Πως είναι δυνατόν?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915
Αλλά ποιοί ανάμεσά μας νομίζεις πως ενδιαφέρονται για τι τελεστικούς φοράνε?

Τι το πέρασες εδώ μέσα.... :139::131:

Πολύ φιλικά (προς όλους),
Κώστας

Reaction score
684
Εμ βέβαια, αφού έχει τελεστικούς 5532 που κάνουν 1 ευρώ ο ένας, και σταθεροποίηση με 7815/7915 που κάνουν μισό ευρώ το ζευγάρι! Ενώ άμα είχε OPA627 και 317/337 ε; Πςςςςςςςς, το εργαλείο θα ήταν high end. Τρομάρα σας...
ενα παλιο Orpheus DAC One που εχω σπιτι φοραει BB 2134 τελεστικο (δηλαδη ουτε καν συγκρινεται με αναλογικο σταδιο κορυφαιων μηχανηματων). Το Benchmark μπροστα του ειναι ενα μεγαλο ανεκδοτο και τα ειχα και τα δυο ταυτοχρονα στο ρακ μου. Το Benchmark το πουλησα γιατι τις διαφορες τις ακουγε και ο πιο κουφος...

Ξεκολα με τις μ.....ες για high end και τις ειρωνειες και ανοιξε τα αυτακια σου....

Και κατι αλλο. Για ριξε μια ματια να δεις ποσο στοιχιζει το κορυφαιο DAC που χρησιμοποιειται στα studio παγκοσμιως το Prism DA-2?

Καλα τοσο βλακες ειναι αυτοι οι επαγγελματιες και δινουν 9.000 δολλαρια για ενα DAC και δε παιρνουν το Benchmark?

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Πως είναι δυνατόν?

Μπορεί να πω βλακεία αφού μόνο σκόρπιες πληροφορίες έχω βρει....

Κάπου διάβαζα ότι υπάρχον "σχολές" ψηφιακού ήχου.
(Αναφέρεται και πριν κάτι)
Εγώ το βρήκα σε κουβέντα επαγγελματιών....(ιντερνετ)
Κάποια μηχανήματα προσεγγίζουν με το ίδιο τρόπο αλλά όχι έναν.
Η 'κόντρα' έχει να κάνει μεταξύ των 'μεγάλων' εταιρειών..., όπως στο Hi_...., δηλαδή.

Ξέρετε τίποτα ?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
ενα παλιο Orpheus DAC One που εχω σπιτι φοραει BB 2134 τελεστικο (δηλαδη ουτε καν συγκρινεται με αναλογικο σταδιο κορυφαιων μηχανηματων). Το Benchmark μπροστα του ειναι ενα μεγαλο ανεκδοτο και τα ειχα και τα δυο ταυτοχρονα στο ρακ μου. Το Benchmark το πουλησα γιατι τις διαφορες τις ακουγε και ο πιο κουφος...

Ξεκολα με τις μ.....ες για high end και τις ειρωνειες και ανοιξε τα αυτακια σου....

Και κατι αλλο. Για ριξε μια ματια να δεις ποσο στοιχιζει το κορυφαιο DAC που χρησιμοποιειται στα studio παγκοσμιως το Prism DA-2?

Καλα τοσο βλακες ειναι αυτοι οι επαγγελματιες και δινουν 9.000 δολλαρια για ενα DAC και δε παιρνουν το Benchmark?
Χωρίς καμμία διάθεση να υπερασπιστώ τα Benchmark, και επειδή ήμουν ο πρώτος που άκουσε και έφερε τα Orpheus, η γνώμη μου είναι οτι είναι άμεσα συγκρίσιμα. Πριν περίπου 5 χρόνια, όταν πρωτοέφερα το Benchmark και το βάλαμε στο Athens Mastering, δίπλα στο Weiss, καταλάβαμε γιατί υπήρξε τέτοια έκπληξη ανάμεσα στους επαγγελματίες (Bob Ludwig, Bob Katz) και τα είχαν πάρει όλοι τότε. Αυτά πριν τα μάθει καν η κοινότητα του HiFi. Δεν είναι τυχαίο και δεν είναι μόνον θέμα κόστους, που το Benchmark είναι΄όχι μόνον το πιο εμπορικά επιτυχημένο DAC, αλλά και γενικά προιόν παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Reaction score
498
Πριν περίπου 5 χρόνια, όταν πρωτοέφερα το Benchmark και το βάλαμε στο Athens Mastering, δίπλα στο Weiss, καταλάβαμε γιατί υπήρξε τέτοια έκπληξη ανάμεσα στους επαγγελματίες (Bob Ludwig, Bob Katz) και τα είχαν πάρει όλοι τότε.
Το Benchmark πλησίαζε πολύ το Weiss δηλαδή? Ο Katz Weiss χρησιμοποιεί έχω την εντύπωση.

Reaction score
498
Πέραν από το ψηφιακό κομμάτι των DACs πάντως σίγουρα παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα το αναλογικό κομμάτι - τροφοδοσίες κλπ..

Σε μια "κόντρα" παλαιότερα δεν μπορώ να ξεχάσω πώς ένα βαριά τροποποιημένο Behringer έπαιξε πολύ καλύτερα από ένα DAC πανάκριβο.Κανένας δεν έλεγε πρώτος την γνώμη του στο τέλος...Χεχεχε...:126:

Η αλήθεια πάντως είναι πως κι εγώ θα περίμενα τα 2 dacs που αναφέρει ο Μιχάλης να παίζανε παρόμοια.Εντύπωση μου έκανε που παίζανε πολύ διαφορετικά..

Reaction score
1
Η αλήθεια πάντως είναι πως κι εγώ θα περίμενα τα 2 dacs που αναφέρει ο Μιχάλης να παίζανε παρόμοια.Εντύπωση μου έκανε που παίζανε πολύ διαφορετικά..
Με ποια κριτήρια τότε θα επέλεγε κάποιος το ένα έναντι του άλλου?

Reaction score
498
Υποτίθεται πως 2 κορυφαία επαγγελματικά dacs θα όφειλαν να παίζουν σχεδόν το ίδιο μιας και στόχος είναι η "αντιγραφή" και όχι η ωραιοποίηση του πρωτοτύπου.Υπό ιδανικές συνθήκες βάσει αξιοπιστίας ή της υποκειμενικής αξιολόγησης περί ποιου είναι το πιο σωστό εάν ήτανε μικρές οι διαφορές.Τώρα αφού υπάρχουν μεγάλες διαφορές και σε πράγματα που υποτίθεται πως είναι σχεδόν standard τί να κάτσουμε να τσακωθούμε περί ποιο είναι το σωστό εμείς οι χομπίστες..Αράξτε και μην αγχώνεστε για τίποτα..Όλα καλά είναι..:136:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Πως είναι δυνατόν?

Αν πρόκειται για 'σωστή' (στα δικά σου κριτήρια) συσκευή, πας σε εκείνη την εκδοχή, που σου αρέσει. (ΙΜΟ)

Βέβαια αν μας είχαν περιγράψει και τις ακουστικές διαφορές πιο αναλυτικά, ίσως να ήταν πιο εύκολο στο τι να περιμένεις.

Μετά διαλέγεις μουσική και ακούς.........θα φανεί δεν μπορεί :137:

Edit
Ξεκινώντας από τα ηχεία που είναι εμφανείς η διαφορά, όλες οι υλοποιήσεις έχουν "χαρακτήρα".
Αυτό εξηγείται και τεχνικά (μετρήσεις), αλλά και με την απλή ακρόαση.
Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις συσκευές, γιαυτό και "αναβαθμίζεις" (μέχρι αστείου ορισμένες φορές)
Κανένα σύστημα δεν παίζει όπως άλλο.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο -ένα- παίζει σωστά ?

Το καλό είναι ότι αυτός ο "χαρακτήρας" κάθε συσκευής, ευνοεί μουσικά μερικά είδη.....
Εκεί κρίνεις , "επιμέρους" και επιλέγεις το "κατάλληλο".

"Κατάλληλο" γιατί εξαρτάται από κάτι άλλο.
Είναι συνδυασμός πραγμάτων.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Να με συγχωρείς για τις ειρωνείες, αλλά δε φταίω εγώ. Μου βγαίνει αυθόρμητα, και αυτή η αντίδρασή μου είναι μάλλον επιεικής, αν αναλογιστεί κανείς το χαμηλό πνευματικό επίπεδο του συναφιού σου. Πάντως, αν από την ειρωνική διάθεση καταφέρω κάποια στιγμή να περάσω στον οίκτο, θα έχω αναβαθμιστεί ως χομπίστας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Αν ένας επαγγελματίας δίνει 9000 δολλάρια για ένα DAC, ναι, είναι τόσο βλάκας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Να με συγχωρείς για τις ειρωνείες, αλλά δε φταίω εγώ. Μου βγαίνει αυθόρμητα, και αυτή η αντίδρασή μου είναι μάλλον επιεικής, αν αναλογιστεί κανείς το χαμηλό πνευματικό επίπεδο του συναφιού σου. Πάντως, αν από την ειρωνική διάθεση καταφέρω κάποια στιγμή να περάσω στον οίκτο, θα έχω αναβαθμιστεί ως χομπίστας.
... για να μπορέσεις να το κατανοήσεις καλύτερα, (αν υποθέσουμε ότι ένας χαϊεντάς είναι σε θέση να κατανοήσει έστω και το παραμικρό, αλλά τέλος πάντων...), αν ο Ζαφ ξεβαρεθεί καμιά μέσα και βάλει μέσα στο σασί ενός Prism ολόκληρο το κύκλωμα του Benchmark, να είσαι σίγουρος πως θα εξακολουθείτε να το εκθειάζετε το Prism. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σας, τόσο καταλαβαίνετε. Και βέβαια, δεν είναι κακό αυτό. Κακό είναι πως νομίζετε πως -και καλά- έχετε άποψη, όντας ανίδεοι, και αρνείστε ο,τιδήποτε που θα σας βοηθήσει να μάθετε. Το μόνο που ξέρετε είναι πόσο κάνει.

Reaction score
684
... για να μπορέσεις να το κατανοήσεις καλύτερα, (αν υποθέσουμε ότι ένας χαϊεντάς είναι σε θέση να κατανοήσει έστω και το παραμικρό, αλλά τέλος πάντων...), αν ο Ζαφ ξεβαρεθεί καμιά μέσα και βάλει μέσα στο σασί ενός Prism ολόκληρο το κύκλωμα του Benchmark, να είσαι σίγουρος πως θα εξακολουθείτε να το εκθειάζετε το Prism. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σας, τόσο καταλαβαίνετε. Και βέβαια, δεν είναι κακό αυτό. Κακό είναι πως νομίζετε πως -και καλά- έχετε άποψη, όντας ανίδεοι, και αρνείστε ο,τιδήποτε που θα σας βοηθήσει να μάθετε. Το μόνο που ξέρετε είναι πόσο κάνει.
κανεις χαιεντας δε ξερει τα Prism αλλα προφανως δε τα γνωριζεις ουτε και συ οποτε δεν εχουμε λογο κουβεντας. Αραξε με το Benchmark καλα θα σου εχει κατσει.... εκτος βεβαια αν θες κατι καλυτερο οποτε μπορεις να αγορασεις το Cambridge DAC Magic

Και επειδη εισαι πραγματικα ασχετος αρχισε να διαβαζεις για να μαθαινεις...

http://mixonline.com/news/prismsound-dreamda2-glossop-043007/

Reaction score
684
δε ξερω ποιο ειναι το συναφι μου ομως εσυ εισαι πραγματικα γραφικος

και δεν παιρνεις και αναβαθμιση....

αν θες μπορεις να ρωτησεις τον Ζαφ γιατι τα Weiss και τα Prism κανουν οσο κανουν και γιατι τα προτιμαει αυτος και οι συναδελφοι του απο το Benchmark....

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Τελικα κανενας δεν ειναι σε θεση να πει γιατι αναπαραγαγουν διαφορετικα?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Τελικα κανενας δεν ειναι σε θεση να πει γιατι αναπαραγαγουν διαφορετικα?
Διάγνωση εξ'αποστάσεως; Δεν έχει προχωρήσει τόσο η ιατρική!
Άμα δεν τα ξεκοιλιάσεις και δεν τα μετρήσεις, όχι, δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα.
Είδες που κάπου-κάπου είναι "λίγη" η λογική του "εγώ ξέρω τι ακούνε τα αυτάκια μου και χέσε τις μετρήσεις";! Στα δύσκολα δε λένε κουβέντα τα ρημάδια (τα αυτιά). :138:

Reaction score
8
Τελικα εδω μεσα θα με τρελανετε ορε...:111:

Τελικα με σκατα ακουμε, με τα αφτια μας ή με τα μηχανακια μετρησεων ???

Και εαν αυτες οι διαφορες δεν ειναι ακουστες, γιατι θα πρεπει να κοντραρεστε στο ποιο ειναι το καλυτερο. Συμπαθιο, δεν καταλαβαινω. :609:

Φιλικα

Βασιλης

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef