Τεχνολογία... βινυλίου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Γιατί ; Οταν διαβάζεις ένα βιβλίο κάνεις και κάτι άλλο ; :137:
Ναι, ακούω μουσική! :135::143:

Ιδίως με τα βιβλία ιατρικής!

Μάλιστα αυτό μου το κόλλησε ένας άλλος γιατρός, που από το πρώτο έτος ιατρικής για να μπορέσει να διαβάσει έπρεπε στάνταρ να έχει το γουόκμαν να παίζει ντιπένς μόουντ! Και ποτέ δεν έχασε καμιά συναυλία τους! Μουσικόφιλος με τα ούλα του!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Κάπου έχω κρατημένη μιά έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή σχετικά με το τι κατεβάζουν αυτοί που κατεβάζουν. Μόλις την βρώ θα τα γράψω. Μόνο μουσικόφιλοι δεν είναι . Σκουπιδαριό του χειρίστου είδους .:135:
Από σεβασμό και δεχόμενος την ιδιαιτερότητα κάθε ανθρώπου, σκουπιδαριό δεν μπορώ να αποκαλέσω κανένα είδος μουσικής !

Μάλιστα με ενοχλεί που το πιστεύουν κάποιοι..
(μην το πάρεις προσωπικά) :126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Από σεβασμό και δεχόμενος την ιδιαιτερότητα κάθε ανθρώπου, σκουπιδαριό δεν μπορώ να αποκαλέσω κανένα είδος μουσικής !

Εδώ έχω κάποιες ενστάσεις. Αν είναι σκουπίδια πως να τα πούμε; Ή να μην τα πούμε όπως είναι για να μην τους πληγώσουμε;

...

Reaction score
0

Είναι μιά άποψη κι αυτή. Κατά την δική μου , είτε μας αρεσει , είτε όχι , σε όλες τις μορφές τέχνης , ο Χάρτης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και οι συνταγματικές επιταγές περί ισότητας και τα δημοκρατικά ιδεώδη , δεν έχουν θέση. :137:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.938

Να σου το θέσω διαφορετικά . Δεν θεωρώ μουσικόφιλο αυτόν που βάζει μουσική να παίζει και κάνει ταυτόχρονα κάτι άλλο . Μπορεί να ακούει από όποια πηγή θέλει , αλλά μουσική δεν ακούει . Background δημιουργεί .
Εντάξει, μουσικόφιλος είσαι, αλλά από χαϊεντιλίκι δε σκαμπάζεις μία, αφού δε μπορείς να βάλεις να παίξει αυτό το πωστολέν, το στραβό των Portishead... :135: (Μη το πετάξεις, το θέλω...)

Reaction score
0

Εντάξει, μουσικόφιλος είσαι, αλλά από χαϊεντιλίκι δε σκαμπάζεις μία, αφού δε μπορείς να βάλεις να παίξει αυτό το πωστολέν, το στραβό των Portishead... :135: (Μη το πετάξεις, το θέλω...)
Στην διάθεση σου , όποτε θες . Στην αρχή σκέφτηκα να τον βγάλω στον ήλιο να ζεσταθεί και μετά να τον "πατικώσω" με 50 άλλους δίσκους , αλλά μετά σκέφτηκα , ότι δεν χάι εντ λύση αυτή. :139:

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Δηλαδή το ένα μέσο που παράγεται με την τεχνολογία του 40, με ποιοτικά κριτήρια χειρότερα από τα πλαστικά τάπερ μεγάλων βιομηχανιών (τα οποία βγαίνουν ΠΑΝΤΑ ίσια) έχει να δώσει κι άλλα στο audio, ενώ ένα ψηφιακό μέσο δεν έχει να δώσει τίποτα. :137:

...
Οσο και να μην το πιστευεις ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Οσο και να μην το πιστευεις ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα.
Αν είναι Γιάννη να το ρίξουμε σε θέμα "πίστης", ο καθένας "πιστεύει" ότι του γουστάρει, δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσει πουθενά και η συζήτηση τελειώνει εδώ. Εσύ "πιστεύεις" ότι το αναλογικό σου παίζει καλύτερα, ένας άλλος ότι το ψηφιακό παίζει καλύτερα και δεν οδηγούμαστε πουθενά. Αν νομίζεις ότι με βάση αυτήν την υποκειμενική εκτίμηση, αξίζει τον κόπο να επενδύει κάποιος σε ένα μέσο που σταμάτησε να κυκλοφορεί εδώ και 20 χρόνια, τι να πω.

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
και που καταλήγουμε?

Ότι όλα είναι θέμα εμπειριών...
Το πως ακούω εγώ ή ο καθένας τα βινύλια ή τα σιντιά του δεν το γνωρίζει κανείς άλλος.
Το να βγαίνουμε και να λέμε όόόχι δεν ακούς έτσι αλλά έτσι όπως πιστεύω εγώ, έχει νόημα?

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Αν είναι Γιάννη να το ρίξουμε σε θέμα "πίστης", ο καθένας "πιστεύει" ότι του γουστάρει, δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσει πουθενά και η συζήτηση τελειώνει εδώ. Εσύ "πιστεύεις" ότι το αναλογικό σου παίζει καλύτερα, ένας άλλος ότι το ψηφιακό παίζει καλύτερα και δεν οδηγούμαστε πουθενά. Αν νομίζεις ότι με βάση αυτήν την υποκειμενική εκτίμηση, αξίζει τον κόπο να επενδύει κάποιος σε ένα μέσο που σταμάτησε να κυκλοφορεί εδώ και 20 χρόνια, τι να πω.

...
Νικο μαλλον δεν εχεις καταλαβει ή δεν θες να καταλαβεις οτι ολα ειναι υποκειμενικα στον ηχο. Ακομη και live ακομη και στο κουρδισμα των οργανων ολα μα ολα ειναι υποκειμενικα. Καλη ειναι η τεχνολογια και κανεις δεν λεει το αντιθετο αλλα οσον αφορα στη μουσικη υπαρχουν κι αλλα περα απο αυτην. Να δικαιολογησω λοιπον τι? Γιατι μου αρεσει περισσοτερο το πικαπ? Γιατι ετσι το ακουω(καλυτερο), γιατι θελω τρανζιστορ αντι για λαμπα? Γιατι ετσι μου γουσταρει! Γιατι κουρδιζω ετσι το βιολι και την λυρα μου, γιατι ετσι θελω. Αντε βρες μου εσυ μια αντικειμενικα σωστη απαντηση. Οσο για το που θα επενδυσει καποιος τα χρηματα του, οπου γουσταρει και οπου ακουσει καλυτερα. Αν νομιζει στο πικαπ μπραβο του αν ειναι σε ψηφιακα ξαναμπραβο του. Γουστο του καπελο του...
Και το νεο GTR ειναι σουπερ αλλα παλι porsche θα αγοραζα αν ειμουν φραγκατος. Μου αρεσει και η αισθηση ρε φιλε πως να το κανουμε. Ολα ειναι θεμα γουστου!

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Και να σκεφτείς ότι τα έχω πάρει όλα και σε βινύλιο direct metal master from the digitally remastered analogue tapes. :138: ΞΥΡΙΖΟΥΝ :139:
Καλά ρε συ και τα κρατάς για τον εαυτό σου;

Σα δε ντρέπεσαι! :138:

Που βρίσκω το White Album;
Τα υπόλοιπα;

Reaction score
47
Μουσικοφιλος ειναι μονο αυτος που βλεπει τη συναυλια σε blu ray με lpcm 2.0.:135:

Reaction score
59
Αυτήν την έρευνα Λουκά την περιμένω πως και πως. Και να σου πω γιατί; Γιατί θα αποδείξει την λανθασμένη προσέγγιση πολλών σε αυτό το μέσο. Θα αποδείξει το μάταιον της υποθέσεως που λέγεται ακριβή μηχανή αναπαραγωγής δίσκων. Ο καλύτερος και ο πιο ψαγμένος βινυλιόφιλος που γνωρίζω (δηλαδή εσύ), παραδέχεται το προφανές, (αυτό που δείχνουν τα video του αυτού του thread), ότι δηλαδή η διαδικασία παραγωγής βινυλίου ποτέ δεν εξασφάλισε σταθερή και καλή ποιότητα ούτε καν ανάμεσα στα ίδια αντίγραφα. Από μόνο του αυτό το δεδομένο, τοποθετεί το βινύλιο σε πολύ κατώτερο επίπεδο από κάποια άλλη σύγχρονη μέθοδο αποθήκευσης μουσικής. Εγώ αυτό δεν το λέω hi end και αυτή είναι η διαφορά στην προσέγγισή μας. Ο θάνατος του μέσου από κάτι τέτοια προήλθε.

...
Πολύ βιάζεσαι και επιλεκτικά μην διαβάζεις τα όσα γράφω. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση [δεν μιλάμε για κακέκτυπα και σαβούρα, ούτε για audiophile] ένα οποιοδήποτε σωστό αντίτυπο βινυλίου είναι κατά πολύ ανώτερο του όποιου ψηφιακού δίσκου.
Δεν με νοιάζει, προσωπικά το πόσο *απαρχαιομένο* τεχνολογικά έίναι ένα μέσο, φτάνει να με φέρνει πιο κοντά στη αληθινή μουσική.
Τα ψηφιακά είναι όντως πιο προηγμένα τεχνολογικά, αλλά συγκριτικά με τα *απαρχαιομένα* αναλογικά, βρίσκονται ακόμη σε *πρωτόγονη* κατάσταση. Βλέπουμε! Αλλά μέχρι πότε; Η ζωή είναι σύντομη. Γιαυτό ας τη χαρούμε όσο πιο καλά μπορούμε με τα *απαρχαιομένα* αναλογικά. Λ.Σ.

Reaction score
47
Πιο κοντα στο μεγαρo παντως ειναι το blu ray με εικονα της ορχηστρας και lpcm.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Να σου το θέσω διαφορετικά . Δεν θεωρώ μουσικόφιλο αυτόν που βάζει μουσική να παίζει και κάνει ταυτόχρονα κάτι άλλο . Μπορεί να ακούει από όποια πηγή θέλει , αλλά μουσική δεν ακούει . Background δημιουργεί .

( πάντω εγώ δεν έχω 7 45άρια αμέσου κοπής . Οπότε ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε εμένα . Βέβαια επίσης δεν έχω κατεβάσει ποτέ ούτε ένα κομμάτι σε mp3 ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή και ούτε θα το κάνω ). :137:
Σωστός. Πες τα εσύ γιατί εγώ θα γίνω πάλι κακός. Μάλλον συγκεντρώνεται στο διάβασμα έχοντας μουσική υπόκρουση, δηλ. οχι σοβαρή ακρόαση ή συγκεντρώνεται στη μουσική και δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει, δηλ. όχι σοβαρό διάβασμα. Ένα από τα δύο μόνο μπορεί να συμβαίνει. Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Το να βγαίνουμε και να λέμε όόόχι δεν ακούς έτσι αλλά έτσι όπως πιστεύω εγώ, έχει νόημα?
Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό το λένε μόνο οι βινυλιάκηδες!

Reaction score
10
Τα ψηφιακά είναι όντως πιο προηγμένα τεχνολογικά, αλλά συγκριτικά με τα *απαρχαιομένα* αναλογικά, βρίσκονται ακόμη σε *πρωτόγονη* κατάσταση. Βλέπουμε! Αλλά μέχρι πότε; Η ζωή είναι σύντομη. Γιαυτό ας τη χαρούμε όσο πιο καλά μπορούμε με τα *απαρχαιομένα* αναλογικά. Λ.Σ.
Nαι, ομολογώ ότι το να ακούς το master ακριβώς όπως γράφτηκε στο studio χωρίς κανένα ενδιάμεσο στάδιο είναι αρκετά πρωτόγονο. :116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.817
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos