Πως είναι δυνατόν?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Τελικα κανενας δεν ειναι σε θεση να πει γιατι αναπαραγαγουν διαφορετικα?
Ένας από τους λόγους και ο πιο κύριος, το αναλογικό εξόδου.
Είναι ακριβώς ο λόγος που ο κάθε προενισχυτής έχει τον δικό του ήχο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
+1000
Το κυριότερο μέρος ενός ψηφιακού συστήματος είναι το αναλογικό του στάδιο με την τροφοδοσία του. Το θέμα είναι απλό. Βασούλα στα ολοκληρωμένα (ούτως ή άλλος επιβάλλεται) και άμεσες αλλαγές από τον έναν τύπο στον άλλο. Αν τώρα το σύστημα σου ή τα αυτιά σου δεν καταλαβαίνουν τις διαφορές είσαι τυχερός. Γλυτώνεις χρήματα...

Reaction score
684
ακριβως αυτο ειναι η μεγαλη διαφορα.... αν υποθεσουμε βεβαια οτι τo ψηφιακο κομματι που αναλαμβανει την καταπολεμηση του jitter ειναι εξισου προσεγμενο σε ολες τις κορυφαιες συσκευες....

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Συνεπως δεν υπαρχει σωστο η λαθος? Αλλα αποψη του κατασκευαστη περι σωστου η λαθους?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Τελικα εδω μεσα θα με τρελανετε ορε...:111:

Τελικα με σκατα ακουμε, με τα αφτια μας ή με τα μηχανακια μετρησεων ???

Και εαν αυτες οι διαφορες δεν ειναι ακουστες, γιατι θα πρεπει να κοντραρεστε στο ποιο ειναι το καλυτερο. Συμπαθιο, δεν καταλαβαινω. :609:

Φιλικα

Βασιλης
Νομίζω πως δεν καταλαβαίνεις διότι προσπαθείς να ερμηνεύσεις τα γραφόμενα των άλλων με βάση κάποιες ταμπέλες που έχεις βάλει στο μυαλό σου.
Ας πουμε, διαβάζεις "μετρήσεις" και αυτομάτως έχεις βγάλει συμπέρασμα για το τι μπορεί να εννοεί ο άλλος χωρίς να μπεις στον κόπο να διαβάσεις το post του.

Για να το κάνουμε πιο λιανά, λοιπόν, τις μετρήσεις και γενικώς την τεχνική αξιολόγηση δεν θα τη χρησιμοποιήσουμε για να δούμε ποιο μηχανάκι μας "κάθεται" καλύτερα στο αυτί, αλλά για να διακρίνουμε ποιο είναι το σωστό άκουσμα και ποιο το λάθος (ή καλύτερα το λάθος από το... λιγότερο λάθος). Ήδη έχουν αναφερθεί παραπάνω σε αναλογικό στάδιο, jitter και υπάρχουν και πολλοί ακόμη τομείς που σίγουρα θα διαφέρουν ως συσκευές... Αν δεν τα εξετάσεις όλα αυτά πώς θα μπορέσεις να πεις ποιό είναι το σωστότερο μηχανάκι/άκουσμα; Απλά δε γίνεται...

Τώρα αν εσένα σου αρέσει καλύτερα το "λάθος" τελικά, πάρε το λάθος... Δικά σου τα λεφτά, δική σου και η απόφαση!
[Αρκεί να μην έχεις την ψευδαίσθηση μετά ότι ασχολείσαι με το HiFi ως High Fidelity - αλλά αυτό είναι μία άλλη αμαρτωλή ιστορία. :126:]

Reaction score
1.846
Απάντηση: Πως είναι δυνατόν?

Σωστός ο Κώστας Φ.΄:444: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάνουν το 2ο χοντρό ξεκαθάρισμα. Το 1ο το έχει ήδη κάνει το ποσό της εκταμίευσης. Αφού έχουν μείνει 3-4 συσκευές (και πολλές λέω) μετά ακούς και παίρνεις αυτή που σε "εκπροσωπεί" περισσότερο. :126:

Οι διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης ελλοχεύουν σημαντικούς κινδύνους να επιλέξεις ζαρζαβατικό και μάλιστα σε τιμές "πολυτελείας", ντιαρ Βασίλις. :403:

Reaction score
0
Τhanks φιλαράκι!!!:)

Αν και άδικο για το EMM LABS (επειδή είναι ολοκληρωμένο) το Medea (-Μac Pro) το κατάπιε!
Τουλαχιστον ατυχης η εκφραση Μιχαλη, ατυχεστατη αν συνυπολογισουμε την αξια των συγκεκριμενων μηχανων.

Δε εισαι ο μονος που εχει συγκρινει το Medea με τo CDSA. To συγκεκριμενο weiss υπενθυμιζω οτι το διεθετα ενα εξαμηνο ως second hand και το γνωριζω εξαιρετικα καλα.

Οκ δεχομαι οτι εισαι παρορμητικος ως χαρακτηρας κι ενθουσιωδης με το μικροβιο του "πιο προσφατου μηχανηματος στο ρακ σου ως κορυφαιου εως την ελευση του επομενου" αλλα προσεχε λιγο διοτι αδικεις καταφωρα. Αλλωστε δεν εχει καμια σχεση με την ουσιαστικη πραγματικοτητα ο χαρακτηρισμος "το καταπιε".

Ρε Μιχαλη γιατι δεν επαιρνες το DCS η το AMR?

Σοβαρα τωρα δεν υπαρχει καμια αμφιβολια οτι το Medea ειναι εξαιρετη μηχανη.

Το ιδιο ομως ισχυει και για το CDSA SE.

Για το Weiss η μοναδικη μου ενσταση αφορα τα πριμα. Ειναι αμυδρα κουρεμενο εκει ψηλα, δεν φτανει την λεπτοφυη αναλυση που εχει στα πριμα το ολοκληρωμενο Emm Labs. Πιθανως για αυτο ακριβως τον λογο (ελλειψη πληροφοριας στην περιοχη) να "ακουγεται" ελαφρα πιο γεματο και πιο μεστο στα μεσαια απο οτι το Emm, δεν ειναι ομως στην πραγματικοτητα ετσι.

Μην ξεχναμε οτι το Emm βασιζεται στην DSD κωδικοποιηση η οποια εχει απιστευτη αποκριση στις υψηλες συχνοτητες.

Εχω πελατη με το Medea και transport emm Labs o οποιος εξεφρασε τις ιδιες αποψεις με τον Μιχαλη οταν του εδωσα το ολοκληρωμενο emm CDSA προς ακροαση. Οταν ομως του εδωσα το .....μεγαθηριο DCC2 SE dac της Emm Labs, απλα υποκλιθηκε στην ανωτεροτητα του.

Αλλος παλι θεωρει ηδη καλυτερο το ολοκληρωμενο CDSA απο το Medea (π.χ. ο κυριος που το εδωσε στον Μιχαλη, και πιστεψε με Μιχαλη ο συγκεκριμενος κυριος δεν εχει κανενος ειδους κολλημα με ΚΑΜΙΑ απολυτως εταιρια-προτιμα παντοτε οτι παιζει καλυτερα κατα την γνωμη του).

Σε καθε περιπτωση συζηταμε για πραγματι κορυφαιες ψηφιακες μηχανες εδω (οχι μονο στα λογια....
)!

Ειναι γνωστο αλλωστε οτι εχω εκφρασει στο παρελθον την εκτιμηση μου για την WEISS (κατι που το κανω πολυ πολυ δυσκολα ανεξαρτητως ονοματος brand name διοτι τα κριτηρια μου ειναι πολυ αυστηρα!).

Απλα θε πρεπει να τονισω για την αποτροπη εξαγωγης λανθασμενων συμπερασματων απο καποιους οι οποιοι δεν εχουν ερθει ποτε σε επαφη με αυτες τις μηχανες, οτι η emm Labs ειναι απο τις πιο μουσικες εταιριες στα ψηφιακα με υπεροχη μεσαια περιοχη (ουτε ξερη και τεχνητα υπεραναλυτικη - αλλα ουτε και φαφλαταδικη και υπερβολικα γλυκιαρικη σαν καποιες αλλες ονοματα δεν λεμε).

Σε καμια λοιπον περιπτωση δεν μπορει καποιος (αν δεν ειναι κακοπιστος) να χαρακτηρισει τα emm ως κουραστικα, υπεραναλυτικα, ξερα και δεν ξερω εγω τι αλλο μηχανακια.

Αυτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.550
Για το Weiss η μοναδικη μου ενσταση αφορα τα πριμα. Ειναι αμυδρα κουρεμενο εκει ψηλα, δεν φτανει την λεπτοφυη αναλυση που εχει στα πριμα το .....
??????????

μου φαίνονται κινέζικα αυτά.....

παρακαλώ, συνεχίστε...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.229
Δεν είναι κουρεμένα. Στρογγυλά είναι, κάνουν δαχτυλίδια.

Έχω χάι έντ ψαρούκλες
και τα πρίμα κάνω μπούκλες!!!

Reaction score
10
Μέσα στο Vesta είχε ενα dvd με υλικό 176.4 κλασσικής μουσικής!

Πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία!!!! :107:

D

deleted user 10898

Guest
το medea οδηγει κατευθειαν και τελικους απο οσο διαβαζω. με ποιον τροπο το κανει αυτο (attenuation?)?

Reaction score
10
το medea οδηγει κατευθειαν και τελικους απο οσο διαβαζω. με ποιον τροπο το κανει αυτο (attenuation?)?
To Medea οδηγεί τελικούς μόνο μέσω του Jason Transport. Εκεί είναι τα ρυθμιστικά όπως και στο control του που έχει αυξομείωση της έντασης.

Εγώ το φτιάχνω από τα ποτενσιόμετρα των wavac και παίζω λίγο με το remote του itunes σε ελάχιστα κομμάτια που θέλω λίγο πιο σιγά-δυνατά. Δεν είναι και ότι καλύτερο γιατί μειώνοντας την ένταση από το itunes "κόβεις" bits.

D

deleted user 10898

Guest
Τί δηλαδή, άντε κι εσύ τώρα! Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ... Δεν το ήξερες ότι έχουν και DAC DSD; :137:
gmto εγω το ξερω, αλλα ο κυριος αντιπροσωπεια εχει, δεν επρεπε να ειναι πιο διαβασμενος?

D

deleted user 10898

Guest
To Medea οδηγεί τελικούς μόνο μέσω του Jason Transport. Εκεί είναι τα ρυθμιστικά όπως και στο control του που έχει αυξομείωση της έντασης.

Εγώ το φτιάχνω από τα ποτενσιόμετρα των wavac και παίζω λίγο με το remote του itunes σε ελάχιστα κομμάτια που θέλω λίγο πιο σιγά-δυνατά. Δεν είναι και ότι καλύτερο γιατί μειώνοντας την ένταση από το itunes "κόβεις" bits.
μην το κανεις αυτο στο itunes, δεν κοβεις απλως bit, τον ξεσκιζεις τον ηχο.
αρα η αυξομειωση της εντασης γινεται ψηφιακα. πως επιδρα αυτο στον ηχο?

Reaction score
10
Το κάνω σε 1 στα 10 κομμάτια. Συνήθως το έχω κανονικά στο τέρμα.

Για το itunes λες? Ντάξει....Ακούς...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads