Τεχνολογία... βινυλίου...

Reaction score
11.748
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

νομίζω έχει εξαντληθεί . Προ τριετίας το πουλούσαν ( για το cd μιλάω ) μεταχειρισμένο 100 $ .

Εξαντλημένα πρέπι να είναι και τα LP. Ενδεχομένως να υπάρχουν ορισμένα στο www.elusivedisc.com . Πάντως δεν με ικανοποίησαν. Το ξύρισμα αναφερόταν στον πριμάτο ήχο τους . Ακριβά πάντως .
Για αυτό μιλάτε;

BEATLES - THE WHITE ALBUM LIMITED - 2 CD SET (1998)
:106:Item number: 330311602659 στο ebay:112:

Φτηνό είναι ακόμα.

EDIT: Στάνταρντ δεν θα το δεις σήμερα, PLEO αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ!

EDIT2: Για κάνε και κλικ εδώ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

...αλλά γιατί να υπάρχει η τόση σιγουριά και αμφισβήτηση από μεριάς ανθρώπων που ίσως δεν έχουν καμία ή πολύ λίγη εμπειρία και εκφέρουν την όποια άποψή τους στηριζόμενοι πού, στην τυχόν ασχετίλα τους...
Λουκά συγνώμη αλλά με τους παραπάνω προσδιορισμούς περιγράφεις τον εαυτό σου σε ότι αφορά στα ψηφιακά. ΟΛΟΙ έχουν ακούσει από πικάπ και μάλιστα καλό πικάπ. Δεν έχετε ακούσει ΟΛΟΙ όμως από HD. Εσύ είσαι ο αμφισβητίας της υπόθεσης όταν μπαίνεις στο "Σφοδρή Σύγκρουση με Θύματα" να μου πεις ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται, την στιγμή που δεν έχεις ακούσει ΠΟΤΕ αυτό που έχω ακούσει. Και όταν σου λέω ότι εγώ έχω κάνει το test HD vs Vinyl και μάλιστα με ιδανικές συνθήκες μηχανών και χώρου, μου λες άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και αν είμαι μάγκας να το κάνουμε στο σπίτι σου. Δεν πάει έτσι. Εάν συμφωνείς ότι όποιος έχει εμπειρία δικαιούται και σε μια παραπάνω άποψη, τότε να αποκτήσεις την ανάλογη εμπειρία σε HD και μετά να αμφισβητείς την ποιότητά του όσο θες. Βεβαίως στα πλαίσια του δικαιώματός σου να εκφράζεις την άποψή σου, μπορείς να λες ότι θέλεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και σωστό ή αποτελεί δίκαιη προσέγγιση των πραγμάτων. Μην απαξιώνεις λοιπόν όσους ακούνε από laptop γιατί απλά δεν ξέρεις τι ακούνε.

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Ναι αλλά από καλό προενισχυτή πικάπ πόσοι έχουν ακούσει?:116::116::116:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Μην το βλέπεις ότι η γνώμη μου είναι ανώτερη γιατί έτσι δεν μπορούμε να συζητησουμε και δεν είναι σωστό.
.....
... Λ.Σ.
Φοβάμαι ότι δεν διαβάζεις αυτά που γράφεις...:133:

.... Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά έχουμε φαει με το κουτάλι τις ορχήστρες και τις αίθουσες [γιατί κάποιος θα πει ότι του φταίνε οι αίθουσες]και φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε και για πολύ καλούς καλλιτέχνες. Δεν νομίζω.
.....
Νομίζεις ότι είσαι ο μόνος ?
και πόσες αίθουσες να φάς στην Θεσσαλονική ;
ή μιλάμε για το 1974 στο Τόκυο ;

Όταν κάποιος έχει εμπειρία με τις μηχανές και τους αντιπροσώπους, γίνεται έμπορος ή συλλέκτης, τι δουλειά έχει η μουσική... ; !!

Πιστεύεις ότι μπορείς να μάθεις από κάποιον ;
Ποια ιδιότητα θα έχει...μουσικός ; - ηχολήπτης ;

Δυστυχώς δεν ακούτε κανέναν και επιμένετε ότι οι άλλοι είναι στενόμυαλοι ενώ υποστηρίζετε απόψεις άλλη εποχής (και δεδομένων).

:132:

Reaction score
59

Λουκά συγνώμη αλλά με τους παραπάνω προσδιορισμούς περιγράφεις τον εαυτό σου σε ότι αφορά στα ψηφιακά. ΟΛΟΙ έχουν ακούσει από πικάπ και μάλιστα καλό πικάπ. Δεν έχετε ακούσει ΟΛΟΙ όμως από HD. Εσύ είσαι ο αμφισβητίας της υπόθεσης όταν μπαίνεις στο "Σφοδρή Σύγκρουση με Θύματα" να μου πεις ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται, την στιγμή που δεν έχεις ακούσει ΠΟΤΕ αυτό που έχω ακούσει. Και όταν σου λέω ότι εγώ έχω κάνει το test HD vs Vinyl και μάλιστα με ιδανικές συνθήκες μηχανών και χώρου, μου λες άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και αν είμαι μάγκας να το κάνουμε στο σπίτι σου. Δεν πάει έτσι. Εάν συμφωνείς ότι όποιος έχει εμπειρία δικαιούται και σε μια παραπάνω άποψη, τότε να αποκτήσεις την ανάλογη εμπειρία σε HD και μετά να αμφισβητείς την ποιότητά του όσο θες. Βεβαίως στα πλαίσια του δικαιώματός σου να εκφράζεις την άποψή σου, μπορείς να λες ότι θέλεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και σωστό ή αποτελεί δίκαιη προσέγγιση των πραγμάτων. Μην απαξιώνεις λοιπόν όσους ακούνε από laptop γιατί απλά δεν ξέρεις τι ακούνε.

...
Νίκο έχω ακούσει λίγο [αρκετό] στην έκθεση και δεν ακουγότανε με τίποτα. Ίσως να έφταιγαν οι μη ιδανικές συνθήκες, αλλά όλοι στις ίδιες συνθήκες παίζουμε.Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

και πόσες αίθουσες να φάς στην Θεσσαλονική ;
ή μιλάμε για το 1974 στο Τόκυο ;

Όταν κάποιος έχει εμπειρία με τις μηχανές και τους αντιπροσώπους, γίνεται έμπορος ή συλλέκτης, τι δουλειά έχει η μουσική... ; !!

Πιστεύεις ότι μπορείς να μάθεις από κάποιον ;
Ποια ιδιότητα θα έχει...μουσικός ; - ηχολήπτης ;
:132:
Και μία αίθουσα φτάνει ακόμη και ένας μικρός χώρος φτάνει. Αρκεί να υπάρχουν μουσικοί μέσα και να παίζουν μουσική και κάποιος να ακούει και να καταλαβαίνει τί είναι ζωντανή μουσική, πώς παίζει.
Αν έχεις αυτό σαν αναφορά, τότε δεν μπερδεύεσαι με τίποτα. Γιατί την αναπαραγόμενη μουσική σου την θέλεις να πλησιαζει όσο γίνεται με το ζωντανό.
Δεν νοείται φιλόμουσος, χομπίστας, χαιφιντελάς, χαιεντάς που να μην ακούει αρκετά ζωντανή ακουστική μουσική.
Κάποτε που τα οικονομικά μου ήταν χειρότερα από τους περισσότερους που επικαλούνται τα οικονομικά εδώ, ακόμα και τότε άκουγα ζωντανή μουσική και ήμουν και συνδρομητής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσ/νίκης. Εξαρτάται από τις προταιρεότητες που βάζει κάποιος στη ζωή του. Και κάτι ακόμα: οι περισσότεροι πελάτες μου σε AUDIOPHILE LP & CD είναι απλοί μισθωτοί και τους στέλνω κάθε μήνα 2-3 δίσκους.
Αν αγαπάς τη μουσική και την έχεις σαν οξυγόνο και έμπορος να είσαι και με μηχανήματα να ασχολείσαι, αυτά δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο, απεναντίας λειτουργούν επιπλέον βοηθητικά και αυξάνουν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον για την ακρόαση αναπαραγόμενης μουσική από ένα σύστημα.
Μπορείς να μάθεις από οποιονδήποτε που έχει την κατάλληλη γνώση ή πληροφόρηση. Φτάνει να μην είσαι ανεπίδεκτος μάθησης.
Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Νίκο έχω ακούσει λίγο [αρκετό] στην έκθεση και δεν ακουγότανε με τίποτα. Ίσως να έφταιγαν οι μη ιδανικές συνθήκες, αλλά όλοι στις ίδιες συνθήκες παίζουμε.Λ.Σ.
Προφανώς η εμπειρία αυτή δεν αρκεί. Δώσ' του λίγη περισσότερη προσοχή Λουκά. Θα με θυμηθείς.

...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Καλά ρε Νίκο, δεν τον έχεις καλέσει ποτέ σπίτι σου τον άνθρωπο να ακούσει λίγο HD?
Ένα νεράκι θα του βάλεις ρε παιδί μου, δε χρειάζεται να ανοίξεις Lagavulin... :138:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Στον Λουκά χρωστάω πρόσκληση για ακρόαση εδώ και πολλούς μήνες. Με τον ερχομό όμως του δεύτερου υιού δεν έχω πλέον ευκαιρίες για κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα γίνει στο μέλλον.

...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Στον Λουκά χρωστάω πρόσκληση για ακρόαση εδώ και πολλούς μήνες. Με τον ερχομό όμως του δεύτερου υιού δεν έχω πλέον ευκαιρίες για κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα γίνει στο μέλλον.

...
Πες ότι δεν έχεις στήσει καλά το πικάπ ρε, μην τα μασάς! :136:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Το δισκάδικο <<Rock & Roll>> στην οδό Σίνα είχε διήμερο εκπτώσεων (χτες και σήμερα) με 50% μείωση στις τιμές βινυλίων και cd. Το 95% των δίσκων του είναι βινύλια. Γύρισα πριν από λίγο.

Έπρεπε να βγάλω μερικές φωτογραφίες, και να τις ποστάρω εδώ, ώστε να φαίνεται πόσα κορόιδα, στην ηλικία των 25 με 35, υπάρχουν που πηγαίνουν και αγοράζουν βινύλια.:140::140::140:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ήξερα ότι τα ελληνικά είναι πλούσια γλώσσα, αλλά τόσο πλούσια ώστε να μη μπορούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο, αυτό δεν το περίμενα!

Για πάμε άλλη μία, μήπως το πετύχουμε φίλε Πέτρο:
Κανείς δεν είπε ότι είναι κορόιδα όσοι αγοράζουν/γουστάρουν βινύλια, όπως δεν είναι κορόιδα όσοι αγοράζουν/γουστάρουν τα 2CV.
Όσοι όμως από τους κατόχους 2CV νομίζουν ότι έχουν ένα ανώτερο αυτοκίνητο από το γείτονα που έχει το "αντίστοιχο" C2 (με επιχειρήματα του στυλ: "τα σύγχρονα αυτοκίνητα πόλης είναι "μάπα" γι'αυτό αλλάζουν συνέχεια μοντέλα ενώ με το 2CV αγγίξανε την τελειότητα με τη μία γι'αυτό και μένει τόσα χρόνια ίδιο"), ε, νομίζω το "κορόιδο" είναι λίγο για να τους χαρακτηρίσει.

Το παρόν thread εγώ δεν το εκλαμβάνω ως "κόντρα Βινυλίου/CD", αλλά ως "κόντρα" βινυλίου/εξέλιξης μέσων αναπαραγωγής.
Εγώ σήμερα ακούω 24/192, μεθαύριο μπορεί να ακούω 24/62632463 και πάει λέγοντας. Ό,τι μου δίνει καλύτερο ήχο με ταυτόχρονη ευκολία πρόσβασης σε ολόκληρη τη δισκοθήκη μου, θα το προτιμήσω.
Αντίθετα οι φανατικοί του βινυλίου δε βλέπω να αλλάζουν εύκολα μυαλά, όπως ορισμένοι δεν πρόκειται να βάλουν ποτέ στο πατάρι τη γραφομηχανή.

Εδώ ο κ. Στεφανίδης μας λέει ότι δεν έχει κολλήματα αλλά επιλέγει αυτό που "παίζει καλύτερα" (ΤΜ Μιχαήλος! :D) και λίγο παρακάτω παραδέχεται ότι απέκλεισε το HD με βάση όσα άκουσε στην έκθεση... Τόσο ψάξιμο δηλαδή!
Πολύ πιο τίμιο (και λογικότατο) να πείτε κ. Στεφανίδη ότι δεν σας ενδιαφέρει να αλλάξετε μέσο τώρα που έχετε χτίσει μία τόσο πλούσια δισκοθήκη με βινύλια και έχετε φάει χρόνο και χρήμα για να στήσετε το σύστημά σας γύρω από το αναλογικό setup. Δεν θα βρίσκατε ούτε έναν να σας πει πως κάνετε λάθος.

Στο τονισμένο και υπογραμμισμένο θα επανέλθω γιατί κάποιοι ποιούν την νύσσα στο συγκεκριμένο θέμα.

Reaction score
59

Προφανώς η εμπειρία αυτή δεν αρκεί. Δώσ' του λίγη περισσότερη προσοχή Λουκά. Θα με θυμηθείς.

...
Ανοιχτός στις προκλήσεις και προσκλήσεις. Λ.Σ.

Reaction score
59
Κώστα Φ και αυτό που άκουσα στην έκθεση αρκετό ήτανε, όπως άκουσα και άλλα συστήματα με πικάπ ή cd. Βέβαια πάντα ανοιχτός. Ακόμη και αν έχω μεγάλη δισκοθήκη δεν σημαίνει οτι δεν θα ήθελα να ακούσω καλά και τον Μ.Arnold πιου έτυχε να γνωρίσω στην Αγγλία και να συνομιλήσω μαζι του .Ακόμη και αν δεν με ενδιέφερε η απόκτηση άλλης μουσικής και πάλι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να έλεγα ότι μου άρεσε το ψηφιακό download περισσότερο.
Είμαι υπέρ της προόδου, αλλά μιας προόδου που κάνει τη ζωή μου ποιοτικότερη και πιο ανθρώπινη. Λ.Σ.

Reaction score
19
αλλά μιας προόδου που κάνει τη ζωή μου ποιοτικότερη
αν αναφέρεστε στην πρόοδο του μέσου θα πρότεινα να προσπαθήσετε να διδάξετε σε κάποιο πανεπιστήμιο αυτές τις θεωρίες. Γιατί εκεί έχουν μαύρα μεσάνυχτα, πιστεύουν το αντίθετο!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Και για να θέσουμε και ένα άλλο ερώτημα...

Υπάρχει κάποιος, από αυτούς που έχουν απορρίψει το πικάπ και χρησιμοποιούν μόνο ψηφιακά, που έχει τη γνώση-εμπειρία να στήσει-ρυθμίσει ένα πικάπ ώστε να αποδίδει τα μέγιστα?

Reaction score
59
αν αναφέρεστε στην πρόοδο του μέσου θα πρότεινα να προσπαθήσετε να διδάξετε σε κάποιο πανεπιστήμιο αυτές τις θεωρίες. Γιατί εκεί έχουν μαύρα μεσάνυχτα, πιστεύουν το αντίθετο!
Ειλικρινά αυτό δεν το έχω σκεφτεί. Έχω διδάξει πολιτικές επιστήμες, γιατί αυτές έχω σπουδάσει. Λ.Σ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.845
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo