47LG7000: Η χαρά του... "ρυθμιστή"! (ή αλλιώς: Οι πρώτες εντυπώσεις)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Είμαι εδώ και 4 ημέρες ένα ευτυχής κάτοχος της 47άρας LG7000.

Οι λόγοι που την προτίμησα από την καλύτερή της plasma panasonic pz85 είναι η ¨πρασινάδα¨ που έβλεπα στην panasonic.

Οι πρώτες εντυπώσεις μου:

1. Η τηλεόραση overall είναι πάρα πολύ καλή για τα χρήματά της (1100 Ευρώ).

2. Χρώματα πάρα πολύ καλά. Το κόκκινο υπερτερεί λιγάκι αλλά διορθώνεται εύκολα αυτό.

3. Κίνηση άψογη. Το true motion δουλεύει πάρα πολύ καλά. Ελάχιστες οι φορές που παρουσιάζει κάποια προβληματάκια αλλά ανεπαίσθητα.

4. Εξοπλισμός πολύ καλός. Μέχρι και bluetooth!

5. Ρυθμίσεις: ΑΨΟΓΕΣ!!!! Έχει πλήρες μενού ρυθμίσεων κατά ISF. Κάνεις τα πάντα και όλα έρχονται πάρα πολύ σωστά στο τέλος. Τέλος πάντων όσο σωστά μπορεί να το φέρει κάποιος χομπύστας του είδους. Μετά από πολλές ώρες σκληρής δουλειάς βέβαια. Πρέπει να έφαγα πάνω από 10 ώρες για να ρυθμίσω με το Kiss 600 (ταιριάζει τέλεια με την τηλεόραση αυτή και η εικόνα είναι πάρα-πάρα πολύ καλή) αλλά και το htpc και μάλιστα με διαφορετικούς codec και προγράμματα! Για όποιον βαριέται υπάρχουν και οι ειδικοί...

6. Μαύρο: μμμ... είναι lcd... ΟΚ... Η panasonic έχει σίγουρα καλύτερο μαύρο. Αλλά σε σχέση με αρκετές άλλες lcd η LG7000 είναι πάρα πολύ καλή. Μάλιστα με τις ρυθμίσεις που έχει μπορεί κανείς να φέρει το μαύρο σε πολύ καλό επίπεδο...

Ορισμένα hint για την τηλεόραση:

1. Το true motion πάντα στην θέση low. Αλλιώς έχει προβλήματα.

2. Αν το μαύρο στο μενού expert είναι στο τέρμα το contrast στο ίδιο μενού καλύτερα να είναι στο χαμηλό. Αλλιώς δεν ρυθμίζεται εύκολα. Το gamma δεν είνα καλό να είναι στο τέρμα.

3. Για τα χρώματα εγώ πείραξα μόνο το gamma στο αρχικό μενού μετατοπίζοντας λίγο προς το πράσινο. Έτσι βλέπεις σωστά και το ματζέντα και το κίτρινο στην αντίστοιχη κάρτα δηλ. λύνεις το μικρό πρόβλημα του τονισμένου κόκκινου.

4. Δεν πείραξα τίποτα από τις ρυθμίσεις των χρωμάτων στο υπομενού expert. Δεν είχα τα κατάλληλα εργαλεία...

5. Με htpc κλειδώνει και στα 100 αλλά και στα 120 Hz. Ανάλογα αν παίζω blu-ray ή άλλο υλικό 24p το κλειδώνω στα 120 αλλιώς το έχω στα 100 που είναι και το native της τηλεόρασης για όλα τα υπόλοιπα.

Η τηλεόραση θέλει ακόμα αρκετό ψάξιμο... θα σας ενημερώνω...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.328
Απάντηση: 47LG7000: Η χαρά του... "ρυθμιστή"! (ή αλλιώς: Οι πρώτες εντυπώσεις)

Καλορίζικη Χρήστο ! :107:
Και περιμένουμε feedback...

Reaction score
0

καλοριζηκη και τυχερη που λενε,καλες θεασεις.ηθελα να ρωτησω γιατι και εγω ειμαι για αγορα και ταλαντευουμαι με τις ιντζες 42 η 47? αποσταση το λιγο 3,50 μετρα και το πολυ 4,50.φανταζομαι με dvd καλα θα ειναι στα 3,50 που συνηθως καθομαι η 47 αλλα με τηλεοπτικο θα ειναι προβλημα πιστευω..αν και σωζει λιγο την κατασταση το οτι εχω εδω που ειμαι καλο σημα..φανταζομαι..μιλαω παντα για την 7000..και κατι αλλο..με πια παραμετρο στην 7000 ρυθμηζεις την ευκρινια? με την οξυτητα? γιατι παρατηρησα οτι δεν εχει τετοια παραμετρο..θα με βοηθουσατε..καλοριζηκη και παλι..:107::107:

Reaction score
16
Καλησπερα αφεντικο και καλοριζικη η τηλεοραση..

Ηθελα να σε ρωτησω καποια πραγματακια επειδη ενδιαφερομαι σοβαρα και γω.. Κατ'αρχας να ξεκαθαρισω πως ενδιαφερομαι για την 42..

1.Στο τηλεοπτικο σημα ποσο καλη εικονα εχει? Εχεις μηπως δει τηλεοπτικο στις Α656 και w4500 για να συγκρινεις? Βασικα εγω εχω μια samsung le32r86b και αν εχει τουλαχιστον την εικονα αυτης σε τηλεοπτικο συμβιβαζομαστε.. Αλλα για να βλεπω την εικονα αυτης θα πρεπει να εχει καλυτερη εικονα απ αυτη ωστε να αντισταθμιζονται οι 10 παραπανω ιντσες..

2.Η αποσταση θεασης θα ειναι 2 με 2μισι μετρα.. Μηπως ειναι πολλες οι 42 για αυτη την αποσταση? Μηπως ιδιαιτερα το τηλεοπτικο σημα δε βλεπεται καν?

3.Ειναι οντως τοσο πανεμορφη οσο νομιζω πως ειναι? Γιατι ενας απο τους λογους που μ αρεσει τοσο πολυ αυτη η τηλεοραση ειναι η εμφανιση της.. Πιστευω πως το πλαισιο της δημιουργει πολυ κινηματογραφικη ατμοσφαιρα και ειναι η σχεδιαση της μονο ενα βημα κατω απο την lg pg7000 την πλασμα, που για μενα ειναι η ομορφοτερη ''ρεαλιστικη'' τηλεοραση..

Τελος να σου ευχηθω να ζησεις αξεχαστες κινηματογραφικες εμπειριες και να μας καλεσεις να δουμε καμια ταινια να τσουχτουμε και μεις και να κανουμε την κινηση..

JL_

Reaction score
19
Καλησπερα αφεντικο και καλοριζικη η τηλεοραση..

Ηθελα να σε ρωτησω καποια πραγματακια επειδη ενδιαφερομαι σοβαρα και γω.. Κατ'αρχας να ξεκαθαρισω πως ενδιαφερομαι για την 42..

1.Στο τηλεοπτικο σημα ποσο καλη εικονα εχει? Εχεις μηπως δει τηλεοπτικο στις Α656 και w4500 για να συγκρινεις? Βασικα εγω εχω μια samsung le32r86b και αν εχει τουλαχιστον την εικονα αυτης σε τηλεοπτικο συμβιβαζομαστε.. Αλλα για να βλεπω την εικονα αυτης θα πρεπει να εχει καλυτερη εικονα απ αυτη ωστε να αντισταθμιζονται οι 10 παραπανω ιντσες..

2.Η αποσταση θεασης θα ειναι 2 με 2μισι μετρα.. Μηπως ειναι πολλες οι 42 για αυτη την αποσταση? Μηπως ιδιαιτερα το τηλεοπτικο σημα δε βλεπεται καν?

3.Ειναι οντως τοσο πανεμορφη οσο νομιζω πως ειναι? Γιατι ενας απο τους λογους που μ αρεσει τοσο πολυ αυτη η τηλεοραση ειναι η εμφανιση της.. Πιστευω πως το πλαισιο της δημιουργει πολυ κινηματογραφικη ατμοσφαιρα και ειναι η σχεδιαση της μονο ενα βημα κατω απο την lg pg7000 την πλασμα, που για μενα ειναι η ομορφοτερη ''ρεαλιστικη'' τηλεοραση..

Τελος να σου ευχηθω να ζησεις αξεχαστες κινηματογραφικες εμπειριες και να μας καλεσεις να δουμε καμια ταινια να τσουχτουμε και μεις και να κανουμε την κινηση..
1. Με το DCDi που τρέχει η LG, να είσαι σίγουρος πως θα έχει σημαντικά καλύτερη εικόνα στο τηλεοπτικό από την R86 που έχεις.

2. Μια χαρά θα σου είναι οι 42" σε αυτή την απόσταση, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς και τις 47" με αυτή την τιμή σκάνδαλο...

3. Περί ορέξεως... Αν αρέσει σε σένα, τι σε νοιάζει η γνώμη των υπόλοιπων;

Reaction score
16
1. Μακαρι , ειναι μεγαλο ξαλαφρωμα αυτο που μου ειπες..Θα δειχνει ομως τοσο καλυτερα παρ'ολο που ειναι 10 ιντσες παραπανω?

2. Εγω τις εχω ηδη σκεφτει, αλλα οι 42 ειναι το ανωτατο οριο που ανεχεται απο τη μανα μου και την αδερφη μου..

3. Ναι εμενα μ αρεσει αλλα δεν την εχω δει απο κοντα μονο απο φωτογραφια, γι αυτο ρωτησα..

