HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

Reaction score
4
Μόλις μου ήρθε 250 ευρώ με τα μεταφορικά απο Αγγλία
227 λιρες με 0.908 ισοτιμία =250 ευρω με τα μεταφορικά
Αγορασμένο απο amazon.co.uk και πουλημενο απο το supergps.co.uk
Περιέργως το amazon το είχε πιο φθηνα απο το ίδιο το supergps
με 160gb σκληρό και 1gb μνήμη, λόγω φένεται πιο φημισμένου μαγαζιού το είχε πάρει σε καλύτερη τιμή.
Την αλλη βδομάδα test -εντυπώσεις και φωτογραφίες , διότι αύριο πρώτα ο θεός κατηφορίζω ΚΡΗΤΗ
Δημήτρη σου ΄ρχομαι :140:

Υ.Σ. εδω το eshop το πουλάει 360
Ελλάς το μεγαλείο σου
Καλοριζικο Fotis :615:
Μην ξεχασεις να μας γραψεις τις εντυπωσεις σου.
Αληθεια σου εδωσαν και τα eee stick μαζι που εχει στις φωτο το eshop?

Reaction score
47
Καλοριζικο Fotis :615:
Μην ξεχασεις να μας γραψεις τις εντυπωσεις σου.
Αληθεια σου εδωσαν και τα eee stick μαζι που εχει στις φωτο το eshop?

Ευχαριστώ να στε καλα¨
Οχι δεν είχαν τα stick
Εγω βασικά το θέλω πιο πολυ για κατεβαστήρι
Εψαχνα 6 μήνες και περίμενα την καταλλήλη ευκαιρία
Εννοείται οτι θα σας γράψω

Reaction score
26
Απάντηση: Re: HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

Χιλεσ φορες ενα απο αυτα παρα 260 + για GF9400

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911141

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911149

http://www.i4u.com/article22694.html

Kalo το ανω για κανα modding project μονο προς το παρον
Το πρώτο το είχα αγοράσει εγώ. Δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοσή του.
Παρά τον διπύρηνο Atom, 1080p δεν παίζει με τίποτα και το συγκεκριμένο κουτί δεν επαρκεί για να ψύξει το όλο σύστημα.
Δοκιμάζοντας να παίξει 720p μετά από 10 λεπτά είχε 70C.
Ότι και να προσπαθούσες να κάνεις απλά αργούσε απίστευτα πολύ. Και όσο για το κόστος, μαζί με μνήμες σκληρό και DVD-R πήγε στα 385.
Ευτυχώς το δέχτηκαν πίσω από το e-shop.

Reaction score
0
Κριμα γιατι ελεγα να παρω ενα...
Εχω 2 νετμποοκ και παιζουν 720ρ (οχι ολα) και ειπα μηπος ο διπυρηνος επαιζε καλυτερα...
Αρα κοιταω gia Popcorn A110 για media στα υπνοδωματια σε συνδιασμο με το NAS της raidsonic που εχω.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η nVidia σε συνεργασία με την Microsoft πιστοποίησε την πλατφόρμα ION για τα Vista Home Premium.

Microsoft has certified the NVIDIA ION platform to ensure that upcoming ION-based PCs will deliver:
  • Silky smooth 1080p high definition video including Blu-ray movies
  • Exciting video game play with support for Microsoft’s DirectX 10 API
  • Support for premium Windows Vista features including Aero Glass and Flip3D
  • GPU acceleration for faster photo editing and video transcoding
Microsoft’s WHQL certification for Windows Vista Home Premium validates the NVIDIA ION platform as customer-ready.
http://www.nvidia.com/object/io_1234354371335.html

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Re: HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

Το πρώτο το είχα αγοράσει εγώ. Δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοσή του.
Παρά τον διπύρηνο Atom, 1080p δεν παίζει με τίποτα και το συγκεκριμένο κουτί δεν επαρκεί για να ψύξει το όλο σύστημα.
Δοκιμάζοντας να παίξει 720p μετά από 10 λεπτά είχε 70C.
Ότι και να προσπαθούσες να κάνεις απλά αργούσε απίστευτα πολύ. Και όσο για το κόστος, μαζί με μνήμες σκληρό και DVD-R πήγε στα 385.
Ευτυχώς το δέχτηκαν πίσω από το e-shop.
Μα αυτό δεν προορίζεται για HTPC. Έχω ένα παρόμοιο και, με δεδομένο το κόστος, το μέγεθος και την κατανάλωση, το βρίσκω εξαιρετικά αποδοτικό και αξιόπιστο. Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει σε PC.

