Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
3.497
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

ψαρεύει πιστούς του βινυλίου σε "Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων"

Reaction score
11
Από τί πικάπ ακούει κάποιος, είναι επίσης σημαντικό. Όχι κανένα απαρχαιωμένο γιαπωνέζικο direct drive και βγάζει συμπεράσματα!!! Λ.Σ.
Εγώ δηλαδή, που ακούγοντας το DIRECT DRIVE το ORIGINAL το SL-1200 της TECHNICS, (1976), με INFINITY BLACK WIDOW και STANTON 881S, είπα: "ΑΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟΝ ΗΧΟΝ",
την έχω χε... από χέρι ε;

:135::143::135:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Off Topic :
Τα καινούργια τα 32άρια BUFFALO DAC, λένε κάποια κακά παιδιά του εξωτερικού, ότι ξεπέρασαν σε ποιότητα πολύ ακριβότερα DACs (και πολύ επώνυμα).
Μόλις έρθoυν στην Ελλάδα τα πρώτα δείγματα μέσω internet, ας μας γράψει κάποιος τις εντυπώσεις του.
Τα έχουμε γράψει από καιρό βρε George..
Σε ακροάσεις που είχαμε κάνει το παλιό είχε ξεπεράσει κατά πολύ το Benchmark DAC1. Δυστυχώς δεν είχαμε κάτι καλύτερο πρόχειρο να το κοντράρουμε..
Το 32άρι το έχουμε επίσης (από την πρώτη παρτίδα) και είναι ακόμη καλύτερο.

Reaction score
3.497
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο

Τα έχουμε γράψει από καιρό βρε George..
Σε ακροάσεις που είχαμε κάνει το παλιό είχε ξεπεράσει κατά πολύ το Benchmark DAC1. Δυστυχώς δεν είχαμε κάτι καλύτερο πρόχειρο να το κοντράρουμε..
Το 32άρι το έχουμε επίσης (από την πρώτη παρτίδα) και είναι ακόμη καλύτερο.
Το benchmark ποτέ δεν μου άρεσε. Μην το αναφέρεις ως αναφοράς.

Ας είναι καλά το ESS Sabre32 Reference (ES9018) DAC chip που φοράει το BUFFALO

Υ.Γ Κώστα προσοχή στα τροφοδοτικά.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βιν

Το benchmark ποτέ δεν μου άρεσε. Μην το αναφέρεις ως αναφοράς.
Απλά το ξέρουν πολλοί και είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία τιμής του... O ιδιοκτήτης του DAC1 το πούλησε την επόμενη ημέρα βέβαια...
Εννοείται ήταν επίσης καλύτερο από τα πειραγμένα SRC2496 που έχουμε εδώ, από το DAC που φορούσε ένας παλιός Meridian ΑV όπως επίσης κι από ένα πειραγμένο Zero DAC με διακριτό αλα Burson στην έξοδο.
Δεν είχαμε και κανενα Weiss πρόχειρο δυστυχώς.

Υ.Γ Κώστα προσοχή στα τροφοδοτικά.
Υπάρχουν μεγάλα σχέδια για την τροφοδοσία... :126:

Reaction score
8

αντε ξεκινηστε λοιπον

μετα με την ησυχια σας να φτιαξετε και ενα για μας - δεν κανω πλακα ε;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

αντε ξεκινηστε λοιπον
E, έχουμε ήδη ένα 32άρι.. Για τα υπόλοιπα είμαστε στο περίμενε.
Δώσαμε όλα (σχεδόν) τα παλιά Buffalo και περιμένουμε ακόμη 2-3 κομμάτια 32S με την επόμενη παρτίδα.
Aπλά για αρχή θα παίξουμε με τις stock τροφοδοσίες.. Είχαμε καταλήξει σε κάτι πολύ καλά shunt supplies αλλά τελικά θα περιμένουμε να δούμε και τo Placid που θα βγάλουν οι Twisted Pear πριν κάνουμε κίνηση.

We'll keep in touch, Θανάση. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί όχι. Απλά το θέμα είναι να το ακούσεις κι εσύ κάπου.. :126:
Μήπως να κρατάμε ένα έτοιμο κομπλέ στην επόμενη Έκθεση;.. :144:

Reaction score
3.497

To DAC είναι για τον ψηφιακό ήχο ότι και ένα phono stage για τον αναλογικό ήχο. Και τα δύο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Reaction score
59
Εγώ δηλαδή, που ακούγοντας το DIRECT DRIVE το ORIGINAL το SL-1200 της TECHNICS, (1976), με INFINITY BLACK WIDOW και STANTON 881S, είπα: "ΑΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟΝ ΗΧΟΝ",
την έχω χε... από χέρι ε;

:135::143::135:
ΟΧΙ, αυτό αποτελεί σπάνια εξαίρεση. Λ.Σ.

Reaction score
8

Μήπως να κρατάμε ένα έτοιμο κομπλέ στην επόμενη Έκθεση;..
+1000

Reaction score
3.497
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο

Κάποτε ήμουν κάτω από 40, αλλά ποτέ δεν με ενόχλησε κανένας *θόρυβος* βινυλίου. Άκουγα και με πικάπ όχι τόσο καλό όσο αυτό που έχω τώρα και σίγουρα θα τον άκουγα.
Το επόμενο που σου μένει είναι να μου πεις ότι μάλλον πάντα ήμουν κουφός.
Νάχαμε να λέγαμε g.kar!!!!Λ.Σ.
Για να καταλαβαίνει και ο κάσμος για ποιο θέμα μιλάμε ...

http://audiojungle.net/item/vinyl-noise-medium/21532

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βιν

Για να καταλαβαίνει και ο κάσμος για ποιο θέμα μιλάμε ...

http://audiojungle.net/item/vinyl-noise-medium/21532
Ας καταλάβουμε πρώτα όλοι όσοι γράφουμε και μετά ελπίζουμε και για τους άλλους που μας διαβάζουν. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι πιστεύεις ότι από αυτά που λέτε μερικοί... είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν οι αναγνώστες; Τα "υψηλά νοήματα" ή η "φιλοσοφία"; Μην στεναχωριέσαι Λουκά, οι αναγνώστες καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από ότι νομίζεις. :126:

...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Τι πιστεύεις ότι από αυτά που λέτε μερικοί... είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν οι αναγνώστες; Τα "υψηλά νοήματα" ή η "φιλοσοφία"; Μην στεναχωριέσαι Λουκά, οι αναγνώστες καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από ότι νομίζεις. :126:

...
+10Google

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Απλά το θέμα είναι να το ακούσεις κι εσύ κάπου.. :126:
Μήπως να κρατάμε ένα έτοιμο κομπλέ στην επόμενη Έκθεση;.. :144:
Σκεφτόμουν να κάνω πρόταση, στη περίπτωση που το AVSite έχει δωμάτιο στην έκθεση, τα μηχανήματα όλα να είναι ιδιοκατασκευές.

Reaction score
877
Διαφορές στα ψηφιακά(είτε αυτά είναι dacs είτε stand alone players) είναι γελοίο έστω και να αναφέρονται...

Οι ίδιοι που θριαμβολογείτε εδώ και φανφαρίζετε για τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των μετατροπέων του kara-συμπιεσμένου με το αρχαίο πρωτόκολλο του 1980 και φιμωμένου στα 20 khz bandwidth red book, πριν κάποιους μήνες εξυμνούσατε το Blue Sky των 25 ευρώ...

Μη μας τρελλαίνετε...Αποφασίστε επί τέλους που το έχει η Λολίτα το πράμα της...

Αντί να γράφετε διάφορα θεωρητικά δοκίμια θα ήταν καλό να ακούσετε ένα καλό ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...και μετά γάψτε...

Παραμύθια ξέρω κι εγώ πολλά...πάρα πολλά...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ωραία ιδέα Πέτρο!

...
Το θέμα είναι να το ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ ώστε μέχρι την έκθεση να είμαστε έτοιμη.
Ας ανοίξει ένα Θέμα με το τι μπορεί να διαθέσει ο καθένας και στη τελική γίνεται ένα ξεκαθάρισμα και καταλήγουμε.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης