Clearaudio Champion+smart phono

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.738
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Champion+smart phono

Μια χαρά είναι η τροφοδοσία σου και σίγουρα ο προενισχυτής πικάπ σου δουλεύει. Δοκίμασε καλύτερο προενισχυτή.
ή πέτα το πικάπ. δε παίζουν καλά αυτά ρε συ...:137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.340
Έχει κολλήσει η βελόνα που λέμε...:119:

Reaction score
16
Απάντηση: Re: Clearaudio Champion+smart phono

Ο ήχος που περιγράφεις είναι χειρότερος και από πικάπ των 140 ευρώ, αλλά μην πανικοβάλλεσαι, διότι μάλλον υποδεικνύει πρόβλημα στο setup παρά φανερώνει ηχητική ταυτότητα.

Στερεοφωνική εικόνα απολαμβάνεις και από πλαστικό boombox Silver με το πικάπ ενσωματωμένο.

Πιστεύω πως πρέπει να ρυθμιστούν εκ νέου όλες οι παράμετροι, να ελεγχθούν σχολαστικά όλες οι συνδέσεις -δηλαδή οπωσδήποτε τα καλωδιάκια της κεφαλής, αλλά ακόμα και τα κανάλια αν είναι σωστά αριστερό-δεξί-, να τσεκαριστεί η ίδια η κεφαλή για φθορά και τέλος να εξεταστεί σχολαστικά το ταίριασμα specs της κεφαλής με τον phono προενισχυτή και αυτού με τον line, δηλαδή στάθμες και αντίσταση εισόδου-εξόδου.

Σ' εμένα παίρνει κάπου τρεις ώρες ένα καλό inspection-setup σε πικάπ, αλλά σε άλλους πολύ λιγότερο.
Είναι περίεργο γιατί το πικάπ 2 μέρες πριν το πάρω το είχα ακούσει και έπαιζε τουλάχιστον καλά.
Δυστυχώς είμαι άσχετος οπότε θα χρειαστώ βοήθεια. Θα το πάω στο Ορφέα βέβαια αλλά έχω αρχίσει και ξενερώνω.

Reaction score
1

Ο ήχος που περιγράφεις είναι χειρότερος και από πικάπ των 140 ευρώ, αλλά μην πανικοβάλλεσαι, διότι μάλλον υποδεικνύει πρόβλημα στο setup παρά φανερώνει ηχητική ταυτότητα.

Στερεοφωνική εικόνα απολαμβάνεις και από πλαστικό boombox Silver με το πικάπ ενσωματωμένο.

Πιστεύω πως πρέπει να ρυθμιστούν εκ νέου όλες οι παράμετροι, να ελεγχθούν σχολαστικά όλες οι συνδέσεις -δηλαδή οπωσδήποτε τα καλωδιάκια της κεφαλής, αλλά ακόμα και τα κανάλια αν είναι σωστά αριστερό-δεξί-, να τσεκαριστεί η ίδια η κεφαλή για φθορά και τέλος να εξεταστεί σχολαστικά το ταίριασμα specs της κεφαλής με τον phono προενισχυτή και αυτού με τον line, δηλαδή στάθμες και αντίσταση εισόδου-εξόδου.

Σ' εμένα παίρνει κάπου τρεις ώρες ένα καλό inspection-setup σε πικάπ, αλλά σε άλλους πολύ λιγότερο.

Αγαπητέ φίλε,

όπως έγραψε και ο kyriarxos, δώσε προσοχή στα καλωδιάκια που ενώνονται με την κεφαλή !!
Ίσως κατά την ρύθμιση (ίσως πριν το πάρεις σπίτι) κάποιος να τα αποσύνδεσε και στη συνέχεια να τα ένωσε με λάθος τρόπο.

Reaction score
16

Αγαπητέ φίλε,

όπως έγραψε και ο kyriarxos, δώσε προσοχή στα καλωδιάκια που ενώνονται με την κεφαλή !!
Ίσως κατά την ρύθμιση (ίσως πριν το πάρεις σπίτι) κάποιος να τα αποσύνδεσε και στη συνέχεια να τα ένωσε με λάθος τρόπο.
Είναι ασφαλές να δοκιμάσω να αλλάξω θέση ή υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά?
Ευχαριστώ πολύ πάντως σε όλους για το ενδιαφέρον...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.340
Σκέφτηκα και εγώ το ενδεχόμενο να έχουν συνδεθεί ανάποδα τα ποδαράκια της κεφαλής στο ένα κανάλι και αυτό εξηγεί την απώλεια χαμηλού... αλλά το πικάπ ήταν έτοιμο και ρυθμισμένο από πριν:112::112::112:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.340
Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Champion+smart phono

Είναι ασφαλές να δοκιμάσω να αλλάξω θέση ή υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά?
Ευχαριστώ πολύ πάντως σε όλους για το ενδιαφέρον...
Γνωρίζεις πως πρέπει να συνδεθούν?

Reaction score
16
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Champion+smart phono

Γνωρίζεις πως πρέπει να συνδεθούν?
Όχι δεν γνωρίζω αλλά σκέφτομαι μήπως αναγράφεται κάτι στο manual.. διαφορετικά δεν....

Reaction score
8
Έχουν χρωματική αντιστοιχία τα pins της κεφαλής -στη βάση τους- με εκείνα του βραχίονα, εφόσον υπάρχουν, ή/και τα καλωδιάκια έχουν διαφορετικά χρώματα για τον λόγο αυτόν, αλλά λάθη γίνονται πάντα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.340
Θα πρέπει να έχεις το manual της κεφαλής ή να το βρεις στο διαδίκτυο.

Reaction score
8
Απάντηση: Clearaudio Champion+smart phono

ή πέτα το πικάπ. δε παίζουν καλά αυτά ρε συ...
Τι θελετε ρε ντιτζιλοφρικουλες στα αναλογικα;

κανονιστε να μπαινουμε στα ειτσ ντια και να τα κανουμε μπαχαλο.

Reaction score
8

εφοσον επαιζε καλα στο μαγαζι, δυο πιθανες αιτιες μου ερχονται στο μυαλο - ανεπαρκες σε αποδοση φονο η για καποιο λογο ξερυθμισμα-καταστροφη της κεφαλης.

Reaction score
16

εφοσον επαιζε καλα στο μαγαζι, δυο πιθανες αιτιες μου ερχονται στο μυαλο - ανεπαρκες σε αποδοση φονο η για καποιο λογο ξερυθμισμα-καταστροφη της κεφαλης.
Το απόγευμα θα περάσω από τον κ. Μιχαήλο να το δει και ίσως το ακούσουμε και με τον Ηλία δίπλα στο δικό του πλατώ και φόνο.
Άντε να λυθεί το θέμα εύχομαι γιατί δεν αντέχεται άλλος προβληματισμός και η τσέπη πόνεσε.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. :123:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.643

Το απόγευμα θα περάσω από τον κ. Μιχαήλο να το δει και ίσως το ακούσουμε και με τον Ηλία δίπλα στο δικό του πλατώ και φόνο.
... με τους ίδιους δίσκους που άκουσες στο σπίτι - έχει σημασία.

Reaction score
16

... με τους ίδιους δίσκους που άκουσες στο σπίτι - έχει σημασία.
Ναι έχω έναν μαζί μου εννοείται, αλλά Κώστα νομίζω το πρόβλημα είναι κάπου αλλού δεν νομίζω να φταίνε οι δίσκοι. ΄
Στο discophile στην Πανεπιστημίου με ένα αρχαίο πικαπ που έπαιζε ο τύπος εκεί η μουσική είχε άλλη κλάση, ότι και αν έπαιζε.
Μάλιστα έναν δίσκο 180γρ που μου έβαλε εκεί τον αγόρασα και τον πήγα σπίτι. Και το αποτέλεσμα ήταν μεν καλύτερο από ότι αλλο είχα βάλει στο Champion σίγουρα όμως δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έκουσα στο μαγαζί του.
Και όσο σκέφτομαι με αυτά τα λεφτά τι cd player θα μπορούσα να πάρω με πιάνει τρέλα.
Αισιοδοξώ όμως ότι δεν είναι ηχητική ταυτότητα του πικάπ αλλά κάποιο πρόβλημα στην αλυσίδα..

Reaction score
16

Στο μαγαζί έπαιζε με το basic phono της clearaudio, αυτή ήταν η διαφορά που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάνει τόση διαφορά.

Reaction score
2

Στο μαγαζί έπαιζε με το basic phono της clearaudio, αυτή ήταν η διαφορά που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάνει τόση διαφορά.
Το απογευμα θα εχουμε την απαντηση παιδες. Οπωσδηποτε να φερεις και καποιους απο τους δισκους σου.

Reaction score
14

Είχα τον συγκεκριμένο συνδυασμό επί μακρόν και δεν είχε καμία σχέση με αυτά που περιγράφει ο φίλος. Και βέβαια ακουγόταν μάλλον καλύτερα από cd αντίστοιχης τιμής. Ούτε με το basic ακούς δραματικές διαφορές σε σχέση με το smartphono, ακόμη και με το symphono που έτυχε να δοκιμάσω (υπήρχαν, άλλα όχι στο να δικαιολογούν το πρόβλημα αυτό). Και σημειώστε ότι η κεφαλή που είχα ήταν η melody που είναι υποδεέστερη από την symphony. Προφανώς υπάρχει τεχνικό πρόβλημα, δοκίμασες να αλλάξεις τα interconnect από και προς το phonostage?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.893
Το απογευμα θα εχουμε την απαντηση παιδες. Οπωσδηποτε να φερεις και καποιους απο τους δισκους σου.
Τελικά θα παρέμβει εισαγγελέας ή όχι? :142:
Άντε Γιάννη, για να διαπιστώσουμε κιόλας ότι ο κύριος που άνοιξε το thread υπάρχει, γιατί κάποιοι φωστήρες άρχισαν να λένε ότι πρόκειται για "φτιαχτό" θέμα από κάποιον κακόβουλο του site μας που δεν υπάρχει καν. Προσκαλούσαν δε και εισαγγελείς. Αναμενόμενο... αφού έχουν IQ ραδικιού. Τώρα κάνουν και τους Κινέζους από πάνω. :142:

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.581
Members
38.463
Νεότερο μέλος
jimarasm