Τεχνολογία... βινυλίου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πες τα φίλε να μηντα λέω εγώ. Λ.Σ.
Μου αρέσει που συμφωνείς κι εσύ που δεν έχεις αφήσει θέμα για θέμα που ασχολείται με hd audio που να να μην έχεις δηλώσει την ανωτερότητα του παλαιού μέσου και πόσο χαζομάρα είναι να ασχολούμαστε με δαύτα. Γειά σου Λουκά! :114:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Για τον ίδιο λόγο, επειδή έχει πλάκα, άλλος συντηρεί μια BMW R25, άλλος μια μηχανή προβολής 16mm, άλλος κάποιο 2CV ή κάποια Porsche 356, ή ακόμα και κανένα Messerschmitt 109, αν είναι πολύ φραγκάτος και ξέρει και να πετάει. Αλλά για πλάκα, αυτό είναι το υγιές. Αν αρχίσουμε να λέμε στα σοβαρά πως το 109 είναι προτιμότερο να πάει κανείς διακοπές, αντί να πάρει το αεροπλάνο της γραμμής, ή η 356 είναι προτιμότερη από κάποιο σύγχρονο και αθόρυβο GT, ε, τότε να σταματήσουμε να κάνουμε εγχειρήσεις με λαπαροσκόπηση, να πετάξουμε την παρακεταμόλη και να ψηνόμαστε στον πυρετό, και άμα κολλήσουμε φυματίωση να κάτσουμε χωρίς φάρμακα να πεθάνουμε, και να περιμένουμε τους διαβητικούς να πάθουν ποδάγρα για να τους κόψουμε τα πόδια, να πλένουμε τα ρούχα μας στο χέρι με πράσινο σαπούνι – που είναι και της μόδας καθ’ ότι οικολογικό, και να τα σιδερώνουμε με σίδερο με κάρβουνα, να ταξιδεύουμε με άμαξα που τη σέρνουν άλογα, και να ψηφίζουμε Τρικούπη.
Ξέρεις πόσα club ανθρώπων που ασχολούνται με τέτοιες ρετρό καταστάσεις υπάρχουν; Είτε επειδή είναι ρομαντικοί, είτε επειδή είναι κολλημένοι, είτε επειδή έτσι γουστάρουν. Γούστο τους και καπέλο τους. Όμως καλό είναι να διαχωρίζονται οι προθέσεις και οι ταμπέλες. Κατά την ταπεινή μου άποψη ο χομπίστας ηχητικών συστημάτων που δεν ακολουθεί την τεχνολογία, που δεν είναι γνώστης όλων των τελευταίων εξελίξεων στην αναπαραγωγή ήχου, δεν είναι σε θέση να έχει ολοκληρωμένη άποψη. Και βέβαια δεν είναι κακό να μην έχεις άποψη για κάτι. Που να προλάβουν βρε αδερφέ να ασχοληθούν όλοι με το HD audio για παράδειγμα ή με το computer audio; Κακό είναι να τα αφορίζουν και να μην τα δέχονται, χωρίς να έχουν την παραμικρή επαφή μαζί τους, χωρίς τελικά να ακολουθούν τις εξελίξεις του χόμπι που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Κακό είναι να υποστηρίζει κάποιος ότι επειδή ασχολείται αυτός με κάτι, η γη σταμάτησε να γυρνά. Αυτοί δεν είναι audio χομπίστες (γιατί το audiophiles είναι πολύ παρεξηγημένο και κατά την γνώμη μου άσχετο με τις μηχανές). Μερικοί μερικοί, ίσως πρέπει να αλλάξουν και τίτλο στα club τους. Να τα κάνουν vinyl funs or something. Είναι πιο τίμιο μιας και είναι παντελώς άσχετοι με οτιδήποτε άλλο και δεν έχουν και όρεξη να μάθουν και τίποτα περισσότερο από αυτό που ήδη έχουν.

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.368
Άντε να δεχτούμε ότι υπάρχουν φανατικοί βινυλιόφιλοι που δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο εκτός του μαύρου δίσκου και εχθρεύονται το ψηφιακά.

Έχεις δει κανέναν από δαύτους να μπαίνει στη κατηγορία των ψηφιακών και να τους λέει για το απαράδεκτο ασημί δισκάκι?

Όσο για το αν βγαίνουν καινούριοι δίσκοι ρίξε μια ματιά στο διαδίκτυο να διαπιστώσεις ότι πολλά νέα συγκροτήματα βγάζουν τους δίσκους τους και σε βινύλιο πλέον:112::112::112:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

.....

Όσο για το αν βγαίνουν καινούριοι δίσκοι ρίξε μια ματιά στο διαδίκτυο να διαπιστώσεις ότι πολλά νέα συγκροτήματα βγάζουν τους δίσκους τους και σε βινύλιο πλέον:112::112::112:
"Αναλογικούς" ? :431:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άντε να δεχτούμε ότι υπάρχουν φανατικοί βινυλιόφιλοι που δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο εκτός του μαύρου δίσκου και εχθρεύονται το ψηφιακά. Έχεις δει κανέναν από δαύτους να μπαίνει στη κατηγορία των ψηφιακών και να τους λέει για το απαράδεκτο ασημί δισκάκι?
Πλάκα με κάνεις μπρε; Ούτε τις εντυπώσεις μας από HD υλικό δεν μπορούμε να γράψουμε. Για δες που καταλήγουν πχ άσχετα θέματα (έχω δεκάδες παραδείγματα): κλικ, κλοκ.

Πέτρο, η μουσική βιομηχανία εγκατέλειψε οριστικά το βινύλιο εδώ και δεκαετίες. Και δεν το εγκατέλειψε μόνον για λόγους ευκολίας. Το εγκατέλειψε γιατί έφτασε στα όριά του. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν μηχανές σήμερα που προσπαθούν να παίξουν καλύτερα τα βινύλια που παρήχθησαν 20 χρόνια πριν. Είναι κοροϊδία. Όσο για τις νέες παραγωγές, αυτές είναι απειροελάχιστες (0,0001% της παγκόσμιας παραγωγής) και υπάρχουν όσο υπάρχουν αγοραστές. Όταν ένα πολύ περιορισμένο κύκλωμα δέχεται να αγοράσει βινύλια και μάλιστα σε απαράδεκτες τιμές, είναι λογικό κάποιοι να το εκμεταλλευτούν. Marketing λέγεται αυτό. Εδώ πουλάνε τσίγκινα ποτηράκια με χάντρες για βοηθήματα ακουστικής χώρων. Βινύλια δεν θα πουλάνε;

...

Reaction score
2

Για τον ίδιο λόγο, επειδή έχει πλάκα, άλλος συντηρεί μια BMW R25, άλλος μια μηχανή προβολής 16mm, άλλος κάποιο 2CV ή κάποια Porsche 356, ή ακόμα και κανένα Messerschmitt 109, αν είναι πολύ φραγκάτος και ξέρει και να πετάει.
Κώστα,τέτοιο Messerschmitt εννοείς:

:142::142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.883
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

:114: :114: :114:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.368
Και επειδή το πιάνο πάλιωσε πλέον σαν κατασκευή το πετάνε όλοι στο δρόμο και αγοράζουν ψηφιακό συνθεσάιζερ.
Άσε αυτό που συμβαίνει με το τροχό...
επειδή εφευρέθηκε πριν μερικές χιλιάδες χρόνια σκοπεύουν να τον κάνουν πολύγωνο:140::140::140:
Δυστυχώς κάποια πράγματα είναι διαχρονικά και κάποια διαρκούν μερικά χρόνια μόλις.
Να το αλλάξουμε και αυτό?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Δε το έχω τσεκάρει, αλλά αν ισχύει αυτό έχω την πιο πιθανή αιτία που κρύβεται πίσω από αυτή την κίνηση.

Οι πωλήσεις!

Δεδομένου πως οι νέοι έχουν κάνει αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς τους το ίντερνετ, γνωρίζουν πως είναι πανευκολο να "κατεβάσουν" την αγαπημένη τους μουσική είτε σε mp3 είτε σε άλλα lossless formats για τους απαιτητικούς, άρα το ποσοστό αυτού του πληθυσμού που θα μπει σε κάποιο κατάστημα να αγοράσει CD μουσικής είναι ουσιαστικά μηδενικό.

Η πιθανή λύση σε αυτή την επερχόμενη απώλεια πωλήσεων είναι ίσως η προσπάθεια για στροφή σε άλλο μέσο που δε γίνεται να αποκτηθεί μέσω download, όπως ο δίσκος βινυλίου. Ίσως έτσι οι δισκογραφικες εταιρίες ελπίζουν σε οικονομική ανάκαμψη.

Πιθανά το ίδιο να ισχύει και για τη βιομηχανία audio, που βλέπει να χάνονται έσοδα από την πηγή (cd player) καθώς όλο και περισσότερο το PC αναλαμβάνει το ρόλο της πηγής. Σαφώς η αγορά ενός πικάπ ανοίγει το δρόμο για πολλαπλές αγορές και αναβαθμίσεις, με σημαντικό συνολικό κοστολόγιο.

Έχω όμως την αίσθηση πως είναι αδύνατο να πείσεις τη νεολαία που τη βρίσκει με mp3 να στραφεί σε πικαπ, βραχίονες, κεφαλές και προ-προ.

Οπότε εκλαμβάνω την όποια τέτοια προσπάθεια (περί αναφερόμενης επανακυκλοφορίας βινυλίων και πιθανή στροφή σε αναλογικές πηγές) ως ανούσια κίνηση απελπισμένου, με μικρό χρόνο ζωής (πιστεύω πως απευθύνεται σε μεσήλικες και άνω, που δυστυχώς σε 10-15 χρόνια θα μας αφήσουν δια παντός - οι αλήθειες της ζωής).

Ειλικρινά δε φαντάζομαι το 2025 να μπορείς να βρείς δίσκους βινυλίου σε δισκοπωλεία....

Ούτε δισκοπωλεία.... :142:

Reaction score
2
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Καλα τωρα εαν σου πω ποσοι νεοι 20-30 χρονων αγοραζουν πικαπ δεν θα το πιστεψεις. Παντως απο αυτα που λες Κωστα εγω βλεπω να συμβαινουν τα αντιθετα.

Reaction score
2

Καλα τωρα εαν σου πω ποσοι νεοι 20-30 χρονων αγοραζουν πικαπ δεν θα το πιστεψεις.
Μιχάλη καταρχάς σέβομαι πλήρως την άποψη σου για τον αναλογικό ήχο αν και εγώ είμαι ψηφιακός τύπος. Από ότι έχω καταλάβει έχεις κάποιο κατάστημα με ηχητικά κτλ. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι το γιατί οι νέοι 20-30 ετών αγοράζουν πικάπ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Καλα τωρα εαν σου πω ποσοι νεοι 20-30 χρονων αγοραζουν πικαπ δεν θα το πιστεψεις. Παντως απο αυτα που λες Κωστα εγω βλεπω να συμβαινουν τα αντιθετα.
Η σημερινή νεολαία είναι εντελώς καμμένη, οπότε μπορεί να αγοράσει τα πάντα. Άσε που οι μισοί τελειώνουν το σχολείο και είναι εντελώς αγράμματοι. Μόνον τα greeklish μαθαίνουν καλά. Σε ότι έχει να κάνει με τον ήχο δε, επικρατεί από απλή ημιμάθεια έως απέραντη και απόλυτη αμάθεια.

Αν θέλετε οι πωλήσεις να αποτελούν επιχείρημα, τότε σκεφτείτε πόσοι αγοράζουν το ένα και πόσοι το άλλο μέσο. Δεν γίνεται όταν μας συμφέρει οι πωλήσεις να αποτελούν επιχείρημα και όταν δεν μας συμφέρει να μην αποτελούν. Αφήστε τις πωλήσεις κατά μέρος. Δεν είναι ούτε καν ένδειξη γι αυτό που πραγματικά συμβαίνει στον χώρο.

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.368
Για να ανακεφαλαιώσω μας βολεύει να πιστεύουμε ότι η μουσική βιομηχανία χάνει χρήματα εξαιτίας της μεταφοράς αρχείων μέσο διαδικτύου και γιαυτό ξαναρίχνει το βινύλιο στην αγορά...
αλλά δεν μας βολεύει το γεγονός ότι το ασημένιο δισκάκι έχει κόστος παραγωγής το 10% σε σχέση με το δίσκο βινυλίου και γιαυτό προωθήθηκε.

Κώστα θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το διαδίκτυο είναι καταστροφικό για τη μουσική βιομηχανία και αυτό φαίνεται από τη λίστα με τις υψηλότερες πωλήσεις δίσκων.

Εκεί βλέπεις μόνο δίσκους παλαιότερων καλλιτεχνών επειδή οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και δεν κατεβάζουν.
Σε αντίθεση οι νέοι καλλιτέχνες, με τους οποίους ασχολείται το νεανικό κοινό, είναι άφαντοι από τις πρώτες θέσεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πιστεύει κανείς ειλικρινά (πέραν του πως παίζει) ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ να αναστηθεί πραγματικά το βινύλιο; Διότι μέχρι στιγμής μένουμε σε επικοινωνιακές φούσκες για να πουλήσουν μερικοί επιτήδειοι κατασκευαστές τα ακριβά τους πλατώ.

...

Reaction score
2
Πιστεύει κανείς ειλικρινά (πέραν του πως παίζει) ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ να αναστηθεί πραγματικά το βινύλιο;
Καλά εντάξει αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και κατα βάθος και οι ορκισμένοι αναλογικοί το πιστεύουν.Άλλο αν δεν το παραδέχονται.:121:

Νταξ, εξαιρούνται οι παρόντες (αλλά όχι όλοι :137:).
Δεν το είπα για εμένα,απλά δεν είναι όλοι έτσι.Ένα ποσοστό.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.368
Το ότι η σημερινή νεολαία είναι του γρήγορου, του εύκολου και του πρόχειρου δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια και χρόνος να αλλάξει.

Τώρα πως ένας νέος άνθρωπος με μισθό 700 ευρώ μπορεί να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές σύστημα είναι άλλο θέμα προς συζήτηση.

θυμάμαι πάντως ότι και εγώ στα νιάτα μου ένα-ένα τα αγόραζα τα μεγάφωνα μέχρι να καταφέρω να φτιάξω το ηχείο που ήθελα.:128:

Reaction score
59
Πιστεύει κανείς ειλικρινά (πέραν του πως παίζει) ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ να αναστηθεί πραγματικά το βινύλιο; Διότι μέχρι στιγμής μένουμε σε επικοινωνιακές φούσκες για να πουλήσουν μερικοί επιτήδειοι κατασκευαστές τα ακριβά τους πλατώ.

...
Πέραν των μικρών εταιρειών επανεκδόσεων δίσκων βινυλίου οι μεγάλοι μην περιμένετε να ξαναμπούν στο παιχνίδι, [αν και υπάρχουν ελάχιστα δείγματα μεγάλων τελευταία]. Ακόμη και αν έμπαιναν θα το έκαναν με τον χειρότερο τρόπο. Άλλωστε αυτοί καταδίκασαν και εκτέλεσαν το βινύλιο καθαρά για εμπορικούς λόγους και μάρκετινγκ.
Όπως και με τα μηχανήματα με λυχνίες και εκεί μόνο οι μικροί ασχολούνται.
Είμαι πανευτυχής που κάποιοι θεωρούν το αναλογικό γενικά μια φούσκα, γιατί σαν ένας φανταστικός ταξιδιώτης του χρόνου, ξαφνικά μεταφέρομαι στη δεκαετία του 60 και ψωνίζω τους θησαυρούς της εποχής εκείνης γιατί αυτοί που είδαν το αναλογικό σαν φούσκα ξεπουλάν τις συλλογές τους και ξαναγοράζουν τα ίδια αλλά σε τέλειο ήχο πλέον για πάντα. Τους δυστυχείς!!! Λ.Σ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88