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
1. Είναι όντως όμορφη τηλεόραση... βέβαια ειλικρινά σε εμένα αυτό ήταν το τελευταίο κριτήριο.

2. Στο τηλεοπτικό σήμα είναι ΟΚ. Οι 47 ίντζες είναι αρκετές αλλά η τηλεόραση τα καταφέρνει αρκετά καλά και εκεί... βέβαια δεν θα πάρεις την εικόνα μίας πλάσμα στο τηλεοπτικό σήμα όμως δεν έχω πρόβλημα εγώ...

3. Προσωπικά βλέπω από nova με δέκτη που ανεβάζει στα 1080i... η εικόνα με τον noise reduction στο full είναι πολύ καλή....

4. Στα 3 μέτρα είμαι εγώ με την 47άρα. Βέβαια για την 42άρα δεν έχω δει τόσο καλές κριτικές όσο για την 47άρα. Βέβαια υποτίθεται μία σειρά έχει τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά...

JL_

Reaction score
19
Ένα μεγάλο ατού της LG, ειδικά για αυτούς που ενδιαφέρονται για τηλεοπτικό, είναι πως έχει σε όλα τα μοντέλα από 32" και άνω τον DCDi για απόπλεξη. Και ο αποπλέκτης παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την ποιότητα του scaler, όταν μιλάμε για πρωτογενές υλικό interlaced. Tι να το κάνεις το καλό scalling, αν η εικόνα είναι γεμάτη "σκαλοπατάκια" και "κοτλέ" από κακή απόπλεξη. Και ο DCDi, αν και παλιούτσικος πλέον, εξακολουθεί να ανήκει στην κορυφή των αποπλεκτών, ενώ οι αποπλέκτες που έχουν οι άλλες εταιρείες στα μεσαία και κάτω μοντέλα τους, στον πάτο.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ένα μεγάλο ατού της LG, ειδικά για αυτούς που ενδιαφέρονται για τηλεοπτικό, είναι πως έχει σε όλα τα μοντέλα από 32" και άνω τον DCDi για απόπλεξη. Και ο αποπλέκτης παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την ποιότητα του scaler, όταν μιλάμε για πρωτογενές υλικό interlaced. Tι να το κάνεις το καλό scalling, αν η εικόνα είναι γεμάτη "σκαλοπατάκια" και "κοτλέ" από κακή απόπλεξη. Και ο DCDi, αν και παλιούτσικος πλέον, εξακολουθεί να ανήκει στην κορυφή των αποπλεκτών, ενώ οι αποπλέκτες που έχουν οι άλλες εταιρείες στα μεσαία και κάτω μοντέλα τους, στον πάτο.
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα...

Έκανα ένα πείραμα:

Με full την ρύθμιση στο noise reduction έδωσα στην τηλεόραση διαδοχικά σήμα 576i και 576p από τον δορυφορικό δέκτη.

Καλύτερη εικόνα, χωρίς ιδιαίτερα τεχνουργήματα πήρα από τα 576i!

Βέβαια το καλύτερο είναι να δίνουμε 1080p δηλαδή την native ανάλυσή της... π.χ. καλύτερη εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα παίρνουμε από htpc μέσω dscaler...

Reaction score
164
Αυτό που είχα δεν έπαιζε ούτε όλα τα DVD. Περίμενε να έρθει και ο Dream να στα ψάλουμε stereo! :142:

Reaction score
0

agorasa kai gw mia mono anti na moy dwsoyn thn 7000 mesa eixe thn 5000 afta mono sthn gr. ginontai kai thn plhrwsa 1300 kalo tha htan na mhn anaferw thn alisida poy tha thn agorasa

Reaction score
14
Καλορίζικη Χρηστάρα!!!

ΕΥΓΕ καλή επιλογή και πολλές ιντσες πολύ καλής εικόνας!!!!!!

Καλές θεάσεις!

Reaction score
16
Re: Απάντηση: 47LG7000: Η χαρά του... "ρυθμιστή"! (ή αλλιώς: Οι πρώτες εντυπώσεις)

agorasa kai gw mia mono anti na moy dwsoyn thn 7000 mesa eixe thn 5000 afta mono sthn gr. ginontai kai thn plhrwsa 1300 kalo tha htan na mhn anaferw thn alisida poy tha thn agorasa

Καλο θα ειναι να την αναφερεις για να μην την παθουν κι αλλοι και να θορυβυθουν κι αυτοι μπας και συγκεντρωθουν να δουλεψουν σωστα καμια φορα...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: 47LG7000: Η χαρά του... "ρυθμιστή"! (ή αλλιώς: Οι πρώτες εντυπώσεις)

Εννοείται ότι πρέπει να την επιστρέψεις!!!!

Η απόδειξη τι γράφει;;;

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.820
Members
38.499
Νεότερο μέλος