Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Απάντηση: Re: Απάντηση: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Πριν 10 χρονια ειχα και γω ενα τετοιας "φιλοσοφιας" σεταπ. (προ λαμπα, audio research LS-7 kai τελικο D-300)
Ομως οπως το περιγραφεις στην ουσια ειναι σαν να προσπαθουμε να διορθωσουμε το ενα "λαθος" με ενα αλλο "λαθος".

Συμφωνω απολυτα ομως με την τελευταια σου προταση.[/QUOTE

Πραγματι ετσι ειναι τελικα,δεδομενου πως δεν μας αρεσουν ολα ,αφου εινα υποκειμενικα τα γουστα. Μεγαλο ρολο παιζει επισης και η συνηθεια. Μαθαινοντας καποιο συστημα και τον ηχο του,μετα παραξενευεσαι σε καποιο αλλο ακουσμα κοκ... Ολα αυτα,μεχρι να ακουσεις ζωντανη μουσικη,οπου εκει ανακαλυπτεις πως ολα ειναι ''λαθος'':)

D

deleted user 10898

Guest
Ας πούμε το Medea έχει 8V έξοδο (έχει επιλογή για χαμηλή η υψηλή) και αναλογικό στάδιο εξόδου σε τάξη Α.

Άρα ποιος ο λόγος να ενισχύσω και άλλο το σήμα από τη στιγμή που οι στάθμες είναι υπέραρκετές.

Και επίσης γιατί σοβαρές εταιρίες όπως οι EMM LABS, WEISS, DCS και άλλες βάζουν volume control εάν δεν πιστεύουν ότι με αυτό μπορείς να παραλήψεις τον προενισχυτή?
η μονη σου "αναγκη" στο συστημα σου ειναι να εχεις οσο πιο μικρη γινεται επιδραση του volume control (attenuation) στο τελικο αποτελεσμα. τελικα χρησιμοποιεις ποτενσιομετρο η ψηφιακο volume?

Reaction score
8
ο καλυτερος προενισχυτης ειναι αυτος που δεν υπαρχει.

το κακο ειναι οτι και ολα τα βολουμ κοντρολς εχουν εστω και μια μικρη επιδραση στο σημα, το ιδανικο θα ηταν το ψηφιακο βολουμ, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο κατι τετοιο και ποσο σπανιο ειναι τουλαχιστον σημερα

D

deleted user 10898

Guest
το ψηφιακο βολιουμ στην "σημερινη" του μορφη υποβιβαζει το σημα "κοβοντας" bit απο το τελος της "λεξης". ετσι οταν εχουμε υλικο 16μπιτ "ανεβασμενα" σε 24 αυτο δεν εχει ιδιαιτερη σημασια. οταν εχουμε ομως υλικο 24μπιτ high res οπου "θεωρητικα" και τα 24 εχουν πληροφορια τοτε.... θα μας πει ο μιχαλης τι γινεται....

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.495
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Πριν 10 χρονια ειχα και γω ενα τετοιας "φιλοσοφιας" σεταπ. (προ λαμπα, audio research LS-7 kai τελικο D-300)
Ομως οπως το περιγραφεις στην ουσια ειναι σαν να προσπαθουμε να διορθωσουμε το ενα "λαθος" με ενα αλλο "λαθος".

Συμφωνω απολυτα ομως με την τελευταια σου προταση.[/QUOTE

Πραγματι ετσι ειναι τελικα,δεδομενου πως δεν μας αρεσουν ολα ,αφου εινα υποκειμενικα τα γουστα. Μεγαλο ρολο παιζει επισης και η συνηθεια. Μαθαινοντας καποιο συστημα και τον ηχο του,μετα παραξενευεσαι σε καποιο αλλο ακουσμα κοκ... Ολα αυτα,μεχρι να ακουσεις ζωντανη μουσικη,οπου εκει ανακαλυπτεις πως ολα ειναι ''λαθος'':)
Ετσι ακριβως!!!!!

Reaction score
10
η μονη σου "αναγκη" στο συστημα σου ειναι να εχεις οσο πιο μικρη γινεται επιδραση του volume control (attenuation) στο τελικο αποτελεσμα. τελικα χρησιμοποιεις ποτενσιομετρο η ψηφιακο volume?
Tίποτα.

Έχω βρει μια βέλτιστη στάθμη στα ποτενσιόμετρα των τελικών και σπάνια το χαμηλώνω η το δυναμώνω λίγο, εν γνώση μου ότι "χάνω" κάτι.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Tίποτα.

Έχω βρει μια βέλτιστη στάθμη στα ποτενσιόμετρα των τελικών και σπάνια το χαμηλώνω η το δυναμώνω λίγο, εν γνώση μου ότι "χάνω" κάτι.

Μιχάλη όποτε θελήσεις μπορείς να δοκιμάσεις έναν Music First MkII, αφήνωντας τα ποτενσιόμετρα στο τέρμα τους και αν παίξεις καλύτερα, όπως νομίζω, τότε μπορείς να τα παρακάμψεις και τελείως.
Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι οτι θα υπάρχει και τηλεχειριστήριο έντασης.

Reaction score
10
Καλημέρα κύριε Θέμη.

ΟΚ, μόλις περάσω να πάρω ένα SPDIF, μπορούμε να κάνουμε μία δοκιμή!

Reaction score
4
Απάντηση: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Εγώ θέλω έναν για να βελτιώσω τις χροιές !

Ή αν δεν σας αρέσει αυτό , θέλω λίγο 'χρώμα' επιπλέον.

Ή αν δεν σας αρέσει και αυτό , θέλω λίγο 'παραμόρφωση' επιπλέον.

D

deleted user 10898

Guest
Tίποτα.

αρα χρησιμοποιεις ποτενσιομετρα. (δεν εχει σημασια που βρισκονται..)
παρε τον MF για ακροαση και γραψε εντυπωσεις....

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Εγώ θέλω έναν για να βελτιώσω τις χροιές !

Ή αν δεν σας αρέσει αυτό , θέλω λίγο 'χρώμα' επιπλέον.

Ή αν δεν σας αρέσει και αυτό , θέλω λίγο 'παραμόρφωση' επιπλέον.
αφου σου αρεσουν εσενα εμας τι μας νοιαζει?
και εγω βαζω τον dared πολες φορες αντι για τον παθητικο.
αναλογα τα κεφια...

Reaction score
47
Το ερώτημα έχει απαντηθεί μόνο του.
Ο προενισχυτής κάνει συγκεκριμένες δουλειές. Εάν αυτές οι δουλειές γίνονται χωρίς την παρουσία του, τότε γιατί να παρεμβάλει κάποιος ένα μάτσο υλικά και καλώδια στο σήμα; Και μη μου πει κανείς τώρα για να βελτιώσει τις χροιές γιατί θα φωνάξω τον Κόγια. :137:

...
Δλδ διαφορετικη τεχνολογια ηχειων, ενισχυτικων κ.τ.λ δεν εχουν και διαφορετικες χροιες. Πιστευετε οτι αυτο που αναφερουμε εμεις που ασχολουμαστε με το hobby ως "χροιες" (μη κολλησουμε στη σημειολογια της λεξης) εχει να κανει μονο με την τονικη ισσοροπια.Ή μηπως επειδη δεν ειναι μετρησιμες (οι χροιες ντε) ειναι το κοκκινο πανι για την τεχνοκρατικη προσεγγιση της αναπαραγωγης.

Reaction score
47
Γιατι αν εχουμε κοινα ηλεκρονικα σε 2 συστηματα και το να παιζει με klipsch horn και το αλλο με Magnepan, ακομα και αν "φερουμε" ιδια τονικη ισσοροπια με ενα μετρητικο και ενα ψηφιακο ισοσταθμιστη σε ενα συγκεκριμενο σημειο ακροασης θα ακουσουμε διαφορετικες χροιες - τζιζ. Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με.

Reaction score
4

Το λένε "μουσικότητα" ή κάπως έτσι και είναι καλυμμένοι. :126:

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Αυτούς τους επαγγελματίες ρε παιδιά... τους έχουμε κάνει λάστιχο. Όποτε μας συμφέρει τους βάζουμε σαν παράδειγμα και όποτε δεν μας συμφέρει τους ξεχνάμε. :114:

Τέλος πάντων για την περίπτωσή μας, έχουμε μη συγκρίσιμες καταστάσεις.

...
ξερεις γιατι ανεφερα τις κονσολες στο studio? Γιατι εκει και αν ειναι σημαντικο να μην υπαρχει καμια αλλοιωση η παραμορφωση του σηματος αφου ο οποιοσδηποτε χρωματισμος θα εχει αντικτυπο στο τελικο αποτελεσμα.

Γιατι λοιπον οι κονσολες που επιτελουν το ρολο της προενισχυσης δεν το κανουν παθητικα αν αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.949
Απάντηση: Re: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Γιατι αν εχουμε κοινα ηλεκρονικα σε 2 συστηματα και το να παιζει με klipsch horn και το αλλο με Magnepan, ακομα και αν "φερουμε" ιδια τονικη ισσοροπια με ενα μετρητικο και ενα ψηφιακο ισοσταθμιστη σε ενα συγκεκριμενο σημειο ακροασης θα ακουσουμε διαφορετικες χροιες - τζιζ. Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με.
κάνεις λάθος. :144:

Δεν είναι τόσο απλό όπως το λες, πχ το θέμα του κοινού για τα 2 ηχεία ενισχυτή θα πρέπει να προϋποθέτει επαρκέστατη οδήγηση ιδίως για το δεύτερο ηχείο - που σημαίνει κιλοβατικό κτήνος και βάλε, καθώς και διόρθωση των όποιων προβλημάτων φάσης - απόκρισης των κρος του εκάστοτε ηχείου (που δε διορθώνονται με κανένα ψηφιακό ισοσταθμιστή) ή απαλλαγή από τα όποια παθητικά κρος και ενεργή πολυενίσχυση, καθώς και εξασφάλιση ότι τα δυό ηχεία παίζουν το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ συχνοτικό εύρος, και τέλος πάντων, υπό κάποιες ΑΜΙΓΩΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ προϋποθέσεις, οποιαδήποτε ηχεία - ασχέτως κατασκευαστικής "φιλοσοφίας", με "κερασάκι" στην τούρτα την ψηφιακή διόρθωση απόκρισης στο χώρο, ΘΑ παίξουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο.

Reaction score
200

Τελικα καταλαβα οτι υπαρχουν δυο σχολες.
Η μια λεει οχι στην προενισχυση και η αλλη λεει ναι στην προενισχυση.
Ποια απο τις δυο λεει αληθεια δεν μπορω να το πω 100% με βεβαιοτητα. Αν δεν χρειαζοτανε θα ειχε καταργηθει μεσα απο την πραξη νομιζω.
Οτι προσθετει στο αυτι του καθενος απο εμας ικανοποιηση νομιζω ειναι και το σωστο.
Η μουσικη ειναι ευχαριστηση ατομικη και ο καθενας ακουει με τα δικα του αυτια και οχι με του διπλανου του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.949

Όσο για το θέμα των "χροιών" ή της "μουσικότητας" (το ίδιο πράμα), ανεξαρτήτως αν είμαι απολύτως βέβαιος πως μπορώ να ικανοποιήσω κάθε απαίτηση και κάθε γούστο "χροιών" ή "μουσικότητας" σε οποιοδήποτε αξιοπρεπές σύστημα-χώρο με τη χρήση ενός ψηφιακού ισοσταθμιστή, προτείνω να δεχθείτε τον ορισμό του φίλτατου zonepress, σε παραδίπλα φόρουμ: (καλύτερα δε θα μπορούσε να το εκφράσει κανείς, ΙΜΗΟ...)

http://www.avmentor.eu/forum/showpost.php?p=3655&postcount=2

Καλή σας ημέρα.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.596