CD...όπως λέμε make_up...

Reaction score
877
Τι πιο ταιριαστός συνειρμός για το νόθο αυτό μέσο της μουσικής παραπλάνησης που λανσαρίστηκε και μερικώς καθιερώθηκε για να κονσερβοποιήσει και συρρικνώσει το ίδιο αυτό το μεγαλείο της μουσικής!!!
Το μέσον που συγκαλύπτει τις ατέλειες αλλά και τις λεπτομέρειες...που περικόπτει συχνότητες και δυναμικά βασισμένο σε σοφτγουερικό πρωτόκολλο του 1980!!!
Που συμπυνκώνει και συμπιέζει τις νότες στριμώχνοντάς τες σ' ένα γυαλιστερό κατά τ' άλλα μέσον...σαν τον καθρέφτη της ώριμης και ρυτιδιασμένης κυρίας που κοιτάζει λυπημένη τα χρόνια της μέσα σ' αυτό μετρώντας τα σε ρυτίδες...

Make_up...Το μέσον και η διαδικασία που επικαλύπτει τα άσκημα και γερασμένα πρόσωπα και τα φτιασιδώνει για να γίνουν κάπως υποφερτά...

Make_up...Το μέσον που χρησιμοποιούν ηθοποιοί και θεατρίνοι για να προσποιηθούν...Να γίνουν άλλοι...Να παίξουν ψεύτικους ρόλους...

Make_up...Το μέσον που χρησιμοποιούν οι κλουν για να γίνουν αστείοι και να μας κάνουν να γελάσουμε...

Απόλυτος συδυασμός...Τέλειο ταίριασμα...

CD...όπως λέμε make_up...

Reaction score
877
Μάλιστα μου προξενεί γέλωτες όταν ακούω συγκρίσεις CD vs MP3...
Είναι σα ν' ακούω εκείνο το ανέκδοτο με τον τύπο που είχε άσκημο όνομα...

Ήταν ένας τύπος λοιπόν που λέγονταν: Γιάννης Σκατάς...
Του λένε λοιπόν οι φίλοι του...Ρε Γιάννη, πήγαινε ν' αλλάξεις αυτό το γ___νο το όνομά σου...Θα είναι πολύ καλύτερα...Κι αυτός πήγε και το άλλαξε....Και το έκανε......Γιώργος Σκατάς............

Αυτή είναι η διαφορά CD και MP3...είναι και τα δυο σκ.......εεεεε....ποιοτικά μέσα ήθελα να πω..:139:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Τι έπαθες ξαφνικά βρε SUDOKU, δεν χρειαζόταν το βινύλιο τέτοια σθεναρή συνηγορία!
Τους ψηφιακούς άσε μας στην κλοουνίστικη μιζέρια μας να νομίζουμε οτι ακούμε, δεν θέλουμε άλλον οίκτο από τους αναλογικούς άρχοντες. Χώρια που έχουμε καταξοδευτεί σε καθαριστικό γαλάκτωμα μετά από κάθε ακρόαση.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Είναι η κατήχηση της Τετάρτης. :116:
Πάντως διαπιστώνω ότι δεν είναι όλοι έτσι εκεί στο... κατηχητικό. Προχθές πχ ο Μενδρινός μου έλεγε ότι άλλες φορές το αναλογικό του παίζει καλά (καλύτερα από το cd) και άλλες μπροστά στο cd, παίζει χάλια. Τέλος πάντων, είπε κάτι που είχε κάποια λογική, απαλλαγμένο από την φιλοσοφία των αναλογικών μουτζαχεντίν που βλέπουμε κάθε τόσο.

...

Reaction score
1
Βινύλιο εναντίον οπτικού δίσκου...

Γιατί μάχεστε; Δηλαδή το CD ευθύνεται για το make up;
Δεν το βλέπω έτσι, μάλλον η βιομηχανία του ήχου και όχι η ευκολία που έχει προσφέρει το CD στους τελικούς χρήστες. Και στο φινάλε όποιος θέλει το αγοράζει. Προσωπικά είμαι πολύ νέος ακόμη και δυστυχώς δεν είχα -και ούτε είναι εύκολο να αποκτήσω- την μακρόχρονη εμπειρία του βινυλίου, έχω ακούσει μόνο σε μεμονομένες περιστάσεις, για λίγη ώρα, αλλά από συστήματα που κόστιζαν πολύ περισσότερο σε σχέση με συστήματα με CD Player και προσωπικά δεν θυσιάζω τις ευκολίες του CD/MP3 για τις μικρότερες παραμορφώσεις του βινυλίου...

Καταθέτω την άποψή μου, με την οποία μπορεί να μη συμφωνείτε, όμως είναι η άποψή μου. Η βιομηχανία του ήχου θα προχωρήσει σε καλύτερες μορφές ήχου π.χ. 24/192 ή DSD και σε καμία περίπτωση δεν θα πάει προς τα πίσω, στο βινύλιο. Και στην φωτογραφία, υπάρχουν εξαιρετικές αναλογικές φωτογραφικές μηχανές, που όμως ξεπερνάνε κατά πολύ το κόστος κτήσης και χρήσης των ψηφιακών. Εσείς τις προτιμάτε ή ανέχεστε το make-up των ψηφιακών?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.622
Make_up...Το μέσον και η διαδικασία που επικαλύπτει τα άσκημα και γερασμένα πρόσωπα και τα φτιασιδώνει για να γίνουν κάπως υποφερτά...

Make_up...Το μέσον που χρησιμοποιούν ηθοποιοί και θεατρίνοι για να προσποιηθούν...Να γίνουν άλλοι...Να παίξουν ψεύτικους ρόλους...
ναρκωτικά πήρες βρε? :137:

Reaction score
877
Τι έπαθες ξαφνικά βρε SUDOKU, δεν χρειαζόταν το βινύλιο τέτοια σθεναρή συνηγορία!
Τους ψηφιακούς άσε μας στην κλοουνίστικη μιζέρια μας να νομίζουμε οτι ακούμε, δεν θέλουμε άλλον οίκτο από τους αναλογικούς άρχοντες. Χώρια που έχουμε καταξοδευτεί σε καθαριστικό γαλάκτωμα μετά από κάθε ακρόαση.
Θέμη...μακάρι όλοι οι αντίπαλοι του βινυλίου νά 'ταν σαν κι εσένα και να γνώριζαν έστω ελάχιστα απ' όσα εσύ γνωρίζεις...:126:

Reaction score
1
Πάντως -μιας και αναφέρθηκε- στην φωτογραφία, που τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα γιατί βλέπεις εσύ (βλέπει και ο άλλος και δεν ισχυρίζεται πράγματα που είναι στο κεφάλι του, μιλάμε με αποδείξεις side by side) Η ψηφιακή έχει ξεπεράσει το φιλμ εδώ και πολύυυυυυυυυ καιρό, σε όλους τους τομείς, ακόμα και το μεσαίο φορμά.

Το εφέ του φίλμ, που ίσως δίνει μια νοσταλγικότητα, μια αίσθηση/ψυχή/ουσία όπως θέλετε πείτε το, εξομοιώνεται 100%. Το ψηφιακό κουβαλάει πολύ περισσότερη πληροφορία μέσα, όχι τώρα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τουλάχιστον 5-6.

Reaction score
877
για πες για τη διαφορα lp με HD 24/172 να μαθαινουμε...

Απ' ότι βλέπεις ούτε εδώ αλλά ούτε από 'κει' έχω πει κάτι για κόντρα HD vs VINYL...Δεν μ' αρέσει να λέω πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει...

Συγκριτικό θα γίνει σύντομα...συγκεντρώνεται το υλικό και κανονίζονται οι λεπτομέρειες...Μάλιστα θα κληθούν και αρκετοι από δώ...Μην την 'κάνετε' όμως όπως την άλλη φορά...

Το σίγουρο πάντως είναι πως το βινύλιο παίζει καλύτερα αν το συγκρίνουμε με hd 24/96 όταν προέρχονται και τα δυο από κοινή analog μήτρα...

Για pure digital ηχογραφήσεις.......θα δούμε...

Reaction score
877
Είναι η κατήχηση της Τετάρτης. :116:
Πάντως διαπιστώνω ότι δεν είναι όλοι έτσι εκεί στο... κατηχητικό. ................
Εσύ μετά από τόσον 'εξαγνισμό' όλο για κατηχητικά και παπάδες μιλάς....Για σύνελθε τέκνον μου....Για σύνελθε...

Όσο για τον άλλον....Άφησε τα σεμινάρια μιας και είδε πως δεν τσιμπάμε και τό 'ριξε στη διοργάνωση δεξιώσεων...Πόσο σε νοιώθω αδερφέ Κ.Κ....
Είναι φρικτή η μοναξιά τους χειμώνες στην επαρχία όταν την κάνουν οι τουρίστριες...
Κατέβα ίσα δω μια βόλτα...Θα σε καλοδεχτούμε...Θα σε κεράσουμε ρακί και ντάκο και θα παίξουμε τα φθηνά mp3 σου στα ακριβά στερεοφωνικά μας...

Reaction score
6
Να ρωτήξω κι εγώ κάτιτις;:138:

OK, ας πούμε ότι το vinyl είναι καλύτερο από το hd24/96 όταν προέρχονται και τα δύο από αναλογική μήτρα.
Στο ανάποδο τι ισχύει;

Και μια ακόμα ερώτηξις άμα δεν γίνομαι κουραστικός.
Το... καταραμένο CD δεν έχει περάσει κι αυτό από εξέλιξη;
Εννοώ από ηχογράφηση έως κατασκευαστικά (XRCD και τα ρέστα).

Reaction score
877
Να ρωτήξω κι εγώ κάτιτις;:138:

OK, ας πούμε ότι το vinyl είναι καλύτερο από το hd24/96 όταν προέρχονται και τα δύο από αναλογική μήτρα.
Στο ανάποδο τι ισχύει;

Και μια ακόμα ερώτηξις άμα δεν γίνομαι κουραστικός.
Το... καταραμένο CD δεν έχει περάσει κι αυτό από εξέλιξη;
Εννοώ από ηχογράφηση έως κατασκευαστικά (XRCD και τα ρέστα).
Όσο και να έχουν εξελιχθεί οι μέθοδοι η ποιότητα τα μέσα και οι τεχνικές των ηχογραφήσεων...η κωδικοποίηση του red book cd παραμένει ΙΔΙΑ....16 bit / 44.1 khz / 20 khz όριο στην απόκριση συχνοτήτων....

Να το πω αλλοιώς...
Έχουμε τρεις αθλητές-δρομείς...
Και οι τρεις είναι πολύ καλοί αλλά διαφορετικής δυναμικότητας και επιδόσεων με τον τελευταίο να είναι το αστέρι...ο πρωταθλητής...ο πρώτος...
Σπάμε και στους τρεις τα πόδια και μετά από ένα μήνα τους βάζουμε να τρέξουν με τις πατερίτσες......
Οκ...Ο τρίτος(το αστέρι) θα έρθει πάλι πρώτος.....

Reaction score
4
Απάντηση: Re: CD...όπως λέμε make_up...

Να το πω αλλοιώς...
Έχουμε τρεις αθλητές-δρομείς...
Και οι τρεις είναι πολύ καλοί αλλά διαφορετικής δυναμικότητας και επιδόσεων με τον τελευταίο να είναι το αστέρι...ο πρωταθλητής...ο πρώτος...
.
Κύριε, να πω να πω....:614:

Reaction score
877
Και στο πρώτο που ρώτησα τι ισχύει;

:116:
Ποιο πρώτο??? κάντο λιανά!!!

Αν εννοείς pure digital master.... σε σκληρό δίσκο από τη μια και σε βινύλιο από την άλλη....είπαμε προετοιμάζεται συγκριτικό...

Έχω κι εδώ όμως ενδοιασμούς και ερωτηματικά...

1) Η ισοστάθμιση RIAA που εφαρμόζεται στο βινύλιο είναι ένα κύκλωμα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ σε σύγκριση με το DAC που έχει μεγάλη πολυπλοκότητα σαν κύκλωμα και σαν αλγόριθμος μετατροπής...Απόδειξη το οτι υπάρχουν 1500 ειδών dac chips μονόμπιτα / άφιλτρα / οχταπλά / dual differential ......και άλλοι τόσοι αλγόριθμοι... άσε τα over / up sampling...άσε το jitter και τα ρολόγια.....

2) Αν το ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ σήμα 24/96 παίζει καλά πως θα παίζει ένα μελλοντικό σήμα υψηλής ανάλυσης 4086/64832??????...και τότε τι σκ@τ@ υψηλής ανάλυσης θα είναι το φτωχό σημερινό 24/96???

Reaction score
6
Ποιο πρώτο??? κάντο λιανά!!!

Αν εννοείς pure digital master.... σε σκληρό δίσκο από τη μια και σε βινύλιο από την άλλη....είπαμε προετοιμάζεται συγκριτικό...

Έχω κι εδώ όμως ενδοιασμούς και ερωτηματικά...

1) Η ισοστάθμιση RIAA που εφαρμόζεται στο βινύλιο είναι ένα κύκλωμα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ σε σύγκριση με το DAC που έχει μεγάλη πολυπλοκότητα σαν κύκλωμα και σαν αλγόριθμος μετατροπής...Απόδειξη το οτι υπάρχουν 1500 ειδών dac chips μονόμπιτα / άφιλτρα / οχταπλά / dual differential ......και άλλοι τόσοι αλγόριθμοι... άσε τα over / up sampling...άσε το jitter και τα ρολόγια.....

2) Αν το ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ σήμα 24/96 παίζει καλά πως θα παίζει ένα μελλοντικό σήμα υψηλής ανάλυσης 4086/64832??????...και τότε τι σκ@τ@ υψηλής ανάλυσης θα είναι το φτωχό σημερινό 24/96???
Wait, hold on, στάκα, με πήρες αμπάριζα.
Ναι αυτό εννούσα. Δηλαδή ψηφιακό μαστερ σε ψηφιακό μέσο και το ίδιο σε αναλογικό μέσο. Θα περιμένω το συγκριτικό λοιπόν.

Τα πολλών ειδών DAC μαρτυρούν και την εξέλιξή τους. Άμα αφήσεις τα καλά DAC στο φούρνο είναι λιγότερα, κατά την ταπεινή μου άποψη.

Για το μελλοντικό σήμα υψηλής ανάλυσης σε σχέση με το τωρινό, έχω να... υποπτευθώ το εξής:
Ό,τι έχω ακούσει σε διαφορά 96/24 και 192/24 είναι μικρότερο από τη διαφορά που άκουσα σε 16/44.1 με 96/24.
Άρα ο αστυνόμος Σαίνης καταλήγει (μπακαλίστικα μεν αλλά αυτά ξέρω, τι να κάνω) στο συμπέρασμα ότι για να ακούσεις μεγάλες διαφορές πρέπει να ανεβάσεις με ανάλογο γεωμετρικό τρόπο τη δειγματοληψία. Δηλαδή ας πούμε από 96 σε κάτι σαν 384 και από εκεί ίσως σε... 1536... !:138:

Καλά εγώ τα είπα όλα αυτά; Εντυπωσιάστηκα!:143::143:

Reaction score
10
Kαλορίζικο Μάνο!!!:)

Ασχέτως τεχνολογιών το σημαντικό είναι να γουστάρουμε ρε παιδί μου!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos