AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Reaction score
684
Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Αν δεν άκουγα διαφορές
με τα παιχνίδια αυτά
να είσαι σίγουρος οτι θα είχα κάνει μούγκα στην στρούγκα......

Φυσικά και άκουσα διαφορές.....
εσύ γιατί πιστεύεις ότι επιμενω στο θέμα?????

1.Γιατί είμαι κουφός και ΔΕΝ ακούω οτι ΔΕΝ υπάρχουν διαφορές με τα πωςταλέν που συμπέραναν κάποιοι...??

2.Οτι εγώ και καμία 10ριά άτομα που τα άκουσαν έχουντας την γνώμη οτι πραγματικά παίζουν!!!!!είναι έτοιμοι να τα αγοράσουν...
απλά κατέχονται απο το φαινόμενο placebo που κάποιοι άλλοι καλοθελητές έγραψαν στον χώρο???

3.Το ότι έχω ποσοστά απο τίς πωλήσεις του σχιστομάτη στην Ελλάδα?????

4.Το ότι τόσος αρνητικός σχολιασμός γράφθηκε στο νήμα για ένα προϊόν που δεν πουλειέται εντός Ελλάδος μόνο..
σε αντίθεση με προϊόντα που μόνο εντός Ελλάδος μπορούν να πουληθούν και απο τους περισσότερους και καλοθελητές είχαν θετικότατο σχολιασμό.....δεν σε κάνει να αναρωτηθείς???

5.H έγραψα κάτι χωρίς καμμία ιδιοτέλεια
γιατί πράγματικά ακούς διαφορές... και για να σταματήσει η στρούγκα???

ΥΓ.Μέχρι στιγμής απο όσους είχα την τιμή να μου απαντήσουν
δεν διάβασα εντυπώσεις ακούγοντας τα...
άν δεν σε βάζει και αυτό σε σκέψεις δεν φταίω εγώ.

φιλε μου δε ξερω εαν παιζουν η δεν παιζουν αυτα τα πραγματα που λες οτι δοκιμασες.
Αλλα πολλα απο τα παιδια που σου απαντησαν δεν πιστευουν οτι αξιζει να χρησιμοποιησεις καλωδια ηχειων ακριβοτερα απο τα Goertz MI2 η αλλα καλωδια ρευματος εκτος του ηλεκτρολογου ακομα και εαν τους πεις οτι ακους τη διαφορα σε blind test.

Ειναι δυσκολο να πεισεις για τα συγκεκριμενα tweaks χωρις το αλλο placebo, αυτο των μετρησεων... Το ιδιο placebo που κανει τους ανθρωπους που ακουν μηχανηματα σαν τα Halcro να πιστευουν οτι παιζουν καλα επειδη μετρανε και καλα...

Reaction score
684

φιλε μου δε ξερω εαν παιζουν η δεν παιζουν αυτα τα πραγματα που λες οτι δοκιμασες.
Αλλα πολλα απο τα παιδια που σου απαντησαν δεν πιστευουν οτι αξιζει να χρησιμοποιησεις καλωδια ηχειων ακριβοτερα απο τα Goertz MI2 η αλλα καλωδια ρευματος εκτος του ηλεκτρολογου ακομα και εαν τους πεις οτι ακους τη διαφορα σε blind test.

Ειναι δυσκολο να πεισεις για τα συγκεκριμενα tweaks χωρις το αλλο placebo, αυτο των μετρησεων... Το ιδιο placebo που κανει τους ανθρωπους που ακουν μηχανηματα σαν τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ Halcro να πιστευουν οτι παιζουν καλα επειδη μετρανε και καλα...
Να επισημανω οτι δεν εχω τιποτα με τα Goertz ισα ισα τα θεωρω οτι καλυτερο στα λεφτα τους. Απλα υπαρχουν πολυ πολυ καλυτερα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Ναι, αλλά και τα πολύ πολύ καλύτερα είναι απλώς καλά στα λεφτά τους. Έτσι δεν είναι;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.820

+ πως ΙΜΗΟ δεν υπάρχουν πολύ καλύτερα καλώδια ηχείων από τα Goertz.

Reaction score
684

Ναι, αλλά και τα πολύ πολύ καλύτερα είναι απλώς καλά στα λεφτά τους. Έτσι δεν είναι;
φυσικα δε μιλαω για value for money. Εννοειται οτι το Goertz ειναι το κορυφαιο value for money...

μαλιστα τα συγκρινα σπιτι μου με καλωδιο ηχειο που στοιχιζει 1200 Ευρω και προτιμησα σαφως τα Goertz...

απλα μιλαω για αποδοση ανεξαρτητως τιμης...

Reaction score
684

+ πως ΙΜΗΟ δεν υπάρχουν πολύ καλύτερα καλώδια ηχείων από τα Goertz.
εγω απο τη αλλη πιστευω οτι εαν ακουσεις καποια καλωδια απο την Stealth και την Argento θα ακουσεις σημαντικη βελτιωση. Απλως μπορει να μην αξιζει να δωσεις τα λεφτα αυτα κατα τη γνωμη σου. Αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα...

Reaction score
684

και οσον αφορα το value for money βελτιωνεται αισθητα εαν τα παρεις μεταχειρισμενα...

Με λιγη υπομονη μπορεις να βρεις καποιες καλες ευκαιριες

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.820

εγω απο τη αλλη πιστευω οτι εαν ακουσεις καποια καλωδια απο την Stealth και την Argento θα ακουσεις σημαντικη βελτιωση.
Εγώ από την άλλη δε το πιστεύω αυτό.

Αλλά εσύ που το πιστεύεις, κάνε τον κόπο σε παρακαλώ, σε ένα νέο thread να αναπτύξεις τους λόγους για τους οποίους πιστεύεις πως με τα καλώδια που λες θα υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τα Goertz, βασιζόμενος όμως σε τεχνικής φύσεως ακράδαντα επιχειρήματα, κι όχι σε ακροάσεις.

Reaction score
684

Εγώ από την άλλη δε το πιστεύω αυτό.

Αλλά εσύ που το πιστεύεις, κάνε τον κόπο σε παρακαλώ, σε ένα νέο thread να αναπτύξεις τους λόγους για τους οποίους πιστεύεις πως με τα καλώδια που λες θα υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τα Goertz, βασιζόμενος όμως σε τεχνικής φύσεως ακράδαντα επιχειρήματα, κι όχι σε ακροάσεις.
δε μπορω φιλε μου να στο εξηγησω με τεχνικης φυσεως επιχειρηματα. Περιμενα και εγω τα Goertz λογω χαμηλου inductance να ειναι τα καλυτερα αλλα απλως στις ακροασεις η διαφορα ηταν πολυ πολυ μεγαλη υπερ των Argento και Stealth για τα δικα μου αυτακια....

δε προσπαθω να σε πεισω αλλα εαν καποια στιγμη κανεις και εσυ το ιδιο τεστ μου λες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.820

Λυπάμαι που δε μπορείς να το εξηγήσεις.
Επίσης λυπάμαι αλλά "ακροάσεις" καλωδίων ηχείων δε προτίθεμαι να κάνω, διότι... δεν έχω καλώδια ηχείων στο σύστημά μου!
Ταυτόχρονα να προσθέσω πως τα Goertz δεν χαρακτηρίζονται μόνο από την χαμηλή επαγωγική αντίσταση, έχουν κι άλλες χάρες, αλλά ας το πάρει το ποτάμι αφού δε πρόκειται να υπάρξει σε βάθος τεχνική ανάλυση του θέματος.

Ρε Κόγια, μπας και θες εσύ να το αναλύσεις σε βάθος το θέμα, ασχέτως του πόσο ερειστικό είναι στους χα(λ)ιεντάδικους κύκλους?

Reaction score
684

επισης θελω να επισημανω οτι θεωρω την βιομηχανια των καλωδιων μια τεραστια απατη σε γενικες γραμμες με τεραστια περιθωρια κερδους απο ανθρωπους που φτιαχνουν τα καλωδια στην Κινα και τα πουλανε χρυσαφι. Απλως δεν ειναι ολοι ετσι.

Εχω μιλησει ο ιδιος προσωπικα με τον Ulrich τον ιδιοκτητη της Argento και ο ανθρωπος ηταν στις 10 το βραδυ στο εργαστηριο και δουλευε πανω απο το μικροσκοπιο. Δε μπορω να πω οτι αυτος ο ανθρωπος ειναι απατεωνας γιατι πραγματικα κανει ερευνα και ειναι επιστημονας, ασχετως εαν καποιοι συμφωνουν η διαφωνουν με τις ιδεες του. Και η πλακα ειναι οτι δεν εχει αναγκη να το κανει αυτο απο οικονομικης αποψεως με τοσα που εχει πουλησει στους Κινεζους και τους Ρωσους....

Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν και αλλοι τετοιοι (ομως πρεπει να ειναι λιγοι!!!)

JL_

Reaction score
19
Βέβαια, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, όπου γίνονται οι ηχογραφήσεις, επεξεργασίες, παραγωγές και κατασκευές αυτών που ακούμε και βλέπουμε στα συστήματα μας, τα καλώδια που χρησιμοποιούνται είναι στάνταρ βιομηχανικής ποιότητας, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία...

Reaction score
684

Βέβαια, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, όπου γίνονται οι ηχογραφήσεις, επεξεργασίες, παραγωγές και κατασκευές αυτών που ακούμε και βλέπουμε στα συστήματα μας, τα καλώδια που χρησιμοποιούνται είναι στάνταρ βιομηχανικής ποιότητας, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία...
εισαι σιγουρος για το ολους? εγω εχω δει στημενο studio για remastering να χρησιμοποιει Argento ( και μηχανηματα γενικοτερα hi end και οχι τα τυπικα επαγγελματικα)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν και αλλοι τετοιοι (ομως πρεπει να ειναι λιγοι!!!)
Φυσικά και είναι λίγοι! Το έχει παραδεχθεί και ο φίλος σου ο Μιχαηλός, πως το high end είναι απλώς ελιτίστικο. Άλλο η ελίτ, άλλο ο αλαφροΐσκιωτος -μη πω τίποτα βαρύτερο- που στραβώνεται βραδιάτικα πάνω από ένα μικροσκόπιο μπας και δει πώς τσουλάνε τα ηλεκτρόνια, κι άλλο η πραγματικότητα. Νομίζεις πως μια ολόκληρη ανθρωπότητα θα κάθεται να ασχολείται με το τί σκαρφίζεται ο κάθε τυχάρπαστος για να βγάλει λεφτά από τα κορόιδα;

Αλήθεια, οπτικό ή ηλεκτρονικό μικροσκόπιο; Το ρωτάω γιατί τα ηλεκτρονικά μικροσκόπια είναι πολύ πιο ακριβά, και πάρα πολύ καλά για τα λεφτά τους, άρα και πιο ελιτίστικα. Άμα δε χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό μικροσκόπιο δε φτιάχνει παρά καλώδια hi-fi. Εμ τί, έτσι απλό είναι το high end; Δε μπορεί όπχιος κι όπχιος...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Τώρα που το θυμήθηκα, ξέρω μια - δυό γιατρίνες εργαστηριακής ειδικότητας, που δουλεύουν μικροσκόπιο. Να τους πω να βάλουν καλό καλώδιο ρεύματος, μπας και κάνουν καλύτερες διαγνώσεις. :114: :114: :137:

Reaction score
684

Φυσικά και είναι λίγοι! Το έχει παραδεχθεί και ο φίλος σου ο Μιχαηλός, πως το high end είναι απλώς ελιτίστικο. Άλλο η ελίτ, άλλο ο αλαφροΐσκιωτος -μη πω τίποτα βαρύτερο- που στραβώνεται βραδιάτικα πάνω από ένα μικροσκόπιο μπας και δει πώς τσουλάνε τα ηλεκτρόνια, κι άλλο η πραγματικότητα. Νομίζεις πως μια ολόκληρη ανθρωπότητα θα κάθεται να ασχολείται με το τί σκαρφίζεται ο κάθε τυχάρπαστος για να βγάλει λεφτά από τα κορόιδα;

Αλήθεια, οπτικό ή ηλεκτρονικό μικροσκόπιο; Το ρωτάω γιατί τα ηλεκτρονικά μικροσκόπια είναι πολύ πιο ακριβά, και πάρα πολύ καλά για τα λεφτά τους, άρα και πιο ελιτίστικα. Άμα δε χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό μικροσκόπιο δε φτιάχνει παρά καλώδια hi-fi. Εμ τί, έτσι απλό είναι το high end; Δε μπορεί όπχιος κι όπχιος...
κατσε ρε φιλε δε σου εβαλε κανενας το μαχαιρι στο λαιμο να τα παρεις. Εαν δε σου κανουν καμια διαφορα γιατι να πετας τα ωραια λεφτακια σου? Αμα θες να πετας λεφτα φατα σε .... καλυτερα η σε κανα αμαξακι...

μονο οι gay τρωνε τα λεφτα τους σε καλωδια για το θεαθηναι!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Ρε παιδί μου, μη νευριάζεις! Εγώ για καλό το λέω. Δουλεύει με απλό μικροσκόπιο και μου θέλει να φτιάξει και καλώδια high end; Έλεος δηλαδή!!!

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

εισαι σιγουρος για το ολους? εγω εχω δει στημενο studio για remastering να χρησιμοποιει Argento ( και μηχανηματα γενικοτερα hi end και οχι τα τυπικα επαγγελματικα)
Έχεις δίκιο, να διορθώσω:

Βέβαια, στους επαγγελματικούς χώρους, όπου γίνονται οι ηχογραφήσεις, επεξεργασίες, παραγωγές και κατασκευές του 99,9% αυτών που ακούμε και βλέπουμε στα συστήματα μας, τα καλώδια που χρησιμοποιούνται είναι στάνταρ βιομηχανικής ποιότητας, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία...

Όσον αφορά τα μηχανήματα hi end που αναφέρεις, μάλλον εννοείς ενισχυτικά και ηχεία, γιατί μαγνητόφωνα, κονσόλες, υπολογιστές, DA-88, D5, HDCAM, κοπτικά δίσκων/glass masters, πρέσσες και γενικότερα επαγγελματικά μηχανήματα δεν βγάζουν οι κατασκευαστές hi end...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Και κάτι τελευταίο...

Που αφορα τα όσα εκφέρεις ως γνώμη
ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως υπάρχουν κορόιδα που τους πιστεύουν, αντί να τους έχουν πάρει με τα γιαούρτια. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Φιλικά
Φιλικά θα ξεκινήσω και εγώ.

Ξέρεις τι συμβαίνει..., υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν και κάποιοι που δεν γνωρίζουν.
Καλό είναι να ανήκεις στους πρώτους
Αλλά και να μην ξέρεις δεν είναι απαραίτητο να τα μάθεις όλα, οπότε ρωτάς και καλείσαι να απαντήσεις στο παρακάτω.

ΑΣΚΗΣΗ:
Κοιτάς λοιπόν μια επιφάνεια, και προσπαθείς να καταλάβεις αν είναι αλφαδιασμένη...
Απάντηση των 'δύο' παραπάνω..

Α) Ρε παιδιά 'γέρνει' !
Β) Ρε παιδιά 'γέρνει', έτσι !

Ο Α αλλάζει πάλι την επιφάνεια......, και πάλι γέρνει..., και πάλι ....και πάλι....κτλ
Ο Β απλά διορθώνει λίγο προς τα 'έτσι'

Όπως καταλαβαίνεις, άλλο 'στερεοφωνικό' θα αγοράσει ο κάθε πιτσιρικάς !
Ο ένας θα διορθώνει μέχρι να παραδοθεί και ο άλλος θα το αλφαδιάσει μόνος του.

-Βάλε, 10 50ηνταρικα εκεί και να δούμε..., τστ...όχι, βάλε 4 εδώ και 4 εκεί....
Να το συνεχίσω..., είναι εύκολο παρακάτω.

Νάτοι __ :614: __ - __:606: __ ο ένας μιλάει "γιατί συνέχεια γέρνει...;;;" και ο άλλος .....δείχνει να χαίρεται.
Ποιος είναι ποιος και γιατί ;

ΙRΟΝ
Αν αισθάνεσαι ωραία από αυτό που άκουσες και το θέλεις, πάρτο κανείς δεν χάνει από εδώ.
Μην αναπαράγεις όμως θεωρίες που δεν αποδεικνύονται και λογικές που δεν εξηγούνται.

Αν θες να κάνεις το σωστό, μελέτησε λίγο την ακουστική και θα βρεις μόνος σου τι χρειάζεσαι.

Αυτό το 'προς τα έτσι' δηλαδή.

Υ.Γ. Ταινία ?
Υ.Γ. 2 : Κάνω τιουνινγκ κάθε μήνα, γιατί αναβαθμίζομαι !

Reaction score
1.845

Αν δεν άκουγα διαφορές με τα παιχνίδια αυτά να είσαι σίγουρος οτι θα είχα κάνει μούγκα στην στρούγκα......

Φυσικά και άκουσα διαφορές ... εσύ γιατί πιστεύεις ότι επιμενω στο θέμα?????
...
2.Οτι εγώ και καμία 10ριά άτομα που τα άκουσαν έχουντας την γνώμη οτι πραγματικά παίζουν!!!!!είναι έτοιμοι να τα αγοράσουν...
απλά κατέχονται απο το φαινόμενο placebo που κάποιοι άλλοι καλοθελητές έγραψαν στον χώρο???
...
5.H έγραψα κάτι χωρίς καμμία ιδιοτέλεια γιατί πράγματικά ακούς διαφορές... και για να σταματήσει η στρούγκα???

ΥΓ.Μέχρι στιγμής απο όσους είχα την τιμή να μου απαντήσουν δεν διάβασα εντυπώσεις ακούγοντας τα ... αν δεν σε βάζει και αυτό σε σκέψεις δεν φταίω εγώ.
Πιστεύω πως άκουσες διαφορές.
Δεν πιστεύω πως είσαι ιδιοτελής, ούτε εσύ, ούτε τα 10 άτομα που το άκουσαν.
Δεν δέχομαι τον όρο καλοθελητής, γιατί νέτα σκέτα με χαρακτηρίζει σαν ύποπτο, το λιγότερο. :412:
Τονίζω ξανά πως δεν έδωσες την απαιτούμενη προσοχή σ' αυτό:
... Είπαμε τόσες φορές. Αν η ικανότητα ενός εξαρτήματος δεν είναι μετρήσιμη, η μόνη παραδεκτή δοκιμή είναι η τυφλή. Όλα τα άλλα είναι άκυρα, φυσικά για μένα, αλλά και όχι μόνο. :403:
Το γράφω για τελευταία φορά, γιατί με λύπη μου διαπιστώνω πως δεν με βοηθάς να σου προσφέρω το οτιδήποτε στο θέμα. Λες και ξαναλές πως μιλάνε κάποιοι ενώ δεν τα έχουν ακούσει. Περιμένεις να κάνουν κάτι οι άλλοι, ενώ εσύ, που είσαι άμεσα ενδιαφερόμενος, δεν κάνεις πρώτος αυτό που σου έχει προταθεί.

[style=title]Κάνε τη ρημαδοτυφλή δοκιμή, τα μπλιμπλίκια μου μέσα![/style]

Να, κάπως έτσι:
Τεστ Νο 2:

Όπως γράφηκε στο ιντερνέτ, το ματζούνι επηρρεάζει τον ήχο και από έξω από το δωμάτιο, οπότε:
1) εσύ ακούς κανονικά τη μουσικούλα σου, με την πόρτα κλειστή, σε δωμάτιο χωρίς ματζούνι με τα μάτια άδετα. Μπορείς όμως και να τα δέσεις, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να κρατάς κουδούνα.
2) Φίλος, εχθρός ή συγγενής πηγαινοέρχεται στο δίπλα δωμάτιο, πάντα απομακρυνόμενος ένα-δυό τετράγωνα (καλό είναι να έχει ποδήλατο), φέρνοντας ή όχι μαζί του το ματζούνι.
3) Όποτε ανιχνεύεις βελτίωση του ήχου ταρακουνάς την κουδούνα.
4) Αν η κουδούνα κτυπήσει τη παρουσία μαντζουνιού περισσότερες από επτά φορές στις δέκα, το ματζούνι δουλεύει.
Και μετά έλα να τα ξαναπούμε. Το ότι η συγκεκριμένη μεθοδολογία (τυφλή δοκιμή) είναι η μόνη παγκόσμια αποοδεκτή δεν είναι τυχαίο! :126:

Μέχρι να γράψεις πως την έκανες, τυφλά, χωρίς την παραμικρή υποψία τι συμβαίνει, από μένα στο θέμα

[style=title]ΤΕΛΟΣ![/style]

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος