Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

...

Οι ίδιοι που θριαμβολογείτε εδώ και φανφαρίζετε για τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των μετατροπέων του kara-συμπιεσμένου με το αρχαίο πρωτόκολλο του 1980 και φιμωμένου στα 20 khz bandwidth red book, πριν κάποιους μήνες εξυμνούσατε το Blue Sky των 25 ευρώ...
.....
.....

Αντί να γράφετε διάφορα θεωρητικά δοκίμια θα ήταν καλό να ακούσετε ένα καλό ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...και μετά γάψτε...

Παραμύθια ξέρω κι εγώ πολλά...πάρα πολλά...
Τέτοια μηνύματα επιτρέπονται μόνο το βράδυ και μετά από χρήση αλκοόλ.
Το πρωΊ φαίνονται περίεργα.......:144:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Διαφορές στα ψηφιακά(είτε αυτά είναι dacs είτε stand alone players) είναι γελοίο έστω και να αναφέρονται...
Επέτρεψε μου να έχω εντελώς διαφορετική άποψη.

Όσο για το Μπλε Ουρανό η επιτυχία του ήταν ότι κατάφερνε να αποδίδει καλύτερα από κάποια CD player των 300 ακόμα και 500 ευρώ τη στιγμή που κόστιζε μόλις 35.
Μέχρι εκεί και τίποτα παραπάνω.
Στις υψηλότερες κατηγορίες αλλά και στη ποιότητα κατασκευής απλά δεν είχε θέση.

Reaction score
59
Τι πιστεύεις ότι από αυτά που λέτε μερικοί... είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν οι αναγνώστες; Τα "υψηλά νοήματα" ή η "φιλοσοφία"; Μην στεναχωριέσαι Λουκά, οι αναγνώστες καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από ότι νομίζεις. :126:

...
Δεν κατάλαβες. Δεν μιλάω για τους αναγνώστες, αλλά για μερικούς που γράφουν και μάλλον δεν καταλαβαίνουν. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αντί να γράφετε διάφορα θεωρητικά δοκίμια θα ήταν καλό να ακούσετε ένα καλό ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...και μετά γάψτε... Παραμύθια ξέρω κι εγώ πολλά...πάρα πολλά...
Έλεος ρε Μάνο, ΕΛΕΟΣ επιτέλους!
Ακούω εδώ και μέρες αμπελοφιλοσοφίες, π@παρολογίες και δεν μιλάω αλλά μην με φέρνετε στο αμήν. Ποιές θεωρίες ακούς από τους ψηφιακάκηδες ρε συ; Που έχουμε πήξει σε αστεία επιχειρήματα του τύπου:
1. Ακούστε με τα αφτιά σας.
2. Το βινύλιο είναι τέχνη.
3. Το βινύλιο έχει ψυχή.
4. Η εμπειρία μετρά πάνω από όλα.
5. Θα ακούτε καλά μόνο μετά τα 50.
6. Δεν έχουν σημασία οι τεχνικές προσεγγίσεις.
7. Το βινύλιο είναι καλό επειδή είναι παλιό.
8. Ο θόρυβος επιφανείας είναι ένδειξη υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής γιατί και στα live έχουμε θόρυβο από τους ακροατές.
κ.α.

Έχουμε πήξει στην κοτσανολογία και το παραμύθι της τέχνης. Απαξίωση κάθε τεχνικού δεδομένου σε ένα τεχνικό χόμπι, με δικαιολογία τα... "αφτιά" ή την "εμπειρία". Έχουν μετατραπεί τα πάντα σε κρεμαστάρια, επειδή μερικοί έδωσαν έναν σκασμό χρήματα να πάρουν μια αναλογική πηγή και δεν τίθεται θέμα μέχρι να αποδημήσουν εις Κύριον, να παραδεχθούν ότι πλέον είναι είναι άτοπο να ξοδεύει κανείς τόσα χρήματα σε αυτόν τον τρόπο αναπαραγωγής. Και άντε να εκφράζει κανείς την υποκειμενική του άποψη είναι λογικό. Να συμμετέχει όμως με την στόφα του ειδικού επί των εμπειριών και να ανάγει τα πάντα στο γήπεδο της αμπελοφιλοσοφίας επειδή μόνο εκεί μπορεί να κουβεντιάσει, είναι υψίστου βαθμού γελοιότητα. Υπάρχουν πολλοί αναλογικάριοι που είναι σοβαρότατοι, με άποψη και πραγματική γνώση στο αντικείμενο. Αυτοί προσέχουν τα λόγια τους και δεν το παίζουν ξερόλες εμπειρογνώμονες. Απεναντίας, οι φανατικοί αερολογούν ασύστολα και μάλιστα δεν σηκώνουν ούτε μύγα στο σπαθί τους.

Χαρείτε τις πικαπάτζες σας, να χαρούμε τις σιντάρες μας αλλά ξαναλέω, ΕΛΕΟΣ! Όχι άλλο κάρβουνο μάστορες. Ας συζητήσουμε για μια φορά σοβαρά.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λουκά, είναι δεδομένο ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε γι αυτό το θέμα, τουλάχιστον όσο η επιχειρηματολογία σου άπτεται εμπειρίας και υπερφυσικών δυνάμεων, δικαιολογώντας οποιοδήποτε αρνητικό επιχείρημα τίθεται στο τραπέζι με ένα εύκολο "τσιτάτο". Ως εκ τούτου ένα μόνον έχω να πω και αποχωρώ εκ της ανούσιας αυτής συζητήσεως:

"Οι κερατάδες και οι κουφοί, το μαθαίνουν πάντα τελευταίοι". :137:

...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

QFT.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Δηλαδή, ενδείκνυται το βράδι να ακούμε βινύλια και το πρωί CD; Τί τον περάσατε ρε τον δύσμοιρο τον ωντιοφίλ; Ροκάκιας την ημέρα, το βράδι καμαριέρα; :114:

Reaction score
4
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Όχι μωρέ αλλά να....., λίγο η κούραση της μέρας , λίγο ότι θες να κοιμηθείς και δεν δίνεις σημασία, λίγο το σκοτάδι, είναι ότι πρέπει για παραμύθια και ιστοριούλες....

Reaction score
23

"Οι κερατάδες και οι κουφοί, το μαθαίνουν πάντα τελευταίοι". :137:

...
:444:

Η διαφορά του κερατά με τον κουφό, έχει να κάνει στο ότι ο κερατάς, το μαθαίνει και το παίρνει απόφαση. :413:
Ενώ ο κουφός, είναι αναγκασμένος, να υπερασπίζετε την ακριβή του προίκα…με βάση τη πείρα του. :425:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Εμένα άλλο με προβληματίζει...

Κατά γενική ομολογία, και βάση δοκιμών που έχουν γίνει, σχεδόν το 80% αυτών που ασχολούνται με το σπορ του ήχου δεν <<πιάνουν>> τις διαφορές (όχι δεν θα πω τη λέξη κουφοί).

Ξέρετε εσείς κάποιον που να το παραδέχτηκε?

Πάντως το σίγουρο είναι πως <<Ζουν ανάμεσα μας>>.

Λέτε να κοιταχτούμε στο καθρέπτη μπας και δούμε κάποιον:140::140::140:

Reaction score
4

Εμένα άλλο με προβληματίζει...

Κατά γενική ομολογία, και βάση δοκιμών που έχουν γίνει, σχεδόν το 80% αυτών που ασχολούνται με το σπορ του ήχου δεν <<πιάνουν>> τις διαφορές (όχι δεν θα πω τη λέξη κουφοί).

....
Για ποιες διαφορές μιλάς Πέτρο ;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Τις ηχητικές διαφορές του Α μηχανήματος με το Β σε μια δοκιμή.

Reaction score
59
Νίκο δεν κάνεις τίποτε από το να διαστρεβλώνεις τις απόψεις που ακούγονται υπέρ των αναλογικών μέσων αναπαραγωγής μουσικής. Θα σε ζήλευε κάποιος προπαγανδιστής του μεσοπολέμου.
Είναι δικαίωμα του καθένα να έχει τις όποιες απόψεις έχει. Αν δεν σου αρέσει μη τις διαβάζεις, ειδ' άλλως μάθε να ανέχεσαι και να υπομένεις ένα διάλογο. Η δημοκρατία δεν ταιριάζει σε όλους. Είναι αλήθεια. Αλλά αρκετά μας τα έπρηξες με το να διαστρεβλώνεις τις θέσεις κάποιων και να προσπαθείς να μας γελοιοποιήσεις.
Αυτές τις απόψεις έχουμε, σου αρέσουν δεν σου αρέσουν. Όπως σε ακούω, να με ακούς και εσύ. Αν έχεις επιχειρήματα, ευχαρίστως να τα ακούσουμε από τα ανούσια που γράφεις. Μπορεί κάποια μέρα να οφεληθούμε. Δεν αποκλείεται.
Αν σας είμαστε δυσάρεστοι και σας χαλάμε την πιάτσα, μπορείτε *δημοκρατικά* να μας αποκλείσετε. Μπορείτε να εφαρμοσετε και τα πιστοποιητικά *κοινωνικών (αναλογικών ήθελα να πω) φρονημάτων* για νέα μέλη. Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Δεν νομίζω ότι το 80% λέει κάτι τέτοιο.

(ΙΜΟ) ο ήχος του πικάπ είναι άλλος από αυτόν του cd-ψηφιακού.
Τόσο "άλλος" που συνήθως ακούγεται.

Η διαφορά μας είναι σε ότι κάποιοι επιμένουν,στην ανωτερότητα του ενός ή του άλλου + τι δυνατότητες έχει, το κάθε μέσο.

Όσα βινύλια έχω ψηφιοποιήσει ακούγονται ότι προέρχονται από βινύλιο.
Το βινύλιο μπορεί να παίξει όπως το cd ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Δεν νομίζω ότι το 80% λέει κάτι τέτοιο.

(ΙΜΟ) ο ήχος του πικάπ είναι άλλος από αυτόν του cd-ψηφιακού.
Τόσο "άλλος" που συνήθως ακούγεται.

Η διαφορά μας είναι σε ότι κάποιοι επιμένουν,στην ανωτερότητα του ενός ή του άλλου + τι δυνατότητες έχει, το κάθε μέσο.

Όσα βινύλια έχω ψηφιοποιήσει ακούγονται ότι προέρχονται από βινύλιο.
Το βινύλιο μπορεί να παίξει όπως το cd ?
Ξέχνα βινύλιο και ψηφιακά.

Αυτό που λέω είναι πως έχει αποδειχτεί ότι το 80% αυτών που ασχολούνται με τον ήχο και τα συστήματα αναπαραγωγής του δεν μπορούν να καταλάβουν τις διαφορές μεταξύ δύο καταστάσεων.

Κοινώς το αυτί τους-μας δεν τις πιάνει τις διαφορές. Παρόλα αυτά εξακολουθούμε να μιλάμε λες και ανήκουμε όλοι στο 20% των χρυσών αυτιών ή ακούστρων, όπως χαρακτηριστικά λέγονται.

Reaction score
968
Δεν υπάρχουν χρυσά αυτιά.

Υπάρχει όμως ψυχοακουστική ψευδαίσθηση.

Reaction score
968
Η ψυχοακουστική ψευδαίσθηση είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, μεταξύ των οποίων είναι και η συναισθηματική κατάσταση που βρίσκομαι (ψυχολογία, φόρτιση), η κούραση, η ώρα της ημέρας, κτλ.

Reaction score
968
Μπορεί σε κάποια φάση να μην ακούω διαφορές, σε άλλη περίπτωση να ακούω διαφορά υπερ του ενός ή του άλλου μηχανήματος και να δυσκολεύομαι στην εκτίμηση τι ακριβώς ακούω.

Reaction score
968
Μεγάλο ρόλο παίζει επίσης εάν είμαι εκπαιδευμένος ή ανεκπαίδευτος ακροατής.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891