Τεχνολογία... βινυλίου...

Reaction score
313
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

(Θα προσπαθήσω να) Είναι η τελευταία φορά που "ανοίγω" και διαβάζω τέτοια θέματα.
Είναι παντελώς άχρηστα, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Όπως αρέσκεται ο καθένας, ας "πορευτεί".
Από τη στιγμή που δεν "αναγκάζει" και δεν "αφορίζει" κανέναν άλλον, όλα αυτά είναι περιττά.

Ίσως υπάρχει το "καλύτερο" μέσο αναπαραγωγής.
Είτε είναι το "Α", είτε είναι το "Β", μικρή σημασία έχει όταν το ζητούμενο είναι η μουσική απόλαυση.
Αυτήν, μπορεί (αναλόγως συνθηκών) να την έχουμε και από γραμμόφωνο ή από τρανζιστοράκι.

Είναι σαν να μου λέει κάποιος πως, επειδή η μοτοσικλέτα μου είναι μία μονοκύλινδρη on-off 650 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 40 (ψωριάρικα) άλογα, δεν μπορώ να απολαύσω την οδήγησή της στην πίστα των Σερρών (και, μάλιστα, να το λέει αυτό κάποιος που ίσως δεν έχει καν πλησιάσει την πίστα).
Πριτς! Μια χαρά απολαυστική είναι.
Βεβαίως, μία supersport μοτοσικλέτα (μπορεί να) προσφέρει μεγαλύτερες συγκινήσεις (αν και...εξαρτάται και από τον αναβάτη...). Αυτό δε σημαίνει πως εγώ με τη δική μου μοτοσικλέτα είμαι "χαζός", "κορόιδο" ή οτιδήποτε άλλο, επειδή δεν χρησιμοποιώ μία supersport μοτοσικλέτα...

[Αντίστοιχα θέματα, σε επίπεδο μοτοσικλέτας είναι: "Ιαπωνία VS Ευρώπη", "Τετρακύλινδρα VS Δικύλινδρα", "Honda VS Yamaha" κλπ. Για γέλια, δηλαδή...]

Τελικά, το κύριο ενδιαφέρον μας είναι όντως η μουσική ή μας αρέσει να "τρωγώμαστε", έτσι για να έχει και..."γούστο";

Reaction score
4

....

Τελικά, το κύριο ενδιαφέρον μας είναι όντως η μουσική ή μας αρέσει να "τρωγώμαστε", έτσι για να έχει και..."γούστο";
Εντάξει η μουσική είναι, συμφωνούμε.
Πες το όμως σε κάποιον 'βινυλιά' και θα δεις.....:137:
Το cd δεν έχει συναίσθημα βρε, είναι 'άψυχο', είναι 'άμουσο' !

Το ότι 'κόβονται' βινύλια από ψηφιακό μέσο, δεν το σχολίασε κανείς. Αναρωτιέμαι....., μπορεί κάποιος που επιμένει 'αναλογικά' να το καταλάβει ακούγοντας ?
ή ......επιστέφει η 'ψυχή' + το 'συναίσθημα', στον μαύρο δίσκο πάλι ? !
"Ανωτερότητα" και πράσινα άλογα.....πφφ.

(για τα παραδείγματα)
Το όλο θέμα έρχεται σε αντιπαράθεση όταν δεν συγκρίνεται η απόλαυση του να οδηγείς αλλά η 'ροπή' ας πούμε.
Εκεί δεν έχει μου αρέσει ή όχι......ούτε Ιάπωνας-Ευρωπαίος.

Υ.Γ.
έχεις δίκιο και εγώ το έχω βαρεθεί το θέμα :133:
Υ.Γ ΙΙ
και ο Πέτρος έχει δίκιο που λέει ότι : κακώς ασχολούνται οι cdαες με το βινύλιο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.913

[Αντίστοιχα θέματα, σε επίπεδο μοτοσικλέτας είναι: "Ιαπωνία VS Ευρώπη", "Τετρακύλινδρα VS Δικύλινδρα", "Honda VS Yamaha" κλπ. Για γέλια, δηλαδή...]
Χμ, ναι, δεν είναι αντίστοιχα, αλλά ας μη το κάνουμε θέμα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Η ερώτηση προφανώς είναι ρητορική ε; :114::114:

...

Reaction score
313
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Η ερώτηση προφανώς είναι ρητορική ε; :114::114:...
Καλά θα ήτανε...αλλά...αν μετρήσουμε το πόσα έχουν γραφτεί, εδώ στο Avsite, για την εν λόγω κόντρα και πόσα έχουν γραφτεί για μουσική, ποια θα είναι η πιο πιθανή απάντηση; :133:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γι αυτό το λένε AV site ρε καρντάση μ'. Αν ήταν αλλιώς θα το λέγανε "Μουσικές Περιπλανήσεις" ή κάτι τέτοιο. Τώρα όποιος αυτοπαραμυθιάζεται δηλώνοντας μουσικόφιλος επειδή έχει ακριβό σύστημα είναι βαθύτατα νυχτωμένος. Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά. Σε τούτα τα sites κυκλοφορούν κατά βάση άνθρωποι που γουστάρουν την υψηλή πιστότητα σε ήχο και εικόνα. Τώρα αν τυγχάνει να είναι και μουσικόφιλοι είναι άλλο θέμα.

Πάντως, δεν μπορείς να μην παραδεχθείς ότι τα video δείχνουν την γυμνή αλήθεια, ήτοι το απαρχαιωμένο την υποθέσεως που λέγεται βινύλιο. Και ως απαρχαιωμένο καταδεικνύεται από τα ίδια τα video, αλλά και τον σχολιασμό όσων τα βλέπουν. Το "απαρχαιωμένο" δεν είναι κατ' ανάγκη κακό. Σίγουρα όμως σε έναν κόσμο που μετράνε οι λεπτομέρειες, (αυτόν της υψηλής ηχητικής πιστότητας), αρχίζει και μένει πίσω. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι "επενδυτές" καλό θα είναι να το σκεφτούν καλά. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στις μέρες μας και με το cd player.

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
Και τι να γίνει δηλαδή με τη διαδικάσία κατασκευής του μαύρου δίσκου?
Να την αλλάξουμε επειδή δε ταιριάζει στα γούστα μας ή επειδή κάτι πρέπει να βρούμε για να ασχολούμαστε?
Αυτή ήταν και αυτή θα παραμείνει και από ότι φαίνεται για αρκετά χρόνια ακόμα.

Με λίγα λόγια όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το βινύλιο είμαστε ηλίθιοι, κουφοί και άσχετοι.
Ευχαριστούμε πολύ.

Reaction score
2
Να την αλλάξουμε επειδή δε ταιριάζει στα γούστα μας ή επειδή κάτι πρέπει να βρούμε για να ασχολούμαστε?
Ναι.
Είμαστε ηλίθιοι
Ναι.
κουφοί
Ναι.
και άσχετοι.
Ναι.
Ευχαριστούμε πολύ.
Τα ρέστα μου!!!

Φυσικά και αστειεύομαι προσπαθώντας να δώσω έναν ποιό "ευχάριστο" τόνο στη συζήτηση.Κρίμα είναι πάντως ρε παιδιά.Η διαδικασία ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα,δεν ήξερα πως φτιάχνονται οι δίσκοι.Γιατί να ξεφύγει και να καταντήσει τσακωμός?Κρίμα είναι.Χαλαρώστε!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και τι να γίνει δηλαδή με τη διαδικάσία κατασκευής του μαύρου δίσκου?
Αυτή ήταν και αυτή θα παραμείνει και από ότι φαίνεται για αρκετά χρόνια ακόμα.

Με λίγα λόγια όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το βινύλιο είμαστε ηλίθιοι, κουφοί και άσχετοι.
Ευχαριστούμε πολύ.
Δεν κατανοώ την αντίδρασή σου. Κοίταξε Πέτρο... αν θέλεις να μυγιαστείς έχεις όλο το ελεύθερο αλλά εγώ δεν είπα τίποτα τέτοιο. Είπα πολύ απλά και ξεκάθαρα πράγματα, τα οφθαλμοφανή δηλαδή που μπορεί να διαπιστώσει κανείς και από τα video. Προφανώς δεν διαφωνείς σε κάτι από όλα αυτά (ουσιαστικά λες ότι έτσι είναι αλλά τι να κάνουμε τώρα), αλλά από την αγάπη σου για το μέσο καλείσαι να το υποστηρίξεις. Be my guest αλλά μην βάζεις λέξεις στο στόμα μου σε παρακαλώ. ΟΚ;

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
..Μετά μπορείτε να κλάψετε από τα γέλια με όσους ακόμη επενδύουν υπέρογκα ποσά σε αυτό το απαρχαιωμένο και ακατάλληλο για αποθήκευση μουσικής μέσο.
Αγαπητέ Νίκο να είσαι σίγουρος ότι το μύγιασμα το έχω ξεπεράσει εδώ και πολλά χρόνια.
Είναι τελείως διαφορετικό να βγάλεις δυο βιντεάκια με το τρόπο παραγωγής των δίσκων βινυλίου από το να αναφέρεις τη προσωπική σου κρίση (σεβαστή βέβαια) για το απαρχαιωμένο και ακατάλληλο μέσο αποθήκευσης και να προτρέπεις όσους δεν ασχολούνται με αυτό να σκάσουν στα γέλια με όσους ασχολούνται.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δεχτούμε τη διαφορετικότητα?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μα ξαναδιάβασε τι γράφω. Μάλιστα το γράφω και σε άλλο post του παρόντος thread. Είναι απολύτως θεμιτό και σωστό να αγοράζει ο κόσμος πικάπ, ειδικά αν έχει δίσκους. Είναι βλακεία ολκής όμως να επενδύει τα υπέρογκα ποσά που ζητάνε οι κατασκευαστές σε αυτό το μέσο. Γιατί; Γιατί το βινύλιο, είναι απαρχαιωμένο και παράγεται ακόμη με έναν τρόπο με τον οποίον δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν σοβαρές προδιαγραφές ποιότητας, πόσο μάλλον υψηλής πιστότητας. Σαφώς και είναι για γέλια να βλέπεις αυτήν την διαδικασία παραγωγής και δίπλα ένα πικάπ που κοστίζει 30Κ € (ή και 5-6Κ €). Αν δεν είναι αυτό για γέλια, τι είναι ρε Πέτρο;

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
ΟΚ ας δεχτούμε αυτό που λες για τη διαδικασία παραγωγής του βινυλίου.
Πιστεύεις ότι αυτοί που εξακολουθούν να έχουν σαν κύρια ή ακόμα και μοναδική (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) πηγή στο σύστημα τους ένα πικάπ δεν έχουν μπει στο κόπο να ακούσουν και ψηφιακές πηγές?
Πιστεύεις ότι είναι μαζόχες να ασχολούνται με προτράκτορες, ζυγαριές ακριβείας και ρυθμίσεις με τις ώρες?
Άσε τη προσοχή στο καθάρισμα (μπουγάδα και στέγνωμα) και το βάλε βγάλε από τη συσκευασία.
Και τα τελευταία χρόνια, εκεί που όλοι θεωρούσαν το πικάπ ξεχασμένη ιστορία, πως δικαιολογείται ότι ξαναπήρε τα πάνω του?

Έχει ακόμα να δώσει αυτό το μέσο άσχετα τι λέμε εσύ και εγώ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΟΚ ας δεχτούμε αυτό που λες για τη διαδικασία παραγωγής του βινυλίου.
Πιστεύεις ότι αυτοί που εξακολουθούν να έχουν σαν κύρια ή ακόμα και μοναδική (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) πηγή στο σύστημα τους ένα πικάπ δεν έχουν μπει στο κόπο να ακούσουν και ψηφιακές πηγές?
Πιστεύεις ότι είναι μαζόχες να ασχολούνται με προτράκτορες, ζυγαριές ακριβείας και ρυθμίσεις με τις ώρες?
Άσε τη προσοχή στο καθάρισμα (μπουγάδα και στέγνωμα) και το βάλε βγάλε από τη συσκευασία.
Και τα τελευταία χρόνια, εκεί που όλοι θεωρούσαν το πικάπ ξεχασμένη ιστορία, πως δικαιολογείται ότι ξαναπήρε τα πάνω του?

Έχει ακόμα να δώσει αυτό το μέσο άσχετα τι λέμε εσύ και εγώ.
Ναι αυτό πιστεύω, ότι είναι (τουλάχιστον) μαζόχες. Εφόσον δεχόμαστε ότι η διαδικασία παραγωγής βινυλίου σηκώνει πολύ κρασί, τότε το ψάξιμο σε βαθμό κακουργήματος είναι μάταιο. Είναι περισσότερο από προφανές ότι το θέμα βινύλιο, αφορά κατά 99% την διαδικασία, την ρομαντική διάθεση, τo hype που λένε κάποιοι. Άρα οι πωλήσεις των πικάπ, ουδεμία σχέση έχουν με το ζητούμενο, όπως ουδεμία σχέση έχουν και οι πωλήσεις πολλών άλλων μηχανών ή παρελκομένων σε αυτό το χόμπι. Άρα αυτό δεν είναι επιχείρημα. Ακόμη όμως κι αν δεχτούμε ότι ένας αντιπρόσωπος πουλούσε ένα πικάπ τον χρόνο και τώρα πουλάει πέντε, το συνολικό νούμερο των πωλήσεων είναι αστείο. Εδώ και δέκα χρόνια, κάθε χρόνο το ίδιο πράγμα ακούμε, ότι το πικάπ ζει, ή ότι το πικάπ αναστήθηκε ή ότι ξαναγεννήθηκε και άλλα ωραία μπας και πουλήσει κανένας περίεργος ένα πλατώ παραπάνω. Κατά τα άλλα, ούτε καινούριοι δίσκοι, ούτε σοβαρές πωλήσεις για να πούμε ότι κάτι έγινε. Και δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η φυσική ροή των πραγμάτων.

Τι μπορεί να έχει να δώσει ρε Πέτρο ακόμη αυτό το μέσο στο χόμπι, όταν μιλάμε για δίσκους που παρήχθησαν πριν από 20 χρόνια; Υποχρεωτική οπισθοδρόμηση; Άντε και έχεις 100 δίσκους στο ράφι. Αν δεν έχεις τι κάνεις; Αγοράζεις ένα φαντεζί πλατώ με λαμπάκια για να πάρεις δίσκους από το μοναστηράκι; Και αυτό είναι υψηλή πιστότητα; Αυτό δεν είναι χόμπι για audio, για αντικερί και παλιατζίδικα είναι. Η καλύτερη λέξη που χαρακτηρίζει όλο αυτό το πράγμα κατά την άποψή μου είναι η εμμονή.

Έχω ακούσει βινύλιο να παίζει απίστευτα καλά. Καθόλου τυχαίο και καθόλου εύκολο αποτέλεσμα για τον κάτοχο του συστήματος. Το ίδιο απίστευτα καλά έχω ακούσει να παίζουν και ψηφιακά και ο βαθμός δυσκολίας στο στήσιμο του συστήματος ήταν παρόμοιος. Οι συζητήσεις για τα αναλογικά και τα ψηφιακά ατέρμονες. Ξέρεις ποιοί κόπτονται περισσότερο για να δείξουν ότι είναι οι καλύτεροι. Αυτοί που υποστηρίζουν σθεναρά ένα μέσο που κατά γενική ομολογία πεθαίνει, μόνο και μόνο επειδή είναι η επιλογή τους, αυτό που γουστάρουν. Κατανοητό στα πλαίσια της ματαιοδοξίας του καθενός. Όμως όποιος προσπαθεί να πείσει τον χομπίστα και ειδικά τον νεοεισερχόμενο ότι αυτό που βλέπουμε στο video είναι η υπέρτατη μορφή αναπαραγωγής μουσικής είναι πολύ και αδικαιολόγητα κολλημένος. Στείρα αντίδραση σε οτιδήποτε νέο, βόλεμα σε αυτό που έχουμε και αφορισμός όλων των άλλων με ένα και μοναδικό επιχείρημα: "Έτσι μας αρέσει". Εμ δεν πάει έτσι. Δηλαδή να ακούω εγώ καλύτερα από 24/192 αλλά να υποστηρίζω το red book cd γιατί έχω καλό player, γιατί έχω μεγάλη δισκοθήκη, γιατί τέλος πάντων κάποτε έκανα μια συγκεκριμένη επιλογή.

Τελικά για όποιον νομίζει ότι με τα video θίγεται, το θέμα ποιό είναι να διατηρήσουμε την προσωπική μας υπερηφάνεια υποστηρίζοντας τις προσωπικές επιλογές μας ακόμη κι αν δεν δικαιολογούνται ή να κυνηγάμε την υψηλή πιστότητα όπως κι αν λέγεται αυτή; Και (παρά το γεγονός ότι κάνουν την πάπια), όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το άκρον άωτον της απόδοσης, στηρίζεται στο άκρον άωτον των τεχνολογικών εξελίξεων. Αλλιώς θα είχαμε στα σπίτια μας ακόμη zx spectum plus και amstrad αντί pc με τετραπύρηνους, θα είχαμε όλοι αυτοκίνητα της δεκαετίας του 50 και όχι το πολύ πενταετίας.

Δεν είναι βλάκας ούτε κουφός όποιος ακούει από βινύλιο. Να είναι σε θέση να δεχτεί όμως ότι υπάρχουν χίλιοι λόγοι, (μέσα σε αυτούς και δύο video), για τους οποίους μπορούν και άλλα μέσα να παίζουν το ίδιο καλά ή και καλύτερα. That's all.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.913

Δεν διαφωνούμε ως προς το σκόπιμον ή μη της αγοράς φωνογραφικών δίσκων, ούτε βέβαια με όλο αυτό το γαϊτανάκι ρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν σε ένα πικάπ, ώστε αυτό να παίξει περίπου σωστά. Διαφωνούμε στην αιτίαση όλης αυτής της ιστορίας. Κι εγώ εξακολουθώ να αγοράζω «βινύλια», αν και όχι τόσα όπως παλιά, αλλά το κάνω απλώς διότι έχει πλάκα. Σιγά μη βασιστώ στο βινύλιο για να πω ότι θα ακούσω σωστά μουσική.

Για να διατείνεται σήμερα κάποιος πως τα βινύλιά του ακούγονται καλύτερα από ένα σύγχρονο ψηφιακό αναπαραγωγέα, θα πρέπει να πάσχει από βαθύτατο κόμπλεξ, ή θα είναι κουφός – σοβαρά το λέω, κουφός, ή απλώς θα προβάλλει εαυτόν ως «διαφορετικό», ώστε να είναι ο εκλεκτός της παρέας, και να έχει και πέραση στις γκόμενες, καθώς πολλές γυναίκες έλκονται από τέτοια πράγματα του παρελθόντος, ειδικά οι νεαρές που δεν τα έζησαν. Για τον ίδιο λόγο, επειδή έχει πλάκα, άλλος συντηρεί μια BMW R25, άλλος μια μηχανή προβολής 16mm, άλλος κάποιο 2CV ή κάποια Porsche 356, ή ακόμα και κανένα Messerschmitt 109, αν είναι πολύ φραγκάτος και ξέρει και να πετάει. Αλλά για πλάκα, αυτό είναι το υγιές. Αν αρχίσουμε να λέμε στα σοβαρά πως το 109 είναι προτιμότερο να πάει κανείς διακοπές, αντί να πάρει το αεροπλάνο της γραμμής, ή η 356 είναι προτιμότερη από κάποιο σύγχρονο και αθόρυβο GT, ε, τότε να σταματήσουμε να κάνουμε εγχειρήσεις με λαπαροσκόπηση, να πετάξουμε την παρακεταμόλη και να ψηνόμαστε στον πυρετό, και άμα κολλήσουμε φυματίωση να κάτσουμε χωρίς φάρμακα να πεθάνουμε, και να περιμένουμε τους διαβητικούς να πάθουν ποδάγρα για να τους κόψουμε τα πόδια, να πλένουμε τα ρούχα μας στο χέρι με πράσινο σαπούνι – που είναι και της μόδας καθ’ ότι οικολογικό, και να τα σιδερώνουμε με σίδερο με κάρβουνα, να ταξιδεύουμε με άμαξα που τη σέρνουν άλογα, και να ψηφίζουμε Τρικούπη. Έλεος πια!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.913

... και όσον αφορά αυτούς που έχουν "επενδύσει" - και καλά - σε πανάκριβα πικάπ, αυτοί είναι άλλο ανέκδοτο. Όταν είσαι θύμα, δεν είναι δυνατό να είσαι ούτε κομπλεξικός, ούτε κουφός, ούτε ο,τιδήποτε άλλο, αλλά απλώς θύμα. Άιντε, καλά κρασιά.

Reaction score
59
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι κανείς <<αναλογικός>> δεν ασχολείται με τα πως και τα γιατί του ψηφιακού ήχου εν αντιθέσει με τους <<ψηφιακούς>> που συνεχώς τρώγονται με το βινύλιο!

Δείχνει κάτι άραγε αυτό?

Την ακρίβεια και το κόστος παραγωγής ενός βινυλίου, από όσα μπορεί κανείς να δει στα φιλμάκια αυτά, έγιναν κατανοητά?

Βέβαια ο καθένας ότι θέλει βλέπει.
Να δούμε και τη αντίστοιχη διαδικασία με τα ασημένια δισκάκια?

Εγώ πάντως δεν έχω δει αλλοδαπούς να πουλάνε στα καφέ βινύλια:126::126::126:
Πες τα φίλε να μηντα λέω εγώ. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πως βρίσκετε το γεγονός ότι όχι όσοι απλά ακούν και από βινύλιο αλλά όσοι είναι φανατικά προσκολλημένοι στο βινύλιο (το καλύτερο μέσον ever και λοιπές μπούρδες), είναι παντελώς άσχετοι από ψηφιακά; Άσχετοι όμως. Δηλαδή η επαφή τους με αυτά σταμάτησε περίπου 15 χρόνια πριν όταν αγόρασαν ένα cd player. Ο ένας δεν ξέρει τι είναι το hdmi, ο άλλος δεν ξέρει τι είναι οι υψηλές αναλύσεις κ.ο.κ. Όλα οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Ότι είναι χομπίστες πλατωβραχιονοκεφαλοβελόνας και όχι χομπίστες ήχου. Δε πάει να γίνεται επανάσταση στον κόσμο, αυτοί το βιολί τους. Ωραίοi είναι. Ειδικά αυτοί οι 2-3... ομιλικοί μεγαλοχαϊεντάδες τρομάρα τους που όλη τους η ζωή είναι συλλογή φωτογραφιών, μου θυμίζουν αυτούς που βγαίνουν στο δρόμο με τις λατέρνες. Υψηλή πιστότητα μεν, για άλλες εποχές δε. Τι φρέσκα μυαλά Θεέ μου. :142:

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l