Σβήνει.

Reaction score
4
Έχω από πέρυσι περίπου έναν panasonic ax100.
Όλα είναι καλά και με έχει βολέψει.

Πριν από λίγες μέρες το άναψα για να παίξω λίγο :604: και μετά από ~4-5 λεπτά έσβησε μόνος του...!
Αναβόσβηνε το φωτάκι λειτουργείας και τον άφησα μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς.
Τον άναψα πάλι και τα ίδια.......

Την τρίτη φορά έπαιξε κανονικά (για κανα 2ωρο)..

Τι να περιμένω.... ;

Ρωτάω γιατί πρόσφατα αγόρασα μια λάμπα καινούργια και σκέφτομαι να τον κρατήσω ακόμα......:117:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Σβήνει.

Καθε φορα που σου σβηνει δεν αναβει κανενα κοκκινο λαμπακι?
Η λαμπα σου ποσες ωρες εχει παιξει?

Reaction score
4

Καθε φορα που σου σβηνει δεν αναβει κανενα κοκκινο λαμπακι?
Η λαμπα σου ποσες ωρες εχει παιξει?
Αναβοσβήνει κόκκινο.

Η λάμπα έχει παίξει 1042 ώρες ! :131:

Την αντικατέστησα με την καινούργια αλλά έκανε το ίδιο.
Έβαλα πάλι την παλιά γιατί μάλλον θα την...... το όλο on-off.

Υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει από διακύμανση τάσης δικτύου ;

Reaction score
0

Έχεις αλλάξει την ίριδα?
Ο ΑΧ 100 είχε από την αρχή προβληματική ίριδα με αποτέλεσμα να σβήνει.

Reaction score
4

Έχεις αλλάξει την ίριδα?
Ο ΑΧ 100 είχε από την αρχή προβληματική ίριδα με αποτέλεσμα να σβήνει.
Όχι δεν την έχω αλλάξει, την είχε αλλάξει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης όπως μου είχε πει.....με αυτήν του 200.

Μπορεί και να'ναι αυτό που λες γιατί τελευταία έκανε κάτι περίεργα (αυξομείωση φωτεινότητας)....

Αν είναι αυτό το κάνω μόνος μου ή είναι δύσκολο και θέλει service ;

Κόστος (αγορά) ;

Reaction score
0

Λογικά θα την είχε αλλάξει, διαφορετικά κάθε φορά που τον άναβες όλο αυτό τον καιρό ο pj θα έσβηνε.

Το κόστος είναι 58 ευρώ (αντ/κό και εργασία) και δεν την αλλάζεις μόνος καλύτερα.

Γνώμη μου είναι να πας στο σέρβις έτσι κι αλλιώς.

Reaction score
4

Λογικά θα την είχε αλλάξει, διαφορετικά κάθε φορά που τον άναβες όλο αυτό τον καιρό ο pj θα έσβηνε.

Το κόστος είναι 58 ευρώ (αντ/κό και εργασία) και δεν την αλλάζεις μόνος καλύτερα.

Γνώμη μου είναι να πας στο σέρβις έτσι κι αλλιώς.
Σε ευχαριστώ ! :126:

Reaction score
79

Η ιριδα στον πανασονικ του Τimbre εχει αλλαχτει απο εμενα. Μαλιστα οταν πηρε το μηχανημα μαζι του εδωσα και την παλια ιριδα. Timbre αν μπορεις να βγαλεις την λαμπα ακριβως απο κατω ειναι ο μηχανισμος της ιριδας, αν την ανοιξεις και αφηνοντας την κλεισει αποτομα δεν ειναι εκει το προβλημα αν ομως αργει να κλεισει τοτε πας παλι για ιριδα. Στο αμερικανικο forum διαβασα καπου πως η panasonic επισκευαζε τους ax100 με την παλια ιριδα και μετα απο 300-400 ωρες εκαναν τα ιδια. Εκεινο που φοβαμαι ειναι να μην μου εδωσαν ιριδα απο τον 100 για ξεστοκαρισμα παρολο που η συσκευασια εγραφε ax200.

Reaction score
34

Να σε ρωτησω κατι άλλο; Φιλτρο αερα εχει ο προβολέας; Αν εχει, μηπως εχει μαζεψει σκονη και μετα απο λιγη ώρα λογω κακου αερισμού ανεβάζει θερμοκρασια και σβήνει; Ο πανυ 900 ο δικός μου έχει και θελει καθε 100 περιπου ώρες καθάρισμα ανάλογα βεβαια και το περιβάλλον που παίζει;

Reaction score
4

Να σε ρωτησω κατι άλλο; Φιλτρο αερα εχει ο προβολέας; Αν εχει, μηπως εχει μαζεψει σκονη και μετα απο λιγη ώρα λογω κακου αερισμού ανεβάζει θερμοκρασια και σβήνει; Ο πανυ 900 ο δικός μου έχει και θελει καθε 100 περιπου ώρες καθάρισμα ανάλογα βεβαια και το περιβάλλον που παίζει;
Μαζί με την νέα λάμπα είχε και το φίλτρο αέρα (μαζί με την θήκη που το κρατάει) και το άλλαξα και αυτό αλλά δεεεν........, κάτι άλλο είναι.
Παίζει πάνω σε ένα τραπέζι, μόνος του..:132:

Reaction score
0
Συνήθως όταν αλλάζουμε λάμπα σε προβολείς (ξέρω σίγουρα γιά Hitachi, Sony kai Acer)
πάμε μετά στο μενού και κάνουμε reset to lamp timer.

Τότε στα ματά και το άναμμα του κόκκινου lamp light.

Μήπως είναι κάτι τέτοιο;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Σβήνει.

Συνήθως όταν αλλάζουμε λάμπα σε προβολείς (ξέρω σίγουρα γιά Hitachi, Sony kai Acer)
πάμε μετά στο μενού και κάνουμε reset to lamp timer.

Τότε στα ματά και το άναμμα του κόκκινου lamp light.

Μήπως είναι κάτι τέτοιο;
Έχει ένα λαμπάκι που γράφει Lamp αλλά ποτέ δεν άναψε...

Αναβόσβηνε το φωτάκι λειτουργίας και από πράσινο ήταν κόκκινο.

Το πιθανότερο είναι η ίριδα όπως είπαν τα παιδιά πριν....., δεν ήξερα ότι σβήνει ο pj αν έχει πρόβλημα αυτή.

Θα το δοκιμάσω πάλι και αν επαναληφθεί θα το πάω για service.

Reaction score
4

, το δοκίμασα τότε και έπαιξε μέχρι σήμερα.
Ξαναδιάβασα το θέμα και κάνει περίπου τα ίδια..., σβήνει μετά από 1,5-2.0 λεπτά.
Οπότε υποθέτω είναι η ήριδα πάλι.

Επειδή η μεταφορά είναι δύσκολη, μπορείτε να μου πείτε από που την αγοράζω να το παλέψω μόνος μου....:121:

Reaction score
0

Eδω και 1 μηνα περιπου εχω το ιδιο προβλημα και κατα τυχη έπεσα πανω σε αυτο το post.

Εχω τον pt ax-100 εδω και 2,5 χρόνια.Η λάμπα (η μαμα λάμπα) έχει γράψει 950ώρες και τον τελευταιο μήνα μου παρουσιάζει το περιεργο πρόβλημα...οταν τον ανοιγω μετα απο 2λεπτα κλείνει,το κανει 2 φροες και την 3η που τον ανοιγω ειναι ΟΚ!

Επισης τελευταια βλεπω οτι παίζει λιγο και η φωτεινότητα του...

ΑΚΟΥΩ ΤΙ ΚΑΝΩ?!ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και ενα κόστος περίπου,αξιζει να το φτιάξω ή να πάω για καινουργιο.

Reaction score
4

Δοκίμασα αυτό που γράφω παραπάνω χωρίς επιτυχία.
Η panasonic δεν επισκευάζει ότι είναι εκτός εγγύησης και σε παραπέμπει σε άλλη εταιρεία που έχει αναλάβει το service.

Το πήγα και μου ζήτησαν 30 ευρώ για να τσεκάρουν - διαγνώσουν το πρόβλημα.
Από την Δευτέρα που το πήγα (09/11) δεν με έχουν ειδοποιήσει ακόμα.

Reaction score
1.196

α) αν έχεις διακυμάνσεις στη φωτεινότητα...
και
β) αν οι διακυμάνσεις είναι πιο έντονες όταν έχεις ανάψει απο το διακόπτη τροφοδοσίας τον προβολεα (που πρεπει να ηταν πριν σβηστος τουλάχιστο 1 ωρα πριν απο το διακόπτη ή εκτός πριζας)...

θα έκανα έναν έλεγχο στο τροφοδοτικό του καθώς και στα βύσματα/κλέμες των καλωδίων.

Reaction score
0

Toν έχω απο την πρωτη ημερα στο ταβανι,στο ιδιο πολυπριζο...

Το προβλημα μου ειναι (εκτος απο το οτι ανοιγει με την 3!?!) οτι τελευταια εχω χλασει την μαγεια του,βλεπω οτι που και που τρεμοπαίζει η φωτεινότητα και οτι γενικοτερα εχει χάσει την ζωντάνια του στην εικονα και τα χρώματα!

P.S:Αν και δεν θελω σκεφτομαι μηπως και πρεπει να τον αλλάξω κιολας...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.404
Members
38.696
Νεότερο μέλος
xaris loukakis