Reaction score
26
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

Μα αυτό δεν προορίζεται για HTPC. Έχω ένα παρόμοιο και, με δεδομένο το κόστος, το μέγεθος και την κατανάλωση, το βρίσκω εξαιρετικά αποδοτικό και αξιόπιστο. Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει σε PC.
Το συγκεκριμένο δεν ήταν ιδιαίτερα φθηνό, αφού συνολικά πήγε 385€ μαζί με DVD-R, μνήμη και σκληρό.
720p έπαιζε με 30% load. 1080p με πάνω από 90% και κόλλαγε.
Τέλος πάντων αποφάσισα να το χρησιμοποιώ για κατεβαστήρι και για να μπαίνω internet, όμως ακόμα και σε κάτι τέτοια πολλές φορές δυσκολευόταν, αφού αργούσε αρκετά και κόλλαγε.
Χαρακτηριστικά σε WinXP χωρίς να τρέχει οτιδήποτε άλλο, μετακινούσες ένα παράθυρο και έβλεπες οτι η κίνηση γίνεται με σπασιματάκια.
Ίσως έφταιγαν οι θερμοκρασίες, τι να πω?
Όταν είχες το κουτί ανοιχτό δούλευε αισθητά καλύτερα.
Είχα ενθουσιαστεί όταν το πήρα, αλλά τελικά αποδείχτηκε οτι έτσι όπως ήταν δεν μου χρειαζόταν σε κάτι, αφού θα έπρεπε να έχω και δεύτερο υπολογιστή ανοικτό για να κάνω τις καθημερινές μου εργασίες και αυτό απλά να κατεβάζει.

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

Το συγκεκριμένο δεν ήταν ιδιαίτερα φθηνό, αφού συνολικά πήγε 385€ μαζί με DVD-R, μνήμη και σκληρό.
720p έπαιζε με 30% load. 1080p με πάνω από 90% και κόλλαγε.
Τέλος πάντων αποφάσισα να το χρησιμοποιώ για κατεβαστήρι και για να μπαίνω internet, όμως ακόμα και σε κάτι τέτοια πολλές φορές δυσκολευόταν, αφού αργούσε αρκετά και κόλλαγε.
Χαρακτηριστικά σε WinXP χωρίς να τρέχει οτιδήποτε άλλο, μετακινούσες ένα παράθυρο και έβλεπες οτι η κίνηση γίνεται με σπασιματάκια.
Ίσως έφταιγαν οι θερμοκρασίες, τι να πω?
Όταν είχες το κουτί ανοιχτό δούλευε αισθητά καλύτερα.
Είχα ενθουσιαστεί όταν το πήρα, αλλά τελικά αποδείχτηκε οτι έτσι όπως ήταν δεν μου χρειαζόταν σε κάτι, αφού θα έπρεπε να έχω και δεύτερο υπολογιστή ανοικτό για να κάνω τις καθημερινές μου εργασίες και αυτό απλά να κατεβάζει.
Δεν το ψάχνεις λίγο; Στο λέω γιατί το δικό μου είναι μουλάρι!

Reaction score
13

Reaction score
26
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

Δεν το ψάχνεις λίγο; Στο λέω γιατί το δικό μου είναι μουλάρι!
Μπα, τώρα πια δεν με νοιάζει να το ψάξω.
Το πήγα πίσω πολύ γρήγορα και το δέχτηκαν στο e-shop οπότε τέλος καλό όλα καλά.

Reaction score
0
H NVIDIA δεν τα παει καλα με την Intel, καθως η τελευταια φαινεται να καθυστερει την εμφανιση της πλατφορμας ION στις συσκευες μεχρι να εχει ετοιμες δικες της καρτες γραφικων αντιστοιχες (γιατι το κερδος απο την πωληση των Atom μονο ειναι μικρο). Οποτε, αντι για Intel Atom μπορει να βγει με Via nano επεξεργαστη.

http://www.engadget.com/2009/02/24/intel-rips-into-nvidias-ion-platform/
http://www.engadget.com/2009/02/20/nivida-ion-platform-to-support-via-nano-processors-this-year/
http://www.engadget.com/2009/02/26/nvidia-responds-to-intels-ion-dismissal-all-eyes-on-recess-for/

Reaction score
6
Απάντηση: HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

Kάτω από 400-500 ευρώ δεν το βλέπω (λόγω του Slim blu-ray ..!)
Στα λεφτά αυτά φτιάχνεις κανονικό HTPC πολύ πιο γρήγορο....!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το νέο Acer AspireRevo έχει βασιστεί στην πλατφόρμα ΙΟΝ της nVidia.
Σε μερικές ημέρες θα ανακοινωθεί επίσημα η τιμή του από την Acer αν και κάποιοι λένε ότι θα είναι περίπου 300$.
SANTA CLARA, CA—APRIL 7, 2009 — NVIDIA and Acer reshaped the PC landscape today by setting a new standard for small PCs with the introduction of the world’s first NVIDIA® ION™ -based PC, the Acer AspireRevo.
No larger than a typical hardcover book, the AspireRevo is a fully capable desktop with advanced graphics and impressive multimedia features. Equipped with NVIDIA ION graphics, the system can handle a wide variety of computing needs including high definition video, gaming, sharing digital photos, surfing the web, and other tasks consumers expect from full-size systems.
The AspireRevo represents a sharp break from 20 years of big, power hungry, and expensive PCs by delivering a full PC experience in a small, energy efficient, and affordable system. NVIDIA ION graphics make this possible with performance that is 5-10 times faster than traditional PCs with integrated graphics.
“The AspireRevo is small and quiet enough to go anywhere, yet big enough to handle all the needs of your digital lifestyle,” said Gianpiero Morbello, corporate vice president of marketing for Acer. “It’s perfectly suited for the living room, because NVIDIA ION provides a brilliant graphics experience with digital photos, watching video, and playing family-friendly games.”
“The Acer AspireRevo with our new NVIDIA ION GPU is so small and powerful it’s unbelievable,” said Dan Vivoli, senior vice president of marketing at NVIDIA. “Watch Blu-ray movies1 and HD movie trailers, or clean up jerky, dim cell phone videos for internet streaming. This is the perfect PC for today’s consumers.”

The NVIDIA ION graphics processor in the AspireRevo supports:
  • Windows Vista Home Premium
  • Outstanding 1080p HD video with true-fidelity 7.1 audio
  • Popular games including Spore, Call of Duty 4, and Sim City 5
  • DirectX 10 graphics with advanced digital display connectivity
  • Accelerated video enhancement and transcoding using NVIDIA® CUDA™ technology
About NVIDIA ION graphics processors
NVIDIA ION graphics processors turn up the visuals on small PCs with up to 10X faster graphics performance than similar systems. ION graphics processors provide support for premium Windows Vista features, outstanding media capabilities including 1080p high definition video and Blu-ray movies, and support for popular PC games.
1 Requires an external Blu-ray movie player.
http://www.nvidia.com/object/IO_69675.html
http://www.nvidia.com/object/io_1239146452742.html

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το γνωστό δικτυακό κατάστημα play έχει το νέο Acer Revo στις ιστοσελίδα του.
Θα είναι διαθέσιμο από τις 18-5-2009 σε 4 εκδόσεις
Acer Aspire Revo / Intel Atom N230 1.6GHz / 1GB / 8GB SSD / Linux 234 euros

Acer Aspire Revo / Intel Atom N230 1.6GHz / 2GB / 160GB / Vista Home Premium 325 euros

Acer Aspire Revo / Intel Atom N230 1.6GHz / 2GB / 160GB / 3D Game Controller / Vista Home Premium 390 euros

Acer Aspire Revo / Intel Atom N230 1.6GHz / 2GB / 160GB / 3D Game Controller / Wireless Keyboard And Mouse / Vista Home Premium 429 euros

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio