Interconnect Stealth indra

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.673
Απάντηση: Re: Interconnect Stealth indra

δεν ενδιαφερει τον τελικο αποδεκτη. Ενδιαφερει πολυ αυτον που κανει την παραγωγη ομως για να την κανει σωστα....
και? αυτό είναι λόγος για να πάρει ο "τελικός αποδέκτης" το καλώδιο των 2000 ευρώ? δε ξέρω, αλλά έχω χάσει τη λογική σου, τα επιχειρήματά σου δε καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με τι.

Οποιος νομιζει οτι ολοι οι επαγγελματιες χρησιμοποιουν Belden η Mogami κανει μεγαλο λαθος...
δε νομίζει κανείς τέτοια πράγματα.

όπως και ότι κάποιος χρησιμοποιεί τα τάδε ηχεια. και? όλοι οι άλλοι χρησιμοποιούν άλλα ηχεία. διαφορετικά μεταξύ τους. και ξέρεις ποιά έχουν πολύ μεγάλη αποδοχή, ε? κάτι γομάρια τζένελεκ. και? είναι τα μόνα "καλά"? τα πχ κλέιν & χάμελ τι είναι? κακά? ή δε τα αγόρασε κανείς? :135:

αλλά κι αυτό το επιχείρημά σου τι νόημα έχει? να χρησιμοποιούμε ότι χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στα στούντιο ηχογραφήσεων? αν είναι αυτό, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. αλλά μη ξεκινάς από τα καλώδια. είναι ο τελευταίος, ο πιο ασήμαντος κρίκος της αλυσίδας, και να τον ξεχάσεις δε πειράζει. ξεκίνα από τον εξοπλισμό των στούντιο, από τα εκουαλάιζερ, από τις κονσόλες, τα πολυκάναλα AES/EBU, τους συγχρονισμούς στους AES/EBU servers, την περιποίηση ηχητικά του χώρου, τους πολλαπλούς ενισχυτές και τα διάφορα μόνιτορ, κυρίως ενεργά ή και ψηφιακά, αλλά και τα γομάρια UPS που βαστάν όλον τον εξοπλισμό. άμα φίλε τα κάνεις τα παραπάνω, ε, πάρε κι ότι καλώδια γουστάρεις στην τελική.... αλλά μόνο με το καλώδιο στο χέρι, που πας ξεβράκωτος στ'αγγούρια? να αποδείξεις τι? ότι έγινες "στουντιάς" ή ότι άκουσες την "αλήθεια" που άκουσε ο στουντιάς λόγω καλωδίου που χρησιμοποίησε από κοινού κάποιος κάπου με κάποια κονσόλα και με κάποια άλλα μηχανήματα? τι μου διαφεύγει? συμπλήρωσες το οικιακό σου πολυκάναλο στούντιο με ένα καλώδιο πριν το λίμιτερ και μετά το εκουαλάιζερ και είδες την αλήθεια στο εξπάντερ σου μετά τη μίξη στην τάδε δειγματοληψία με το δείνα ρολόι και πριν την αποθορυβοποίηση? ε, εντάξει τότε, πάσο! :137:

Reaction score
685

και? αυτό είναι λόγος για να πάρει ο "τελικός αποδέκτης" το καλώδιο των 2000 ευρώ? δε ξέρω, αλλά έχω χάσει τη λογική σου, τα επιχειρήματά σου δε καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με τι.

δε νομίζει κανείς τέτοια πράγματα.

όπως και ότι κάποιος χρησιμοποιεί τα τάδε ηχεια. και? όλοι οι άλλοι χρησιμοποιούν άλλα ηχεία. διαφορετικά μεταξύ τους. και ξέρεις ποιά έχουν πολύ μεγάλη αποδοχή, ε? κάτι γομάρια τζένελεκ. και? είναι τα μόνα "καλά"? τα πχ κλέιν & χάμελ τι είναι? κακά? ή δε τα αγόρασε κανείς? :135:

αλλά κι αυτό το επιχείρημά σου τι νόημα έχει? να χρησιμοποιούμε ότι χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στα στούντιο ηχογραφήσεων? αν είναι αυτό, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. αλλά μη ξεκινάς από τα καλώδια. είναι ο τελευταίος, ο πιο ασήμαντος κρίκος της αλυσίδας, και να τον ξεχάσεις δε πειράζει. ξεκίνα από τον εξοπλισμό των στούντιο, από τα εκουαλάιζερ, από τις κονσόλες, τα πολυκάναλα AES/EBU, τους συγχρονισμούς στους AES/EBU servers, την περιποίηση ηχητικά του χώρου, τους πολλαπλούς ενισχυτές και τα διάφορα μόνιτορ, κυρίως ενεργά ή και ψηφιακά, αλλά και τα γομάρια UPS που βαστάν όλον τον εξοπλισμό. άμα φίλε τα κάνεις τα παραπάνω, ε, πάρε κι ότι καλώδια γουστάρεις στην τελική.... αλλά μόνο με το καλώδιο στο χέρι, που πας ξεβράκωτος στ'αγγούρια? να αποδείξεις τι? ότι έγινες "στουντιάς" ή ότι άκουσες την "αλήθεια" που άκουσε ο στουντιάς λόγω καλωδίου που χρησιμοποίησε από κοινού κάποιος κάπου με κάποια κονσόλα και με κάποια άλλα μηχανήματα? τι μου διαφεύγει? συμπλήρωσες το οικιακό σου πολυκάναλο στούντιο με ένα καλώδιο πριν το λίμιτερ και μετά το εκουαλάιζερ και είδες την αλήθεια στο εξπάντερ σου μετά τη μίξη στην τάδε δειγματοληψία με το δείνα ρολόι και πριν την αποθορυβοποίηση? ε, εντάξει τότε, πάσο! :137:
sorry αλλα νομιζα οτι εδω μιλαγαμε για καλωδια για αυτο και εγω αναφερθηκα μονο σε καλωδια.... τα υπολοιπα που λες ειναι πολυ μεγαλη συζητηση...

δεν χρειαζεται να με χανεις... εγω απλως απαντησα στο argument που παρουσιαστηκε οτι στα στουντιο ΔΕΝ ασχολουνται με καλωδια...

Reaction score
685

δε καταλαβαινω τη λογικη για το οτι καποιος πρεπει να χρησιμοποιει καλωδια των 2 η 3 η 5 χιλιαδων Ευρω. Προσωπικα δε με νοιαζει ποσο κανουν τα καλωδια με νοιαζει να εχουν τις λιγοτερες δυνατες απωλειες τιποτε αλλο

τωρα εαν καποιοι τα καλα καλωδια τα χρεωνουν χρυσαφι ας φτιαξει καποιος αλλος ενα αντιγραφο πιο φτηνα εαν μπορει...
εγω θα ειμαι ο πρωτος που θα το αγορασει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.673

εγω απλως απαντησα στο argument που παρουσιαστηκε οτι στα στουντιο ΔΕΝ ασχολουνται με καλωδια...
μη σκας, τα λέω στην πεθερά για να τα ακούει η νύφη:144:

Reaction score
11
Πάντως το Indra σε ότι σύστημα - χώρο το έχω ακούσει έχει ακριβώς το ίδιο έφε. Πυροβολάει...:116:

Reaction score
4

...
δεν χρειαζεται να με χανεις... εγω απλως απαντησα στο argument που παρουσιαστηκε οτι στα στουντιο ΔΕΝ ασχολουνται με καλωδια...
Ποια καλώδια κατά την γνώμη σου θέλουν προσοχή ?
Φαντάζομαι ότι θα έχεις μια ιδέα για την διαδρομή του σήματος και από τι αυτό περνάει.

Αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το γιατί.
Θα ακούσει δηλαδή ο ηχολήπτης την πρόβα και θα πει θέλω περισσότερο "τάδε" στην φωνή ας πούμε, άρα θα αλλάξω το καλώδιο Χ με το Υ ?

(Επαναλαμβάνω ότι έχουμε επιλέξει καλώδια και λειτουργούν σωστά.)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.673

Πάντως το Indra σε ότι σύστημα - χώρο το έχω ακούσει έχει ακριβώς το ίδιο έφε. Πυροβολάει...:116:
γιατί όχι? δεν έχω κανένα λόγο να μη σε πιστεύω ή να σε θεωρώ κουφό, αυτά είναι χαζομάρες. αλλά το μείζων ερώτημα είναι αν τα χρήματα του (ακριβού) καλωδίου τα επενδύσεις σε άλλες παραμέτρους, η διαφορά δε θα είναι σημαντικότερη?

επί της ουσίας δηλαδή, δεν υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα να ξοδέψεις χρήμα από τα καλώδια? ή υπάρχει έστω και ένα ηχοσύστημα-χώρος που δεν έχει ανάγκη από κανένα περαιτέρω έξοδο σε τίποτα διότι όλα είναι τέλεια και μείναν μόνο τα καλώδια για αναβάθμιση?

Reaction score
685

Ποια καλώδια κατά την γνώμη σου θέλουν προσοχή ?
Φαντάζομαι ότι θα έχεις μια ιδέα για την διαδρομή του σήματος και από τι αυτό περνάει.

Αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το γιατί.
Θα ακούσει δηλαδή ο ηχολήπτης την πρόβα και θα πει θέλω περισσότερο "τάδε" στην φωνή ας πούμε, άρα θα αλλάξω το καλώδιο Χ με το Υ ?

(Επαναλαμβάνω ότι έχουμε επιλέξει καλώδια και λειτουργούν σωστά.)
μα εαν εχει επιλεξει τα καλωδια και λειτουργουν σωστα τι να αλλαξει? αυτο σου λεω εξ αρχης πρεπει να επιλεξει καλα καλωδια στην εγκατασταση του....

Reaction score
685

ή υπάρχει έστω και ένα ηχοσύστημα-χώρος που δεν έχει ανάγκη από κανένα περαιτέρω έξοδο σε τίποτα διότι όλα είναι τέλεια και μείναν μόνο τα καλώδια για αναβάθμιση?
το δικο σου Κωστα!!!!!!!!

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Interconnect Stealth indra

γιατί όχι? δεν έχω κανένα λόγο να μη σε πιστεύω ή να σε θεωρώ κουφό, αυτά είναι χαζομάρες. αλλά το μείζων ερώτημα είναι αν τα χρήματα του (ακριβού) καλωδίου τα επενδύσεις σε άλλες παραμέτρους, η διαφορά δε θα είναι σημαντικότερη?

επί της ουσίας δηλαδή, δεν υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα να ξοδέψεις χρήμα από τα καλώδια? ή υπάρχει έστω και ένα ηχοσύστημα-χώρος που δεν έχει ανάγκη από κανένα περαιτέρω έξοδο σε τίποτα διότι όλα είναι τέλεια και μείναν μόνο τα καλώδια για αναβάθμιση?
Αυτα που λες είναι απολύτως σωστά.

Απλά πιστεύω ότι έχω καταλήξει στα μηχανήματα και ο χώρος είναι δεδομένος προς το παρών. :126:

Reaction score
4

μα εαν εχει επιλεξει τα καλωδια και λειτουργουν σωστα τι να αλλαξει? αυτο σου λεω εξ αρχης πρεπει να επιλεξει καλα καλωδια στην εγκατασταση του....
Μάλλον λέμε το ίδιο αλλά αλλιώς :137:

Για εμένα το λειτουργούν σωστά σημαίνει "δεν έχω πρόβλημα".
Αν εννοείς έτσι το "καλά καλώδια" το καταλαβαίνω.
Αν όμως το "καλά καλώδια" είναι κάτι που αλλάζει σημαντικά το αποτέλεσμα όχι (δεν το καταλαβαίνω).

Ίσως ένα παράδειγμα να βοηθούσε.
Ποια η διαφορά στον ήχο ενός "κλασσικού" καλωδίου studio με ένα "καλό".

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.673

το δικο σου Κωστα!!!!!!!!
όχι, καμιά σχέση!

έχω να δώσω 4.000 μίνιμουμ για να κάνω συνηχητή όλο το ταβάνι.

μετά περί τα 3.000 για διαχυτές (κατασκευή, γιατί αν πάω να αγοράσω έτοιμα, θέλω τα 4-πλάσια) και 2 μπασσοπαγίδες.

μετά αν μαζέψω 10.000 θα πάω σε κατασκευή με τις μονάδες της Wisdom audio

μετά έχω και κάτι ντακ που θέλω να αλλάξω, αν πάω σε μινέρβα θέλω 4 τεμάχια..με βλέπω για λινξ 8-κάναλα.

και μετά ακόμα καλύτερο ρολόι....

και μετά σαμπακι της προκοπής, αυτό με τον ανεμιστήρα, κ παίρνω και 2 αμα λάχει.

μετά διακοπτικά τροφοδοτικά για τα 8 ενισχυτικά κανάλια που έχω

μετά καλύτερο μικρόφωνο για μετρήσεις, και δε θές να μάθεις πόσο έχει...

ε, μετά θα δω και για καλώδια (αν ζω). μέχρι τότε μπέλντεν και γκόερτζ. (και ξερό ψωμί):143::143::143:

αλλά πιθανά να αλλάζω και βιντεοπροβολείς, οπότε που να περισσέψουν λεφτά για καλώδια, ας είν' καλά η σκαφάτος....

οι εποχές του μεσαίωνά μου που έδινα 1.000.000 δρχ για καλώδια ηχείων (όταν ο μισθός μου ήταν 120.000 δρχ) περάσαν ανεπιστρεπτί... έμαθα πως υπάρχουν καλύτερα πράγματα να αγοράσω απ'ότι καλώδια. όχι πως δε το έκανα δηλαδή, αλλά από τα παθήματά μου οφείλω να μαθαίνω!

στο ενδιάμεσο, αντί να στρώνω καλώδια, διαβάζω, μαθαίνω και ακούω μουσική. πιο υγιές το κόβω...

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Interconnect Stealth indra

όχι, καμιά σχέση!

έχω να δώσω 4.000 για να κάνω συνηχητή όλο το ταβάνι.

μετά περί τα 3.000 για διαχυτές και 2 μπασσοπαγίδες.

μετά αν μαζέψω 10.000 θα πάω σε κατασκευή με τις μονάδες της Wisdom audio

μετά έχω και κάτι ντακ που θέλω να αλλάξω, αν πάω σε μινέρβα θέλω 4 τεμάχια..

και μετά καλύτερο ρολόι

και μετά σαμπακι της προκοπής, αυτό με τον ανεμιστήρα, κ παίρνω και 2 αμα λάχει.

μετά διακοπτικά τροφοδοτικά για τα 8 ενισχυτικά κανάλια που έχω

μετά καλύτερο μικρόφωνο για μετρήσεις, και δε θές να μάθεις πόσο έχει...

ε, μετά θα δω και για καλώδια (αν ζω). μέχρ τότε μπέλντεν και γκόερτζ. (και ξερό ψωμί):143::143::143:

:137:

Πωπώ αγχώθηκα και μόνο που τα διάβαζα...

Reaction score
685

Ίσως ένα παράδειγμα να βοηθούσε.
Ποια η διαφορά στον ήχο ενός "κλασσικού" καλωδίου studio με ένα "καλό".
οταν το ακουσεις με τα αυτια σου θα το καταλαβεις....

εαν εισαι Αθηνα θα σου δανεισω κατι να ακουσεις καποια στιγμη (οταν το παραλαβω και το στρωσω) και θα μου πεις...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.691
Απάντηση: Interconnect Stealth indra

Δε μου λέτε ρε παιδιά; Ποιος είναι πάλι αυτός ο πωστονλέν, ο Steve Hoffman; Σε ποιο μαγαζί τραγουδάει, να πάω να του σπάσω καμιά χιλιαδούλα πχιάτα;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.573
Έτσι για να λέμε...
κάντε μια βόλτα σε ένα στούντιο. Αφαιρέστε μια <<φέτα>> από μία κονσόλα να δείτε από τι κυκλώματα και υλικά αποτελείται και μετά ας ανοίξουμε κουβέντα για τα καλώδια του στούντιο:140::140::140:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.502
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus