Τεχνολογία... βινυλίου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γράψε λάθος. 20.000 είναι τα τεμάχια έχεις δίκιο.
Τελικά τί θα γίνει με εκείνη τη "σφοδρή σύγκρουση με θύματα";
Κατ' αρχάς η σφοδρή σύγκρουση αφορούσε άλλη κόντρα και το βινύλιο εκεί δεν είχε καμία θέση. Αλλά μας μαγαρίζετε όλα τα ψηφιακά θέματα. :114:

Πάντως, τα 'παμε οπότε δεν χρειάζεται να τα λέμε πάλι. Να κάνουμε κάτι που θα βγάλει όμως όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά συμπεράσματα.

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Μήπως να απαγορέψουμε την είσοδο στο avsite στους έχοντες αναλογική πήγη?

Όχι για μένα, για τη φουκαριάρα τη μάνα μου που θέλει να κρατήσει το forum σε υψηλό επίπεδο...:116:
Συμφωνώ... όσοι μετανοούντες αναλογικοί, προκειμένου να ξαναμπούν, να μαστιγώνονται και να ρίχνετε και αλάτι στις πληγές:135::135::135:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Μπορώ να έχω την άδεια σας να αποσυρθώ προκειμένου να καλωδιώσω το νέο μου βραχίονα?:126::126::126:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

.... Πολύ την μείωσες την προίκα, κατά το ήμισυ.
...
Αν ακούς ένα δίσκο κάθε μέρα, χρειάζεσαι 55 χρόνια ακόμα για να τους ακούσεις όλους.
Κουράγιο :137:

Reaction score
2
Μου αρέσει που το βάλατε το θέμα και στα highlights...Άντε να παει κανένας αναλογικός να κάνει εγγραφή
και να δει στην αρχική σελίδα του site το "Τεχνολογία βινυλίου...πως λέμε Αλβανός τουρίστας".

:142::142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.828

Μπορώ να έχω την άδεια σας να αποσυρθώ προκειμένου να καλωδιώσω το νέο μου βραχίονα?
βάλε οπτική ίνα, μπορείς? :135::135:

Reaction score
0
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

παντως για μενα η μουσικη ειναι καθαρα υποκειμενικη οχι τοσο στο στυλ (ροκ,τεκνο,εξπεριμενταλ.ντραμ εντ μπεης ετσετερα...ετσετερα...) αλλα ηθικα...
τι εννοω...αν για παραδειγμα ο χ παραγωγος ,τραγουδιστης, και γω δε ξερω τι...
ειναι βασισμενος απο την μουσικη βιομηχανια τοτε χαθηκε η μπαλα....ναι για μενα ισχυει το οτι η πειρατεια σωζει την μουσικη και η βιομηχανια ειναι αυτη που κραταει το πιστολι
(κατα την γνωμη μου παντα..) γιατι καπου εκει εξω ειναι παιδια που δινουν παθος στην μουσικη τους και ας μην ξερουν ουτε τις πεντατονικες. Με απλα λογια η μουσικη δεν μπορει να μπει σε πλαισια του στυλ..."ξες τι αυτο ειναι μουσικη.." οχι....για μενα δεν ειναι ετσι
ΚΑΙ ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ ΝΑ ΟΥΜ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ....:111::107::114::135:

Reaction score
8

π.χ. τι το τόσο φοβερό έχει το λάιβ ; Απλώς πονάνε τα αυτιά σου από την ένταση .
λογω της ποιοτητας του ηχου των ηχειων - εμ γι αυτο σας αρεσει ο ηχος των σιντις.

Reaction score
8

Δε κουέστιον:
Αυτοί οι δίσκοι (όλα τα album σε Parlophone και καναδυό σε Capitol) για λόγους δικαιωμάτων δεν έχουν κυκλοφορήσει σε remaster CD και φυσικά ούτε λόγος για HD audio. Η δε σύγκριση με τους ίδιους σε CD απλώς αστεία, τα συγκεκριμένα είναι πολύ υποδεέστερα ηχητικά από τα αντίστοιχα βινύλια (μόνο γι' αυτά μιλάω εντάξει;).
Γιατί να μην εκμεταλευτώ λοιπόν με ένα πικάπ τους συγκεκριμένους δίσκους βινυλίου; Να τους πετάξω ρε παιδιά και να περιμένω του Αγίου π****** ανήμερα πότε θα δεήσουν να τα βγάλουν σε καμιά ηχογράφηση ψηφιακή της προκοπής;
βεβιως και να τους πεταξεις βρε για να εισαι ιν στους κολπους των αντιεξουσιαστων του οντιοφαιλ

Reaction score
8

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Εγγραφή: 09-08-2004Περιοχή: ΘεσσαλονίκηΗλικία: 35Μηνύματα: 18.002 Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

--------------------------------------------------------------------------------

Αρχικό μήνυμα απο IRON
Μήπως το cd έχει δώσει οτι μπορεί ??? εκ φύσεως ατελές μέσον??
Κάτι τέτοια ρε συ είναι για γέλια. Δηλαδή το ένα μέσο που παράγεται με την τεχνολογία του 40, με ποιοτικά κριτήρια χειρότερα από τα πλαστικά τάπερ μεγάλων βιομηχανιών (τα οποία βγαίνουν ΠΑΝΤΑ ίσια) έχει να δώσει κι άλλα στο audio, ενώ ένα ψηφιακό μέσο δεν έχει να δώσει τίποτα.
δηλαδη το σιντι επειδη ειναι μπρος και πισω ισιο ακουγεται καλυτερα οπως και τα ταπερ;

και οι κλασικες κιθαρες που και αυτες δεν ειναι ιδιες η μια με την αλλη, πανε και αυτες για πεταμα και κραταμε μονο τις ηλεκτρικες επειδη ειναι καινουργια τεχνολογια;

Πεταμε πιχι τα κουαντ με την προβληματικη κατασκευη, επειδη ειναι 50 χρονων και παιρνουμε ηχεια αυτοκολλητα αλουμινιου, επειδη ειναι καινουργια τεχνολογια και κοβονται με λειζερ;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

και οι κλασικες κιθαρες που και αυτες δεν ειναι ιδιες η μια με την αλλη, πανε και αυτες για πεταμα;
ΝΑΙ, αν έχουν θόρυβο επιφανείας. :114::114:

...

Reaction score
0

Κάπου έχω κρατημένη μιά έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή σχετικά με το τι κατεβάζουν αυτοί που κατεβάζουν. Μόλις την βρώ θα τα γράψω. Μόνο μουσικόφιλοι δεν είναι . Σκουπιδαριό του χειρίστου είδους .:135:
Λοιπόν τα 10 πιό πετυχημένα άλμπουμ στο internet ( "Eλευθεροτυπία" τελικά - άλλο άρθρο της "Κ" είχα το μυαλό μου )

1. Coldplay- Viva la vida
2. Juno
3. Jack Johnson- Sleep through the static
4. Lil Wayne - The Carter III
5. Jason Mraz - We sing. We dance . We steal things
6. Alicia keys - As I am
7. Sara Bareilles - Little voice
8. One Republic - Dreaming out loud
9. Metallica - Death Magnetic
10. T.I - Paper Trail

(Με την εξαίρεση των Coldplay και των Metallica που είναι καλοί, οι υπόλοιποι όλοι είναι για κλάμματα .Βαρετή , εφήμερη , αδιάφορη μουσική που σε πέντε μήνες ούτε θα θυμάσαι τον δίσκο και σε πέντε χρόνια δεν θα θυμάσαι ούτε τον καλλιτέχνη. Αυτή είναι μουσική που συνοδεύει διάφορες δραστηριότητες και λειτουργεί ως ηχητικό χαλί και μάλιστα της μηχανής - ούτε καν χειροποίητο.)

Περαιτέρω , τραγούδι με τα περισσότερα downloading το Bleeding Love της Lonna Lewis ( τραγουδίστρια από το βρεταννικό X-factor) με 3,042 εκ dwnloading

Και τέλος , το πιό ενδιαφέρον κατά την άποψη μου. Σύμφωνα με έρευνα της MCPS-PRS το 2008 ήταν διαθέσιμα προς αγορά 13 εκατομμύρια τραγούδια . Από αυτά , τα 10 εκατομμύρια , δεν απασχόλησαν ούτε έναν καταναλωτή. Οχι για να τα αγοράσει , ούτε καν για να τα ακούσει .
Από τα υπόλοιπα , το μέγιστο ποσοστό του συνολικού τζίρου , οφείλεται σε 52.000 τραγούδια όλα κι όλα .
Επίσης από τα 1,23 εκατομμύρια διαθέσιμα albums προς πώληση , περίπου 170.000 βρήκαν έστω και έναν να ενδιαφερθεί γι αυτά. Τα υόλοιπα πήγαν άπατα.

Reaction score
8

1. Για ποιόν λόγο να ασχοληθεί ένας νέος με το βινύλιο (ένα τόσο ακριβό σπορ) αφού το μέσο είναι νεκρό, δεν υπάρχουν δηλαδή παραγωγές; Για να πλουτίζουν κατασκευαστές και έμποροι;
1. Για ποιόν λόγο να ασχοληθεί ένας νέος με το σιντι (ένα τόσο ακριβό σπορ) αφού το μέσο είναι νεκρό, δεν θα υπάρχουν δηλαδή στο μελλον παραγωγές; Για να πλουτίζουν κατασκευαστές και έμποροι;

2. Τι μπορεί να δώσει μια τεχνολογία μηχανών αναπαραγωγής βινυλίου, όταν μιλάμε για δίσκους που παρήχθησαν 20-30 χρόνια πριν και με μια μέθοδο που δεν εξασφαλίζει ούτε καν την ίδια ποιότητα στα αντίγραφα της ίδιας πρέσας. Πόσο hi end είναι μια τέτοια προσέγγιση;
Οτι μπορει να δωσει μια κλασσικη κιθαρα η ενα πιανο, που παρηχθησαν πριν 50 χρονια σε σχεση με μια ηλεκτρικη η ενα συνθεσαιζερ.

Και μιας και το ανεφερε ο Κωστας, εγω θα προτιμησω την χαρα της οδηγησης μιας αλφα ρομεο σπαιντερ πισωκινητης του 70, παρα ενος μπροστοκινητου τζι τι του σημερα, που σε απολυτους αριθμους ειναι πιο γρηγορο, γιατι οπως και στην μουσικη ετσι και εκει η χαρα και τα συναισθηματα ειναι που εχουν σημασια και οχι οι απολυτοι αριθμοι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960

(...)
Και τέλος , το πιό ενδιαφέρον κατά την άποψη μου. Σύμφωνα με έρευνα της MCPS-PRS το 2008 ήταν διαθέσιμα προς αγορά 13 εκατομμύρια τραγούδια . Από αυτά , τα 10 εκατομμύρια , δεν απασχόλησαν ούτε έναν καταναλωτή. Οχι για να τα αγοράσει , ούτε καν για να τα ακούσει .
Από τα υπόλοιπα , το μέγιστο ποσοστό του συνολικού τζίρου , οφείλεται σε 52.000 τραγούδια όλα κι όλα .
Επίσης από τα 1,23 εκατομμύρια διαθέσιμα albums προς πώληση , περίπου 170.000 βρήκαν έστω και έναν να ενδιαφερθεί γι αυτά. Τα υόλοιπα πήγαν άπατα.

Και έχεις παράπονο; Πριν ένα μήνα έκανα ένα search στο iTunes και πήρα αποτέλεσμα μηδέν. Ενώ σήμερα, κάνε κλικ να δεις. Κάτι είναι κι αυτό... :114:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Οτι μπορει να δωσει μια κλασσικη κιθαρα η ενα πιανο, που παρηχθησαν πριν 50 χρονια σε σχεση με μια ηλεκτρικη η ενα συνθεσαιζερ.
Και τι σχέση έχουν οι μηχανές αναπαραγωγής κονσέρβας με τα μουσικά όργανα; Μου θύμισες τώρα εκείνον τον απερίγραπτο κατασκευαστή που κάνει ηχεία που πάλλονται λέει οι πλευρές της καμπίνας σαν μουσικό όργανο. :142:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

1. Για ποιόν λόγο να ασχοληθεί ένας νέος με το σιντι (ένα τόσο ακριβό σπορ) αφού το μέσο είναι νεκρό, δεν θα υπάρχουν δηλαδή στο μελλον παραγωγές; Για να πλουτίζουν κατασκευαστές και έμποροι;
Τι λες τώρα μπρε; Ένα cd player έχει 50€ και έχεις τόνους μουσικής να ακούσεις. :114:

...

Reaction score
8

αφού δε μπορείς να βάλεις να παίξει αυτό το πωστολέν, το στραβό των Portishead...
υπαρχει και ισιοτηρι δισκων απο την γνωστη πλαστικοπαραγωγο πικαπ που λες για να μην αναφερω συνεχεια ονομα.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Αν ακούς ένα δίσκο κάθε μέρα, χρειάζεσαι 55 χρόνια ακόμα για να τους ακούσεις όλους.
Κουράγιο :137:
Ευκαιρία να ζήσω άλλα 55 χρόνια. Δεν το είχα σκεφτεί πριν. Ευχαριστώ.
Ακούω πολλούς δίσκους κάθε μέρα, είναι το οξυγόνο μου. Πάντα προσπαθώ και 'φτιάχνω' χρόνο.
Η μεγάλη δισκοθήκη έχει άλλο νόημα: Θες να ακούσεις κάτι και στη στιγμή το ακούς. Κάποιους δίσκους τους ακούς μία μόνο φορά και παίρνεις τόσα πολλά που ίσως δεν θέλεις και να τους ξαναακούσεις. Είναι θέμα διάθεσης. Το πιο σπουδαίο όμως είναι η ζωντανές ακτροάσεις ακουστικής μουσικής, χωρίς ηχεία που ακούγονται φρικτά σε συναυλιακούς χώρους. Λ.Σ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.848
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss