ΔΟΚΙΜΗ ΟPERA CONSONANCE DROPLET CDP 5.0

Reaction score
8
Τους τελευταιους δωδεκα μηνες στο προσωπικο μου ηχητικο συστημα, φιλοξενειται το παραπανω σι ντι πλευερ και τις ηχητικες εντυπωσεις απο το εν λογω μηχανημα, θα προσπαθησω να σας περιγραψω στα θρεντς που ακολουθουν.
Ας σημειωθει οτι το εν λογω πλευερ δεν ηταν η πρωτη επιλογη μου, αλλα κατεστη λογω αφενος μεν της οχι καλης κατεμε συμπεριφορας του αντιπροσωπου της πρωτης επιλογης μου και κατα δευτερον λογω της εξαιρετης συμπεριφορας της αντιπροσωπειας MUSICLOVER που ειναι ο εισαγωγεας των OPERA CONSONANSE, ο οποιος και τις ευκολιες που του ζητησα μου εκανε, αλλα και κατοπιν δικης μου παρακλησης, μου εφερε και την Αμερικανικη εκδοση, με την ρυθμιζομενη σταθμη εξοδου απο το τηλεχειρηστηριο του, ωστε να μπορει να οδηγησει απευθειας εναν τελικο ενισχυτη.

Reaction score
8
Η CONSONANCE - OPERA ειναι μια κινεζικη εταιρια κατασκευης μηχανηματων ηχου και μην κανετε κανεναν συνειρμο με την λεξη Κινεζικη γιατι τουλαχιστον η ποιοτητα κατασκευης του εν λογω πλειερ θυμιζει Γερμανικη θωρακισμενη Μερσεντες. Πιστευω οτι ειναι η καλυτερη κινεζικη ΗI-END εταιρεια, τουλαχιστον σε ποιοτητα κατασκευης, με πολυ κοντα της την ομοεθνη SHANLING με το cd της οποιας συγκριθηκε ηχητικα το DROPLET, οπως θα δουμε παρακατω.

Reaction score
8
Το πλευερ ειναι πραγματικα τεραστιο. Με βαρος 30 κιλα και διαστασεις 51 εκατοστα πλατος, 43 βαθος και 14 υψος, ειναι το πιο ογκωδες πλευερ που εχει ερθει στα χερια μου. Επισης η κατασκευη και το φινιρισμα του ειναι υπερανω κρητικης και το πολυτελεστατο πλευερ απευθυνεται και σε αυτους που ψωνιζουν οχι μονο λογω της ακουστικης επιδοσης ενος μηχανηματος, αλλα και της οπτικης - ιδιαιτερα αν βαλετε επανω του και τις γυαλινες σταγονες που συνοδευουν το πλευερ. Μονο σημειο κρητικης το απο μετταλο τηλεχειρηστηριο, μαυρο με μικρα γραμματα και πληκτρα, που δεν συμβαδιζει με την διαστημικη εμφανιση του μηχανηματος. Παντως εμπνεει εμπιστοσυνη, μια και δειχνει πολυ στιβαρο.
Εξωτερικα το σχημα του δεν μπορει να περιγραφει παρα μονο μεσω φωτογραφιων, ενω το σασι του αποτελειται απο ενα σαντουιτς υλικων που στο πανω μερος φερει αλουμινιο 2,5 εκατοστων και στο κατω ξυλο τελεια φινιρησμενο, παχους 7 εκατοστων. Τελος η ολη κατασκευη παταει σε 3 ποδαρακια που καταληγουν σε κωνους.

Reaction score
8

Το Droplet εχει μηχανισμο αναγνωσης της Philips και ειναι τοπ λοαντεντ με ενα βαρυ καπακι και ενα επιπλεον μαγνητικο κλαμπ που σφραγιζει τον δισκο πανω στον μηχανισμο. Παντως με τετοια κατασκευη, αμφιβαλλω αν καποιοι εξωτερικοι κραδασμοι φτανουν μεχρι τον μηχανησμο αναγνωσης.
Το σταδιο του Dac χρησιμοποιει ενα τσιπ της Crystal το CS4396, 24 BIT 196 KHZ αλλα νομιζω στο δικο μου και σε οσα χρησιμοποιουν μεταβλητη αναλογικη εξοδο φοριεται το CS4398.

Reaction score
8

Επισης στην εξοδο χρησιμοποιει δυο μικρες ρωσικες λυχνιες SOVTEK 6H30 σε οριζοντια διαταξη. Παντως οσοι σκεφτεστε για αλλαγη των παραπανω λυχνιων για πειραματισμο, μαλλον ξεχαστε το γιατι το πλευερ δεν ειναι και το πιο ευκολο στον κοσμο για να λυθει και να ανοιχτει. Μικρο το κακο μιας και οι λυχνιες φαινεται να λειτουργουν υποδειγματικα.
Στο πισω μερος του υπαρχουν οι ακροδεχτες διασυνδεσης, δυο ισσοροπημενες μεταβλητες εξοδοι με 4,6V, δυο απλες μεταβλητες σε RCA με εξοδο 2,3V, καθως επισης και ψηφιακη ομοαξονικη, όλα τα παραπανω με επιχρυσους ακροδεκτες πολύ καλης ποιοτητας.
Ο λογος σηματος προς θορυβο ειναι μεγαλυτερος απο 115 db για τις ισοροπημμενες εξοδους και μεγαλυτερος απο 100db για τις απλες, ενω το τζιτερ αναφερεται σαν λιγοτερο απο 14ps.

Reaction score
8

Το πλευερ συνδεθηκε μεσω των αναλογικων εξοδων του με το συστημα μου, τοσο μεσω των απλων εξοδων με καλωδια VDH THE FIRST και THE SECOND, με προενισχυτη τον DARED MC 7P και τον παθητικο PROMITHEUS TVC και τελικους τους TSAKIRIDIS ELECTRA και δευτερευοντως τον ADVANCE MAA 405, καθως επισης οδηγησε και απευθειας τους παραπανω τελικους και με την ισσοροπημενη του εξοδο με καλωδια VDH INTEGRATION, και NORDOST BLUE HEAVEN. επισης δοκιμαστηκε και ως τρανσπορτ μεσω της ψηφιακης του εξοδου, με καλωδιο VDH THE FIRST και ενος MOGAMI δεν θυμαμαι τωρα τον τυπο.

Reaction score
8

Το παραπανω πλευερ επισης, εκτος απο την αξιολογηση του ως αυτονομη μοναδα, συγκριθηκε ως προς την ηχητικη του ταυτοτητα με το SHANLING CDT-100SE, το SACD DVD-AUDIO DENON 3910, το SONY SACD 910 και το αναλογικο συστημα μου που περιλαμβανει το πλατω CLEARAUDIO CHAMPION MAGNUM με κεφαλη BENZ ACE L και phono stage το PS AUDIO GCPH και ένα λαμπατο της ΨΑΘΙΝ. Για το συγκρητικο αυτο χρησιμοποιηθηκε το DARK SIDE OF THE MOON των PINK FLOYD που το εχω σε επετειακη εκδοση τοσο σε SACD και CD οσο και σε βινυλιο.

Reaction score
16
Απάντηση: ΔΟΚΙΜΗ ΟPERA CONSONANCE DROPLET CDP 5.0

Φιλε Thanasi,απλως μας εφερες το καταλογο με το μενου,περιμενουμε και το κυριως γευμα.Ελπιζω να μην ειναι σε πολλες συνεχειες

D

deleted user 10898

Guest
πολυ συντομα σε ενα αυτοτελες επεισοδιο.
ετσι λεει κ ο ΑΛΛΟΣ και ακομα δεν εχει τελειωσει τα σπαιρ...

μπραβο μπρε, πολυ μου αρεσει ο τροπος που αυτο το σαιτ γινεται πηγη ποιο εμπεριστατωμενης γνωσης σε αντιθεση με τις απλες περιγραφες που εχουμε συνηθισει...

Νικος

Reaction score
4.415
Απάντηση: ΔΟΚΙΜΗ ΟPERA CONSONANCE DROPLET CDP 5.0

Θαναση αυτο το πανεμορφο πικαπ αποτελειται απο 3 επιπεδα?
Σαν μεζονετα πολυτελειας μου φαινεται :107::107:

Reaction score
8
ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Αν θα επρεπε να περιγραψω με δυο μονο προτασεις την ηχητικη υπογραφη του DROPLET θα ηταν ογκος γυρω απο τα οργανα και ιδιαιτερα στο χαμηλο μερος του φασματος και βινυλιακη αναπαραγωγη. Καταρχας με την εννοια, ογκος ξεχαστε την εννοια του θολου η του μπουμαρισματος η την αλληλοεπικαλυψη των οργανων, που εχουμε συνηθισει να φερνουμε στο μυαλο μας με την παραπανω εκφραση. Το πλευερ ειναι αναλυτικοτατο με μεγαλη σκηνικη παρουσια και λεπτομερεστατο ηχο.
Το πιο δυνατο σημειο του πλευερ στην συχνοτικη περιγραφη, ειναι ο τομεας των μεσοχαμηλων και των χαμηλων συχνοτητων, οπου εκει το DROPLET ειναι απαιχτο σε ολους τους τομεις, αναλυση, ογκο, αποσβαση κ.λπ., τοσο που ειναι περιττο να αναφερθω σε καθε τομεα ξεχωριστα.

Reaction score
8

Ενα επισης δυνατο σημειο που με εντυπωσιασε προσωπικα ειναι η αρμονικη ευφωνια, που δεν κουραζει σε πολυωρες ακροασεις και ηεκταση των πριμων. Κι εδω αναφερω την λεξη προσωπικα γιατι οταν λεω εκτεταμενα πριμα δεν εννοω τα υπεραναλυτικα και λεπτοφυη, αλλα το οτι η καθε νοτα σε αυτην την συχνοτικη περιοχη εχει τον ογκο της χωρις αυτο να σημαινει οτι χανει σε αναλυση, το αντιθετο μαλιστα, κατι τετοιο δεν φανηκε να μου λειπει.
Η μεσαια περιοχη του πλευερ ηταν απολυτα ουδετερη και αυτο αν και στην αρχη εκλαμβανεται ως προτερημα, αν αναλογιστουμε οτι τα ακρα εχουν πιο εμφανη εκταση, ειναι ισως η πιο εμφανης αδυναμια του πλευερ ως προς την συχνοτικη αποδοση. Επαναλαμβανω όμως οτι αυτο γινεται αντιληπτο ιδιαιτερα δυσκολα, με απολυτα κριτηρια και δεν ενοχλει καθολου στο συνολικο ακουσμα.

Reaction score
8

Η στερεοφωνικη εικονα του DROPLET, ειναι αρκετα εκτεταμενη, τοσο σε βαθος και υψος, οσο και σε πλατος και εκτεινεται περα απο τα ορια που θετουν τα ηχεια. Οι φωνες και ιδιαιτερα οι γυναικιες ακουγονται σωστες με μια επιπλεον γλυκητητα και ζεστη, ενω τα οργανα και οι τραγουδιστες εχουν σωστη και ακριβη θεση στον χωρο και εντοπιζονται ευκολα, αν και αυτη η αισθηση που σε περιβαλει, ειναι αυτη της οντοτητας του μουσικου συνολου, που θυμιζει βινυλιακη αναπαραγωγη, παρα της χειρουργικης αποκοπης και κλινικης λεπτομερειας του καθε οργανου χωριστα.

Reaction score
8
Να παρω μια ανασα και θα ακολουθησουν τα συμπερασματα απο την ακουστικη συγκριση με το SHANLING CD 100 και το βινυλιακο μου μεσο αναπαραγωγης CLEARAUDIO CHAMPION MAGNUM, καθως επισης και το γενικο συμπερασμα για το εν λογω πλευερ.

Reaction score
11
Tι φτιάχνουν τα ... Κινεζάκια!!! Και με δικό τους project και όχι αντιγραφή κάποιου άλλου!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.470
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo