Ποιο απο τα δυο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.536
Απάντηση: Ποιο απο τα δυο?

πάντα το ακριβότερο μοντελάκι κάποιας φίρμας είναι καλύτερο.

Reaction score
1

Διαβαστε καλα τα specs:
Ο ενας
Ο αλλος

Αααχ, ποτε θα τα πιασω στα χερακια μου?

Για όσο πιο πολλά κεράσια ακούω, τόσο πιο μικρό καλάθι συνηθίζω να κρατάω... :137:

Αυτό το πρόσεξες Αντρίκο μου;!

Variable Iris: Yes
High Brightness: ANSI Lumens: **
Contrast Ratio: **
High Contrast: ANSI Lumens: **
Contrast Ratio: 100000:1

Πολλά τα ερωτηματικά, μα πάρα πολλά για να περάσουν απαρατήρητα! Όπως βλέπεις, η ναυαρχίδα που υποτίθεται ότι αποδίδει 100.000:1 on/off contrast, φοράει ρυθμιζόμενη σταθερή ίριδα. Παρόλο που υποτίθεται όμως ότι ο προβολέας αποδίδει 800 ANSI lumens, η αποδιδόμενη φωτεινότητα στο High Brightness mode (ίριδα εντελώς ανοικτή) δεν ανακοινώνεται.

Ακόμα πιο περίεργο αλλά και... ύποπτο, είναι το γεγονός ότι δεν ανακοινώνεται ούτε η φωτεινότητα στο High Contrast Mode (προφανώς με την ίριδα εντελώς κλειστή ή περίπου εντελώς κλειστή). Και γιατί είναι ύποπτο; Γιατί απλούστατα Αντρίκο μου, αυτός που υποτίθεται ότι έκανε την μέτρηση του 100.000 on/off contrast, υποχρεωτικά έκανε φωτομέτρηση του λευκού πάτερν 100 IRE. Αφού λοιπόν έκανε την φωτομέτρηση του 100 IRE, γιατί δεν ανακοινώνεται η τιμή της φωτομέτρησης;! :118: :137:

Reaction score
8.350

ελα ρε Πανο,ασε να χαρουμε λιγο μπας και βγει κανενα ψηφιακο χωρις να τρεμει το φυλοκαρδι μας -τρια ΤΣΑΦ εχω ζησει στο παρελθον, αρκετα ηταν........:144:

Reaction score
1
Απάντηση: Δηλαδή;...

ελα ρε Πανο,ασε να χαρουμε λιγο μπας και βγει κανενα ψηφιακο χωρις να τρεμει το φυλοκαρδι μας -τρια ΤΣΑΦ εχω ζησει στο παρελθον, αρκετα ηταν........:144:

Τι εννοείς φίλτατε με τον όρο τρία ΤΣΑΦ;! :118:

Καμμένες λάμπες;! Και σε ποιους προβολείς;;; :121:

Reaction score
8.350

για να ρωτας μαλλον εισαι απο τους πολυ τυχερους :116: ΤΣΑΦ=καθομαι και βλεπω ωραια -ωραια και ξαφνικα ακους εναν ωραιο ηχο και η λαμπουλα σου ειναι αναμνηση,ποτε????το παλαι ποτε παρελθον πριν την λυτρωτικη CRT εποχη(ειχα κι εγω ψηφιακους καποτε):116:
η τελευταια εκρηξουλα ηταν σε ενα NEC αγορασμενο απο την παλια Laserland.......

Reaction score
239

εμ γιατι γραφει 1080π/60, 24 δεν υποστηριζει?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Για όσο πιο πολλά κεράσια ακούω, τόσο πιο μικρό καλάθι συνηθίζω να κρατάω... :137:

Αυτό το πρόσεξες Αντρίκο μου;!

Variable Iris: Yes
High Brightness: ANSI Lumens: **
Contrast Ratio: **
High Contrast: ANSI Lumens: **
Contrast Ratio: 100000:1

Πολλά τα ερωτηματικά, μα πάρα πολλά για να περάσουν απαρατήρητα! Όπως βλέπεις, η ναυαρχίδα που υποτίθεται ότι αποδίδει 100.000:1 on/off contrast, φοράει ρυθμιζόμενη σταθερή ίριδα. Παρόλο που υποτίθεται όμως ότι ο προβολέας αποδίδει 800 ANSI lumens, η αποδιδόμενη φωτεινότητα στο High Brightness mode (ίριδα εντελώς ανοικτή) δεν ανακοινώνεται.

Ακόμα πιο περίεργο αλλά και... ύποπτο, είναι το γεγονός ότι δεν ανακοινώνεται ούτε η φωτεινότητα στο High Contrast Mode (προφανώς με την ίριδα εντελώς κλειστή ή περίπου εντελώς κλειστή). Και γιατί είναι ύποπτο; Γιατί απλούστατα Αντρίκο μου, αυτός που υποτίθεται ότι έκανε την μέτρηση του 100.000 on/off contrast, υποχρεωτικά έκανε φωτομέτρηση του λευκού πάτερν 100 IRE. Αφού λοιπόν έκανε την φωτομέτρηση του 100 IRE, γιατί δεν ανακοινώνεται η τιμή της φωτομέτρησης;! :118: :137:
Γιατι, βλεπεις να τα ανακοινωνουν σε οποιοδηποτε αλλο
μοντελο που περιγραφει το projectorcentral?

Reaction score
1
Απάντηση: Καλά το κατάλαβα...

για να ρωτας μαλλον εισαι απο τους πολυ τυχερους :116: ΤΣΑΦ=καθομαι και βλεπω ωραια -ωραια και ξαφνικα ακους εναν ωραιο ηχο και η λαμπουλα σου ειναι αναμνηση,ποτε????το παλαι ποτε παρελθον πριν την λυτρωτικη CRT εποχη(ειχα κι εγω ψηφιακους καποτε)
η τελευταια εκρηξουλα ηταν σε ενα NEC αγορασμενο απο την παλια Laserland.......

Φτου, φτου, φτου, καλά το κατάλαβα λοιπόν Δημήτρη! :137:

Τρεις προβολείς, Sanyo Z2 (500 ώρες λειτουργίας), BenQ 8700 (1600 ώρες λειτουργίας) και Sharp 21000 (200 ώρες λειτουργίας) έχουν περάσει από τα χέρια μου και ο απολογισμός απόλυτα θετικός μέχρι στιγμής: καμία καμμένη λάμπα! :126:

Βέβαια τους προσέχω όλους σαν τα μάτια μου: πάντα σε ups με ρεύμα σε μορφή κυματομορφής, λειτουργία τουλάχιστον για μισή ώρα κάθε φορά που θα ανάψει ο προβολέας, πάντα κλείσιμο του γενικού διακόπτη του ρεύματος για μεγάλα χρονικά διαστήματα (ποτέ δηλαδή σε stand by για περισσότερο από μισή ώρα) κτλ.

Μέχρι τώρα μου έχει βγει η συνταγή, για το μέλλον βέβαια ποτέ κανείς δεν ξέρει... :121:

Reaction score
1
Απάντηση: Από μεγάλα λόγια έχουμε χορτάσει...

Γιατι, βλεπεις να τα ανακοινωνουν σε οποιοδηποτε αλλο
μοντελο που περιγραφει το projectorcentral?

Χμμμ, η αλήθεια είναι ότι δεν είχα προσέξει τι ακριβώς ανακοινώνει το projectorcentral, ούτως ή άλλως δεν τρέφω και... ιδιαίτερη εκτίμηση για το συγκεκριμένο site. :116:

Τέλος πάντων, καρφάκι δεν μου καίγεται για την κάθε π@π@ριά που ανακοινώνει ο εκάστοτε κατασκευαστής, το μοναδικό που μετράει για μένα είναι τα νούμερα που δείχνει το π@π@ροφωτόμετρό μου!... :137:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.828
Απάντηση: Καλά το κατάλαβα...

πάντα κλείσιμο του γενικού διακόπτη του ρεύματος για μεγάλα χρονικά διαστήματα (ποτέ δηλαδή σε stand by για περισσότερο από μισή ώρα)
Γιατί κάπου έχω διαβάσει ότι αυτό είναι λάθος και μπορεί να χαλάσει το τροφοδοτικό;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.231

Το ζήτημα είναι κάπως αμφιλεγόμενο:
  • από τη μια είναι γεγονός ότι κάποια κυκλώματα του προβολέα συνεχίζουν να λειτουργούν (όχι πάντως η λάμπα), άρα και καταναλώνουν λίγο ρεύμα και -θεωρητικά- υπόκεινται σε κάποια φθορά.
  • από την άλλη, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η μικρή κατανάλωση που συνεχίζεται σε stand-by, διώχνει την -επίσης βλαβερή- υγρασία από το εσωτερικό.
Τώρα τι είναι σημαντικότερο, θα σας γελάσω. Ίσως είναι κατά περίπτωση...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.130

Και κάπου αλλού διάβασα εγώ ότι το σβήσιμο και άναμμα με τον διακόπτη προκαλεί σπινθηρισμούς και "σοκ" στα κυκλώματα στις πλακέτες και είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να καεί κάτι κατά το άναμμα ή κατά το σβήσιμο της συσκευής.
Αν κρίνω από την τελευταία μου θλιβερή εμπειρία με τον προβολέα ίσως και να είναι σωστός ο παραπάνω ισχυρισμός.
Διότι εμένα μου κάηκε ταυτόχρονα το Egreat και ο προβολέας κατά το σβήσιμο.
Το βράδυ τα έκλεισα κανονικά και το πρωΐ δεν λειτουργούσε κανένα.
Το Egreat μου το άλλαξαν αμέσως. Ο προβολέας ακόμη αγνοείται.
Πάντως έγινε η ζημιά και στα δύο ταυτόχρονα και κατά το σβήσιμο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.231

Ναι, οι αναπτυσσόμενες επαγωγικές τάσεις είναι επίσης ένα ζήτημα, αλλά νομίζω ότι αποτελούν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη μετάβαση από το stand-by στο on και αντίστροφα.

Reaction score
1
Απάντηση: Άμα κάνεις του κεφαλιού σου...

Γιατί κάπου έχω διαβάσει ότι αυτό είναι λάθος και μπορεί να χαλάσει το τροφοδοτικό;
Ζορζ, πιστεύω ότι σε αυτά τα ζητήματα το καλύτερο είναι κάποιος να τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες του κατασκευαστή που αναφέρονται στο owners manual.

Π.χ. στο manual του Sharp 21000, ο κατασκευαστής αναφέρει ρητά ότι ο προβολέας πρέπει να αποσυνδέεται εντελώς από το ρεύμα, μόλις σταματάει ο ανεμιστήρας του όταν μπαίνει σε stand by mode και να μην μένει δηλαδή καθόλου ουσιαστικά ο προβολέας σε stand by mode για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημειωτέον ότι ο Sharp 21000 δεν έχει γενικό διακόπτη on/off. Άρα λοιπόν δεν κυνηγάει την τύχη του κάποιος, άμα πράττει αντίθετα από αυτό που ζητάει ο κατασκευαστής;!

Να σου θυμίσω ότι κάτι αντίστοιχο τονίζουν όλοι οι κατασκευαστές προβολέων για την σύνδεση/αποσύνδεση των πηγών. Σχεδόν όλοι αναφέρουν ρητά ότι όχι μόνο ο προβολέας πρέπει να είναι κλειστός κατά τη σύνδεση/αποσύνδεση καλωδίων σήματος, αλλά και να έχει βγει εντελώς από τη πρίζα!

Πολλοί βεβαίως "φωστήρες" εδώ μέσα κάνουν του κεφαλιού τους και αποσυνδέουν τα καλώδια με τους προβολείς αναμμένους. Το αποτέλεσμα λίγο πολύ γνωστό: αρκετές καμμένες είσοδοι, κυρίως βέβαια οι ψηφιακές DVI/HDMI... :137:

Reaction score
1

Τώρα που το θυμήθηκα, να σας πω και κάτι ακόμα, που πιθανόν έχει σχέση με την λειτουργία του τροφοδοτικού, ίσως όμως και όχι. Δυστυχώς δεν διαθέτω ηλεκτρονικές γνώσεις οπότε... :203:

Όπως σας είπα και πιο πριν, ο Sharp 21000 δεν έχει γενικό διακόπτη on/off. Έχω λοιπόν ένα πολύπριζο με διακόπτη, από το οποίο ανοιγοκλείνω την παροχή ρεύματος προς τον προβολέα. Κάθε φορά λοιπόν που ο Sharp 21000 τροφοδοτείται με ρεύμα, αμέσως ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι του stand by mode (μπλε σε κανονική λειτουργία).

Στα επόμενα δέκα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα πάρει ρεύμα, πάντα ακούγονται δύο χαρακτηριστικά "κλανγκ" από τον προβολέα, το ένα με διαφορά δύο τριών δευτερολέπτων από το άλλο. Μόλις ακουστεί και το δεύτερο "κλανγκ", σημαίνει ότι ο προβολέας είναι έτοιμος για να ανάψει. Δυστυχώς στο manual η Sharp δεν αναφέρει τίποτα σχετικό.

Παρόλα αυτά, ΠΟΤΕ δεν προσπάθησα να ανάψω τον προβολέα πριν ακουστούν αυτά τα δύο χαρακτηριστικά "κλανγκ" από τον προβολέα, το σημάδι δηλαδή ότι όλα είναι εντάξει. Ίσως και να μην ανάβει κιόλας, αλλά ποτέ δεν το προσπάθησα. Πάντα τον ανάβω αφού του δώσω χρόνο τουλάχιστον ένα λεπτό στο stand by mode.

Γενικά, κατά την ταπεινή μου άποψη, οι προβολείς είναι πολύ ευαίσθητα και ντελικάτα μηχανήματα και θέλουν πολλή στοργή και... προδέρμ!... :142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.424
Members
38.696
Νεότερο μέλος
AudioFuture