Τεχνολογία... βινυλίου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.612
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Το ότι η σημερινή νεολαία είναι του γρήγορου, του εύκολου και του πρόχειρου δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια και χρόνος να αλλάξει.

Τώρα πως ένας νέος άνθρωπος με μισθό 700 ευρώ μπορεί να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές σύστημα είναι άλλο θέμα προς συζήτηση.

θυμάμαι πάντως ότι και εγώ στα νιάτα μου ένα-ένα τα αγόραζα τα μεγάφωνα μέχρι να καταφέρω να φτιάξω το ηχείο που ήθελα.:128:
'Ετσι ακριβώς είναι, έχεις δίκιο.

Και γω τα ίδια, φτώχεια καταραμένη και ένα ένα τα μεγάφωνα, η ίδια ιστορία σου λέω!

Το λογικό ερώτημα που τίθεται, δεδομένου της οικονομικής στενότητας και των αναμφισβήτητα δύσκολων εποχών που περνάμε, αλλά και σε συνάρτηση με την εποχή μας όπου κυριαρχεί το γρήγορο - εύκολο - αβασάνιστο, είναι κατά πόσο μπορεί ακόμα κι ο πιο πονηρός έμπορας να πείσει τον νέο να μην ακούει από την κάρτα ήχου του PC του ό,τι μουσική γουστάρει, αλλά να προβεί σε ιδιαίτερα σημαντικά έξοδα απόκτησης πικάπ - προ κλπ κλπ κλπ, ώστε να ακούει "πχιοτικότερα" και μόνο ό,τι κυκλοφορεί πια σε βινύλιο, επιβαρύνοντάς τον και με την αγορά του μέσου, αφού δε μπορεί να το κάνει download... αλλά και περιορίζοντας το εύρος της μουσικής που μπορεί να βρεί!

Δε ξέρω για σας, αλλά μου φαίνεται εντελώς παράλογο.

Ειλικρινά πιστεύω πως ακόμα και η πιο πεταμένη κάρτα ήχου σε οποιοδήποτε PC στις μέρες μας έχει πολύ καλή ποιότητα ήχου, ή για να το πω αλλιώς πολύ πολύ καλύτερη από αυτήν που μπορεί να αναπαράγει το ηχοσύστημα - χώρος του κάθε νέου που ακούει από αυτό μουσική (συνήθως ακούν από τα μουλτιμίντια ηχεία του PC)!

Ακόμα κι αν δεχτώ την ανωτερότητα του βινυλίου -για να σας κάνω τη χάρη έτσι για τη συζήτηση - πόσο πια θα ωφεληθεί κάποιος νέος δαπανώντας ένα σεβαστό ποσό για πικάπ και τα παρεμφερή του, όταν δεν έχει ούτε ανάλογα ηλεκτρονικά-συνοδά, ούτε ανάλογα ηχεία, ούτε ανάλογο χώρο?

Είναι προφανές πως όσα χρήματα κι αν έχει κάποιος νέος να ξοδέψει (συμπεριλαμβανομένου της αγοράς πικάπ και παρελκόμενων ηλεκτρονικών αλλά και της αγοράς ανάλογης δισκοθήκης) είναι προτιμότερο να τα επενδύσει σε ηχεία, ενισχυτικά και ανάλογο χώρο κι ας ακούει από την οπτική ίνα της κάρτας ήχου του PC του! Άσε που με μια ADSL πλέον φτιάχνεις όση δισκοθήκη επιθυμείς σε χρόνο ντε-τε!

Και τελικά το ζητούμενο είναι να ακούς μουσική, σωστά?

Και μη μου πείτε ότι είναι σημαντικότερο να δώσει κανείς 15.000 ή και περισσότερα ευρώ για πικάπ και παρελκόμενα παρά να τα επενδύσει σε ανώτερα - ποιοτικότερα ηχεία και να εξασφαλίσει την οδήγησή τους αλλά και την ακουστική συμπεριφορά του χώρου που όλα αυτά καλούνται να αναπαράγουν μουσική!

Όσα κι αν έχεις να ξοδέψεις, υπάρχουν καλύτερες επιλογές από την αλλαγή (προς το "αναλογικό") της κατεύθυνσης της πηγής....ακόμα κι αν αυτό είναι αντικειμενική αναβάθμιση (που δεν είναι, αλλά λέμε τώρα...)

Βέβαια, αυτό δεν εξυπηρετεί καταστηματάρχες - πωλητές καλωδίων , αλλά και πωλητές δίσκων, αλλά τι να κάνουμε? Αυτή είναι η αλήθεια....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.612
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Ακόμα και εδώ, σε αυτό το φόρουμ και σε αυτήν την κατηγορία και σε αυτό το θέμα, όπου έχουν μαζευτεί άνθρωποι με άπειρες γνώσεις σε σχέση με τον μέσο όρο του σημερινού νέου, αλλά και με ηχοσυστήματα πολύ ανώτερα από το τυπικό του σημερινού νέου, είμαι απολύτως βέβαιος πως δεν υπάρχει κανείς που να διαθέτει τόσο ποιοτικό ηχοσύστημα - χώρο που να εξαντλεί τις δυνατότητες μιας απλής κάρτας ήχου!

Σίγουρα θα μπορώ να βρω συστήματα που με την ίδια κάρτα ήχου θα παίξουν πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε σύστημα έχουμε όλοι μας εδώ!

Γιατί να μην αρκεί για τον νέο λοιπόν? Τι διάβολο έχει τελικά να κερδίσει από το πικάπ εκτός από το να του ελαφρώσει την τσέπη?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
θα πω μια πρόσφατη εμπειρία μου με το γιο (27 ετών) ενός φίλου (55 άρης γνώστης του καλού ήχου) που με ρώταγε για καλά ηχεία και υλικά κροσόβερ όταν κυρίως ακούει μέσα από υπολογιστή και κακής ποιότητας αρχεία MP3.
Ο πατέρας του του έχει φάει τα αυτιά αλλά εκείνος δεν καταλαβαίνει.
Δυστυχώς η στραβή αρχή (πηγή) στραβό αποτέλεσμα θα φέρει όσο και να το παλέψεις το υπόλοιπο σύστημα.
Λέγοντας καλή πηγή δεν εννοώ οπωσδήποτε πικάπ αλλά και οποιοδήποτε καλό cd player.

Reaction score
0
Πάντως σχετικά με τις πωλήσεις βινυλίου ρίξτε μια ματιά εδώ

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1702369,00.html

Vinyl records are just a small scratch on the surface when it comes to total album sales--only about 0.2%, compared to 10% for digital downloads and 89.7% for CDs, according to Nielsen SoundScan--but these numbers may underrepresent the vinyl trend since they don't always include sales at smaller indie shops where vinyl does best. Still, 990,000 vinyl albums were sold in 2007, up 15.4% from the 858,000 units bought in 2006.

Δεν ξέρω αν θεωρούνται μεγάλες και άξιες λόγου ή όχι.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
Κώστα πρόσφατα στο σπίτι φίλου συμφορουμίτη εδώ μέσα (αν θέλει ας το επιβεβαιώσει) έγινε ολοφάνερο ότι μια μέτρια κάρτα ήχου δεν αρκεί για καλό αποτέλεσμα.
Μόλις στο σύστημα του συνδέθηκε ένα καλό cd player ο ήχος μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο.

Reaction score
59
Μου αρέσει που συμφωνείς κι εσύ που δεν έχεις αφήσει θέμα για θέμα που ασχολείται με hd audio που να να μην έχεις δηλώσει την ανωτερότητα του παλαιού μέσου και πόσο χαζομάρα είναι να ασχολούμαστε με δαύτα. Γειά σου Λουκά! :114:

...
Η χαζομάρα αλλού είναι Νίκο. Όχι στο ότι ασχολείστε με HD audio, αλλά για το ότι εθελοτυφλείτε και περιορίζετε τον εαυτό σας, χωρίς να έχετε απαρκώς ασχοληθεί με το παλιό μέσο. Ενώ εμείς οι φιλόμουσοι, είμαστε ανοιχτοί σε ο.τιδήποτε θα μας κάνει να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική όσο πιο καλά γίνεται, για τον απλό λόγο: οι πραγματικά φιλόμουσοι δεν ενδιαφέρονται για το πώς λέγεται το μέσον από το οποίο ακούνε και ευχαριστιούνται, αν λέγεται lp, cd, hd...., αλλά γι' αυτούς μετράει το τί τους φέρνει πιο κοντά στη ζωντανή μουσική. Και αν οι φιλόμουσοι το έχουν ψάξει και έχουν καταλήξει υπέρ του αναλογικού, αυτό είναι αποτέλεσμα ψαξίματος και όχι προκατάληψης ή τεχνολολαγνίας.
Ξέρεις πόσο θα μου άρεσε να ακούω κάποια έργα που παίζονται συνεχόμενα και χωρίς διακοπή! Αλλά προτιμώ να γυρίσω το δίσκο βινυλίου. Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.612

Και για να μη παραμυθιαζόμαστε μόνο για τους "νέους" που "δε ξέρουν", ας μιλήσω για μένα προσωπικά, που "ξέρω", που έχω dedicated χώρο ακρόασης, που έχω λύσει θέματα οδήγησης, που έχω ηχεία Magnepan 3.6R με σημαντικές βελτιώσεις, που έχω λύσει και το θέμα της συχνοτικής ισορροπίας και της φασικής απόκρισης, που έχω και σάμπ άμα λάχει.

Ποιό πικάπ να πάρω, ποιό βραχίονα, ποιά κεφαλή, σε ποιά βάση να το βάλω, και ποιό προ και ποιό προ-προ να πάρω και με τι καλώδια να τα συνδέσω αυτά και πόσα πια να δώσω για να παίξει καλύτερα από την κορυφαία ψηφιακή λύση που διαθέτω?

Πόσα θα χρειαστεί να δαπανήσω για όλα τα παραπάνω?

Για να ακούω τη μουσική που θέλω που θα βρω δίσκους? Από U2 και Eric Clapton μέχρι Philip Glass και Wim Mertens. Υπάρχουν? Αν υπάρχουν πόσο θα μου κοστίσει μια δικοθήκη που να με ικανοποιεί και να μην έχω ίσα ίσα 50 δίσκους για να ακούω στο χιλιάδων ευρώ πλατώ μου?

Συνολικά με 10.000 ευρώ νομίζετε ότι καλύπτομαι? Τρίχες... Πάνω από 30.000 πρέπει να δώσω, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της δισκοθήκης ώστε να έχω ένα άκουσμα της κλάσης του Hi-End, σωστά?

Και γιατί να μη δώσω αυτά τα χρήματα και να πάρω καλύτερα ηχεία? Για ποιόν ηλίθιο λόγο να το κάνω αυτό?

Γιατί να μη κάνω όλο το ταβάνι μου συνηχητή για τις χαμηλές συχνότητες και γιατί να μην επενδύσω σε ακριβούς - πανάκριβους φουλ ρέιντζ διαχυτές που θα μου δώσουν άπειρο κέρδος ήχου με οποιοδήποτε ηχείο και ασχέτως πηγής?

Ακόμα και γιατί να πάω να αγοράσω την άθλια ηχογράφηση του σκρίμινγκ τζέι χώκινς ή και του κλάπτον τα παλιά σε βινύλιο και να μη τα κατεβάζω τζαμπαντάν από το ίντερνετ? Τι σκατά θα κερδίσω από το ξόδεμα χρημάτων σε δίσκους βινυλίου πλην του να γεμίζω κάποιες βιβλιοθήκες με βινύλια για να βγάζω φωτογραφίες και να κοκορεύομαι στα φόρουμς?

Γιατί φωτογραφίες σκληρών δίσκων με ΜΟΥΣΙΚΗ δεν έχω δει, το αντίθετο όμως έχω βαρεθεί να το βλέπω....

Reaction score
47
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Και για να μη παραμυθιαζόμαστε μόνο για τους "νέους" που "δε ξέρουν", ας μιλήσω για μένα προσωπικά, που "ξέρω", που έχω dedicated χώρο ακρόασης, που έχω λύσει θέματα οδήγησης, που έχω ηχεία Magnepan 3.6R με σημαντικές βελτιώσεις, που έχω λύσει και το θέμα της συχνοτικής ισορροπίας και της φασικής απόκρισης, που έχω και σάμπ άμα λάχει.

Ποιό πικάπ να πάρω, ποιό βραχίονα, ποιά κεφαλή, σε ποιά βάση να το βάλω, και ποιό προ και ποιό προ-προ να πάρω και με τι καλώδια να τα συνδέσω αυτά και πόσα πια να δώσω για να παίξει καλύτερα από την κορυφαία ψηφιακή λύση που διαθέτω?

Πόσα θα χρειαστεί να δαπανήσω για όλα τα παραπάνω?

Για να ακούω τη μουσική που θέλω που θα βρω δίσκους? Από U2 και Eric Clapton μέχρι Philip Glass και Wim Mertens. Υπάρχουν? Αν υπάρχουν πόσο θα μου κοστίσει μια δικοθήκη που να με ικανοποιεί και να μην έχω ίσα ίσα 50 δίσκους για να ακούω στο χιλιάδων ευρώ πλατώ μου?

Συνολικά με 10.000 ευρώ νομίζετε ότι καλύπτομαι? Τρίχες... Πάνω από 30.000 πρέπει να δώσω, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της δισκοθήκης ώστε να έχω ένα άκουσμα της κλάσης του Hi-End, σωστά?

Και γιατί να μη δώσω αυτά τα χρήματα και να πάρω καλύτερα ηχεία? Για ποιόν ηλίθιο λόγο να το κάνω αυτό?

Γιατί να μη κάνω όλο το ταβάνι μου συνηχητή για τις χαμηλές συχνότητες και γιατί να μην επενδύσω σε ακριβούς - πανάκριβους φουλ ρέιντζ διαχυτές που θα μου δώσουν άπειρο κέρδος ήχου με οποιοδήποτε ηχείο και ασχέτως πηγής?
Και εν'πάσει περιπτώση γιατι να μη παρεις τα 20.1 να πεταξεις και το sub:135::135:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
Υπολόγισε και 250 ευρώ για δίσκους τεστ, ζυγαριές ακριβείας και προτράκτορες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.612

Κώστα πρόσφατα στο σπίτι φίλου συμφορουμίτη εδώ μέσα (αν θέλει ας το επιβεβαιώσει) έγινε ολοφάνερο ότι μια μέτρια κάρτα ήχου δεν αρκεί για καλό αποτέλεσμα. .
Φυσικά! Μα δεν είπα ότι αρκεί η μέτρια κάρτα ήχου. Είπα όμως ότι μπορώ να βρω ηχοσύστημα χώρο που θα παίζει πολύ καλύτερα με την ίδια κάρτα ήχου, άρα οποιοδήποτε ηχοσύστημα-χώρος δεν μπορεί να εξαντλήσει τις δυνατότητες ακόμα και μιας μέτριας κάρτας ήχου.\\

Σιγά που ο φίλος σου έχει λύσει εντελώς θέματα οδήγησης, δυναμικών, συμπεριφοράς χώρου και άλλα ουσιαστικά ζητήματα!

Σκέψου όμως ότι υπάρχουν κορυφαίες ηχητικά κάρτες ήχου (με δοκιμές και μετρήσεις σε Audiophile περιοδικά) σε εξεφτελιστικά χαμηλά κοστολόγια! Σωστά?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.612
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Και εν'πάσει περιπτώση γιατι να μη παρεις τα 20.1 να πεταξεις και το sub:135::135:
ή γιατί να μη πάρω τα Wisdom Audio ηχεία που γουστάρω?
Ή ακόμα και τα ενεργά της Kleinn... άλλος έρωτας... αλλά απλησίαστο επίσης οικονομικά...

Λες να μη παίξουν καλύτερα από τα Magnepan?:135::143:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Φυσικά! Μα δεν είπα ότι αρκεί η μέτρια κάρτα ήχου. Είπα όμως ΄τι μπορώ να βρω ηχοσύστημα χώρο που θα παίζει πολύ καλύτερα με την ίδια κάρτα ήχου, άρα οποιοδήποτε ηχοσύστημα-χώρος δεν μπορεί να εξαντλήσει τις δυνατότητες ακόμα και μιας μέτριας κάρτας ήχου.\\

Σκέψου όμως ότι υπάρχουν κορυφαίες ηχητικά κάρτες ήχου (με δοκιμές και μετρήσεις σε Audiophile περιοδικά) σε εξεφτελιστικά χαμηλά κοστολόγια! Σωστά?
Να σου πω την αλήθεια δεν εμπιστεύομαι το τι και το γιατί του καθενός.
Έχω προσωπική εμπειρία από δοκιμαστές και γνωρίζω από πρώτο χέρι τι ξέρουν και τι όχι.
Πλέον αν δεν ακούσω προσωπικά ή αν δεν μου πει κάποιος από τους 5-6 ανθρώπους που εμπιστεύομαι τα αυτιά τους δεν πιστεύω τίποτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.612

δεν έχεις άδικο, αλλά από την άλλη είσαι κι ο πλέον ψαγμένος. ο μέσος όμως χα(λ)ιεντάς ούτε να ακουμπήσει δε μπορεί την κριτική του στέρεοφάιλ. Και αν τους ακούσει, δε θα χάσει.

Reaction score
0

Υπάρχει δηλαδή κανείς που να υποστηρίζει ότι σήμερα , μπορεί κάποιος , νεαρός σε ηλικία , να αγοράσει πικ απ , χωρίς να έχει δίσκους , αλλά με την προοπτική να αγοράσει στο μέλλον ;
Και βέβαια για να ακούς ωραία από το πικ απ , θα πρέπει να πάρεις και καλούς δίσκους . Π.χ τις νέες κοπές των δίσκων του καταλόγου της BlueNote από την Musicmatters σε διπλά 45άρια . Αυτά όμως τιμώνται 55,00 ευρώ έκαστο . Κι αμα δεν σου αρέσει αυτή μουσική και θές πχ να ακούς Portishead ; Θα πάρεις το απλό βινύλιο έναντι 13-15 ευρώ το οποίο θα είναι στραβό και δεν θα παίζει ; ( το ξέρω γιατί το έχω σε βινύλιο ) .
Αστο καλύτερα.
Λοιπόν ας σοβαρευτούμε. Οσοι έχουν δίσκους - αρκετούς- μπορούν να πάρουν ένα καλό πικ απ ( όσο αντέχει η τσέπη τους ) . Οι υπόλοιποι δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν.

Και να πω και κάτι άλλο . Οι σημερινές κυκλοφορίες βινυλίου , δεν έχουν ούτε καν το φετιχιστικό στοιχείο της κατοχής. Τα artwork πλέον φτιάχνονται έχοντας τις διαστάσεις του cd στο μυαλό και όχι του βινυλίου. ( Και υπάρχουν κι αυτοί που δεν ασχολούνται καν με το artwork και απλώς κατεβάζουν ).

Τέλος το επιχείρημα της ζωντανής μουσικής απλά δεν είναι επιχείρημα στις περισσότερες των περιπτώσεων . Αμα σου αρέσει μόνο ο ηλεκτρικός ήχος π.χ. τι το τόσο φοβερό έχει το λάιβ ; Απλώς πονάνε τα αυτιά σου από την ένταση .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.612

Στην παρούσα όμως κατάσταση, και μιλώ μόνο για εμένα, που έχω και την εμπειρία ΑΠΕΙΡΩΝ μηχανημάτων (σωρία ενισχυτικών λαμπάτων - τρανζιστορατων - υβριδικών - μοσφετάτων - τάξης Α, ΑΒ, D, T, κλπ , ηχείων κλειστών - ακουστικής ανάρτησης - γραμμής μεταφοράς - πάνελ μαγνητοστατικών -ηλεκτροστατικών - ΡΑ, προενισχυτών λαμπάτων και μη - ενεργών και μη, επεξεργαστών, βελτιωτικών χώρου, αλλά και ...πικάπ όπως και καλωδίων!) αλλά και την εμπειρία αρκετών κατασκευών DIY και αναβαθμίσεων, αν βρεθούν στα χέρια μου χρήματα που θα μπορέσω να δαπανήσω στο χόμπι μου, όσα κι αν είναι αυτά (από 5.000 ευρώ μέχρι 1.000.000 ευρώ) πάλι ενισχυτικά και ηχεία θα αγόραζα κι όχι πικάπ. Και ξέρω καλά τι κάνω....

Ευχαρίστως να δεχτώ να μου χαρίσετε ηχεία-ενισχυτικά αξίας >500.000 ευρώ με ανάλογο ρυθμισμένο χώρο ακρόασης με όλα τα απαραίτητα βελτιωτικά και με μετρήσεις, και υπόσχομαι πως μόνο από την αναλογική έξοδο της κάρτας ήχου του λάπτοπ του αδερφού μου θα ακούω! Αυτές είναι οι λογικές προτεραιότητες, κι όχι το πικάπ με τον στραβό χάλι μαύρο δίσκο βινυλίου των Portishead του παραπάνω φίλου...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.913

Μα ρε πούστη μου κάτι συμπτώσεις!! Πάντα οι φιλόμουσοι θα είναι οπαδοί του αναλογικού ήχου, και πάντα - πάντα ρε πούστη μου! - οι ισοπεδωτικοί θα είναι οπαδοί των ψυχρών ψηφίων. Πω πω, τί συμφορά!

Άντε για να μη κλαίτε, πάρτε και μια ιδέα πώς είναι περίπου οι ψηφιακοί ισοπεδωτικοί ισοπεδωτές οπαδοί των ισοπεδών ψηφιακών ψηφίων. Ο ένας το παίζει και μουράτος κατ' επάγγελμα ηχογραφέας ψηφιακών ισοπεδωτικών ψηφίων. Ο άλλος είναι ο γλύπτης της ταφόπετρας του ηρωικού, του αθώου και τόσο ανθρώπινου βινυλίου. Τώρα ξέρετε ποιους δεν πρέπει να χαιρετίσετε όταν τους συναντήσετε. (Οι γερανοί στο βάθος είναι κι αυτοί ψηφιακοί, εντελώς απάνθρωποι).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
Είναι γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχουν κακές συσκευές.
Είναι ένα από τα καλά της ενημέρωσης (διαδικτυακής και μη) αλλά και του ανταγωνισμού.
Απλά υπάρχουν τίμιες και λιγότερο τίμιες.
Πάντως ένας νέος άνθρωπος, φίλος του ήχου, που αποφασίζει να δαπανήσει 1500 ευρώ για ηχοσύστημα θα έχει αξιοπρεπέστατο ήχο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.612

Πάντως ένας νέος άνθρωπος, φίλος του ήχου, που αποφασίζει να δαπανήσει 1500 ευρώ για ηχοσύστημα θα έχει αξιοπρεπέστατο ήχο.
ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΝΕΡΓΑ ΠΟΛΥΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΑ ΗΧΕΙΑ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ DAC - ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ - ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΟΥ και παίζει μουσική από το PC του με κάποια ψηφιακή έξοδο.

Και υπάρχουν τέτοια. Πολλά. Αυτό είναι εξέλιξη και τεχνολογία

Αν όμως αυτό το ποσό διατεθεί σε:

CD-DVD-SACD- κλπ player
Πικάπ
κεφαλή
προ-προ
προ
ενισχυτή
ηχεία
καλώδια διασύνδεσης (αναλογικά)
καλώδια ηχείων
ρακ- αντικραδασμικό

θα πάρει μια μετριότητα που θα αποτελείται από φτηνατζούτες πανάθλιες ελαττωματικές μεμονομένες συσκευές που στο σύνολό τους δε θα παίζουν τίποτα απολύτως καλά, σε οποιοδήποτε χώρο.

Ξέρεις καλά πως 1500 ευρώ ούτε για προενισχυτή της προκοπής δεν αρκούν... ποιά πηγή, ποιό ντακ, ποιός ενισχυτής και στην τελική ποιό ηχείο.... κι όλα αυτά να κοστίζουν 1500? και να έχει και πικάπ μέσα για να ακούει ¨πχιοτικά"?

Άρα 100 ευρώ ηχεία να δώσει, ε? χαχαχαχαχα

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
Σε αυτό το ποσό εννοώ ηχεία, ενισχυτή και cd player.

Νομίζω ότι όσο και να διαφωνούμε όλοι πιστεύουμε ότι καλό ήχο μπορείς να έχεις και με πικάπ και με ψηφιακό μέσον.
Το ψηφιακό είναι ευκολότερο και ποιο γρήγορο.
Το πικάπ θέλει να το παιδέψεις πολύ και να του αφιερώσεις χρόνο.

Άσε τη πίκρα του προενισχυτή phono.
Βλέπω κάτι μηχανάκια ποιο μικρά και από DAC των 150 ευρώ να περνιούνται για high-end προενισχυτές.
Ρε έτσι πράγμα γίνεται?

Reaction score
313

...Η πιθανή λύση σε αυτή την επερχόμενη απώλεια πωλήσεων είναι ίσως η προσπάθεια για στροφή σε άλλο μέσο που δε γίνεται να αποκτηθεί μέσω download, όπως ο δίσκος βινυλίου. Ίσως έτσι οι δισκογραφικες εταιρίες ελπίζουν σε οικονομική ανάκαμψη.

Πιθανά το ίδιο να ισχύει και για τη βιομηχανία audio, που βλέπει να χάνονται έσοδα από την πηγή (cd player) καθώς όλο και περισσότερο το PC αναλαμβάνει το ρόλο της πηγής. Σαφώς η αγορά ενός πικάπ ανοίγει το δρόμο για πολλαπλές αγορές και αναβαθμίσεις, με σημαντικό συνολικό κοστολόγιο.
Εξυπακούεται πως συμφωνώ! :126:

Πιστεύει κανείς ειλικρινά (πέραν του πως παίζει) ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ να αναστηθεί πραγματικά το βινύλιο; Διότι μέχρι στιγμής μένουμε σε επικοινωνιακές φούσκες για να πουλήσουν μερικοί επιτήδειοι κατασκευαστές τα ακριβά τους πλατώ...
Δεν το πιστεύω. Θα παραμείνει για (πολύ) λίγους. :117:

Το πως θα ακούω εγώ τη μουσική μου, είναι άσχετο με τα παραπάνω.

Ούτε θα περιμένω να εκδοθεί σε καλό βινύλιο ή σε HD το "Viva La Vida" των Coldplay, παρά θα το αγοράσω σε CD ή θα το ακούω (όπως τώρα) σε mp3 320kbps.
Ούτε θα σταματήσω να ακούω τα ήδη υπάρχοντα LPs βινυλίου, όποτε μου κάνει κέφι - ειδικά όσα προτιμώ (ηχητικά) από τα αντίστοιχα CDs (όχι όλα, βέβαια).
Είμαι "χαζός", "κουφός", "ξεροκέφαλος", "παρελθοντολάγνος" κλπ.κλπ;
Μπορεί και να είμαι...:121:

Αντί να ασχολούμαι, με ανούσιες αντιπαραθέσεις, προτιμώ είτε να πατώ το "Play", είτε να "σβουρίζω" το μαύρο (συνήθως...) δίσκο.
Άσχημα πράττω; :133:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.753
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l