LIPINSKI ΗΧΕΙΑ

Reaction score
28
με αυτα τα lipinski εχει ερθει κανεις σε επαφη? ακαδημαικα ρωταω γιατι φανταζωμαι οτι η τιμη τους θα ειναι πολυ high, εχουν ακουστει πολλα καλα λογια παντως?

Reaction score
8
οι τιμες τους ειναι σχετικα παντα σε λογικα πλαισια.
Η εταιρια παραγει δυο μοντελα βασης, το L707 και το L505, καθως επισης και ενα σαμπγουφερ το L-150G .

τα ηχεια της Lipinski χρησιμοποιουνται σε αρκετα στουντιο, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν αποδιδουν θαυμασια και σε οικιακο χωρο

Οι τιμες τηους ανερχονται στα $2295 το καθενα για το ακριβωτερο L707 που ειναι στην παρακατω φωτογραφια με τον recording engineer Lukas Lipinski και $2495 για το υπογουφερ της εταιριας, που το βλεπουμε στην ακομα πιο κατω φωτογραφια, με τον Andrew Lipinski.

Επισης η εταιρια κατασκευαζει και μερικους εξαιρετους ενισχυτες, οπως τουλαχιστον αναφερουν αυτοι που τους εχουν δοκιμασει

Reaction score
8
Επισης υπαρχει ενα πολυ καλο ριβιου του Δημήτρη Σταματάκου στο avmentor του ΜΟΝΙΤΟΡ Lipinski Sound L-707 μαζι με τον ενισχυτη L-301.

http://www.avmentor.gr/reviews/lipinski_sound_l_707_l_301_0.htm

Υπαρχει αποτι ειδα και Ελληνας αντιπροσωπος

Athens Pro Audio, τηλ.: 210-330.1.031, web:

http://athensproaudio.gr/

http://www.lipinskisound.com

και με τιμες 5.850 ευρώ το ζεύγος L-707, τις οποιες θεωρω αδικαιολογητα αυξημενες σε σχεση με την Αμερικη.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: LIPINSKI ΗΧΕΙΑ

Τα άκουσα στην έκθεση στο δωμάτιο του avmentor μαζί με τον ενισχυτή L301. Μπορώ να πω ότι παρόλες τις αντιξοότητες από πλευράς χώρου απέδιδαν πάρα πολύ καλά. Σίγουρα αξίζουν μία καλή ακρόαση...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Re: Απάντηση: LIPINSKI ΗΧΕΙΑ

Τα άκουσα στην έκθεση στο δωμάτιο του avmentor μαζί με τον ενισχυτή L301. Μπορώ να πω ότι παρόλες τις αντιξοότητες από πλευράς χώρου απέδιδαν πάρα πολύ καλά. Σίγουρα αξίζουν μία καλή ακρόαση...
Και παρόλο που ο κος Σταματάκος επέμενε να παίζει σε χαμηλές εντάσεις!Βεβαίως μόλις του ζήτησα να ανεβάσει την ένταση έπαιζαν παπάδες!Όσο ανεμικά και άνευρα ήταν σε χαμηλές εντάσεις τόσο κέρδισαν μετά!Β'εβαια monitor με ότι συνεπάγεται αυτό.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Να μου επιτρέψετε να έχω μια επιφύλαξη για την απόκριση τους στα χαμηλά. Τα -3 db στα 30 Hz δεν επιτυγχάνονται από κλειστό ηχείο με δύο επτάιντσα μεγάφωνα.

Reaction score
28
μην σου φαινεται απιθανο φιλε μου ,ειμαι κατοχος (προς το παρον τουλαχιστον ) ενος ζευγους advent the smaller του 1977 κλειστης καμπινας με ενα γουφερ 9.5 ιντσων διαστασεις 50χ28χ23 (υχπχβ)
ο κατασκευαστης εδινε αποκριση 33-17 khz δεν ξερω εαν οντως κατεβαινει τοσο χαμηλα ,ομως το βαθυ χαμηλο του ειναι οντως εκπληκτικο σε εκταση για τον ογκο του και αυτος ειναι ενας απο τους λογους για τον οποιο ακομα δεν μπορεσα να καταληξω (εκτος απο τον οικονομικο παραγοντα βεβαιως) σε αντικατασταση τους .μιλαμε για εκπληκτικο μπασο απιστευτο για το μεγεθος του.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
μην σου φαινεται απιθανο φιλε μου ,ειμαι κατοχος (προς το παρον τουλαχιστον ) ενος ζευγους advent the smaller του 1977 κλειστης καμπινας με ενα γουφερ 9.5 ιντσων διαστασεις 50χ28χ23 (υχπχβ)
ο κατασκευαστης εδινε αποκριση 33-17 khz δεν ξερω εαν οντως κατεβαινει τοσο χαμηλα ,ομως το βαθυ χαμηλο του ειναι οντως εκπληκτικο σε εκταση για τον ογκο του και αυτος ειναι ενας απο τους λογους για τον οποιο ακομα δεν μπορεσα να καταληξω (εκτος απο τον οικονομικο παραγοντα βεβαιως) σε αντικατασταση τους .μιλαμε για εκπληκτικο μπασο απιστευτο για το μεγεθος του.
Φίλε μου τόσα χρόνια που έχεις το ηχείο ο μαγνήτης του μεγαφώνου έχει απολέσει παραπάνω από τη μισή του δύναμη. Αυτό συνεπάγεται χαλάρωση του ελέγχου του χαμηλού του ηχείου που άνετα μπορεί να σου δίνει την αίσθηση <<όγκου>> όπως λες.

Για το αν κατεβαίνει το ηχείο σου ρίξε μια ματιά στο εκπληκτικό μεγάφωνο της Kef B-300 που ήταν 12 ιντσών και ειδικά σχεδιασμένο για κλειστό κουτί. Επίσης ήταν χαμηλότερη η ευαισθησία του ηχείου από ότι του μεγαφώνου που σημαίνει εκμεταλλευόταν χαμηλότερο σημείο αποκοπής των χαμηλών.
http://www.kef.com/history/1970/model105.asp

Reaction score
28
H εθαισθησια του ηχειου ειναι 85db ,το γουφερ του ειναι ακριβως το ιδιο 9.5αρι με της klh διοτι ο σχεδιαστης του ηχειου ηταν ο ιδιος με αυτων της klh ο henry kloss ο οποιος απεχωρησε καποια στιγμη απο την klh και εφταξε την advent βλεπε (tivoli) το βαθυ χαμηλο του ηταν εξαρχης τρομερο(για το μεγεθος του παντα) με αυτο απλως θελω να πω οτι δεν πρεπει να ειναι πολυ εξωπραγματικη η καθοδος στην συχνοτητα που αναφερει ο κατασκευαστης του lipinski

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Είναι εντελώς εξωπραγματική ακόμα και για ηχείο bass reflex με δύο 8 ιντσα.

Επίσης θα σου πω ότι όταν μια μεταβολή συμβαίνει αργά με μεσολάβηση πολλών ετών ή και μηνών ακόμα δεν γίνεται ποτέ αντιληπτή γιατί το αυτί συνηθίζει και ως γνωστών ακουστική μνήμη δεν υπάρχει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
ε???
:131:
Πρώτη φορά ακούς για τον απομαγνητισμό των μαγνητών?

Νομίζω ότι ένα σχετικό θέμα με τη γήρανση των εξαρτημάτων θα είναι χρήσιμο.

Reaction score
784
Το ηχείο είναι ένας απο τους ακριβέστερους μετατροπείς. Οτι του βάλεις σου βγάζει, με ότι το οδηγήσεις τέτοια σου λέει. Πριν απο αυτό ήταν στον χώρο μου το 50αρι το tower. Στην αρχή νομίζεις ότι έχει λιγότερο χαμηλό, αλλά αν το ακούσεις σοβαρά το χαμηλό του είναι όσο έχει η εγγραφή, φυσικά το 50άρι ακούγεται πιό γεμάτο στην περιοχή αλλά όχι καλίτερο. Το lipinski όμως υπερέχει στην εικόνα (έχει πιό τρισδιάστατη εικόνα), πολύ πιό καθαρό και στον χώρο μου τουλάχιστον απέδωσε πιο καθαρά και με περισσότερες λεπτομέρειες. Τα είδωλα μου φάνηκαν πιο φυσιολογικά (αληθοφανή) και πιο καλά στημένα στο χώρο (αυτά πάντα στο δικό μου χώρο που είναι 3,75χ6,40χ2,80 ελαφρά φτιαγμένος). Η ταχύτητα του εκπληκτική, το ηχείο σε εντυπωσίαζε με τον τρόπο που πήγαινε απο την ησυχία σε κρεσεντο. Οι βάσεις τους ειναι ψηλές και στην αρχή ξενίζουν αλλά φτιάχνουν καλλίτερη εικόνα με αυτές (με χαμηλότερες βάσεις η εικόνα τους συγκρίνεται με τα 50άρια). Δεν διέκρινα διαφορές όταν τα οδήγησα με τον primare a32 και τους δικούς τους τελικούς. Οταν συνδέθηκαν με ένα σύστημα naim (cdx, 252, 300 (δύο) αμέσως φάνηκε η διαφορά κλάσεως των δύο σεταπ (βέβαια το ίδιο έδειξαν και τα 50άρια). Δεν είναι βέβαια κλάσεις καλλίτερο απο το 50άρι αλλά όταν έφυγε απο το σύστημά μου δημιούργησε σύνδρομο στέρησης, αν όντως το sub που έχει σχεδιάσει ο Lipinski απλά προσφέρει αυτό το κατιτίς στο χαμηλό και όχι τίποτα χαζά μπουμ-μπουμ τότε (βέβαια φτάνει πλέον το 50άρι στα οικονομικά) ναι είναι καλλίτερο και αξίζει, αλλοιώς πρέπει να τα ακούσεις. Είναι μεγάλο ηχείο δεν είναι μικρό. Και με την τιμή που έχει το σκέφτεσαι έστω και για δεύτερο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo