας για τα Electrovoice?????

Reaction score
0
Φίλε Μιχάλη - mdvq καλησπέρα....

Δυστυχώς ήμουν στην ευχάριστη θέση να κατέχω τα JBL jrx115 τα οποία προανέφερες....
(Το δυστυχώς πηγαίνει στο οτι εκλάπησαν πριν κάμποσο καιρό.... σνιφ σνίφ....)

Να σου πώ πώς παρόλο που τα αγάπησα αυτά τα ηχεία, επειδή ήταν και τα πρώτα μου, είμουν καταευχαριστημένος με αυτά. Τα είχα αγοράσει για τον ίδιο ακριβώς σκοπό που τα θέλεις κι εσύ.... Σε πάρτυ σπιτιών με πιτσιρικαρία χορούς και λοιπά, και ο μόνος χώρος αποθήκευσης ήταν το δωμάτιό μου. 18 τ.μ. και μπορώ να πώ ότι σε χαμηλές εντάσεις δεν υστερούσαν και πολύ. Βέβαια δεν μπορείς να τα πείς hi-end, αλλά ο ήχος στο αυτί σου, δεν ήταν καθόλου άδειος.

Πόσο μάλλον σε ανοιχτό (αίθουσα γάμου) χώρο όπου έπαιζαν σε ένταση.
Συγκεκριμένα, είχαμε παίξει μουσικήμαζί με ένα φιλαράκι όπου έχει τα 12 ιντζα EV sx300.

Τα jbl υπερτερούσαν κατα πολύ, και σε "βάθος" χαμηλών συχνοτήτων και σε ένταση, σχεδόν σε όλο το φάσμα. Το μόνο σημείο που τα έκανε συγκρίσιμα, ήταν οι υψηλές συχνότητες, απο 16,000Hz εώς 20,000Hz εκεί μπορώ να πώ πώς παρεδέχτηκα τις κόρνες των Electrovoice.

Ακόμα ένα σχόλιο που θα μπορούσα να κάνω ήταν ότι πρίν τα πάρω, είχα την εντύπωση πώς τα JBL θα ήταν κουραστική η ακρόασή τους μεσα στο σπίτι. Αλλαξα αμέσως γνώμη μόλις τα παρέλαβα.

Ελπίζω να βοήθησα έστω στο ελάχιστο.!!
Φιλικά..!!

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Επαγγελματικα ηχεια για σπιτικη χρήση.Υπαρχουν??

... και λαμαβανομενου υποψη του γεγονοτος οτι τοσα ακουγονται για τους επαγγελματιες (καλα εννοω πχ δεν μασανε με μαρκες, χρησιμοποιουν φτηνα καλωδια, δεν τους ενδιαφερουν οι επαφες
...
Κατα πως παει η δουλεια με καμμια ιδιοκατασκευη με βλεπω....θα παρω μια καμπινα ,θα βαλω και δυο επαγγελματικα μεγαφωνα και οτι παιξει επαιξε:142: ...
Δεν μασάνε με μάρκες χάι-ένδ όπου ο λόγος τιμής προς απόδοση πάει περίπατο.
Καλώδια με κληρονομικό χάρισμα, ιδίως ρεύματος, είναι περισσότερο για ν' αλλάζουν χέρια τα λεφτά. Το καλό καλώδιο δεν μπορεί να κοστίζει όσο ένα 2ο αυτοκίνητο. :126:
Οι ακροδέκτες τους ενδιαφέρουν ... αλλά και πάλι το βλέπουν επαγγελματικά, όχι με σκοπό επίδειξης, ελληνιστί πουλμουρ!

Δεν θα παίξει, χρειάζεται γνώση για το ταίριασμα των δυό μεγαφώνων μεταξύ τους, κατάλληλο μέγεθος καμπίνας, αλλά και επιλογή κατάλληλου crossover.

Reaction score
8
Αρα και εδω παει οτι πληρωνεις παιρνεις....
Επειδη ειμαστε , ή μαλλον ειμαι ,εκτος του χωρου σου και λαμαβανομενου υποψη του γεγονοτος οτι τοσα ακουγονται για τους επαγγελματιες (καλα εννοω πχ δεν μασανε με μαρκες, χρησιμοποιουν φτηνα καλωδια, δεν τους ενδιαφερουν οι επαφες, γενικα γελανε με εμας και με αυτα που τους δινουμε σημασια) νομιζα οτι το ιδιο ειναι και με τα ηχεια .
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα φιλε μου. Ενα καλο καλωδιο ειναι παντα ενα καλο καωδιο, οι καλες επαφες ειναι παντα καλες επαφες, οι καλοι ενισχητες το ιδιο, τα καλα περιφεριακα το ιδιο, τα καλα ηχεια ειναι καλα ηεια. Ολα αυτα ομως οταν δουλευεις στην Ελλαδα, οπου εχεις συναυλια στις 21.00 και οι μουσικοι ερχονται για προβα στις 20.45, οπου τα buget που διατιθενται (για ηχο) ειναι ελαχιστα... τοτε οπως καταλαβαινεις ολα τα προαναφερθεντα ανοικουν στην σφαιρα της φαντασιας. Για να μην ειμαι ομως καθετος...υπαρχουν και μερικεεεεεεεεες φορες που τα πραγματα βαινουν καλως

Αλλα εδω δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα και το καλο πρεπει να το ακριβοπληρωσεις ,γιατι πραγματι ειναι καλο.
Ετσι ακριβως

Αληθεια ρε παιδια ποια η γνωμη σας για τα Electrovoice?????
ριξε μια ματια εδω, http://www.electrovoice.com/index.php, και πες μου, για ποια απ'ολα μιλας.

Φιλικα

Β.Β

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Παντως δεν ειναι σωστο να συγκρινουμε τα πλαστικα ηχεια με τα ξυλινα.
Οσο καλυτερο ηχειο τοσο καλυτερη οδηγηση θα χρειαστει για να παιξει αυτο που μπορει.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Επαγγελματικα ηχεια για σπιτικη χρήση.Υπαρχουν??

Παντως δεν ειναι σωστο να συγκρινουμε τα πλαστικα ηχεια με τα ξυλινα.
Ουτε λογος

Οσο καλυτερο ηχειο τοσο καλυτερη οδηγηση θα χρειαστει για να παοξει αυτο που μπορει.
Αυτο ισχυει στα παντα, οχι μονο στα ηχεια....

Reaction score
0
Ελπίζω να βοήθησα έστω στο ελάχιστο.!!
Φιλικά..!!

αν βοηθησες λεει!!!!
χιλια ευχαριστω,:107:
Η γνωμη σου ειναι πολυτιμη για μενα γιατι τα ακουσες και τα δυο οποτε ξερεις τι γινεται με το συγκεκριμενο θεμα.

Reaction score
8
αυτα διαθετει το ...μαγαζι:135:
Μιχαλη μου, παντα πιστευα οτι ο ηχος της Ε.V ειναι πολυ καλυτερος απο την JBL.

Για τα συγκεκριμενα που μου λες, νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις σ'αυτη την κατηγορια. Παντα ομως, με πρωτο κριτηριο τα δικα σου αυτια.

Φιλικα
Β.Β

GF

Reaction score
27
Οι γνωστοι Θ.Μ. (θαυμαζα τα ηχεια και τους ενισχυτες του) και salas (τον εχω πετυχει στο diyaudio.com)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis