Τεχνολογία... βινυλίου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκο μην συνεχίζεις να βάζεις στο στόμα μου λόγια που ποτέ δεν έχω πει. Ποτέ δεν αποκάλεσα το άλλο σύστημα *άχρηστο*. Τονίζω: ΕΣΥ το λες αυτό.
Ναι πιστεύω ότι το δικό μου είναι χίλιες φορές καλύτερο. Αυτό έχω πει. Λ.Σ.
Λουκά αυτό το παιχνίδι σου με τις λέξεις είναι αν μη τι άλλο αποπροσανατολιστικό και παιδαριώδες. Πάρε την ευθύνη των λεγομένων σου επιτέλους και μην υπεκφεύγεις. Και θα σου το ξεκαθαρίσω αμέσως. ΟΥΤΕ ως χομπίστας, ΟΥΤΕ ως αντιπρόσωπος δικαιούσαι να λες ότι ένα σύστημα σαν αυτό που πρότεινα είναι χίλιες (1000) φορές χειρότερο από το δικό σου, αυτό δηλαδή που εσύ εισάγεις. Αυτά είναι γελοία πράγματα, ούτε οι πωλητές στην λαϊκή δεν τα λένε, ούτε οι πιο άσχετοι στο χόμπι. Κοίτα σε παρακαλώ να ανακαλέσεις γιατί έχεις εκτεθεί ανεπανόρθωτα, τόσο ως χομπίστας, όσο και ως επαγγελματίας και δεν αξίζει τον κόπο για έναν εγωϊσμό να λες τέτοια πράγματα.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.717
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Ναι πιστεύω ότι το δικό μου είναι χίλιες φορές καλύτερο. Αυτό έχω πει. Λ.Σ.
Χίλιες φορές καλύτερο? ....

χμχμ

Ωραία, άρα το χίλιες φορές χειρότερο τι είναι? :143::135:

Τέλος πάντων, μην είσαι βέβαιος για αυτά που λες, διότι στο χίλιες φορές καλύτερο σύστημά σου άμα σου φέρω 3 δίσκους να ακούσεις σε ρεαλιστικές στάθμες, θα σε πιάσει κατάθλιψη.

1. κόντο (τα τύμπανα - φυσικοί ήχοι, έθνικ μουσική)
2. μάσιβ ατάκ (ηλεκτρονική μουσικη)
3. μόμπι (χορευτική μουσική)

Καλημέρα σας.... α, και να το χαίρεστε το 1000 φορές καλύτερο σύστημά σας από το ενεργής πολυενίσχυσης απλό "συστηματάκι" της Linn με το απαράδεκτο πλατώ (LP12) και το χάλια media streamer....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Τέλος πάντων, μην είσαι βέβαιος για αυτά που λες, διότι στο χίλιες φορές καλύτερο σύστημά σου άμα σου φέρω 3 δίσκους να ακούσεις σε ρεαλιστικές στάθμες, θα σε πιάσει κατάθλιψη.
1. κόντο (τα τύμπανα - φυσικοί ήχοι, έθνικ μουσική)
2. μάσιβ ατάκ (ηλεκτρονική μουσικη)
3. μόμπι (χορευτική μουσική)
Μην ασχολείσαι, στο Μέγαρο δεν παίζουν τέτοια. Και κατάθλιψη δεν θα τον πιάσει γιατί δεν έχει ακούσει μάλλον ποτέ τέτοια μουσική σε άλλο σύστημα. :126:

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Ρε μπαγάσες μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε.
Μονά-ζυγά δικά μας όλα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.717

http://www.naftemporiki.gr/t+z/story.asp?id=1570643

Ουπς τι έχουμε εδώ?:140::140::140:

Αντιγράφω από τι λινκ σου:

"Προς τι, όμως, το ξαφνικό ενδιαφέρον γι' αυτό το παλιομοδίτικο αντικείμενο, που είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από ένα CD και κοστίζει περισσότερο από το να «κατεβάσεις» ένα δίσκο μέσω του διαδικτύου;

Εν μέρει, η επιστροφή του οφείλεται στην ανάγκη των δισκογραφικών εταιρειών να πείσουν τους καταναλωτές να πληρώσουν για τη μουσική, αντί να τη βρουν δωρεάν ή σε μειωμένη τιμή μέσω internet. Το βινύλιο είναι ένας τρόπος να προσελκύσουν αγοραστές με κάτι πιο χειροπιαστό από ένα αρχείο υπολογιστή. «Καταγράφεται μια αντίδραση στην άκρατη εμπορευματοποίηση της μουσικής, όπως αυτή εκφράζεται με τα downloads» εξηγεί ο Μάικ Άλεν, πρώην αντιπρόεδρος διεθνούς μάρκετινγκ της EMI."

Αντιγράφω από προηγούμενο πόστ μου:

Δε το έχω τσεκάρει, αλλά αν ισχύει αυτό έχω την πιο πιθανή αιτία που κρύβεται πίσω από αυτή την κίνηση.

Οι πωλήσεις!

Δεδομένου πως οι νέοι έχουν κάνει αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς τους το ίντερνετ, γνωρίζουν πως είναι πανευκολο να "κατεβάσουν" την αγαπημένη τους μουσική είτε σε mp3 είτε σε άλλα lossless formats για τους απαιτητικούς, άρα το ποσοστό αυτού του πληθυσμού που θα μπει σε κάποιο κατάστημα να αγοράσει CD μουσικής είναι ουσιαστικά μηδενικό.

Η πιθανή λύση σε αυτή την επερχόμενη απώλεια πωλήσεων είναι ίσως η προσπάθεια για στροφή σε άλλο μέσο που δε γίνεται να αποκτηθεί μέσω download, όπως ο δίσκος βινυλίου. Ίσως έτσι οι δισκογραφικες εταιρίες ελπίζουν σε οικονομική ανάκαμψη.

Πιθανά το ίδιο να ισχύει και για τη βιομηχανία audio, που βλέπει να χάνονται έσοδα από την πηγή (cd player) καθώς όλο και περισσότερο το PC αναλαμβάνει το ρόλο της πηγής. Σαφώς η αγορά ενός πικάπ ανοίγει το δρόμο για πολλαπλές αγορές και αναβαθμίσεις, με σημαντικό συνολικό κοστολόγιο.

Αντιγράφω απάντησή σου στο ποστ μου:

Για να ανακεφαλαιώσω μας βολεύει να πιστεύουμε ότι η μουσική βιομηχανία χάνει χρήματα εξαιτίας της μεταφοράς αρχείων μέσο διαδικτύου και γιαυτό ξαναρίχνει το βινύλιο στην αγορά...

Ελπίζω να έχεις αλλάξει άποψη στο ενδιάμεσο... :137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.717

Ρε μπαγάσες μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε.
Μονά-ζυγά δικά μας όλα.
:142::142::142:

η αλήθεια είναι ότι μας γουστάρεις με τα 1000, ε?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μην ασχολείστε ρε με αηδίες εδώ υπάρχει σοβαρό θέμα. Λέω να ανοίξω ένα poll:
- Πόσες φορές χειρότερο σύστημα έχετε από αυτό του κου Στεφανίδη; 1000, 2000, 3000, 5000 ή 10000 φορές χειρότερο; Παρακαλώ σχολιάστε επαρκώς την απάντησή σας και προσέξτε να μην σας πιάσω να κλέβετε μερικές χιλιάδες. :142::142:

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Peter μονοζύγα δικά μου δεν θέλω.Ούτε νομίζω ότι ένα μάτσο τεχνοκράτες τους έπιασε το συναίσθημα για την ποιότητα ή έκαναν συσκέψεις για το πως θα ακούει καλύτρα ο κόσμος και κατέληξαν στο βινύλιο.Αυτό είναι δουλειά επιστημόνων και όχι οικονομολόγων.Απλώς επιμένω ότι χάνουν λεφτά και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις.Αν έχουν τα α....δια ας βγάλουν όλο αυτό το υλικό και σε flac απ το master tape,να δούμε ποιό θα επικρατήσει!Γιατί δεν το κάνουν όμως?Μήπως γιατί πρέπει να χρησιμοποιούσουν μια τεχνολογία στην οποία είναι αλλεργικοί(επειδή δεν επιδέχεται κλε'ιδωμα)?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Για να ανακεφαλαιώσω μας βολεύει να πιστεύουμε ότι η μουσική βιομηχανία χάνει χρήματα εξαιτίας της μεταφοράς αρχείων μέσο διαδικτύου και γιαυτό ξαναρίχνει το βινύλιο στην αγορά...
αλλά δεν μας βολεύει το γεγονός ότι το ασημένιο δισκάκι έχει κόστος παραγωγής το 10% σε σχέση με το δίσκο βινυλίου και γιαυτό προωθήθηκε.

Κώστα θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το διαδίκτυο είναι καταστροφικό για τη μουσική βιομηχανία και αυτό φαίνεται από τη λίστα με τις υψηλότερες πωλήσεις δίσκων.

Εκεί βλέπεις μόνο δίσκους παλαιότερων καλλιτεχνών επειδή οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και δεν κατεβάζουν.
Σε αντίθεση οι νέοι καλλιτέχνες, με τους οποίους ασχολείται το νεανικό κοινό, είναι άφαντοι από τις πρώτες θέσεις.
Γιατί μου έφαγες το υπόλοιπο κείμενο?:140:
Σαφώς και η μουσική βιομηχανία τη πάτησε χοντρά με τα ψηφιακά.
Όταν υποσχόταν <<τέλειος ήχος για πάντα>> ήταν καλά. Μετά που άρχισαν τα όργανα... συγνώμη τα download εννοώ το γύρισε στο Τσάμικο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.717

Μετά που άρχισαν τα όργανα... συγνώμη τα download εννοώ το γύρισε στο Τσάμικο.
και στο καλαματιανό....

και στο καλαματιανό....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.941

Το βινύλιο είναι ένας τρόπος να προσελκύσουν αγοραστές με κάτι πιο χειροπιαστό από ένα αρχείο υπολογιστή.
Ορθόν. Ο φωνογραφικός δίσκος είναι hard copy, εν αντιθέσει προς όλα τα μαγνητικά και οπτικά μέσα.

«Καταγράφεται μια αντίδραση στην άκρατη εμπορευματοποίηση της μουσικής, όπως αυτή εκφράζεται με τα downloads» εξηγεί ο Μάικ Άλεν, πρώην αντιπρόεδρος διεθνούς μάρκετινγκ της EMI."
Τώρα, αυτός είναι βλάκας, ή νομίζει ότι απευθύνεται σε βλάκες; Δηλαδή, όταν πλήρωσα το Cafe de l' art 20 ευρά, η μουσική δεν ήταν "εμπορευματοποιημένη", ενώ αν κατεβάσω κάτι χωρίς να πληρώσω μια, εκφράζω άκρατη εμπορευματοποίηση;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

και στο καλαματιανό....

και στο καλαματιανό....
Αααα,τέτοια καπνίζουν και έχουν χάσει την μπάλα:142:
Προσωπικώς δεν ξαναπληρώνω το dark side of the moon για να ξαναβγεί σε βινύλιο,έλεος!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.717
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Η αλήθεια είναι πάντως ότι με τα σημερινά δεδομένα εγώ προσωπικά ευχαρίστως θα αγόραζα όλη τη δισκογραφία του Philip Glass και των Pink Floyd, αν τη βγάζαν στο ίντερνετ σε 24/96 και σε λογικό κοστολόγιο (ας πούμε μέχρι 30 ευρώ ο δίσκος).

Ασχέτως αν όλα τα παραπάνω τα έχω ήδη αγοράσει σε CD, ακόμα και όσα βρήκα "σπέσιαλ" εκδόσεις, όπως τα χρυσά της Mobile Fidelity που έχω αγοράσει.

Πιστεύω πως αργά ή γρήγορα οι μεγαλοεταιρίες θα δουν και αυτό το αγοραστικό κοινό και θα δώσουν τα φλακ στο λαό!

Reaction score
4

...
Ουπς τι έχουμε εδώ?:140::140::140:
Μόδα ή επίδειξη μόδας...κάτι τέτοιο πάντως.. :138:

Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος της επανάστασης του βινυλίου, αναφέρει και από που μπορείς να τα αγοράσεις, για να μην χαθείς στα μαγαζιά δίσκων...!!
Πσσσ....!!!!

Φυσικά είναι αστείο να μπω σε ένα μαγαζί και να πω:
"Θέλω το "Hot Buttered Soul" και όχι Ελληνικό παρακαλώ".

Σε όποια έχω πάει (Αθήνα) έχει μερικά... και διαλέγεις...έτσι για να αγοράσεις ένα-δύο-πέντε βινύλια.
Ότι μπορείς να βρεις αξιόλογους δίσκους, ναι - μπορείς να τους ακούσεις κιόλας !

Αλλά ότι θα ξεκινήσεις από το σπίτι σου για κάτι συγκεκριμένο και θα το βρεις......., δύσκολο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.717
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Πιστεύω πως αργά ή γρήγορα οι μεγαλοεταιρίες θα δουν και αυτό το αγοραστικό κοινό και θα δώσουν τα φλακ στο λαό!
Κι αυτό γιατί είναι λογικό το ότι άμα γίνει διαθέσιμο από όλες τις εταιρίες όλο το μουσικό υλικό που έχουν σε ποιότητα 24/96 θα αγοραστεί όλο!

Ακόμα και μόνο μια φορά να αγοραστεί όλο αυτό το υλικό, τα έσοδα για τις εταιρίες θα είναι τερατώδη!

Και φυσικά καθώς δεν υπάρχει καθόλου έξοδο, ούτε πρεσάρισμα δίσκων βινυλίου ούτε δίσκων CD, ούτε εκτύπωση εξωφύλλων ούτε θήκες, μεταφορικά, χώροι αποθήκευσης και τα συναφή, είναι λογικό το κόστος των φλακ να είναι πολύ χαμηλότερο από το κόστος των CD ή των δίσκων βινυλίου.

Μπορεί να υπάρξουν (σαφώς θα υπάρξουν) και παράπλευρες απώλειες μέσω torrents και μοιράσματος της HD μουσικής, αλλά αυτό είναι γεγονός από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε το κασετόφωνο, καθώς τα ίδια δισκοπωλεία πουλούσαν τον δίσκο βινυλίου αντεγραμμένο σε κασέτα στα μισά χρήματα!

Αλλά να ένας τρόπος να βρεθούν άνεργοι οι μαύροι που πουλάν δικής τους παραγωγής κακογραμμένα CD! Σωστό?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422

Μόδα ή επίδειξη μόδας...κάτι τέτοιο πάντως.. :138:

Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος της επανάστασης του βινυλίου, αναφέρει και από που μπορείς να τα αγοράσεις, για να μην χαθείς στα μαγαζιά δίσκων...!!
Πσσσ....!!!!

Φυσικά είναι αστείο να μπω σε ένα μαγαζί και να πω:
"Θέλω το "Hot Buttered Soul" και όχι Ελληνικό παρακαλώ".

Σε όποια έχω πάει (Αθήνα) έχει μερικά... και διαλέγεις...έτσι για να αγοράσεις ένα-δύο-πέντε βινύλια.
Ότι μπορείς να βρεις αξιόλογους δίσκους, ναι - μπορείς να τους ακούσεις κιόλας !

Αλλά ότι θα ξεκινήσεις από το σπίτι σου για κάτι συγκεκριμένο και θα το βρεις......., δύσκολο.
Είναι σαν τα ψώνια στην αγορά...
πριν ξεκινήσεις γράφεις λίστα για να μη χαθείς:128::128::128:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Μπορεί να υπάρξουν (σαφώς θα υπάρξουν) και παράπλευρες απώλειες μέσω torrents και μοιράσματος της HD μουσικής, αλλά αυτό είναι γεγονός από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε το κασετόφωνο, καθώς τα ίδια δισκοπωλεία πουλούσαν τον δίσκο βινυλίου αντεγραμμένο σε κασέτα στα μισά χρήματα!

Αλλά να ένας τρόπος να βρεθούν άνεργοι οι μαύροι που πουλάν δικής τους παραγωγής κακογραμμένα CD! Σωστό?
Εδώ πήγαινες σε δισκάδικο και σου αντέγραφε όποιο δίσκο cd ήθελες δίνοντας 5 ευρώ αντί για 20 που κανονικά κόστιζε.

Είσαι ρατσιστής?:144:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama