Τεχνολογία... βινυλίου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Nαι, ομολογώ ότι το να ακούς το master ακριβώς όπως γράφτηκε στο studio χωρίς κανένα ενδιάμεσο στάδιο είναι αρκετά πρωτόγονο. :116:
και όχι μόνο αυτό, αλλά παίζει και πολύ χειρότερα από το βινύλιο που θα φτιαχτεί από αυτό το ψηφιακό μάστερ υλικό. Γκέγκε? :143:

Διότι φιλαράκι το κέρδος που παίρνεις από την ψηφιοαναλογική μετατροπή του αρχικού ψηφιακού μάστερ υλικού καθώς και από την συμπίεση των δυναμικών της ηχογράφησης και την προσθήκη θορύβου επιφανείας, πράγματα που τα επιτυγχάνεις μόνο αν το μετατρέψεις σε βινύλιο, σε φέρνουν πιο κοντά στη μουσικότητα και στις χροιές, ιδίως αν έχεις ακριβό πικάπ και πανάκριβα καλώδια, ενώ σαφώς χάντρες και κουδουνίστρες θα απαλείψουν όλα τα προβλήματα ακουστικής στο χώρο ακροάσεών σου!

Άντε να μαθαίνεις κι εσύ.... άσχετε με τα φλακ τα στουντιακά...τεχνολολάγνε και ντιτζιταλοφρίκουλα!

άπιστε θωμά! (που δε πιστεύεις στην ανωτερότητα της βινυλιακής έκδοσης του φλακ σου!)

Δεν είσαι μουσικόφιλος ρε! :618:

Reaction score
59
Επαναλαμβάνω τα συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Για ποιόν λόγο να ασχοληθεί ένας νέος με το βινύλιο (ένα τόσο ακριβό σπορ) αφού το μέσο είναι νεκρό, δεν υπάρχουν δηλαδή παραγωγές; Για να πλουτίζουν κατασκευαστές και έμποροι;
2. Τι μπορεί να δώσει μια τεχνολογία μηχανών αναπαραγωγής βινυλίου, όταν μιλάμε για δίσκους που παρήχθησαν 20-30 χρόνια πριν και με μια μέθοδο που δεν εξασφαλίζει ούτε καν την ίδια ποιότητα στα αντίγραφα της ίδιας πρέσας. Πόσο hi end είναι μια τέτοια προσέγγιση;

...
1. Για να ακούει, με όλη τη σημασία της λέξης, μουσική. Υπάρχει τεράστιος αριθμός δίσκων του παρελθόντος με ό,τι καλύτερο έχει παιχτεί και έχει ηχογραφηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Μπορεί να αγοράσει δίσκους με λίγα ευρώ τον καθένα. Αν θέλει κάτι σύγχρονο το αγοράζει σε cd.
2. Και όμως αυτή η απαρχαιομένη τεχνολογία σε βάζει μέσα στη μουσική, δεν σου κλείνει την πόρτα κατάμουτρα. Ακόμα και cd που βγαίνουν από αυτές τις απαρχαιομένες ηχογραφήσεις, ακούγονται πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε σύγχρονη στείρα ηχογράφηση, χωρίς να σχολιάσουμε φυσικά το συνήθως στείρω παίξιμο.
Τα αντίγραφα της πρέσσας ακόμη και όταν διαφέρουν μεταξύ τους, που το καταλαβαίνουμε μόνο σε άμεση σύγκριση, ακούγονται ακόμη και αυτά πολύ καλύτερα από κάθε ψηφιακό δισκάκι.
Μια τέτοια προσέγγυση είναι πολύ hI-end.
Άκούστε και συγκρίνετε χωρίς προκαταλήψεις. Θα ωφεληθείτε!Λ.Σ.

Reaction score
59
Nαι, ομολογώ ότι το να ακούς το master ακριβώς όπως γράφτηκε στο studio χωρίς κανένα ενδιάμεσο στάδιο είναι αρκετά πρωτόγονο. :116:
Εντάξει κάτι μας είπες τώρα. Θα άκουσες πολλά μάστερ και μάλιστα ψηφιακά. Για φαντάσου πόσο πιο πρωτόγονο ακόμα θα είναι και μια ζωντανή ακουστική συναυλία. Πόσο τραυματικό θα είναι για τους ακροατές όταν ακούν ένα βιολί, πιάνο, τρομπόνι κλπ.ή μια ορχήστρα. Μάλλον μαζωχιστές θα είμαστε όσοι πηγαίνουμε σε ακουστικές συναυλίες. Είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις τίποτα από όλα αυτά και μιλάς για να μιλάς. Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις τίποτα από όλα αυτά και μιλάς για να μιλάς. Λ.Σ.
(προς diabolical)

τι μιλάς ρε ?

ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΡΕ!

Δεν είσαι μουσικόφιλος ρε! :618:

:135::143:

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Γιατί ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το DOWNLOAD είναι μια παράνομη διαδικασία και ποινικά διώξιμη.

Σε τέτοιες καινούργιες μεθόδους στραφήκαμε εμείς οι προχωρημένοι και το διαφημίζουμε και το παινευόμαστε?
Πέτρο αυτό για εμένα πήγαινε?Γιατί αν πήγαινε πίστεψε με το είπα αστειευόμενος...Αλλά και πάλι αυτο που γράφεις είναι λίγο...άκυρο?:111:

Να σου το θέσω διαφορετικά . Δεν θεωρώ μουσικόφιλο αυτόν που βάζει μουσική να παίζει και κάνει ταυτόχρονα κάτι άλλο .
Κοίτα σεβαστή η άποψη σου αλλά κατά τη γνώμη μου εκτός τόπου και χρόνου.Εγώ σε αυτοκίνητο,λεωφορείο,δουλειά,δρόμο,αεροπλάνο παντού έχω τα ακουστικά μου και ακούω μουσική.Τι σημαίνει αυτό,ότι δεν είμαι μουσικόφιλος?

@ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΟΣ

Γιάννη περιμένω μια απάντηση.Γιατί οι νέοι 20-30 χρονών που ανέφερες σε προηγούμενο post σου αγοράζουν πικαπ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό το λένε μόνο οι βινυλιάκηδες!
Άλλο αποδεικνύεται από το παρόν θέμα:140:

Reaction score
0
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Να πω μια κακιούλα;

Αφού δεν το γουστάρετε το βινύλιο, το μισείτε, το απεχθάνεστε, θέλετε να το βάλετε φωτιά, κλπ...

...τότε γιατί ασχολείστε τόσο πολύ μαζί του;:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Άλλο αποδεικνύεται από το παρόν θέμα:140:
Γνώμη σου! (clopyright ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ οrpheus)

Εγώ προσωπικά συνεχώς κοροϊδεύω ΜΟΝΟ την αφοριστική άποψη των φανατικών βινυλιάκηδων, τίποτε παραπάνω!

Αν δεις λίγο πιο προσεκτικά όσα τουλάχιστον εγώ έχω γράψει, θα διαπιστώσεις με βεβαιότητα πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, ούτε φυσικά θέμα μίσους - απέχθειας κλπ κλπ όπως λέει ο φίλος μας ο Guybrush.

Δυστυχώς όμως, την αντιπαράθεση με λογικά επιχειρήματα στο "πίστεψε ρε ότι παίζει καλύτερα το πικάπ" έτσι την εκλαμβάνεις φίλε μου...

Η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής είναι ένα αμιγώς τεχνικό θέμα και η συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο δεν αρέσει μου φαίνεται. Το χόμπι βέβαια και οι ορέξεις του καθενός, όπως η εκμετάλευση της όποιας υπάρχουσας δισκογραφίας είναι άλλα θέματα, στα οποία έχουν δοθεί θετικές απαντήσεις από όλους ανεξαιρέτως.

Λυπάμαι, αλλά δεν ομιλούμε την ελληνική γλώσσα το ίδιο πετυχημένα μου φαίνεται...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Όχι παλικάρι μου, διότι τα σκατά που τρώνε τόσες μύγες ακούγονται καλύτερα από τα βινύλια και είναι και τζάμπα!

Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν όλοι σου λεν ότι είσαι γάιδαρος πάρε σαμάρι και άρχισε να γκαρίζεις...:143::135:

θεία μερόπη τρις....
Και αυτό που διαβάζω εδώ τι είναι?
Μπας και το παίζει χειρότερα από τα σκατά είναι κάτι θετικό?

Reaction score
10
Είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις τίποτα από όλα αυτά και μιλάς για να μιλάς. Λ.Σ.
Kαλά και εγώ το ίδιο πιστεύω για σένα αλλά δεν το κάνω και θέμα. :137:

Τουλάχιστον κάποια βασικά πράγματα όπως το ότι η ανθρώπινη ακοή δεν μπορεί να υπερβεί σε καμιά περίπτωση τα 20 Khz τα ξέρω. :142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Αυτό ήταν μήνυμα - απάντηση προς τον αδερφό μου και μη προσπαθείς έτσι να αποδείξεις τα αναπόδεικτα, διότι αντίθετα, αν πιάσω όσα δίστιχα λένε ότι το πικάπ είναι καλύτερο, θα γεμίσω 4 σελίδες!

και μόνο να λες "σκατά" τα στουντιακής ποιότητας HD flacs που αγοράζω κι εγώ κι ο αδερφός μου και τόσοι άλλοι, με τα οποία μετά φτιάχνουν τα βινύλια που κοκορεύονται οι υπόλοιποι, αποτελεί δικαιολογημένη αφορμή να υποστηρίξω τα ευκόλως εννοούμενα...

Και είναι τζάμπα διότι κοστίζουν πολύ λιγότερο από όσο πουλάνε το βινύλιο ή το CD στα μαγαζιά, ενώ αν ψάξεις σε τορρεντάδικα μπορεί και να βρεις και εντελώς τζάμπα κάποιο υλικό. Αυτές είναι οι αλήθειες της ζωής.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Αν μιλάς προσωπικά για εμένα η στάση μου είναι πολύ ποιο ήπιων τόνων από το να αποκαλέσω κάτι σκατά. Αν μη τι άλλο σέβομαι τις επιλογές όλων και ψάξε κάπου που να φαίνεται το αντίθετο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Αν μιλάς προσωπικά για εμένα η στάση μου είναι πολύ ποιο ήπιων τόνων από το να αποκαλέσω κάτι σκατά. Αν μη τι άλλο σέβομαι τις επιλογές όλων και ψάξε κάπου που να φαίνεται το αντίθετο.
τι θες, να κοπιάρω όλα σου τα μηνύματα στη σειρά? Το πρώτο μόνο, αρκεί.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι κανείς <<αναλογικός>> δεν ασχολείται με τα πως και τα γιατί του ψηφιακού ήχου εν αντιθέσει με τους <<ψηφιακούς>> που συνεχώς τρώγονται με το βινύλιο!
Παίρνεις μέρος, κάνοντας τραγικό λάθος. Οι "αναλογικοί" είναι οι πρώτοι που πετάγονται σε κάθε θέμα με "ψηφιακά" να τονίσουν την ανωτερότητα της επιλογής τους. Αλλά και να κατηγορήσουν τους "άλλους" ότι "δε ξέρουν", ότι "δεν έχουν ακούσματα λάιβ", ότι δεν είναι "μουσικόφιλοι" κλπ κλπ κλπ

Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τα θέματα τα ασχολούμενα με πάσης φύσης ψηφιακά εδώ στο φόρουμ!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Αν προσέξεις πριν μπεις στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να κλικάρεις...

Αναλογικές Πηγές

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τελικά δεν είναι πάρα πολύ ωραία θέματα αυτά με την κόντρα Φουρτουνάκηδων και Βροντάκηδων; :114::114:

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Λες να έχουμε και εδώ ευτυχή κατάληξη? :128::128::128:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λες να έχουμε και εδώ ευτυχή κατάληξη? :128::128::128:
Δεν ξέρω γιατί ενώ εγώ δεν είμαι σε ηλικία γάμου, ο Λουκάς πχ είναι. Και έχει και προίκα 10.000 βινύλια. :114:

...

Reaction score
10
Μήπως να απαγορέψουμε την είσοδο στο avsite στους έχοντες αναλογική πήγη?

Όχι για μένα, για τη φουκαριάρα τη μάνα μου που θέλει να κρατήσει το forum σε υψηλό επίπεδο...:116:

Reaction score
59
Δεν ξέρω γιατί ενώ εγώ δεν είμαι σε ηλικία γάμου, ο Λουκάς πχ είναι. Και έχει και προίκα 10.000 βινύλια. :114:

...
Ηλικία για δεύτερο γάμο εννοείς. Ευτυχώς είναι Αγγλίδα η σύζυγος και δεν δίνει σημασία στα όσα λες. Πολύ την μείωσες την προίκα, κατά το ήμισυ.
Τελικά τί θα γίνει με εκείνη τη "σφοδρή σύγκρουση με θύματα"; Μην ξεχνιώμαστε κιόλας! Έχουμε κάποια ηλικία για δεύτερο γάμο αλλά η μνήμη πάει πολύ καλά μαζί με την ακοή κ.ά.Λ.Σ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.817
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos