Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.579
Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Και εννοείται ότι η μουσική ηρεμεί τα πλήθη... :107:

Η ροκ δεν είναι ανάμεσα στα αγαπημένα μου μουσικά είδη. Δε τρελαίνομαι με τους Beatles , ούτε με τους Rolling Stones. Δεν έχω δηλαδή "όφελος" να υποστηρίξω κάποια συγκεκριμένη θέση.

Όμως οι Beatles είναι ροκ, μπορεί "ποπ ροκ", "beat music ροκ", αλλά ροκ!
Είναι σα να απορούμε για το αν ο Καφάτος είναι γέρος. :138:

Τώρα, αν δε μας αρέσει ένα γκρουπ και θέλουμε να το "εξορίσουμε" από το μουσικό του είδος, πάω πάσο...

Επίσης, είναι πολύ σχετική η έννοια του "πετυχημένου" στη μουσική.

Πως το κρίνουμε;

1) Με σύνολο πωλήσεων (δυνατότητα αντικειμενικής σύγκρισης αλλά με αποτέλεσμα που προέρχεται από ακροατές με μουσικές γνώσεις κάτω του μέσου όρου).

2) Με ποιοτική σύγκριση αλλά άντε να ορίσεις την ποιότητα (υποκειμενικός παράγοντας, φανατισμός, κουλτουροποίηση, κίνδυνος περιθωριοποίησης της μουσικής, δηλαδή τρέχα γύρευε...)

Κολοκυθόπιτα δηλαδή! :144:

Εγώ ξέρω πάντως ότι τη μουσική που μου αρέσει την "έχω" για να περνάω καλά και να με διασκεδάζει, όπως εγώ νομίζω και σκασίλα μου το αν αρέσει σε άλλους, αν ανήκει κάπου συγκεκριμένα, αν, αν, αν...

Reaction score
40

Aπολάυστε και θαυμάστε!!!!!!:138: Αυτό είναι ΡΟΚ!!!
[YOUTUBE]T2V1MTGWJgA[/YOUTUBE]

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

To κομμάτι ''Eleanor Rigby'' απέκτησε πραγματικό ρόκ ήχο με την διασκευή των ''Εsperanto'':138:
http://www.esperanto-rock-orchestra.com/sounds/EleanorRigby.mp3
Αν και το κομάτι πήγαινε στο κλασικό του πράγματος (έγχορδα) τα κομάτια των Beatles είναι τα πιο (ή από τα πιο) πολυδιασκευασμένα.

Ξέρετε ακόμα θυμάμαι την ατάκα του εκπαιδευτή στο Βρετανικό συμβούλιο, όταν μίλαγε σχετικά με το ποια τραγούδια μπορούν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος καταστάσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε μάθημα.

The Beatles is always a good place to start...

Είχε άδικο;
Όχι βέβαια αφού πρόκειται για τη σύγχρονη δυτική μουσική κουλτούρα προσωποποιημένη. :126:

Όσο κι αν κάποιοι αρνούνται να το δεχτούν...

Reaction score
1
Οι Beatles ήταν POP. Rock πέραν του τεχνικού διαχωρισμού, προϋποθέτει κ μία αντίστοιχη ιδεολογία. Οι Beatles κ τεχνικά αλλά κ ιδεολογικά κατατάσσονται στην ποπ. Οι Metallica, για παράδειγμα, από την άλλη τεχνικά κινούνται σε ένα εύρος από hard rock μέχρι heavy metal, ιδεολογικά κ μετά από όσα προσπάθησαν να κάνουν στην p2p κοινότητα έχουν αποπεμφθεί σε χειρότερα τις Beyonce ποπίζοντα άκρα.

Reaction score
40

http://www.silver-dragon-records.com/museum_of_rock_music_history.htm

Θα διαβάσετε την ιστορία της ροκ....:138:
The first rock and roll was an offshoot of the blues genres by artists like Fats Domino and Elvis. The next generation in the sound were garage rock and surf rock which became very popular in the USA. At the same time harder rock music driven by blues became extremely popular in the United Kingdom. British blues, mod, merseybeat, and skiffle, were the next step in rock evolution. In the mid 60s the British Invasion including groups like the Beatles started a movement which swept the world.

Διαβάζουμε............ποιοί ήταν next:138: μεγάλη προσοχή στη λέξη next και including.....

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Οι Beatles ήταν POP. Rock πέραν του τεχνικού διαχωρισμού, προϋποθέτει κ μία αντίστοιχη ιδεολογία. Οι Beatles κ τεχνικά αλλά κ ιδεολογικά κατατάσσονται στην ποπ. Οι Metallica, για παράδειγμα, από την άλλη τεχνικά κινούνται σε ένα εύρος από hard rock μέχρι heavy metal, ιδεολογικά κ μετά από όσα προσπάθησαν να κάνουν στην p2p κοινότητα έχουν αποπεμφθεί σε χειρότερα τις Beyonce ποπίζοντα άκρα.

Έλα, ρίχτα κι εσύ τα στοιχεία να δούμε.

http://www.silver-dragon-records.com/museum_of_rock_music_history.htm

The first rock and roll was an offshoot of the blues genres by artists like Fats Domino and Elvis. The next generation in the sound were garage rock and surf rock which became very popular in the USA. At the same time harder rock music driven by blues became extremely popular in the United Kingdom. British blues, mod, merseybeat, and skiffle, were the next step in rock evolution. In the mid 60s the British Invasion including groups like the Beatles started a movement which swept the world.

Διαβάζουμε............ποιοί ήταν next:138: μεγάλη προσοχή στη λέξη next και including.....
Δε βάζεις τη wikipedia καλύτερα; :136:

Reaction score
14

επειδή πολλές λαλακίες γράφτηκαν :)138:) και για να μην πώ και εγώ τη δική μου..:)137:) , προτίμησα τον παρακάτω υπέροχο συνδυασμό..
Προσωπικά το έχω απολαύσει..
http://www.youtube.com/watch?v=9B_buchkM1g

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Αν και το κομάτι πήγαινε στο κλασικό του πράγματος (έγχορδα) τα κομάτια των Beatles είναι τα πιο (ή από τα πιο) πολυδιασκευασμένα.

Ξέρετε ακόμα θυμάμαι την ατάκα του εκπαιδευτή στο Βρετανικό συμβούλιο, όταν μίλαγε σχετικά με το ποια τραγούδια μπορούν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος καταστάσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε μάθημα.

The Beatles is always a good place to start...

Είχε άδικο;
Όχι βέβαια αφού πρόκειται για τη σύγχρονη δυτική μουσική κουλτούρα προσωποποιημένη. :126:

Όσο κι αν κάποιοι αρνούνται να το δεχτούν...
Για να φτάσει η μουσική ροκ στη σημερινή της μορφή μεγάλο ρόλο έπαιξαν α) η μουσική των ινδιάνων β) η μουσική των μεταναστών γ)η μουσική των μαύρων από την αφρική που τους είχαν για δούλους:122: (ψεγάδι στην ιστορία της Αμερικής) και φυσικά δ) γενικότερα η δυτικοευρωπαϊκή μουσική εξέλιξη στη δεκαετία του 50'
η λεγόμενη ''Μεταμοντέρνα Μουσική'' διαβάστε παρακαλώ...
http://vouliakis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=84:postmod&catid=36:music&Itemid=62

Reaction score
40

επειδή πολλές λαλακίες γράφτηκαν :)138:) και για να μην πώ και εγώ τη δική μου..:)137:) , προτίμησα τον παρακάτω υπέροχο συνδυασμό..
Προσωπικά το έχω απολαύσει..
http://www.youtube.com/watch?v=9B_buchkM1g
Τώρα μάλιστα έγινε ροκ μπαλάντα.....επιτέλους:142::138:

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Έλα, ρίχτα κι εσύ τα στοιχεία να δούμε.

Δε βάζεις τη wikipedia καλύτερα; :136:
Φυσικά όχι προτιμώ να μου τα πουν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι:136: από καταγωγής!!!!

Reaction score
0

Μπα, αλλάξαμε θέμα; :116: Μέχρι τώρα μας έλεγες ότι δεν ανήκουν καν.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Φυσικά όχι προτιμώ να μου τα πουν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι:136: από καταγωγής!!!!
Γι αυτό από music πάντα υπό και ποτέ τα αμερικανάκια.

Με την εξαίρεση του Βασιλιά βεβαίως, βεβαίως! :144:

Υποθέτω πως γνωρίζεις τις διαφορές μεταξύ ευρώπης και αμερικής καλύτερα από τον καθένα.

Άρα γνωρίζεις ποιοι είχαν πάντα τα ηνία.

Reaction score
40

Μπα, αλλάξαμε θέμα; :116: Μέχρι τώρα μας έλεγες ότι δεν ανήκουν καν.
Μάλλον δεν διάβασες καλά αυτό.......
http://vouliakis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=84:postmod&catid=36:music&Itemid=62 :136:

Πάρτε και ένα ''μουσικό χαλάκι'' της ροκ.....αρχής:138:
http://www.youtube.com/watch?v=1hHKyiJX1bM :142:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Υποθέτω πως γνωρίζεις τις διαφορές μεταξύ ευρώπης και αμερικής καλύτερα από τον καθένα.

Παντα υπο?

Και στο Garage ?

Kαι στο Punk?

Kαι στο Grunge?

Reaction score
0

Βαριέμαι, κάνε μια περίληψη... Δεν ξέρω και τον κύριο.

Καταθέτω πρόταση μομφής για την αποπομπή σου από τη θέση της συντονίστριας κατηγορίας μουσικής. :136:

Reaction score
40

Tώρα μάλιστα γι' αυτό πήγαν τα σκαθάρια στας Αμέρικας για να είναι ''υπό''..............:133: Είπαμε ποιοί ήταν πριν τα μαμούνια μην τα ξαναλέμε γινόμαστε γραφικοί........

Reaction score
0

Είπαμε ποιοί ήταν πριν τα μαμούνια μην τα ξαναλέμε γινόμαστε γραφικοί........
Τέτοιος κίνδυνος, μακριά! :138:

Reaction score
40

Βαριέμαι, κάνε μια περίληψη... Δεν ξέρω και τον κύριο.

Καταθέτω πρόταση μομφής για την αποπομπή σου από τη θέση της συντονίστριας κατηγορίας μουσικής. :136:
:142::142: α) Είναι γραμμένα στα Ελληνικά
β) Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τον κύριο η ιστορία της μουσικής είναι κοινή για όλους όσους ενδιαφέρονται..
γ) η πρόταση μομφής απορρίπτεται και περνάει αμέσως στο αρχείο:143:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Μάλλον δεν διάβασες καλά αυτό.......
http://vouliakis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=84:postmod&catid=36:music&Itemid=62

Πάρτε και ένα ''μουσικό χαλάκι'' της ροκ.....αρχής
http://www.youtube.com/watch?v=1hHKyiJX1bM
Άλλα 'ντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα που λέει και ένας άλλος βασιλιάς. :116:

Τι σχέση έχει τώρα η Yoko Ono και το woman που είναι από τη solo καριέρα του Lennon, δεν μπορώ να καταλάβω. :121:

Προσωπικές προτιμήσεις έχουν όλοι. Όπως κι εγώ έχω κάποιες προτιμήσεις στη μουσική που θεωρούνται τραγικές από το σύνολο.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να προσπαθώ να αποδείξω ότι οι δικές μου προτιμήσεις είναι και οι καλύτερες.

Κι εμένα μου αρέσει περισσότερο ο Beethoven αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος από τον Bach :116:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv