Clearaudio Champion+smart phono

Reaction score
16
Καλημέρα παίδες, νέος στο site νέος στο κόσμο του πικάπ....

Σας περιγράφω εν συντομία την περιπέτεια μου και θα ήθελα την γνώμη σας γιατί θα τρελαθώ....

Απόκτησα το εν λόγω πικάπ (demo) και το συνόδεψα με ένα smart phono και το πήγα σπίτι με τις προσδοκίες πολύ μεγάλες για το αποτέλεσμα... Όμως...

Ενθουσιασμένος σε βαθμό παράκρουσης από την χαρά της απόκτησης ενός τέτοιου πικάπ και με τρελές απαιτήσεις για το αποτέλεσμα λόγου του κόστους αλλά και όλων όσων έχω διαβάσει για τα πικαπ της clearaudio το έβαλα να παίξει στο σπίτι μου...
Μπορείτε να φανταστείτε την φρίκη μου όταν κατάλαβα ότι το DVD player μου που έχω για την αναπαραγωγή cd παίζει εμφανώς καλύτερα από το champion το οποίο απλά παίζει χάλια.
Δεν έχω καθόλου χαμηλές, εντελώς ξενέρωτες μεσαίες, πολύ μικρά σώματα και φυσικά δεν έχω μουσική σκηνή μπροστά μου αλλά δύο πολύ μικρές (left και right). Οι υψηλές ψιλοξυρίζουν και γενικά ο ήχος είναι ξενέρωτος χωρίς καθόλου impact και σίγουρα δεν μπορεί ρε γαμώτο ένα πικάπ των 3500 να παίζει χειρότερα από ένα DVD player των 140 ευρώ.

Σας προλαβαίνω το σύστημα αποτελείται από τον primaluna dialogue 1 + τα mozart της Vienna acoustics στον οποιο ότι συνδέω πάνω είτε παίζει CDs από το DVDp, είτε συνδέεται με tv, είτε με Ps3 είναι απλά είναι εντυπωσιακός, τεράστιος, μελωδικός ανοιχτός με απίστευτες χαμηλές και προβολικές γλυκές μεσαίες.

Τι να υποθέσω, φταίει το Phono? το πάντρεμα με την symphony ή ίσως κάτι άλλο που δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί είμαι και άσχετος...

Υ.Γ Το πικαπ ήρθε ρυθμισμένο υποτίθεται....

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. :134::134::134:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Το πρώτο που θα κοιτούσα είναι η κατάσταση της κεφαλής-βελόνας και μετά τις ρυθμίσεις. Ποια κεφαλή έχει επάνω?
Επίσης θα έλεγα ότι στο συγκεκριμένο πικάπ αξίζει ένας καλύτερος προενισχυτής πικάπ.

Reaction score
16
Απάντηση: Re: Clearaudio Champion+smart phono

Το πρώτο που θα κοιτούσα είναι η κατάσταση της κεφαλής-βελόνας και μετά τις ρυθμίσεις. Ποια κεφαλή έχει επάνω?
Επίσης θα έλεγα ότι στο συγκεκριμένο πικάπ αξίζει ένας καλύτερος προενισχυτής πικάπ.
Φοράει την symphony η οποία από ότι μου είπαν δεν έχει παίξει πολύ. Το smart phono οκ, μπορεί να μην είναι αντάξιο του πικαπ αυτού, αλλά είναι δυνατόν να έχει τόσο καλά reviews και όμως σε αυτό να οφείλεται αυτό το μαύρο χάλι?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
Απάντηση: Clearaudio Champion+smart phono

Πες τους (αυτούς που στο πουλήσαν) να έρθουν σπίτι σου να σου πουν τι φταίει και να το διορθώσουν. Αλλιώς δώστο πίσω και πάρε τα ευρά σου ανα χείρας....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Champion+smart phono

Φοράει την symphony η οποία από ότι μου είπαν δεν έχει παίξει πολύ. Το smart phono οκ, μπορεί να μην είναι αντάξιο του πικαπ αυτού, αλλά είναι δυνατόν να έχει τόσο καλά reviews και όμως σε αυτό να οφείλεται αυτό το μαύρο χάλι?
Η κεφαλή μπορεί να μην έχει παίξει πολύ αλλά μια τσαπατσουλιά αρκεί για να κουρέψει τη βελόνα και να τη στείλει αδιάβαστη. Πάντως έτσι που περιγράφεις τον ήχο το κόβω για χοντρό πρόβλημα.
Η τροφοδοσία του προενισχυτή είναι σωστή?

Reaction score
16
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Champion+smart phono

Η κεφαλή μπορεί να μην έχει παίξει πολύ αλλά μια τσαπατσουλιά αρκεί για να κουρέψει τη βελόνα και να τη στείλει αδιάβαστη. Πάντως έτσι που περιγράφεις τον ήχο το κόβω για χοντρό πρόβλημα.
Η τροφοδοσία του προενισχυτή είναι σωστή?
Αν εννοείς για την φάση, δεν ακούω καμία αλλαγή είτε έτσι είτε αλλιώς... Το θέμα είναι ότι το πικάπ το άκουσα εκεί στον Ορφέα με το basic phono και ο ήχος μου άρεσε... Στην καμία περίπτωση δεν ακούστηκε τότε τόσο αδιάφορος ο ήχος όπως στο σπίτι μου...
Τώρα για το να έρθουν σπίτι μου το βλέπω λίγο δύσκολο, μου είπαν να το πάω από κει... Έχω τις αμφιβοίες μου όμως οτι θα βγάλω άκρη...
Μήπως έχω πέσει σε ελατωματικό Phono? υπάρχει αυτή η περίπτωση?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Μπορείτε να φανταστείτε την φρίκη μου όταν κατάλαβα ότι το DVD player μου που έχω για την αναπαραγωγή cd παίζει εμφανώς καλύτερα από το champion το οποίο απλά παίζει χάλια.
Δεν έχω καθόλου χαμηλές, εντελώς ξενέρωτες μεσαίες, πολύ μικρά σώματα και φυσικά δεν έχω μουσική σκηνή μπροστά μου αλλά δύο πολύ μικρές (left και right). Οι υψηλές ψιλοξυρίζουν και γενικά ο ήχος είναι ξενέρωτος χωρίς καθόλου impact και σίγουρα δεν μπορεί ρε γαμώτο ένα πικάπ των 3500 να παίζει χειρότερα από ένα DVD player των 140 ευρώ.
Μμμμ... Δε μου λες; Ποιούς συγκεκριμένους δίσκους άκουσες στο πικάπ;

Reaction score
16

Μμμμ... Δε μου λες; Ποιούς συγκεκριμένους δίσκους άκουσες στο πικάπ;
Αν εννοείς στην ακρόαση που έγινε στον ορφέα, μου έβαλε κάτι δικούς του, νομίζω ήταν promo της Clearaudio ή της Project αν θυμάμαι καλά. Λίγο jazz, rock & classic...
Στο σπίτι μου έβαλα διάφορους δίσκους παλιούς που έχω σίγουρα όχι υπερπαραγωγές τύπου Mobile phidelity αλλά έχω καμιά 50ριά ροκ δίσκους συν έναν jazz του Art Pepper σε 180gr που αγόρασα προχτές.
Σκέφτεσαι μήπως φταίνε οι παραγωγές αυτές που δίνουν αυτό το αποτέλεσμα... αλλά οκ από όλους αυτούς τους κωλ**** δίσκους που έχω κανένας δεν έχει έκταση χαμηλά?? Και οι μεσαίες που είναι? Γιατί κρύβονται? O primaluna είναι μανούλα στις μεσαίες!

Και γιατί δεν έχω μια συνολική εικόνα μπροστά μου? που είναι ο ερμηνευτής πάνω στην σκηνή? έχω 2 μικρές σκηνές left και right και στην καμία περίπτωση δεν δένουν μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσουν soundstage.
Δεν είναι τουλάχιστον περίεργο που ακόμα και στο κανάλι της TV να δημιουργείται μια τεράστια σκηνή μπροστά σου ενώ αυτό να μην γίνεται με ένα πικάπ 3500 ευρώ?

Μήπως πραγματικά φταίνε οι δισκοι?? μήπως το στρώσιμο του phono?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Καμία σχέση με στρώσιμο.
Στο προενισχυτή σου έχεις επιλέξει είσοδο για κεφαλή κινητού πηνίου?

Reaction score
16

Καμία σχέση με στρώσιμο.
Στο προενισχυτή σου έχεις επιλέξει είσοδο για κεφαλή κινητού πηνίου?
Ναι ναι εννοείται ήταν το πρώτο που σκέφτηκα και γω... Αν και δεν ύπάρχει ένδειξη για mc mm όταν αλλάζω την θέση του button τότε η ισχύς πέφτει δραματικά οπότε σίγουρα έχω επιλέξει την σωστή θέση.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Όταν πριν σου είπα για τη τροφοδοσία εννοούσα αν υπάρχει η σωστή τάση στην έξοδο του εξωτερικού τροφοδοτικού.
Υπάρχει ενδεικτικό λαμπάκι στη πρόσοψη του προενισχυτή?
Ανάβει ζωηρά ή αμυδρά?
Γενικά η ένταση είναι αρκετή ή υπολείπεται πάρα πολύ σε σχέση με το cd?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φίλε μου δεν ξέρω από ποιόν Ορφέα αγόρασες. Στο site μας είναι μέλος και ο κος Μιχαηλός (διατηρεί κατάστημα Ορφέα) που νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση μπορεί να σε βοηθήσει. Σίγουρα κάτι πάει στραβά γιατί δεν δικαιολογούνται οι τόσο τραβηγμένες ακουστικές σου εντυπώσεις. Εγώ νομίζω το θέμα είναι στο phono.

...

Reaction score
16

Όταν πριν σου είπα για τη τροφοδοσία εννοούσα αν υπάρχει η σωστή τάση στην έξοδο του εξωτερικού τροφοδοτικού.
Υπάρχει ενδεικτικό λαμπάκι στη πρόσοψη του προενισχυτή?
Ανάβει ζωηρά ή αμυδρά?
Γενικά η ένταση είναι αρκετή ή υπολείπεται πάρα πολύ σε σχέση με το cd?
Ωχ, σε "χάνω" λίγο κάπου εδώ...... το εξωτερικό τροφοδοτικό είναι ουσιαστικά ένας μετασχηματιστής σωστά? Πως να μετρήσω αν έχει σωστή τάση? Το λαμπάκι στην πρόσοψη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν παίζει φωτεινά ή όχι, σίγουρα όμως δεν θα έλεγα πως φωτείζει έντονο. Και ναι η ένταση υπολείπεται αισθητά σε σχέση με το cd (dvd). ΄......

Reaction score
16

Φίλε μου δεν ξέρω από ποιόν Ορφέα αγόρασες. Στο site μας είναι μέλος και ο κος Μιχαηλός (διατηρεί κατάστημα Ορφέα) που νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση μπορεί να σε βοηθήσει. Σίγουρα κάτι πάει στραβά γιατί δεν δικαιολογούνται οι τόσο τραβηγμένες ακουστικές σου εντυπώσεις. Εγώ νομίζω το θέμα είναι στο phono.

...
Ναι με τον Γιάννη έχω γνωριστεί αλλά το πικαπ τον πήρα από το κεντρικό στην Στουρνάρη μια και εκεί μου κάναν την προσφορά για το συγκεκριμένο. Έχω ήδη στείλει mail στον Γιάννη και περιμένω την άποψη του.
Οι προσδοκίες μου ήταν ειλικρινά τεράστιες και το αποτέλεσμα είναι μη αναμενόμενο και κάτω του μετρίου. Και προφανώς λόγω ψυχολογίας μπορεί να τα κάνω όλα στο μυαλό μου χειρότερα από ότι είναι....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Champion+smart phono

Ωχ, σε "χάνω" λίγο κάπου εδώ...... το εξωτερικό τροφοδοτικό είναι ουσιαστικά ένας μετασχηματιστής σωστά? Πως να μετρήσω αν έχει σωστή τάση? Το λαμπάκι στην πρόσοψη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν παίζει φωτεινά ή όχι, σίγουρα όμως δεν θα έλεγα πως φωτείζει έντονο. Και ναι η ένταση υπολείπεται αισθητά σε σχέση με το cd (dvd). ΄......
Δεν είναι μόνο ένας μετασχηματιστής το εξωτερικό τροφοδοτικό αλλά και ένα κύκλωμα που κάνει τη τάση από εναλλασσόμενη συνεχή.
Για να μη σε κουράζω πόσο παραπάνω πρέπει να ανοίξεις την ένταση ώστε να έχεις ίδια στάθμη με το cd player ή το DVD?

Σε ποια περιοχή είσαι?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Οι προσδοκίες μου ήταν ειλικρινά τεράστιες και το αποτέλεσμα είναι μη αναμενόμενο και κάτω του μετρίου. Και προφανώς λόγω ψυχολογίας μπορεί να τα κάνω όλα στο μυαλό μου χειρότερα από ότι είναι....
Αυτό είναι το πιθανότερο.

Reaction score
16
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Champion+smart phono

Δεν είναι μόνο ένας μετασχηματιστής το εξωτερικό τροφοδοτικό αλλά και ένα κύκλωμα που κάνει τη τάση από εναλλασσόμενη συνεχή.
Για να μη σε κουράζω πόσο παραπάνω πρέπει να ανοίξεις την ένταση ώστε να έχεις ίδια στάθμη με το cd player ή το DVD?

Σε ποια περιοχή είσαι?
cd 10:00 = turntable 12:00 περίπου :111:

Είμαι Καισαριανή... μακρυά?

Reaction score
16

Αυτό είναι το πιθανότερο.
Θέλω ψυχολόγο γιατρέ? γιατί θα το σπάσω.... Πάντως ακόμα και σε βιντεάκια στο youtube ακούγοντας το ίδιο πικάπ, ακούγονται κάποιες διαφορές. Ιδιαίτερα στις μεσαίες που είναι άμεσα ακουστές....
Σας έπρηξα το ξέρω....

Reaction score
8
Ο ήχος που περιγράφεις είναι χειρότερος και από πικάπ των 140 ευρώ, αλλά μην πανικοβάλλεσαι, διότι μάλλον υποδεικνύει πρόβλημα στο setup παρά φανερώνει ηχητική ταυτότητα.

Στερεοφωνική εικόνα απολαμβάνεις και από πλαστικό boombox Silver με το πικάπ ενσωματωμένο.

Πιστεύω πως πρέπει να ρυθμιστούν εκ νέου όλες οι παράμετροι, να ελεγχθούν σχολαστικά όλες οι συνδέσεις -δηλαδή οπωσδήποτε τα καλωδιάκια της κεφαλής, αλλά ακόμα και τα κανάλια αν είναι σωστά αριστερό-δεξί-, να τσεκαριστεί η ίδια η κεφαλή για φθορά και τέλος να εξεταστεί σχολαστικά το ταίριασμα specs της κεφαλής με τον phono προενισχυτή και αυτού με τον line, δηλαδή στάθμες και αντίσταση εισόδου-εξόδου.

Σ' εμένα παίρνει κάπου τρεις ώρες ένα καλό inspection-setup σε πικάπ, αλλά σε άλλους πολύ λιγότερο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Champion+smart phono

cd 10:00 = turntable 12:00 περίπου :111:

Είμαι Καισαριανή... μακρυά?
Μια χαρά είναι η τροφοδοσία σου και σίγουρα ο προενισχυτής πικάπ σου δουλεύει. Δοκίμασε καλύτερο προενισχυτή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef