Eίναι απαραίτητο το 24/192?

Reaction score
10
Καλημέρα!

Επειδή τώρα τελευταία έχω φάει ένα κόλλημα με το EMM LABS DAC2 το οποίο πληρεί αρκετές από τις προυποθέσεις που θέλω (USB input) θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι απαραίτητο το dac μας να υποστηρίζει 192. Αυτό γιατί το EMM LABS υποστηρίζει μέχρι 96.

Πολλοί μάλιστα λένε ότι οι μεγάελς διαφορές είναι από το 16, 44 > 24, 96 και όχι τόσο πολύ από το 24,96 > 24,192!

Αμα το πάρω υποθέτω δεν θα κλειδώνει καθόλου στα 192 ε? Θα χρειάζεται downsampling το αρχείο?

Από ότι βλέπω δεν υπάρχουν κιόλας πολλά 192! Αλλά στο μέλλον?

Ακούω γνώμες!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δικαιολογίες. Είναι σαν να λες ότι ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικών έχει μικρές διαφορές από ένα 1600 κυβικών και αυτό των 1600 κυβικών πιο μικρές από ένα των 1800, άρα αυτό των 1400 κυβικών είναι σχεδόν ίδιο με αυτό των 1800, οπότε θα πάρεις ibiza 1400. :116:

...

Reaction score
10
:116::142:

Δηλαδή προτείνεις ότι στις μέρες μας το 192 είναι απαραίτητο από ότι κατάλαβα!

Πάντως Νίκο ο ίδιος ο Θέμης μου το είπε αυτό για τις διαφορές! Που δεν είχε και λόγο γιατί τα Weiss έτσι και αλλιώς υποστηρίζουν 192! :126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι, που κατά την άποψή μου δεν είναι. Πόσο λογική θεωρείς την αγορά μιας μηχανής που κοστίζει έναν σκασμό λεφτά και δεν έχει όλες τις δυνατότητες για να διαβάσει τα διαθέσιμα s/w; Εκτός κι αν σε 6 μήνες που θα βγάλουν νέο μηχάνημα που θα διαβάζει και αρχεία έως και 192kHz, (δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να μην βγάλουν), θα σου το κάνει δώρο ο αντιπρόσωπος παίρνοντας πίσω το παλιό.

...

Reaction score
0
Στην έκθεση, είχα περάσει μια στιγμή να δω τον κύριο Θέμη.

Στο σύστημα με τα Peak Consult, ακούσαμε για λίγο ένα απόσπασμα από Μότσαρτ νομίζω (θα σας γελάσω, ασχετίδης με την κλασική) στα 24/96 και μετά στα 24/192.

Αν αξίζει η διαφορά την επένδυση; Φυσικά και αξίζει. Οπότε Μιχάλη, ή βγάλε S/PDIF από εξωτερική κάρτα ήχου, για να έχεις και τα 24/192, ή πάρε άλλο DAC ή περίμενε να βγει ΕΜΜ Labs που να το υποστηρίζει (που θα βγει, δε μπορεί).

Reaction score
10
Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι, που κατά την άποψή μου δεν είναι. Πόσο λογική θεωρείς την αγορά μιας μηχανής που κοστίζει έναν σκασμό λεφτά και δεν έχει όλες τις δυνατότητες για να διαβάσει τα διαθέσιμα s/w; Εκτός κι αν σε 6 μήνες που θα βγάλουν νέο μηχάνημα που θα διαβάζει και αρχεία έως και 192kHz, (δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να μην βγάλουν), θα σου το κάνει δώρο ο αντιπρόσωπος παίρνοντας πίσω το παλιό.

...
Δεν τη θεωρώ λογική, αλλά έλεγα μπας και τη θεωρούσε κάποιος άλλος γιατί είχα ψηθεί! :116:
Σίγουρα το 192 το κράτησαν για το επόμενο μοντέλο!:126:

Στην έκθεση, είχα περάσει μια στιγμή να δω τον κύριο Θέμη.

Στο σύστημα με τα Peak Consult, ακούσαμε για λίγο ένα απόσπασμα από Μότσαρτ νομίζω (θα σας γελάσω, ασχετίδης με την κλασική) στα 24/96 και μετά στα 24/192.

Αν αξίζει η διαφορά την επένδυση; Φυσικά και αξίζει. Οπότε Μιχάλη, ή βγάλε S/PDIF από εξωτερική κάρτα ήχου, για να έχεις και τα 24/192, ή πάρε άλλο DAC ή περίμενε να βγει ΕΜΜ Labs που να το υποστηρίζει (που θα βγει, δε μπορεί).
Καλημέρα παιχταρά μου!!!:107:
Το EMM LABS δεν υποστηρίζει καθόλου 192!!!!

D

deleted user 10898

Guest
μιχαλη η αγορα μεταβαλεται πολυ γρηγορα στον συγκεκριμενο τομεα. η usb εχει περιορισμους (24/96) σε ολες τις μεχρι σημερα υλοποιησεις της. εαν ομως μπορεις να πας σε spdif η firewire 192 καντο, γιατι εαν πχ η ταδε εταιρια βγαλει τα μαστερ της σε 192 και ανακοινωσει πως απο εδω και περα θα βγαζει και τα καινουργια ΘΑ ΣΚΑΣΕΙΣ...
η αληθεια ειναι πως δεν ειναι καλη εποχη για αγορα πηγης. ειναι ολα σε μεταβατικη κατασταση..... τα ιδια σκεφτομουν και εγω πριν απο λιγο. τωρα εχω ενα κορυφαιο ντακ redbook και ενα imac musicserver με apogee (φθηνο) για τα highres.
Νικος

εντιτ.εγραφα μαζι με του αλλους

Reaction score
10
Αρα παιδιά από ότι βλέπω το Minerva και το MEDEA-VESTA είναι σχεδόν μονόδρομος από άποψη ευκολιών και "Plug n play"!

Reaction score
10
μιχαλη η αγορα μεταβαλεται πολυ γρηγορα στον συγκεκριμενο τομεα. η usb εχει περιορισμους (24/96) σε ολες τις μεχρι σημερα υλοποιησεις της. εαν ομως μπορεις να πας σε spdif η firewire 192 καντο, γιατι εαν πχ η ταδε εταιρια βγαλει τα μαστερ της σε 192 και ανακοινωσει πως απο εδω και περα θα βγαζει και τα καινουργια ΘΑ ΣΚΑΣΕΙΣ...
η αληθεια ειναι πως δεν ειναι καλη εποχη για αγορα πηγης. ειναι ολα σε μεταβατικη κατασταση..... τα ιδια σκεφτομουν και εγω πριν απο λιγο. τωρα εχω ενα κορυφαιο ντακ redbook και ενα imac musicserver με apogee (φθηνο) για τα highres.
Νικος

εντιτ.εγραφα μαζι με του αλλους
Δεν έχεις και άδικο. Αλλά έλα που έχω σκάσει να χρησιμοποιήσω το MAC PRO για transport! Μάλλον για κανά Minerva με βλέπω που είναι σταθερή αξία!

D

deleted user 10898

Guest
Δεν έχεις και άδικο. Αλλά έλα που έχω σκάσει να χρησιμοποιήσω το MAC PRO για transport! Μάλλον για κανά Minerva με βλέπω που είναι σταθερή αξία!
παρε το μινερβα. παιξε αφοβα. μολις βγει emm με 192 παρτο! το μινερβα θα πουληθει σε πολυ καλη τιμη (οπως τωρα κρατανε τιμη τα benchmark.)
η γνωμη μου ομως ειναι να το ακουσεις στο συστημα σου.
ισως, λεω ΙΣΩΣ, να μην σου αρεσει και τοσο σε σιντι οσο το εμμ και να απαγοητευτεις (εχεις πολλα σιντακια ετσι δεν ειναι?)
σκεψου το αυτο και εαν μπορεις καντο.
Νικος

Reaction score
0
Ύστερα λέτε παρανοϊκούς τους βινυλιάκηδες!
Εδώ δεν προλαβαίνετε τα μοντέλα των DACs! :142:

Εγώ να δω τι θα κάνω, που τα θέλω όλα.
Γι' αυτό τελικά αξίζει να τα σκας μόνο σε ενισχυτές και ηχεία...

Reaction score
10
παρε το μινερβα. παιξε αφοβα. μολις βγει emm με 192 παρτο! το μινερβα θα πουληθει σε πολυ καλη τιμη (οπως τωρα κρατανε τιμη τα benchmark.)
η γνωμη μου ομως ειναι να το ακουσεις στο συστημα σου.
ισως, λεω ΙΣΩΣ, να μην σου αρεσει και τοσο σε σιντι οσο το εμμ και να απαγοητευτεις (εχεις πολλα σιντακια ετσι δεν ειναι?)
σκεψου το αυτο και εαν μπορεις καντο.
Νικος
Nίκο σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!:107:

Δεν θέλω να ξαναακούσω μουσική απο δισκάκι! Σκέψου έχω κατεβάσει τόση πολλή ασυμπίεστη μουσική που υπάρχει περίπτωση να πάρει χρόνια μέχρι να θέλω να ακούσω κάποιο από τα 2000 cd που έχω! :126:

Reaction score
140
Μιχάλη δοκίμασε να ακούσεις και cd που ήδη κατέχεις ripαρισμενα με EAC σε secure mode κτλ και εκεί να δεις γλέντια

Reaction score
140
Να μπορούσες να κάνεις ένα Α-Β για μένα benchmark dac1usb με weiss Minerva ,
Θέλω να κατεβώ Αθήνα μόνο και μόνο γιαυτο γιατί τον έχω ζαλίσει από το τηλέφωνο τον κ,θεμη ο οποίος είναι αναλυτικότατος και ειλικρινής όσο δεν πάει!

Reaction score
140
Βέβαια στο κόστος που θέλεις να κινηθείς εσύ δεν θα απέκλεια και μια σωστή ακρόαση τα LINN ( από SNEAKY DS μέχρι KLIMAX DS )

Reaction score
140
Το medea μάλλον όχι γιατί θα πρέπει να του ταΐσεις σήμα από οπτικό η coaxial που μάλλον δεν έχει από το λαπτοπ – να μην παρεμβάλετε τίποτα
Λαπτοπ – dac – προ
Νέτα σκέτα τίποτα άλλο!

Reaction score
10
Kοίταξε. Κατά την άποψη μου οι εταιρίες που βγάζουν απολύτως κορυφαία DAC είναι 3-4.

Για music server το συζητάμε...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514