Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Ε καλά! Προκειμένου να υπερασπιστούμε το βινύλιο, πετάμε τις κεφαλοσπορίνες στα σκουπίδια και βάζουμε την ξεματιάστρα να πολεμήσει τη συγκέλα. Εκεί θα καταντήσουμε...
καλέ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς! Μιλάς με γρίφους...

Πάω κι εγώ για μπύρες... :136:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

καλέ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς! Μιλάς με γρίφους...

Πάω κι εγώ για μπύρες... :136:
Εσύ Άμστελ! Και μια ποικιλία κουλουράκια... :138:

Reaction score
3.497

Ρε μανία με τη Zilog. Ο 6502 έχει καλύτερες χροιές ρε! Μου το παίζετε και χαϊεντάδες, τρομάρα σας...
Ο 6502, σε Single Ended τοπολογία, μπορεί να είχε καλύτερη μεσαία περιοχή αλλά δεν είχε σε καμία περίπτωση την ταχύτητα στις υψηλές που είχαν δύο παράλληλα συνδεδεμένοι Z80 της Zilog

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Εχω ακούσει για κάποιο Κώστα που φτιάχνει καλούς κιοφτέδες...

Είστε για ένα μεζέ???

Reaction score
6
Εγώ πίνω μπύρες εδώ και ώρα.

Γι' αυτό και την έχω ακούσει! :142::143:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Ρε μανία με τη Zilog. Ο 6502 έχει καλύτερες χροιές ρε! Μου το παίζετε και χαϊεντάδες, τρομάρα σας...
:622::622::622:

6502 for ever...
oric atmos
το εχω και λειτουργει...
θανατος στα spectrum zx

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Ο 6502, σε Single Ended τοπολογία, μπορεί να είχε καλύτερη μεσαία περιοχή αλλά δεν είχε σε καμία περίπτωση την ταχύτητα στις υψηλές που είχαν δύο παράλληλα συνδεδεμένοι Z80 της Zilog
Φυσικά single ended! Κάνει τη λιγότερη κατεργασία στο σήμα! Καλά, για άσχετο με περνάς; :114:

Reaction score
4.250

Λουκα ειμαι σιγουρος οτι ζωντανη ακουστικη εμπειρια εχω τουλαχιστον διπλασια απο σενα αλλα δε βγαζω το συμπερασμα που εχεις βγαλει εσυ. Και ειμαι σιγουρος οτι εδω μεσα πολυς κοσμος εχει πολυ μεγαλυτερη ζωντανη ακουστικη εμπειρια απο σενα αλλα τετοιο συμπερασμα που εβγαλες εσυ δε νομιζω να το εβγαλαν αλλοι. Να συμφωνησω οτι υπαρχουν αλμπουμ παλια που δεν ειναι ευκολο να τα βρουμε σε cd και τα περνουμε σε βινυλιο γιατι προεχει ν αγαπαμε τη μουσικη και οχι το μεσον.
Επισης προσωπικα εχω μια εξαιρετικη για τα γουστα μου δισκοθηκη η οποια εχει χωρεσει σε 2-3 σκληρους δισκους. Τωρα αν αντεξει 40 χρονια δεν μ απασχολει. Η αντοχη των μεσων εξαρταται απο το ποσο τα προσεχουμε. Οι δισκοι που τους εχεις κρατησει 40 χρονια στα δικα μου χερια δεν θα πηγαιναν παραπανω απο 3-4 χρονια. Το ζητημα ειναι οτι αν αρχισουν τα χρατς-χρουτς τι κανεις? Γιατι στην αντιστοιχη ερωτηση για το σκληρο δισκο ξερεις τι γινεται. Δινεις 100 ευρω παιρνεις ενα σκληρο ακομη και αντιγραφεις 3.000 cd.
Ωστοσο εμεις οι παλιωτεροι εχοντας ζησει την εποχη του βινυλιου για λογους ρομαντισμου ισως μας συγκινει η ιδεα του ν ακουμε και βινυλιο. Αν βρισκαμε και κανενα γραμοφωνο ενδεχομενως δεν θα λεγαμε οχι. Το να φωναζουμε ομως οτι το γραμοφωνο η το τζουκ μποξ η πικαπ παιζουν καλυτερα απο το cd η τους σκληρους και να λεμε οτι εμεις εχουμε καλυτερη ζωνανη μουσικη εμπειρια αυτο παραπαει.
Το δικο μου cd player παιζει πολυ καλυτερα απο το πικαπ και αυτο το καταλαβαινει ο οποοσδηποτε ερθει σπιτι μου. Αυτο δεν σημαινει οτι ολα τα cd player παιζουν καλυτερα απο τα πικαπ. Οταν ερχονται φιλοι στο σπιτι θελουν ν ακουσουν απο το πικαπ γιατι δειχνει ωραιο και τους θυμιζει τα παιδικα τους χρονια. Και μενα μαζι τους μ αρεσει νακουμε μουσικη και να βαζουμε τραγουδια της εποχης που ειμασταν εικοσαρηδες. Οταν ειμαι μονος εχω καταργησει στην ουσια το πικαπ και το cd player. Μονο σκληρο δισκο. Ειναι μεγαλη ευκολια και αν χανω ελαχιστα στην ποιοτητα δεν μ απασχολει καθολου. Παντως μεσα σε λιγους μηνες που χρησιμοποιω το σκληρο εχω κερδισει σημαντικα στα οικονομικα μου. Καθε μηνα ημουν σαν αρωστος με την αγορα δισκων και cd. Μου εφευγαν τουλαχιστον 200 ευρω και δεν μπορουσα να συγκρατησω τον εαυτο μου. Τωρα αισθανομαι σα να εχω θεραπευτει απο μια πολυ δυσκολη ασθενεια.
Και κατι τελευταιο Λουκα, φαινεται σα να σου πηγαινω κοντρα αλλα μου εισαι ιδιαιτερα συμπαθης και εισαι απο τα ατομα που σεβομαι ιδιαιτερα και για τις γνωσεις και για την αγαπη που εχεις για την μουσικη, ωστοσο νομιζω οτι παιρνεις μερικες φορες ακραιες θεσεις. Ενδεχομενως λογω γνωσεων εισαι απολυτος. Αλλα γνωσεις εχουν κι αλλοι. Επαγγελματιες στη μουσικη που εχουν οδηγησει τον πολυ κοσμο μακρια απο το βινυλιο. Ολοι αυτοι εχουν λαθος?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

:622::622::622:

6502 for ever...
oric atmos
το εχω και λειτουργει...
θανατος στα spectrum zx

Ορίστε, τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!

D

deleted user 10898

Guest
Εγώ πίνω μπύρες εδώ και ώρα.

Γι' αυτό και την έχω ακούσει! :142::143:
εγω πινω περιε γιατι αρχισα να ακουω διαφορα στα ψηφιακα καλωδια με το 1694α και ειπα θα φταιν τα μπακαρντι...

Reaction score
3.497

Ο vastsar έχει δίκιο, για διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

.....................

Reaction score
6
εγω πινω περιε γιατι αρχισα να ακουω διαφορα στα ψηφιακα καλωδια με το 1694α και ειπα θα φταιν τα μπακαρντι...
Φίλε μου, αν δεν έχει νοιώσει τα λαστιχένια πλήκτρα του ΖΧ Spectrum (με τα 16 ολάκερα KB) να λιώνουν κάτω από τα δάχτυλά σου λόγω θερμοκρασίας, δεν ξέρεις από ψηφιακά μηχανάκια... :142:

Πολλές μπύρες! :204:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθει με τη μπύρα

[youtube]snhiofL2Rh4[/youtube]

Reaction score
3.497

Κάποτε στην Αγγλία, κυκλοφορούσαν προγράμματα για το ZX-Spectrum σε εύκαμπτο βινύλιο. Ορισμένα από αυτά υπήρχαν ως ένθετα σε περιοδικά του ειδικού τύπου.

Reaction score
8

Αρχικό μήνυμα απο vet

ειδες οτι δεν εχει κινηση απο κει στα καλωδια μπλου τζινς και ειπες να περασεις απο δω να μας τα πεις ε;

D

deleted user 10898

Guest
λοιπον να πω και εγω την αποψη μου...
ηθελα να παρω πικαπ...
δεν πηρα αλλα εξωθησα τον θαναση να κανει ενα πολυ ωραιο αφιερωμα στα πικαπια...
καθε 2 μερες (τις μονες) λεω... τι καλα που δεν πηρα....
καθε 2 μερες (τις ζυγες) λεω.... μονο 80 δισκακια ειναι αυτα που εχω απο παλια. αλλα κοιτα αυτο, ποσο θα ηθελα να το ξανακουσω....μμμ και το αλλο... και εχει και 10-20 η γυναικα μου....
στο δια ταυτα τωρα.... δεν υπαρχει απαντηση..... ολες οι αποψεις ειναι σωστες αφου εχουν να κανουν με κατι τοσο υποκειμενικο οσο η προσωπικη ευχαριστηση του καθενoς.
εγω αυτη τη στιγμη ακουω σιντια απο ενα αρκετα ακριβο σιντι πλαυερ.
οι αναλογικοι θα λετε... τσ τσ ψηφιακα...
οι ψηφιακοι θα λετε.... τσ τσ αρχαια πλαυερ....
εγω βαζω το ασημενιο δισκακι στο τρανσπορτ και εσεις τι λετε.....
αυτα

Reaction score
8

φερτους μου στην Πατρα δωρο να σε φιλοξενησω βρε και να τους ακουσεις κιολας.

D

deleted user 10898

Guest
Φίλε μου, αν δεν έχει νοιώσει τα λαστιχένια πλήκτρα του ΖΧ Spectrum (με τα 16 ολάκερα KB) να λιώνουν κάτω από τα δάχτυλά σου λόγω θερμοκρασίας, δεν ξέρεις από ψηφιακά μηχανάκια...

Πολλές μπύρες!
εισαι μικρος για να θυμασε οτι ο προκατοχος του oric atmos o ORIC-1 ειχε λαστιχενια πληκτρα...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

φερτους μου στην Πατρα δωρο να σε φιλοξενησω βρε και να τους ακουσεις κιολας.
καλα αυτο θα γινει σιγουρα. θα τους βαλουμε και μπουγαδα.
αλλα τους εχει προλαβει ο κογιας.
βεβαια στην πατρα ειναι και οι παλαβοι με τις κοντρες με τα τρανσπορτ και εχω κανα 2 μηχανακια να τους παω...
θα δουμε...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης