Καλώδια ηχείων

Reaction score
14
Γνώμες για Nordost Frey, η εναλλακτικά για καλώδια 2μ στην κατηγορία των 1500-2000. Current setup: Analysis plus solo crystal oval 8 τερματισμένα με μπανάνες από τον εγχώριο αντιπρόσωπο.

Reaction score
685
Απάντηση: Καλώδια ηχείων

Εχοντας δοκιμασει αρκετα σετ καλωδιων στην κατηγορια τιμης που ψαχνεις θα σου ελεγα να το ψαξεις για τα Argento Serenity τα οποια ειναι και τα πιο ισορροπημενα και γρηγορα καλωδια που εχω ακουσει σε αυτα τα λεφτα. Προσοχη ομως εαν κατι ειναι προβληματικο στο συστημα σου (πριμα που ξυριζουν, πλαδαρα μπασα κλπ) θα στο πεταξει στα μουτρα. Σε αυτη την περιπτωση δε φταινε τα καλωδια γιατι αυτα ειναι flat και δε παιζουν το ρολο του equalizer.
Δεν τα βαζεις για να διορθωσεις τιποτα, τα βαζεις για να ακουσεις τα συνοδα σου....

Επισης πολυ καλα καλωδια ειναι και τα Stealth Dream Petite τα οποια ειναι εξισου γρηγορα με τα Argento αλλα μαλλον πανω απο το budget σου...

Τελος πολυ καλα λογια εχω ακουσει απο γνωριζοντες και για τα καλωδια ηχειων Virtual Dynamics Master αλλα δε τα εχω ακουσει προσωπικα.... Απλως θεωρουνται και αυτα εντελως ουδετερα...

Reaction score
10
Ριχτε μια ματια και στα Tributaries και συγκεκριμενα στα :
SPBW-BL02S , SP12-CL03S, SP14S-CL02S και SP14FS-CL02S.

Αν η τιμη σας καθοριζει την ποιοτητα τοτε βγαινω χαμενος γιατι το ακριβοτερο απο τα παραπανω ειναι στα 45 ευρω το μετρο.

Αν ομως η ποιοτητα του καλωδιου παιζει μεγαλυτερο ρολο, τοτε θα βγειτε κερδισμενοι κατα 1300-1500 ευρω περιπου.

"...Unlike many companies in the cable business, our products are only based on high quality tried and tested materials and on scientific principles. As you may have read, many cable companies make wild claims (some of which even defy the laws of physics). That's just not our way....
....many audio and video cable companies, using exotic materials (and sometimes just plain whacky) design configurations, describe their product's performance with marketing hype masquerading as scientific fact. If you know the principles of conductance, capacitance etcetera, sometimes this can make for very amusing reading! This atmosphere of misinformation convinced our founder, Joe Perfito that it was time to start a cable company whose products would be designed based on good scientific principles, good service and good sense...."

Αυτα ειναι τα λογια του Joe Perfito της Tributaries.

Περισσοτερα διαβαστε εδω : http://www.tributariescable.com/about/index.cfm

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.651

Γνώμες για Nordost Frey, η εναλλακτικά για καλώδια 2μ στην κατηγορία των 1500-2000. Current setup: Analysis plus solo crystal oval 8 τερματισμένα με μπανάνες από τον εγχώριο αντιπρόσωπο.
?:139:

Reaction score
11
Εχεις τελειώσει με τα υπόλοιπα συνοδά-χώρο και ψάχνεις για καλώδια?

Αν ναι προχώρα παρακάτω:

Είχα τα valhalla, πολύ αναλυτικά καλώδια τα οποία έχουν ένα περίεργο εφέ στο soundstage και σίγουρα έχουν δικό τους χαρακτήρα κάτι το οποίο ΔΕΝ θες. Προσωπικά το αντικατέστησα εκείνη την εποχή με ένα καλώδιο των 5 ευρώ.

One more vote for Argento Serenity!

Επαναλαμβάνω ΑΝ έχεις τελειώσει με τα υπόλοιπα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Εγώ πάλι πολύ θα ήθελα να ξέρω τη λογική βάση της οποίας ένα καλώδιο χαρακτηρίζεται <<ουδέτερο>> ενώ κάποιο άλλο <<χρωματισμένο>>.

Γιατί δηλαδή να μην ισχύει το αντίθετο?
Μήπως αυτός που τα δοκιμάζει ήταν παρόν στην ηχογράφηση και γνωρίζει από πρώτο χέρι το αρχικό άκουσμα?

Και γιατί να θεωρηθούν αμέτοχα τα μηχανήματα μας ή να θεωρήσουμε ότι τα καλώδια <<χρωματίζουν>> αλλά όπως αρέσει σε εμάς?

Reaction score
23
Απάντηση: Re: Καλώδια ηχείων

Είχα τα valhalla, πολύ αναλυτικά καλώδια τα οποία έχουν ένα περίεργο εφέ στο soundstage και σίγουρα έχουν δικό τους χαρακτήρα κάτι το οποίο ΔΕΝ θες. Προσωπικά το αντικατέστησα εκείνη την εποχή με ένα καλώδιο των 5 ευρώ.
Κάτι τέτοια γράφεις και ξεκινάει πόλεμος.
Αν φτιάξω φόρουμ, σε θέλω μεταγραφή. :114:

Reaction score
11
Εγώ φταίω που 5 ευρώ έπαιξαν καλύτερα από 5000?

Από το να καλύψω το tweeter με μία πετσέτα, έβαλα πάνω το καλωδιάκι και έστρωσε το σύστημα. :143::142:

Θα πρέπει να δώσεις πολλά φιλαράκo, δεν φεύγω εγώ από το Avsite.

Με δύο καλώδια ρεύματος 20Α με αμερικάνικο φις το συζητάμε. :144:

Reaction score
2

Από το να καλύψω το tweeter με μία πετσέτα, έβαλα πάνω το καλωδιάκι και έστρωσε το σύστημα. :143::142:

Μιχαλη αστο καλυτερα...

Reaction score
685

καλα μπορει να μην εφταιγε το καλωδιο

μπορει να εφταιγε κατι αλλο (ηχειο, ενισχυτης κλπ) και απλως το φτηνο καλωδιο να σου εθαψε το προβλημα

δεν συμπαθω πολυ τα Nordost αλλα τα Valhalla δεν ειναι για πεταμα...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

τελικα τι να βαλω στο σαντουιτς
μιας και τσαμπα καιει η λαμπα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.651

Φιλαράκι, δε δοκιμάζεις τα goertz που είναι και η αδυναμία μου?

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Καλώδια ηχείων

Μιχάλη πιάστο καλύτερα.
Tελικά να το πιάσω ή να το αφήσω?

Τι να πω και εγώ ο έρμος?

Άμα γράψω ότι φταίει το ηχείο θα τσακωθώ με το Θεοφιλάκο.
Άμα γράψω ότι φταίει το καλώδιο θα τσακωθώ με το Γιάννη.

Για αυτό δεν γράφω τίποτα για να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο.

Επί της ουσίας, αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ακριβότερο δεν σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο για ένα συγκεκριμένο σύστημα.

Τα ίδια προσπαθώ να πω και στα αμερικανάκια στο audiogon με πήραν με τις ντομάτες κάποιοι:

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?fcabl&1234442294&openflup&47&4

Reaction score
23
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώδια ηχείων

Επί της ουσίας, αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ακριβότερο δεν σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο για ένα συγκεκριμένο σύστημα.

Τα ίδια προσπαθώ να πω και στα αμερικανάκια στο audiogon με πήραν με τις ντομάτες κάποιοι:

Γράψεις δεν γράψεις, θα τα ακούσεις. Γράψε, για να έχει νόημα ο καυγάς.

Για το Audiogon δεν ξέρω τι πήγε λάθος… μαλλον έφταιγε η μάρκα για δοκίμασε με άλλη μπορεί να σε αγαπήσουν…

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώδια ηχείων

Με εμενα δεν προκεται να τσακωθεις. Απλα μην λες λογια. Το οτι το καλωδιο δεν επαιξε στο συστημα σου δεν το κανει κακο! Για σκεψου να βγω να πω οτι το wawac παιζει χειροτερα απο ενα sony των 200 ευρω επειδη δεν "εκατσε" εκει που το ακουσα. Νομιζω οτι θα ακουστει βαρυ ασχετα αν δεν ισχυει αυτο...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid