Media player για αναπαραγωγη flac 24/96

Reaction score
4
Επειδη απο διαφορα post που εχω διαβασει δεν μπορω να βγαλω ασφαλες συμπερασμα μηπως
μπορει καποιος που γνωριζει να μου πει ποια απο τα διαφορα media player που κυκλοφορουν
(WD, EGREAT, POPCORN κλπ ) βγαζει 24/96 η 24/192 (flac κλπ) απο τις ψηφιακες εξοδους ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866
Απάντηση: Media player για αναπαραγωγη flac 24/96

το E-GREAT σίγουρα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Το WD όχι.Και άπο όσο έχω δει δεν αναμένεται :141:

Reaction score
4

το E-GREAT σίγουρα.
Ποιο Egreat? γιατι σε αλλο post διαβασα οτι το νεο Μ34 δεν βγαζει 24/96 απο την οπτικη.

Reaction score
4.250

Ποιο Egreat? γιατι σε αλλο post διαβασα οτι το νεο Μ34 δεν βγαζει 24/96 απο την οπτικη.
Κανουν λαθος, αυτη την στιγμη ακουω 24/96. Η φωτεινη ενδειξη στο dac δειχνει 96. Απλα χρειαζεται το καινουριο firmwere, γιατι πιο μπροστα δεν επαιζε. Το μηχανημα φυσαει!! Τα κατεβασματα δεν με ενδιαφερουν, δηλωνω ασχετος. Αλλα το κοματι που εχει να κανει με ηχο ειναι παρα πολυ καλο. Εικονα εχει πολυ καλη, τι αλλο να του ζητησουμε.

Reaction score
0

To HDX1000 βγαζει μεχρι 24/192

Reaction score
63
Απάντηση: Re: Media player για αναπαραγωγη flac 24/96

Το WD όχι.Και άπο όσο έχω δει δεν αναμένεται :141:
Είναι σίγουρο αυτό;
Υπάρχει περίπτωση μελλοντικά να αποκτίσει αυτή τη δυνατότητα με κάποιο firmware update;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Re: Media player για αναπαραγωγη flac 24/96

Είναι σίγουρο αυτό;
Υπάρχει περίπτωση μελλοντικά να αποκτίσει αυτή τη δυνατότητα με κάποιο firmware update;
Nαι.
Μόνο η WD ξερει...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543

Μια που ειμαι και γω σε αναζητηση για κατι τετοιο..........
Το egreat παιζει HD Flac 24/192 ?

Κωστα (EAR), αν θυμαμαι καλα, ειχες γραψει οτι το εχεις συνδεμενο με οπτικη??
Σε ποιοτητα ειναι το ιδιο? καλυτερο? χειροτερο? απο ενα Laptop???
Σε σχεσει με ενα π.χ. Mac mini?

Μιλαω σε θεμα ποιοτητας ηχου μονο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866

παίζει και 2-κάναλο και 7-κάναλο 24/192 (True HD κλπ κλπ κλπ)

τα παίζει όλα.

και συμφέρει....

Από την οπτική.

Για την ποιότητά του έκανα σύγκριση ΜΟΝΟ με το TASKAM CD-01U pro. Χρησιμοποιώ το TASKAM σαν transport ΜΟΝΟ και με σύνδεση AES/EBU.

Συγκριτικά, το EGREAT σαν transport με οπτική σύνδεση παίζει (έστω και οριακά) καλύτερα από το TASKAM σε AES/EBU !!!!! :111:

Ομολογουμένως βέβαια, για να ακούσετε διαφορά μεταξύ αυτών των δυο transport, χρειάζεται υπεραναλυτικό σύστημα υψηλών προδιαγραφών και φροντισμένο στο έπακρο. Σε τυπικά καλά ηχοσυστήματα αποκλείεται να ακούσετε οποιαδήποτε διαφορά.

Η σύγκριση έγινε με FLAC σε level 8 από δικά μου αυθεντικά CD που ρίπαρα ο ίδιος. Προφανώς η σύγκριση έγινε μόνο σε υλικό 16/44,1.

Το TASKAM το έχω συγκρίνει κατά καιρούς σα transport με διάφορα κορυφαία (και κατά πολύ ακριβότερα) μηχανήματα και έπαιξε καλύτερα από όλα - χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση.

Νομίζω ότι η περαιτέρω ανάλυση για οτιδήποτε είναι περιττή.

Το ταπεινό E-GREAT σαν transport είναι φονέας....

Βάλτε του ένα DAC της προκοπής και ασχοληθείτε με κάτι άλλο, με τα ηχεία σας, με καλώδια, δε ξέρω, με οτιδήποτε άλλο, δε με νοιάζει....

οκ? :145:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543

Αλλη μια απαντηση και εληξε το θεμα.
Με flac HD 24/192 sαν τρανσπορτ (με εξωτερικο σκληρο φανταζομαι) σε σχεση με πι σι??

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866

Σε σχέση με PC (σωστά στημένο) παίζει το ίδιο (δεν άκουσα διαφορά σε οτιδήποτε, από 16/44 έως 24/192). Αυτό με την on-board κάρτα ήχου της ASUS και με οπτική έξοδο. (υπάρχει "υποψία διαφοράς", αλλά κολοκύθια, κοροϊδευόμαστε...)

ΑΝ όμως στο PC βάλεις μια LYNX AES-16 SRC, με εξόδους ΜΟΝΟ AES/EBU, τότε το PC παίζει ΠΟΛΥ καλύτερα, όχι λεπτομέρειες και χαζομάρες. Η διαφορά υπερ της LYNX είναι εμφανής, εμφανέστατη ακόμα και από κουφούς χα(λ)ιεντάδες.

Πως και γιατί, δεν είναι εύκολο να το εξηγήσω, κι αν το εξηγήσω δεν είναι εύκολο να το καταλάβετε.... οπότε δεχτείτε το σαν "αξίωμα" καθώς το έχω τεστάρει κατ'επανάληψη.

Η LYNX δε συγκρίνεται φυσικά ούτε με το TASKAM, σε απλό υλικό 16/44,1. Είναι εμφανώς ανώτερη, και αυτό είναι αντιληπτό σε 1-3 δευτερόλεπτα ακρόασης. (και τα δυό με AES/EBU και μάλιστα και τα δυό σε έξοδο τύπου 3 - την pro - 24/44,1 χωρίς copy bit info). Η ίδια διαφορά υπερ της LYNX ισχύει και σε σχέση με το TASKAM το 1000-άρι, τον HD εγγραφέα.

Αυτά έχω δοκιμάσει, αυτά σας λέω.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543

O.k. Ευχαριστω πολυ Κωστα.
Παμε για Ε-great m34a (πιστευω να πεσει σε λιγο παλι η τιμη του), και αργοτερα το ψαχνουμε και με την lynx.

Toτε θα το δω για Mac mini και συνδεση με firewire κ.λ.π.

Reaction score
0
Επίσης, αν μιλάμε για υλικό flac ανάλυσης έως και 24/48 (red book), θα σας συνιστούσα το WD το οποίο έχει κατ' εμέ πολύ πιο αξιόπιστη κατασκευή από το Egreat (το οποίο καταπονείται θερμικά σε σχέση με το WD). Αυτή τη στιγμή είναι το transport αναφοράς μου.

Reaction score
4.250

Η αληθεια ειναι οτι μου εκανε ευχαριστη εντυπωση οταν συνδεμενο στο dac μου εβγαζε το τελευταιο ενδειξεις σε κατι κλασικης μουσικης 88,2 και σε κατι αλλα 96. Μονο ευχαριστες εντυπωσεις αφηνει το μηχανακι. Σημειωτεον οτι δεν κανω ιντερνετικες δουλειες λογω ασχετιλας. Θα ηθελα απο την αλλη να βλεπω τα εξωφυλα των δισκων τα οποια οταν ο σκληρος ειναι ειναι συνδεμενος στο λαπτοπ τα βλεπω αλλα στον egreat οχι. Μαλλον γινεται με καποιο τροπο αλλα πρεπει να παρακολουθησω σεμιναρια.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
δε σε πιανω φιλε μου, μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος?

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss